Kako samostalno popraviti tup spremnika za toalet?

Anonim

Raskid u kopčom toaletne posude nije samo dosadan mrm koji sprječava fokusiranje. Takav kvar može pokvariti komunikaciju sa susjedima odozdo, jer ne voli nikoga kada se stalno kapi s stropa.

Kako samostalno popraviti tup spremnika za toalet?

Shema glavnih elemenata spremnika: 1 - plutač ventil, 2 - kruška u kombinaciji s preljevom; 3 - Trajanje, 4 - plutaju, 5 - voda.

Ako je uočeno da voda ne ulazi u spremnik, ili obrnuto, periodično prelijeva preko ruba, potrebno je riješiti problem odmah.

Prije popravka dimne toaletne posude morate imati ideju, od kojih se sastoji.

Braš Bachka mehanizam

Moderni vodovod predstavljen je širokim brojem cijena i izrađen je od različitih materijala. No, ipak, u većini modela, unutarnja konstrukcija spremnika ograničena je na dva mehanizma: odvod i akumulativno.

Sustav zaprave se sastoji od:

  • Siphon, izgleda kao Cantuz bez ručke;
  • ručicu koja ga povezuje s uređajem za spuštanje vode;
  • Gumbe za šljive ili gumbi.

Sustav akumulacije uključuje:

  • plutati;
  • zaustaviti ventil.

Land lift osigurava zatvaranje ventila za zatvaranje, spuštanja.

Prefabricirani dizajn je jednostavan. Vrijedi ukloniti poklopac i vidjeti sve s vlastitim očima.

Greške sustava odvoda

Kako samostalno popraviti tup spremnika za toalet?

Shema popravka odvodnog spremnika.

Kako bi se utvrdilo zašto je spremnik toaletosti, mora biti unaprijed otvoren. Potrebno je djelovati što je više moguće: faience ili Kina - krhki materijal, i gotovo je nemoguće kupiti poklopac odvojeno od spremnika.

Nepravilnosti mogu biti poput:

  • voda ne teče u sustav;
  • Voda stalno teče iz WC-a;
  • Voda preplavljuje spremnik.

Kako izbjeći hitne slučajeve?

Voda ne ulazi u shred. Da biste popravili takav slom, morate učiniti sljedeće operacije:
  1. Prije svega, ispumpajte poluge. Događa se da su zaglavljeni zbog nagomilanih depozita vapna. Ako je to točno slučaj, mehanizam treba očistiti iz plaketa.
  2. U slučaju kada je problem drugačiji, morate preklapati ventil za opskrbu vodom, odspojite crijevo, dovodeći vodu u spremnik, promijenite ga ili ga očistite.
  3. Nakon eliminiranja začepljenja, dovod vode na flip toaletne posude će se nastaviti.

Članak o temi: Tlatima za zavjese: pravila s vlastitim rukama

Voda teče konstantni tok bez zadržavanja u spremniku. Najlakše je popraviti tako kvar ako je došlo do plovka ili zatvarač ventila. Nijedan alat nije potreban, dovoljno ruku nekoliko puta za pomicanje čvora i vraćanje njihovog rada. Događa se da uzrok loma je nositi. Pri zamjeni dijelova potrebno je preklapati ventil za opskrbu vodom na zahod.

Kada kupujete dijelove, poželjno je pokazati selerima na starom tržištu tako da će imati ideje što vam je potrebno. Detalji u modernim vodovod uređaja nisu zamjenjivi.

Ako se voda izlije iz toaleta odozgo kada se pritisne dizajner mehanizam, trebate obratiti pozornost na ziphon membranu.

Disselekt sifon, podizanje ili odvrtanje vijaka, ovisno o uređaju uređaja. Ako je sama sifona vjerojatnije, ovo je začepljenje toaleta odvodnog cijevi. Očistite je nekoliko minuta.

Koji drugi problemi mogu biti?

Kako samostalno popraviti tup spremnika za toalet?

Float ventil sheme: 1 - stezanje perilica, 2 - brtve, 3-sedlo, 4 - membrana, 5 - šipka, 6-podne poluge, osi 7 - osi.

Potrebno je s silom pritisnuti mehanizam za ispuštanje tako da se voda spusti. Dakle, beddown ventil je bio slomljen, koji je ugrađen unutar sifona, ili sam seastu.

Ventil nije moguć: zahtijeva zamjenu. Ako instalirate moderan SIFHONE BLOCK, onda u budućnost zamjena za izvođenje mnogo lakše: rastavite blok i promijenite ventil. Sva operacija će zahtijevati ne više od pet minuta.

Ponekad razlog za spuštanje uređaja: gotovo je isključen iz dizajna flush postavljenog u spremnik. Možete ga pokušati osigurati žicom. Neće pomoći - morate zamijeniti.

Također je potrebno provjeriti je li pričvršćivanje vijka nije na okidaču, što osigurava njegovo glatko kretanje. Ako je tako, vijak se dovoljno zategnite, a okidač će raditi bez prekida.

Članak o toj temi: nadstrešnica za automobil u vikendici: fotografija i instalacija s vlastitim rukama

Zasebno, vrijedi boraviti na zamjenu brtvila. U slučaju oštećenja glavne brtve, voda iz spremnika padne na spuštanje flip mehanizma ne samo u zahodu, već i na podu pored njega.

Da bi se uklonio ovaj problem, potrebno je više vremena nego popraviti pojedine detalje dizajna.

Kako biste bili sigurni da je brtva kriva, prvo morate pokušati stegnuti maticu, koji se nalazi na spajanju toaleta s tuber. Protok se ne eliminira - spremnik će morati pucati.

Nakon uklanjanja spremnika, potrebno je pažljivo ukloniti akumulirane naslage, ukloniti hrđu ako se pojavi tijekom rada i staviti na maticu učvršćivanje sifona, brtve. Prije konačno pričvrstite spremnik, morate biti sigurni da je problem eliminiran.

Ako voda uzdiže iznad potrebne razine ili ga ne dosegne, lako je popraviti slom. Dovoljno je podesiti visinu liftiranja plovka, dajući mu polugu željeni kut savijanja.

Poluge su izrađene od metala: uglavnom mjedi ili plastike. Uz metalnu polugu, to je lakše: možete se sušiti s mojim rukama. Plastična poluga je instalirana pod željenim kutom s odvijačem, zatezanje ili otpuštanje vijka koji je odgovoran za podešavanje.

Kako bi se nosili s raščlambom opreme u spremniku, nije potrebno biti kvalificirani vodoinstalater. Dizajn tipičnog sustava je vrlo jednostavan, neuspjeli pojedini detalji pronađeni u građevinskoj trgovini nije teško. Jedino pravilo koje zahtijeva strogo usklađenost: svi pokušaji za popravak toaleta treba provoditi s zatvorenim ventilom, koji je odgovoran za vodoopskrbu u sustav za ispiranje.

Ako stvarno želite kupiti "strm" WC, s nestandardnim dijelovima unutar spremnika ili elektroničkih senzora, vrijedi razmišljati o tome, čak i najmoderniji i pouzdaniji dizajn također može propasti. Ali to će biti mnogo teže popraviti, i gotovo je nemoguće pronaći ga na zamjenskim predmetima.

Članak na temu: Kupaonica u Hruščov: Dizajn interijera

Čitaj više