Kako šivati ​​sljepoću iz tkanine vlastitim rukama: postupak za obavljanje posla

Anonim

U Rusiji, sjenila od tkanine su rasprostranjene zbog činjenice da lamele mogu imati najrazličitije boje i bilo koju vrstu teksture, kao i razinu gustoće, itd. Tkanine za lamele mogu biti pamuk i bilo koje drugo. Napravite tkaninu vlastitim rukama vrlo jednostavnim.

Kako šivati ​​sljepoću iz tkanine vlastitim rukama: postupak za obavljanje posla

Vertikalne tkanine rolete su rasprostranjene zbog raznolikosti projektiranih mogućnosti i jednostavnosti korištenja.

Rolete su sustav s više razina koji se temelji na regulaciji traka lamela na najugledniji način. To će zaštititi sobu od svijetle zrake sunca. Postoje horizontalne i vertikalne vrste sjenila. To ovisi o načinu instaliranja lamela trake u dizajn sjenila.

Materijali za proizvodnju roleta i postupka za obavljanje posla

Možete napraviti rolete vlastitim rukama, ako postoji tkanina ili plastika, aluminij se može koristiti.

Kako šivati ​​sljepoću iz tkanine vlastitim rukama: postupak za obavljanje posla

Fiberglass je izrađen od staklenih vlakana, takve tkanine ne utječu na vlagu, ne spaljuju i ne služe za jako dugo.

Šivati ​​sjenila iz tkanine je najlakši način, u ovom slučaju je bolje proizvesti okomito dizajn. Odabir tkanine za izradu roleta, svakako pazite na to kako je gusta.

Vijek trajanja lamela izravno će ovisiti o njihovoj gustoći. U isto vrijeme, ovaj pokazatelj ima osnovni utjecaj na vrijednost materijala. Bolje je ne provesti vrijeme da odaberete netkani materijal jer je podložan utjecaju vlažnosti i može se brzo pokvariti.

Ako želite, možete kupiti stakloplastike u kuhinju, koji je vatrootporan u najvećoj mjeri od drugih vrsta tkanina. Kada gori stakloplastika ne oslobađa štetne tvari. Ne možete se prijaviti za obradu impregnacije od repeganizacije vode, kao i za druge vrste tkiva. Na suncu fiberglass sposoban zadržati svoju boju dugo vremena.

U bilo kojoj specijaliziranoj trgovini možete kupiti klizač koji je komponenta za sjenila. Od kvalitete instalacije trkača ovisit će o kvaliteti sjenila, što može utjecati na kvalitetu samog trkača. Kao materijal za proizvodnju zatvarača je plastika.

Članak o toj temi: Kako objesiti policu na zidu s vlastitim rukama za 5 minuta

Prije sjenila, napravite uzorak. Potrebno je smanjiti materijal tako da je svaki detalj uredni, inače definirane pogreške koje ne treba dopustiti pri šivanju. Kada su platna već rezbarene, onda za daljnje proizvodnje roleta, treba ih koristiti na svakoj strani, fleksibilan materijal ne više od 2 cm.

Zatim su molili za proizvodnju zatvarača kada su trake već povezane. Tada morate rastegnuti zaseljane, s kojima treba premjestiti lamele. Klizač je unaprijed uspio u vječnost kako bi se mogao slobodno kretati, a s druge strane, lamele se drže. Gotovi proizvod treba sigurno pričvrstiti na vijenac, nakon toga se mogu koristiti.

Kako napraviti rolete to učiniti sami za loggia

Kako šivati ​​sljepoću iz tkanine vlastitim rukama: postupak za obavljanje posla

Shema uzorak valjane zavjese.

Najbolje rješenje pri odabiru opcija za sjenila može se nazvati valjanim, koje su idealne za lođe. Izrada ih vlastitim rukama, možete spremiti, čineći unutrašnjost loggia moderne. Ako ih napravite sami, proizvod će biti ne samo lijep, već i praktičan.

Lica i uključuje se od dva komada tkanine. Možete uzeti materijal različitih tekstura i boja, koji će stvoriti dizajnerski remek-djelo. Bit ćete korisni:

  • tkanina;
  • niti;
  • škare;
  • olovka;
  • centimetar;
  • Stajalica;
  • praćenje;
  • Vijak za samo-tapkanje;
  • odvijač;
  • Bar (2 komada - s kružnim promjerom i kvadratnim).

Promjer okruglih trake može biti 1,5 - 2 cm, a poprečni presjek je kvadrat - oko 2 x 2 ili 2,5 x 2,5 cm. Umjesto bar u obliku kruga, može se koristiti željezna traka. Ne biste trebali odabrati šipku s velikom masom, inače sjenila mogu pasti.

Početni rad treba započeti s definicijom svih veličina proizvoda. Točnost svih mjerenja ovisit će o njegovoj kvaliteti. Širinu proizvoda treba uzeti odgovarajućom veličinom otvora. Povećanje će biti oko 2 - 3 cm na doplatak na svim stranama. Duljina sjenila će odgovarati visini otvaranja prozora s povećanjem od 10 do 15 cm i oko 2 - 3 cm na šavovima. Kapač ili pamuk će biti podignut iz tkanine.

Članak o temi: Wallpaper s cvijećem: fotografija u unutrašnjosti, cvijeće na zidu, velike make, ruže, male bukete, bijele boju, 3D crveni i ružičasti, akvarel, video

Kako šivati ​​sljepoću iz tkanine vlastitim rukama: postupak za obavljanje posla

Dizajn valjanih zavjesa je jednostavan za izvođenje i omogućuje vam da stvorite doista dizajnerske opcije dizajna prozora.

Pravokutnik je izrezan iz papira ili spremnika, s obzirom na sve veličine. Nakon toga, dio se primjenjuje na materijal iz unutrašnjosti, pričvršćivanje s piva za šivanje svakih 10 - 15 cm. Uzorak se nježno drži rukama i trlja u kredu. Nakon toga nastaviti oko 2 - 3 cm od izrađene linije kako bi zaokružili dio. Sve se to mora prvo ponoviti s ozlijeđenim materijalom.

Kada su zavjese nepotvrđene, onda bi sve igle bi trebale biti disperpaju. Dobiveni dva dijela su prednje strane jedna drugoj, a zatim ih spojite, čineći liniju na šivaćem stroju. Potrebno je trajati tri puta s tri strane, a četvrti dopust za okretanje dijela. Kada je uključen na prednjoj strani, predmet bi trebao biti vrlo dobar. Bit će temelj za sjenila.

U sljedećoj fazi, valjci su fiksirani na okvir. Da biste to učinili, temelj tkanine odvija se prednja strana na površinu. Zatim je postavio jedan kraj baze kvadratnog oblika, čija je širina manja od širine dijela tkanine za 3-5 cm. Dok je stigao do gornjeg ruba baze, traka za omatanje tkanine. Nakon toga, koristeći klamericu namještaja, pričvrstite tkaninu u bar.

Kako liječiti donji rub sjenila i završiti

Za ujednačenu raspodjelu sjenila kroz prozor i prekrasno preklopljivog sklapanja, potrebno je ući u glavni detalj u nastavku, čija širina odgovara širini otvora prozora, drvenog ili metalnog okruglog drva. Drvo mora biti kraće od same baze za 2 - 3 cm. Donji rub tkanine je omotan na 3 - 3,5 cm, šivanje proizvoda na dnu. Prije izrade ručnih svjetiljki, a nakon toga je popločana na njemu. Teme nakon ručnog šava se izvlače, za izradu u zastoju.

Članak o temi: Podstava vlastitim rukama: DIY

Kako šivati ​​sljepoću iz tkanine vlastitim rukama: postupak za obavljanje posla

Oznake za registraciju valjanih sjenila mogu biti izrađene od kontrastnih traka ili široke pletenice.

Za dekorativni dizajn, rolete se mogu koristiti lijepi i jednostavni za izvođenje Garters. Garters se neće slomiti, lako se uklanjaju za pranje. Također možete zaustaviti svoj izbor i na kompleks valjak mehanizam. U isto vrijeme, u dizajnu su uvedeni različiti prstenovi za dekorativne obloge. Postoji mnogo načina za ukrašavanje valjanih sjenila. Možete koristiti i Garters, koji je jedan od prihvatljivih opcija, jer se mogu ukloniti i umotati, ne možete se slomiti i samo učiniti.

Možete koristiti tkaninu ili široku pletenicu. Trebali bi pristupiti osnovnoj bazi, ako vam je potrebna klasična opcija. Za stil modernog bolje je odabrati kontrastnu završnu obradu. Nakon toga, postoji dvostruka širina zavjesa s povećanjem od 30 do 40 cm na odabranim materijalima. Nije potrebno napraviti papir uzorak za stvaranje Garters. Trake trebaju biti izrezbarene, koje će imati širinu od 6 do 8 cm. Oni su presavijeni na prednjoj strani unutar, treperi nakon toga na svakoj strani, tako da ih možete pretvoriti na prednju stranu s nevažećim.

Kada se proizvodi već progutaju, Gartersi su fiksirani povlačenjem iste udaljenosti od oba ruba rampe. To bi trebalo omogućiti da pruži čak i podršku za valjane rolete. Vratite ih primjenom klamerica za namještaj. Bar, koji je bio pričvršćen na vrh zavjesa, s donje strane uz pomoć odvijača je pričvršćen na okvir za prozori.

Kada će se zavjesa pouzdano pojačati, interijer će imati novi poboljšani pogled zahvaljujući novom dijelu. Možete zamoliti bilo koga da isključi rezultirajuće valjane rolete u roll kako biste ga vezali na potrebnu visinu.

Čitaj više