Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Anonim

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Ventilacija podzemlja i spola u drvenoj kući - preduvjet za zaštitu drvenih struktura iz pojave plijesni, trulež i gljivice.

Stanište trulih bakterija i gljivica povećava vlažnost na temperaturi plus, au zatvorenom prostoru, ako ne organizirate zračnu ventilaciju u osnovnom dijelu temelja, vlaga isparavanjem iz tla bit će koncentrirana na drvenim gredama i nacrt polu , Prisutnost vlage u podzemlju, razvoj gljivica i Rott dovest će do uništenja drvenih struktura.

Primjena pod zemljom i pod

Drvena kuća iz bara, zalijepljena traka i trupaca u klasičnoj verziji izgrađena je na zakladi betona, dopuštajući drveni dizajn zgrade da se odvoji od tla.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Prostor između razine zemljišta i crnog kata s gredama preklapanja je pod zemljom. Na gredama preklapanja postavlja se dizajn cilja s izolacijom. Zemljište ispod poda stvara vlagu od isparavanja vlage, koja se u obliku par smiruje na drvenim konstrukcijama, stvarajući uvjete za reprodukciju bakterija, izgled plijesni i gljivica.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Prirodna ventilacija pod zemljom

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Prirodna ventilacija je položena u proučavanje temelja

Da biste sačuvali pod u drvenoj kući u fazi projektiranja, osiguran je uređaj prirodne ventilacije podzemnog prostora i provodi se kada je izgrađen temelj.

Tradicionalna baza ispod drvene kuće odvija se od betonske traku ili podrum, ista zaklada za remen, podignut na betonskoj ploči s visinom zida trake od 2 m.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Dizajn ventilacije

Prilikom projektiranja temelj za vrpcu potrebno je uzeti u obzir da gubitak topline iz baze kuće pod pogreškama u projektu i istraživanju eksploatacije može doseći 30% ukupnog gubitka topline. Da biste to spriječili da je važno znati:

Konstrukcija temelja male vrpce pod drvenom kućom je pogrešna. Zemljište ispod kuće zimi će se zamrznuti, au ljetnom razdoblju je suženi podzemni prostor, a blizina greda sa Zemlje neće omogućiti stvaranje učinkovite ventilacije drvenih konstrukcija.

Plitka baza temelja neće omogućiti podzemnu visokokvalitetnu prirodnu ventilaciju, au zimskom razdoblju na drvenim strukturama formirat će ulazni sloj, koji će se u proljeće pretvoriti u vodu.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Položene su ventilacijske rupe prije izlijevanja betona

Članak o temi: Nizozemski stil u unutrašnjosti

Prilikom podizanja temelj vrpce, osnovni dio iznad tla je dva puta manje od podzemnog dijela temeljne trake i iznosi 500 do 600 mm. Prema tome, podzemni dio je uronjen više od metara.

Peć ispod vrpce i vrpce izvana oko perimetra izolira pločama penplex s debljinom od najmanje 50 mm. Ova izolacija će zaštititi zamrzavanje tla u podzemlju i same temelje.

U osnovnom dijelu temeljne trake na izlijevanje betona, ventilacijske rupe se nalaze, na temelju 3 pm podrumske trake jednu rupu, 120 mm, 120 mm ili 150 mm2.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Za visokokvalitetnu ventilaciju otvori se izvode na suprotnim zidovima nasuprot međusobno stvoriti kroz struju zraka. Ako kuća daje kapitalni zid, pod kojim se podiže temeljna traka, tada se organiziraju ventilacijske otvore, u jednoj osi s vanjskim.

Mjesto ventilacijske rupe se izvode na vrhu baze, približavaju se podnim gredama.

Značajke uređaja

Prije izgradnje temelja, biljno tlo s trga ispod kuće potpuno je uklonjeno, a tlo na mjestu je zbijen. Poželjno je da je ispod poda, udaljenost od tla do greda bila dovoljna za mogući pregled drvenih konstrukcija poda i nanošenje antiseptičkog rješenja.

Prisutnost biljnog sloja pod zemljom doprinosi dodatnoj ovlaživanju zraka i komplicira visokokvalitetnu ventilaciju podzemnog prostora.

Drvo ili kalibrirani dnevnik prve krune s gredama i crnim katom prije polaganja na temelj je prekriven antiseptičkim kompozicijom koji štiti drvo iz penetracije vlage.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Stavite izolaciju na nacrt poda

Grijač je položen između greda preklapanja na dnu, a podove se skupljaju na gredama.

Tako da izolacija ne dobije vlagu greda s izolacijom, sa strane podzemlja, prekriveno je hidroizolacijskim filmom, a sa strane prostorije - filmar pare. Za ventilaciju u podu između prvog kata i izolacije, jaz 3 - 5 cm, koji cirkulira zrak, pada u prostoriju kroz rupe u plinth.

Ventilacija izolacije i prvog kata provodi se unutarnjim zrakom, koji ne čini vlagu kondenziranom na površini filma isparavanja.

U toploj sezoni treba otvoriti proizvodnju

Članak o toj temi: Unutarnja vrata Harmoska iz Lerua Merlen

Tijekom ljeta, proizvodnja u temeljima je stalno otvorena, budući da je koncentracija podzemnih voda visoka, isparavanje vlage je intenzivan, au zimi se smanjuje intenzitet isparavanja, i tako da tlo u podzemlju ne zamrzavanje, proizvod je zatvoren.

U područjima gdje u zimi temperatura ne pada ispod minus 15 - 20 ° C, proizvedena je otvorena za ventilaciju 2 puta mjesečno, au sjevernim regijama na temperaturama ispod minus 25 ° C ne treba otvoriti.

Dakle, da glodavci ne spadaju u podzemlje i nisu oštetile stablo, proizvodnja toplog razdoblja je zatvorena metalnom rešetkom. Položaj ventilacijskih otvora iz ugla zgrade treba biti na udaljenosti od najviše 1 m za visokokvalitetnu ventilaciju cijelog podzemlja.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Kako bi se izbjeglo ulazak u proizvodnju miševa i smeća, pokrijte rupe s mrežom

Jednom svakih 4 - 5 godina na drvenim strukturama u podzemlju se primjenjuje antiseptička otopina, a vegetacija se uklanja godišnje ispod kuće i ispred rupa za ventilaciju.

Kako bi se poboljšala prirodna ventilacija, podzemlje za proizvodnju ispušnih cijevi za stvaranje potiska zraka, to je važno za zgrade u nizinama, gdje je kretanje zračnih masa neintenzivan.

Prilikom izgradnje zgrade na podu podruma, potreba za ventilacijskim gredama i grubim podovima nije, jer je pod podrum izrađen od betonskih ploča, a kat se zagrijava. No, u podrumu se nalaze sobe za pohranjivanje povrća i voća u kojima je povećana vlažnost. O tome kako napraviti proizvode, pogledajte ovaj videozapis:

Uživali su u prisilnoj ventilaciji pomoću ventilatora, ispušnih i opskrbe cijevi, vlažnost i temperaturu kontroliraju se senzorima i podržani su u optimalnom načinu rada.

Prisilna ventilacija pod zemljom

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Prisilni ventilacijski ventilatori

Podna ventilacija u privatnoj kući velikog područja prikladna je, jer u podzemnom prostoru kroz izlaz na velikom području ne postoji krajnji do kraja zraka.

Članak o toj temi: Kako zamijeniti vrata: Mogućnosti za uređenje vrata

Za obavljanje prisilne ventilacije koristi se sustav ventilatora s ispušnim i opskrbi cijevi. Prilikom izračunavanja dijela ventilacijskih cijevi i snage ventilatora, volumen podzemnih i strukturnih obilježja uzimaju se u obzir za stvaranje zračnih tokova koji pokrivaju sve dijelove drvene strukture.

Ventilacija u podu u privatnoj drvenoj kući

Prisilna ventilacija pod zemljom se obično kombinira s ventilacijom zraka ventilacije u kući.

Rad ventilacije javlja se u automatskom načinu rada, što vam omogućuje održavanje određene vlažnosti u prostorijama i spriječiti povećanu koncentraciju vlage i stvaranje kalupa u slabo prozračenim mjestima. Kako montirati ventilaciju protoka, pogledajte ovaj videozapis:

Prisilna ventilacija, djelujući u automatskom načinu rada, omogućuje kvalitativno pratiti stanje vlažnosti u sobama, uključujući podzemlje i spriječiti pojavu gljivica i bakterija na drvenim strukturama.

Čitaj više