Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Anonim

Prema statističkim podacima, otkriveno je da se troškovi LED svjetiljki značajno smanjili. Takvi pokazatelji doveli su do povećanja stjecanja visoko ekonomičnih načina osvjetljenja u privatnim kućama i apartmanima. Oni koji su savršeno kontrolirani s lemljenjem željeza, neće morati ići u trgovinu kako bi opremili svoje stanovanje, jer možete stvoriti svjetiljku vlastitim rukama, bez pozivanja na tvorničke proizvode. Dakle, možete uštedjeti veliku količinu novca i pokupiti dizajn uređaja koji će biti prikladan za unutrašnjost stana.

Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Shema LED svjetiljke.

LED-ovi imaju vlastitu značajku koja se sastoji od DC načina i niskog napona. Stoga se uređaji poput napajanja uglavnom koriste za provedbu procesa osvjetljenja. Neki neovisno lemljeni električni krugovi na pločama, koji nisu tako jednostavni, posebno za one koji nisu upoznati s ovim područjem djelovanja.

Stvaranjem svjetiljke vlastitim rukama, svjetiljkom ili bilo kojim drugim uređajem za rasvjetu, morate uzeti u obzir činjenicu da će jedna trećina takve jedinice, kao nazivna snaga, otići na transformaciju svjetla, preostalo dijelovi su potrebni za gubitke topline.

Važno je zapamtiti da kada pregrijavanje LED dioda može imati smanjenje rada. Prikupljanje neovisno bilo koji dizajn iz LED dioda treba osigurati za rasipanje topline iz cijele strukture tijekom napajanja.

Koje su LED diode trebale koristiti?

Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Tablica sorti LED-a.

U početku je poželjno odabrati određenu vrstu LED, koja će biti potrebna. Ako razmotrimo snažnu i nisku snagu, onda je prvi pogled mnogo profitabilniji, zbog činjenice da je složenost veća. Stav niske snage do moćnog je 20: 1. Prema takvim pokazateljima, može se zaključiti da s LED-ovima s niskim napajanjem ima mnogo više lemljenja. Među snažnim LED-ovima možete odabrati par sorti, od kojih su neke namijenjene za izlazne instalacijske radove, dok drugi - za površno. U većini slučajeva, koriste se derivati, jer s njima, instalacijski radovi se provode mnogo brže.

Članak o temi: Što je valjak?

Izvori energije

Za trajnost LED-a, trebate izvrstan upravljački program, a može se nazvati izvor napajanja na drugačiji način. Vozač može biti kabinet i neprikladno, uz prisutnost galvanskog spoja i bez njega. Ako uzmemo u obzir preradu svjetiljki, poželjno je primijeniti oblik nerođenog vozača u kojem dolazi polvansku izolaciju.

Pogled bez stambenog prostora je vrlo koristan u tome što je kompaktan u veličini, a također ima manji stupanj grijanja. Ali postoje i njihovi definitivni nedostaci koji se manifestiraju u poteškoćama prilikom vezanja.

Korištenje galvanske izolacije obično je potrebno kako bi se osigurala sigurnost, kao u ovom slučaju, možete izbjeći šok. U nedostatku takve tehnologije, neki dobivaju minimalne električne udarce.

Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Električni dijagram LED svjetiljke.

Prilikom odabira vozača, preporučljivo je obratiti pozornost na naznaku minimalnog i maksimalnog broja LED dioda koji se mogu spojiti. Ako nema takvih podataka, vrijedi gledati izlaz napona napajanja.

Napajanje može biti dvije vrste, od kojih se jedna sastoji od filtera elektromagnetskog smetnji, a drugi, odnosno, nema ga. Uređaji koji nemaju filtre imaju većoj mjeri s interferencijskim elektromagnetskim valovima i provoditi frekvencije na prijemnik.

Pomoću radijatora za LED diode

Kako bi uspješno koristili LED i dugo vremena, vrijedi primjenjivati ​​radijatore, jer su iste važne komponente procesa, kao i izvori energije. Radijator mora biti isključivo iz aluminija. Vrlo je jednostavno pronaći takav materijal, jer svaka osoba ima stare aluminijske jela. Kako bi se moglo raspršiti toplinu s LED, potrebno je uzeti u obzir veličinu područja, a ne debljine. Važno je napomenuti da su ventilatori instalirani na kompjuterskim hladnjacima, jer bez takvog uređaja, toplina iz LED-a će se ispustiti na minimalnoj brzini.

Članak o toj temi: Kako sami ispravno instalirajte petlje namještaja

Proces proizvodnje svjetiljke vlastitim rukama

Prije početka razvoja žarulje neovisno, poželjno je pripremiti sve potrebne alate. Konkretno, preporučljivo je steći:

Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Shema kućišta svjetiljke.

  • osnovne i rezervne LED diode;
  • mikrotransformer;
  • multimetar;
  • crvene LED žarulje;
  • 100 ohm otpornik;
  • kondenzator za 400 μF i 10 μF;
  • pokrovitelj;
  • odmašćivanje;
  • lemilica;
  • ljepilo za montažu;
  • odbor;
  • Abazhur.

U početku je poželjno provjeriti svaku LED, koja će biti uključena u lanac i kvalitetu napona napajanja u mrežnom kabelu. Za provedbu takav proces, vrijedi koristiti mikrotransformer. Dakle, prilikom postavljanja i provjerom testne provjere budućeg uređaja za rasvjetu, prilagodba će se izvršiti mnogo pušenja.

Kako bi se izmjerila, napon padne s konstantnom strujom i izloženošću otporniku ili ne, a multimetar se koristi za točno izračunavanje struje dioda. U pravilu, na samostalnoj skupštini pokušavaju koristiti Hymestroll svjetla, ali često trebaju one koji se izračunavaju za 12 volti.

Smirene diode bi trebale biti visoke kako bi se izbjeglo neugodan plavkast sjaj, koji neće samo pokvariti pojavu svjetiljke, već i povrijediti oči.

Kako napraviti svjetiljku od LED dioda s vlastitim rukama?

Dijagram veze LED dijelova na kućištu svjetiljke.

Shema montaže može se nazvati vrlo jednostavnim i bez gubitka vozača. Jedini nedostaci sastoje se u odsutnosti izolacije na žicama, tj. Sam svjetiljka može biti podložna trenutnim šokovima. Usredotočujući se na najnovije podatke, vrijedi razmotriti da je poželjno zaštititi lampu od pada, ali kasnije se shema može nadograditi.

  1. Otpornici su potrebni za zaštitu ploče prilikom spajanja na mrežu kako bi se izbjeglo skok napona. U slučaju njezinog nedostatka, poželjno je koristiti mali most za ravnanje.
  2. Potrebna je uporaba 400 iCF kondenzatora kako bi se energija postavila na željenu razinu, koja je potrebna za prijenos i dodatak svjetiljki, s besplatnom propusnom pojasom. Prije posla je poželjno osigurati da je to vrsta nazivnog napona, koji je obično pola normalne struje u mreži.
  3. Potrebna je uporaba kondenzatora 10 ICF za stvaranje idealnog izvora svjetlosti, kao i eliminiranja takvih posljedica kao što su bljeskanje i treperi. Visina nazivnog napona u ovom slučaju treba prekoračiti indikatore prethodnog kondenzatora dva puta.

Članak o toj temi: Kako i kako zatvoriti pukotinu na zid - učinkovite načine

Ako ne postoji mogućnost kupnje novog spremnika, može se ukloniti iz stare svjetiljke. Da biste to učinili, potrebno je pažljivo razbiti žarulju, i tako da se gnijezdinski dio spremnika nije oštećen. Nakon takve procedure, zaštitnik je zaštititi i obraditi s odmašćivačem. Važno je da se prije instaliranja rupe u spremniku ponovno provjerava za prisutnost ostataka svjetiljki koji mogu oštetiti budući sustav rasvjete, a poželjno je provesti dodatnu obradu s acetonom ili alkoholom.

Ugradnja spremnika na otpornik i tranzistor

Zatim ide za lemljenje. Kroz lemljenje željeza se provodi ugradnja sićušnog ispravljača, a materijali se moraju unaprijed pripremiti i pri ruci. Površina se obrađuje u obveznom načinu rada, a sami postupci bi trebali biti što točniji i uredni, kako bi se uklonili oštećenje već instaliranih dijelova.

Da bi se provela toplinska skupljanja, koristi se sva vrsta montažnog ljepila, budući da materijal mora biti namijenjen takvim postupcima, i ni u kojem slučaju pribora.

Instalacija LED svjetiljki smatra se najvažnija i zanimljiva točka u cijeloj montaži svjetiljke. Osnova će služiti unaprijed kupljene ili ploča kuhana sa starih uređaja. Ako je pripadao starim strukturama, tada, odbor se mora očistiti od dijelova i raznih Burrs.

Vođenje i povezivanje svakog kontakta treba ih provjeriti i očistiti ako signal ne stigne. Ostaje vrlo malo - i svjetiljka će moći oduševiti svog Stvoritelja. Da biste dovršili rad, morate jednostavno prikupiti sve pojedinosti koje su dostupne. Da bi bio točniji, svaki detalj je lemljeni za tabletu i na otporniku. Dalje, sve je izolirano ljepilom, priključci između dioda se provjerava za pravilno razmnožavanje svjetla.

Čitaj više