Kako prebacivanje padina: učinite desno

Anonim

Registracija padina vrata - Obvezni dio remonta ili završne obrade samo je izgrađen kod kuće. Klasični dizajn danas se može smatrati ožbukanim. Na taj način iako je potrebno puno vremena, ali je najpouzdaniji: s takvim završetkom nema praznine. Iako je teška stvar, ali, kada poštivanje tehnologije, žbuka padina s vlastitim rukama također se može napraviti na dobroj razini. U svakom slučaju, za pripremu površine pod lijepljenjem tapeta može biti neovisno.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Plasteliranje s vlastitim rukama: Kada će se uskladiti s tehnologijom

Od obloga za žbukanje

Grbske priveze za vrata mogu se obaviti pomoću različitih pripravaka:

  • Otopina cementa-pijeska (CPS). Na 1 dio cementa uzimaju 3-4 dijela pijeska i uzgajaju se vodom (manje dijelova) do stanja gustog kiselog vrhnja.
  • Za brže "postavljanje" rješenja i povećavajući svoju plastičnost, možete dodati malo Alabastra ili drugog sličnog aditiva na cement-pješčano rješenje.
  • Posebne smjese za gips (rotband) i MP 75 Knauf.

    Kako prebacivanje padina: učinite desno

    Ove kompozicije mogu se koristiti za žbuke padina vrata

Koja je žbuka bolja za učvršćivanje padina? Lakše je raditi s pripravcima Knauffa, jeftinije - cement-pješčane. Što vam je bolje - riješiti vas.

Tehnologija

Žbuka nagiba počinje nakon poravnanja površine glavnih zidova. Rad je biti prljav, jer je poželjno list vrata, pod i okvir vrata kako bi zatvorio film, uljnu krpu ili druge slične materijale. Ne mogu se spremiti slikarska traka - to će biti lakše čistiti.

Priprema

Prva faza rada je pripremiti površine. Prvo, oni uklanjaju slabo držeći žbuku, komade cigle, drugi građevinski materijal. Ako se vrata promijeni, stari štukator može objesiti. U ovom slučaju, čak i ako se dobro drži.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Ako se stara žbuka čvrsto drži, mršte se

Zatim tretirani s masnim ili uljnim mrljama, ako ih ima. Također se smatra starom bojom: gipsa se slabo održava. Nakon - prašine i prljavštine su napisani.

Ako prilikom instaliranja vrata, praznine se nisu pomaknuli, morat ćete to učiniti sada. Montažna pjena se nanosi na navlaženu površinu volumena - ne više od 1/3 potrebne količine. Prvo, očisti se svu prašinu, a zatim hidratiziranom pištoljem za prskanje. Nakon nekoliko minuta povećat će se u količini svih praznih praznina. Čekanje kada se pjena polimerizira (stvrdnjavanje), višak je odsječen nožem. To je prikladnije za to uobičajenim pribora za papir.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Ugradnja padina vrata s vlastitim rukama počinje s brtvljenim utorima između okvira vrata i zida

Ako je žbukanje cement-pješčano rješenje, površina je hidratizirana. To se može učiniti iz istog pulverizatora ili četkom, valjkom.

Izlaganje vodiča

Žbukanje s vlastitim rukama, kao i zidovima, praktičnijim vodičima. Izvan vrata, da biste dobili glatko i tvrdo rebro, obično stavljaju perforirani masni kutak. Dobro konsolidiran, može se koristiti kao vodič.

Sreže se visina vrata. Gornji rub kuta koji će ležati do glavnog zida sjeći, pod kutom od 45 °. Bolje je to učiniti, jer kada radiš ovaj rub, iz nekog razloga, uvijek nestaje i donosi mnogo neugodnosti.

Popravite kut na nekoliko načina:

  • Nježno nanesite otopinu u kut, zatim ga pritisnite do ugla. Potrebno je nježno primijeniti otopinu: zidovi su vrlo tanki, pa čak i iz male mase je zatvorena. Stoga je bolje koristiti drugi način.
  • Otopina se primjenjuje na kut, a ugao se u njega.

    Kako prebacivanje padina: učinite desno

    Previše rješenja ne bi trebalo biti, ali i praznina

Pa pritiskanje ugla, poravna je tako da je njezin rub na istoj razini s glavnim zidom. Brzina kroz rupe, otopina se uklanja spatula. Zatim uzimaju glatku traku (možete koristiti razinu zgrade ili pravilo), primijeniti ga na kut, provjeravati koliko je kutak postavljen. Provjerite od glavnog zida i sa strane nagiba.

Postupak se ponavlja s druge strane, a zatim - na vrhu. U zglobovima kutova, nedostatak kapi može se provjeriti trošenjem prsta na zglob.

Postoji još jedan način za pričvršćivanje kutova - na nokte ili na vijak za samostažući. Ova metoda je dobra pri radu s gipsanim ploča, ali tijekom žbuke se ne koristi: hesti se miješaju.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Kada se žbukavaju vrata, prikladno je koristiti predložak

Drugi vodič - dovratnik vrata. Prilikom instaliranja vrata točno su izloženi, pa je to dobar orijentir. No, budući da otopina ne bi trebala pokriti cijelu površinu džemova, iz nekog gusta materijala, predložak je izrezan, koji zatim na razini otopine. Odrežite ga bolje od komada plastike: a rub je glatka i dobro klizi i prilično guste. Možete koristiti komad glatke drvene daske. Samo lice koje će smanjiti višak rješenja treba biti savršeno glatko. Taj dio predloška koji će kliziti na jagnjenju napravljen je u obliku koraka. Ova izbočina bit će uklonjena dodatno rješenje.

Možete raditi s lopaticom ili pravilom, ali onda je svjetionik instaliran dužnik na željenoj udaljenosti, a svjetionik je fiksiran. Alat se temelji na njemu, prilikom rezanja dodatnog rješenja.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Nekoliko padina može se provesti na odvajanju

U ovoj video klasi na žbuku, padine su detaljno objašnjene tehnologijom pričvršćivanja perforiranih kutova, objašnjenja o tehnici primjene kit tijekom završetka dekoracije.

Blacknian žbuke s vlastitim rukama

Proces nanošenja žbuke na padini nije drugačiji: na površini pročišćen od prašine i navlažene površine. Napravite ga širokim lopaticom ili bojom kanta - koji se koristi. Počnite prikladnije odozgo, kreću se.

Vodeći pravilo ili predložak na vodičima, upečatljiv s jedne strane na drugu, otopina je poravnata, a dodatak se vraća u spremnik. Za prvu penetraciju ne možete tražiti osobito glatku površinu, već da pratite stanje kutova. - Višak otopine redovito uklanja.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Gipsane priveze čine u dvije faze: prvo - grubo, drugo - završna obrada

Neki problemi se mogu pojaviti u štukatu gornje nagiba: teško je primijeniti rješenje. Potrebna je široka CIELMA (Spatula) i lagano pritiskanje, naneseno s malim rastezanjem. Ako se površina grubih, problemi obično ne događaju. Mogu se pojaviti ako je na vrhu instaliran betonski snop. Na takvu površinu, otopina, posebno cement-pijesak, "Lipnet" je loš. U tom slučaju potrebno je unaprijed oploditi s prajmerima, koji služi za poboljšanje adhezije (adhezije) s završnim materijalima.

Trebat će tretman možda čak i ako je površina na kojoj se CSP primjenjuje na gipsa snažno apsorbira vodu (, na primjer silikatne i klinker cigle). Samo u ovom slučaju početnik bi i dalje trebalo smanjiti apsorpciju vlage. Drugi izlaz je koristiti posebne kompozicije Knaufa - oni nisu toliko oštro reagiraju na nedostatak tekućine. I treća metoda - na površini tretiranoj površini za primjenu sloja popločanog ljepila, formirajući val nazubljenu lopaticu. Ljepilo pločica je izuzetno "prianjanje" na najsloženije površine i služi kao divna osnova.

Ako vam sve to čini vrlo teško, pročitajte članak o tome kako napraviti padine od MDF-a. Tu je sve izuzetno jednostavno. Nema rješenja i stropova, a rezultat je izvrstan. Ili možete napraviti listice iz suhozida. Pogled je gotovo isti i čine brže. Nakon instalacije plastičnih prozora možete napraviti padine od plastike.

Čist sloj

Nakon nekog vremena, ili sljedećeg dana, jebena žbuka je poravnat, nanošenje drugog čistog sloja. Nemoguće je početi s glatkom rano - rješenje "plutaju", gubi oblik. Dodirnite žbukunu površinu: otopina se treba raspasti, ali ne i "plovidba".

Za doradu poravnanje, otopina je napravljena nešto više tekućine. Također se primjenjuje i rasteže. Samo ovaj put morate osigurati da je površina glatka. Ako je potrebno, otopina se ponovno dodaje u šupljinama, ispunjavajući čak i manje jame.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Ulice glatke žbuke: Pravilo povlačenjem točno, i cikzags

Staviti

Ova faza stvara savršeno glatku površinu. Stavite žbuku samo nakon što se otopina drži. Da biste to učinili, prođite kroz najmanje 16-24 sata (ovisi o vlazi i temperaturi). Da biste utvrdili je li moguće pokrenuti žbuku, uzmite malo rješenja iz zida u prstima i omotajte. Ako se rascjepa - možete raditi ako je razmazan - još uvijek čekamo.

Otopina je napravljena još više tekućine. Više se ne primjenjuje, nego, natopljena na površinu. I ne distribuira se ne s lopaticom ili predloškom, već graterom - pjena površina s ručkom. Ovaj ocijenjeni kružni pokret se distribuira preko površine. Žbuka postaje glatka, monofonija. Ovaj postupak je opcionalan, pogotovo ako onda će sve biti kit. Ali tako da vaša jakna žbuka sa svojim vlastitim rukama postaje gotov izgled. Ali još jednom ponovite - to nije potrebno.

U ovom videu, ispričano je kako žbukati obronke vrata s cementnim pijeskom žbuke. Slučaj je teško, objašnjenje detaljno, samo na nekim mjestima zvuk nije najbolji.

Završna dekoracija žbukanih padina

Ako se dodatno prekine, kit je savršeno usklađen. Za ovo nanesite dva sloja: početak i završnu obradu. Početni šiljak ima veće zrno, može stati sloj na 1 cm. S njim se eliminira svim nedostacima koji su teško ukloniti cementni mort. Nakon završetka kit, sve nepravilnosti i izbočine bruše se s posebnom mrežom. Nakon primjene sloja završne žbuke. To je još plastičnija od starta-up i može se primijeniti potpuno tankim slojem. Uz to, možete postići savršenu glatkoću.

Za početni žbuku, dobiti savršeno glatku površinu pod slikanjem - vrlo teško. Mnogo je lakše poravnati nagnuto ispod potresa. U ovom slučaju, možete zaustaviti na početnoj kit.

Ako, kada instalirate vrata, stare staze su patile nasumično i mogu jednostavno obnoviti, rad će biti manje. Potrebno je samo baciti u otopinu depresije i uskladiti s dugom ćelijom (lopaticom).

Otvaranje vrata žbuke

Ponekad vrata u otvaranju ne stavljaju, ali u ovom slučaju vrata zahtijeva završnu obradu. I najlakši način da to učinite uz pomoć žbuke. Tehnologija samog žbuke je slična, ali vodiči i metode njihove instalacije su drugi.

Žbukanje vrata počinje tek nakon što su obje susjedne zidove već ožbukani. Sama voda je prekrivena temeljem (princip selekcije je isti).

Vodiči su instalirani sa strane. Može biti ploča, metalni profili, dva pravila, komadići plastike, vlaknasti ploča itd. Jedan je instaliran na desnoj strani, drugi - s lijeve strane, oni su fiksirani. To je najpogodnije popraviti ih sa stezaljkama. Ako nema stezaljke, to je pogodljivo koristiti nokte ili vijke - preostale rupe onda će biti potrebno uredno zatvoriti.

Kako prebacivanje padina: učinite desno

Za žbukanje vrata trebamo dva vodiča koja su instalirana na obje strane.

Prednji rubovi vodiča poslužit će kao osnova za koju će se pomicati pravilo ili široka lopatica. Slijed akcija je bivši: prvi sloj - grub, drugi - ljubičasti, ako je potrebno, dovesti do savršenog stanja - oni čine flutu. Pročitajte više o tome kako staviti vrata gledati u video.

Članak o temi: Kupka: Gospodarstvo popravak vlastitim rukama, foto upute

Čitaj više