Prednosti MDF panela za vrata i lukove

Anonim

Svi se sjećamo kako su vrata stanova i kuća bili odvojeni tresetom ili kožom. Sada je mogućnost takve obloge ulazi u prošlost, a poznati MDF paneli dolaze na vodeću poziciju. Ja sam upotrijebio ovaj materijal u vrijeme popravaka kod kuće i sada sam odlučio koristiti materijal ne samo za vrata u svojoj kući, nego i za luk, koji je odavno izgubio vašu vrstu. Nakon završetka svih procesa odlučio sam podijeliti ne samo iskustvo, već i moje informacije o prednostima MDF-a za luk između soba i vrata kao okrenuta.

Prednosti MDF panela za vrata i lukove

Neovisna završna obrada vrata MDF panela

Profesionalci koji pomažu napraviti izbor

Prednosti MDF panela za vrata i lukove

MDF ploča za okretanje vrata

Naravno, prednosti materijala i njezinih svojstava igraju važnu ulogu tijekom usporedbe završnih materijala i konačnog izbora. Kao i obično želim početi s prednostima koje su MDF paneli posjedovali:

  1. Vrata ploča je toliko popularna zbog otpora na mehaničko nenamjerno oštećenje, ogrebotine i čips. Za iste ploče, ne blijede pod djelovanjem sunčeve svjetlosti i mogu dugo zadržati svoje izvorne vrste.
  2. Savršeno za metalna vrata - Osim poboljšanja svojstava izolacije zvuka, platno stječe prekrasan izgled s kojim se ne uspoređuju netretirana metalna vrata. Svima između MDF-a i metalnih vrata moguće je postaviti dodatni sloj toplinske izolacije, što je tako potrebno za ulaznice
  3. Paneli su ekološki prihvatljivi - ovaj nekretnini ukazuje da materijal ne šteti zdravlju njegovih ljudi
  4. Uz pomoć panela, možete ne samo vrata, već i njegove padine ili iste lukove između soba. Zbog toga se pojava otvora postaje estetski i atraktivan
  5. Sposobnost da svoj posao provedete sami, omogućuje vam da sastavite lukove i vrata i početnike. U isto vrijeme, neće biti vremena za takvo djelo.

Članak na temu: Spavaća soba za djevojku: Dizajn i dizajn Ideje (41 fotografije)

Pripremite mjesto rada

Prednosti MDF panela za vrata i lukove

Završna vrata MDF.

Ako odlučite vezati list vrata vlastitim rukama, onda bi trebali zaliha minimalni popis alata:

  • MDF paneli - bolje je uzeti materijal s blagim marginom, osobito ako se prvi put održava rad
  • PlatBorks, grablje i kutak
  • Elektropolitanzik
  • Stuslo, montažni nož, nesebičnost, tekuće nokte
  • Primer

Ako su vrata prvi put instalirana, ispunite sve utore montažnom pjenom i izrežite ga nakon potpunog sušenja. Zatim, uz pomoć prajmera, poboljšajte adheziju budućeg sloja žbuke i pjene. Potrebno je sklapati pomoću metalnih profila koji igraju ulogu svjetionika. Nakon potpunog sušenja ponovno se primjenjuje sloj prajmera.

Sljedeća se vrata događaju. Pljevi su ometeni na nju - služit će kao osnova za popravak MDF panela. Mjesto bi trebalo biti oko perimetra vrata

Važno! Ako je vaša standardna veličina platno, onda ćete trebati oko 10 metara.

Kada je okvir spreman za montiranje panela - potrebno je pokupiti vijke koji ne pokušavaju probiti. Koristite stoouch za rezanje ploča na pravom kutu. Svi spojevi su maskirani dekorativnim trakama i uglovima.

Važno! Zamjena razmažene ploče na vratima je demontiranjem. A onda sve ovisi o načinu pričvršćivanja. Ako ste ukrasili platno vlastitim rukama, zamjena će biti jednostavna. Ali ako su stručnjaci provedeni, visokokvalitetna zamjena može se izvesti samo rukama.

Autora

Prednosti MDF panela za vrata i lukove

MDF ploča za luk

Odabir unutrašnjosti plaće mnoge želju spasiti i kupiti vrata za bojenje. Takva radnja omogućuje vam da date platnu potrebnu boju, koja jednostavno ne može biti u paleti gotovih proizvoda. Slikana vrata iz MDF panela stječu svojstva dodatne čvrstoće i stabilnosti oštećenja.

Da biste dobili veličanstveno obojeno platno s vlastitim rukama potrebno je pravilno držati proces obuke i bojenja:

  1. Za početak, demontiranje vrata i sve njegove komponente. Samo horizontalna pozicija omogućuje primijenjenu boju bez uranjanja.
  2. Stara prevlaka se uklanja ako je dostupna. Sljedeći materijal za brušenje pozornice
  3. Za prajmer, bolje je koristiti Olifu - ispunjava fine pore
  4. Kada se tlo spusti na vratima, primjenjuje se boja. Za te svrhe bolje je kupiti akrilnu ili uljnu boju i primijeniti ga u nekoliko slojeva.
  5. Da biste osigurali boju, koristite lak, koji se primjenjuje nakon potpunog sušenja lkm

Članak o toj temi: Dizajn kuhinja-dnevni boravak u privatnoj kući

Oslikana vrata savršeno se uklapa u ukupni interijer i imate mogućnost prevrtanja weba prema potrebi.

Luk i njezino okrenut

Prednosti MDF panela za vrata i lukove

MDF ploča vrata

U novije vrijeme, lukovi u mojoj kući bili su neugodni i dugo izgubili izgled, jer su postavljeni s pozadinom, koji su bili malo spojeni. Odlučivši ispraviti ovaj incident, počeo sam tražiti potrebne materijale i moj pogled zaustavio na MDF panelima. Takvo rješenje je uzrokovano ne samo izvrsnim svojstvima materijalne čvrstoće, već i opsežnim idejama u smislu dizajna. Mnogi proizvođači ponudili su najnevjerojatnije rješenja boja i geometrijske oblike, s kojima se luk može razdvojiti.

Osim velikih sličnosti s prirodnim drvom, paneli mogu biti nekoliko vrsta:

  • Laminirani - Zbog gornjeg premaza, povećava se i čvrstoća proizvoda i njegove sličnosti s prirodnim materijalima
  • Furetered - s press ploče spojenom s malim slojem drva iu budućnosti je prekriven lakom. To je zbog toga da je vrijednost furniranog materijala veća, jer zahvaljujući ovom proizvodnom procesu postaje trajniji i otporniji na štetu

Ako se odlučite za dizajn luka uz pomoć ovih panela, onda morate znati što bi trebalo biti zaštićeno od točaka šokova. Iako su paneli manje izdržljivi od prirodnog drva, s malim arc kolnikom može održavati svoj izgled 5-7 godina. Iako, kao što je jedan od mojih poznanstva rekao, nakon nekog vremena ona će i dalje biti otključana pod utjecajem sunčeve svjetlosti. No, najvjerojatnije ćete razmisliti o ažuriranju kozmetičkih popravaka u sobama u kojima će lukovi biti dostupni. Zapamtite da se okretanje panela ne može napraviti na snažnom otvoru otvora, jer materijal nema takve fleksibilnosti. Instalacija elemenata trebala bi se pojaviti na dva načina: ili ćete ga staviti s ljepljivom otopinom ili instalirati uređaj za kabel pomoću uređaja. Morate razmisliti o drugoj verziji unaprijed, budući da će montaža okvira ukrasti neke centimetra, na visini i širini prolaza između soba.

Članak na temu: Kako kuhati tanak metal

Čitaj više