Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Anonim

Da biste stvorili novi interijer stana, nije potrebno pribjeći uslugama visoko plaćenog dizajnera, pokazati fantaziju i primijeniti male vještine. Govorimo o slikanju tila u drugoj boji, radikalno mijenja percepciju bilo koje sobe.

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Tul

Kako pretvoriti unutrašnjost uz pomoć slikanja tila

Tul i zavjese - Pribor koji su prvi koji će primijetiti ljude koji ulaze u sobu. Tkanine zavjese mogu ukrasiti i beznadno pokvariti unutrašnjost.

Obojite zavjese u drugoj boji brzo i bez mnogo truda je jedna od prihvatljivih mogućnosti unutarnje transformacije. Mijenja rješenje boja odjeće za prozore i pokupiti slatke male stvari u boji, možete dobiti novo rješenje za vaš dom ili uslužno okruženje.

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Slikanje zavjesa s vlastitim rukama može pomoći ako nema vremena i novca za popravak i ažuriranje interijera, a "duša pita" nešto novo. Proces slikarstva je ekonomičan u svim aspektima:

  • Značajna sredstva ne moraju kupiti bojanje tvari;
  • po izboru provesti vrijeme čekanja i slušati dizajnerske preporuke;
  • Dugo se ne isplati shopping u potrazi za novim portirom;
  • Ponovljeno bojenje.

Kućni uvjeti su vrlo prikladni kako bi samostalno ažurirali prozor "garderobe". Postupno ćemo razmotriti taj proces.

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Pripremamo tkaninu

Prije bojenja prozora zavjese trebaju pripremiti proizvod. Nakon uklanjanja zavjesa ili tila iz prozora, morate ih pažljivo razbijeti kako biste se riješili prašine i stranih kućišta. Topla voda i deterdžent - to je ono što trebate u ovoj fazi. Rješenje za pranje ne smije biti previše koncentrirano, inače će biti teško isprati. Preporučljivo je koristiti ručni način pranja ili nježnog načina rada u perilici rublja.

Članak o temi: stakleni vjetrovi u unutrašnjosti

Režim tople temperature (ne viši od 40 stupnjeva) je prikladan da ne pokvari tkaninu i istovremeno ga dobro oprati. Da biste postigli izvrstan rezultat, nekoliko puta ponovite postupak pranja i ispiranja.

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Moguće je obojiti til u visokoj kvaliteti samo na dobro ispaljenoj tkanini. Nemojte činiti sljedeće:

  • uvijanje;
  • snažan mehanički učinak;
  • Gurnuti s uvrtanjem.

To će oštetiti tkivo, a slika zavjese neće postati pozitivan događaj, već razočaranje.

Odaberite boju

Nakon pripremne faze morate odlučiti koja boju želite dobiti tekstilni proizvod. Veliki izbor anilinskih boja prodanih u trgovačkoj mreži pomoći će u slikanju mreže ili gustog tkiva u željenu kel. Uzmite sredstva prikladnu za materijalnu i zasađenu boju.

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Da biste obojili zavjese i til kupljene boje je lako, glavna stvar je točno slijediti sve propisane u operativnim uputama.

Ali ne samo da aniline znači promijeniti boju zavjesa prozora. Boja valjane zavjese i sve ostale odjeće za prozore mogu se koristiti s džemper sposoban za promjenu nijanse tkanine. Jednostavno je koristiti:

  1. Zavarivanje čaja.
  2. Dijamantni zelenilo (zeleno).
  3. Mangan.
  4. Ljuska.
  5. Neki proizvodi (repa, borovnice, kupine, špinat).
  6. Kava.

Proces slikanja

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Višebojni til

Priprema tkanine na slikanje - preduvjet pri odabiru bilo koje boje. Samo zamrljajte čistu krpu, dobit ćete željeni rezultat. Po želji, potpuno sušenje tkanine nakon pranja, malo mokri til i zavjese čine bojanje pigmenti brže.

Intenzitet slikarskog proizvoda ovisi o koncentraciji tvari boje i vremena.

Aniline boje

Prilikom odabira ove metode bojenja, nemojte eksperimentirati, obojiti zavjese u drugoj boji može biti učinkovito samo, očito slijedeći upute. Moguće su opcije:

  1. Boja se razvija u malom spremniku sve dok se tvar boje potpuno ne otopi i izlije u glavni volumen vode, gdje se nalazi tada til.
  2. Agent za bojanje se odmah doda u zdjelici ili posudu, gdje se doda topla voda. U ovom rješenju je obojeni proizvod.

Članak o toj temi: Proizvodnja rimskih zavjesa s vlastitim rukama od djevojke

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Često se boje proizvođači preporučuju za pripremu trajne boje za "fiziološku" vodu s kuhanjem soli. Proporcije vode, soli i boje prikazane su u uputama.

Zelenk

Boja tkanina s zelenim, slijedi te konje koji žele vidjeti dekoracije prozora u zelenkastoj nijansi. U toploj vodi, otopiti malo zelene ljekarne tekućine i ravnomjerno miješati sadržaj spremnika. Zatim stavite vlažnu tkaninu i izdržite kratko vrijeme. Obojite tkaninu s hereenfront kod kuće glatko, bez razvoda i mrlja, moguće je ako vrijeme za povremeno okretanje tila (zavjese, kamron mesh) u zdjelici.

Mangan

Možete obojiti zavjese bez mnogo truda i materijalnih troškova primjenom mangana. U ovom slučaju, on ispada nijansu lila. Cijeli proces slikanja će uzeti dosta vremena, a rezultat će biti siguran. Načelo bojenja je isti kao kada koristite greencaft.

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Čaj i kava

Da biste dali prozore zavjese bež ili krem ​​kolker, možete koristiti čaj piva ili mljevenu kavu. Slikanje tkanine čaj kod kuće također je lako kao i druge prirodne boje. Dvije čajne žličice kuhanja čaja ili kave bit će dovoljne za pripremu bojanje otopine. Oni moraju biti spušteni u 1 litri kipuće vode, pričekajte potpuno otapanje i naprezanje. Zatim stavite obojeni materijal u ovu "decoction".

Ako je tila vrlo velika, tada će se povećati proporcije kave (čaja) i vode.

Kako slikati til učiniti sami kod kuće

Repa

Ovaj proizvod ima dobra šarena svojstva i može slikati zavjese u drugoj boji.

Da biste obojili tila kod kuće, morate odrezati repe i sipati alkoholom ili vodkom (jedna boca jedan kilogram). Kuhajte repu do potpunog omekšavanja pod zatvorenim poklopcem, procijedite sok i koristite za bojenje.

Pogledajte video dizajn

Koncentrirana izvarak mahuna luka također može promijeniti boju zavjesa prozora.

Članak o temi: Preganac za kuhinju od plastike vlastitim rukama

Čitaj više