Učiniti svjetiljku iz niti to učiniti sami

Anonim

Luster niti uvijek se razlikovao u odnosu na relevantnost bez obzira na konvencije mode. Ona fascinira neobičan izgled. Nosači s niti osvojili su uspjeh u dizajnu stambenih prostora u 70-ih godina prošlog stoljeća.

Učiniti svjetiljku iz niti to učiniti sami

Svjetiljka je uvijek relevantna, jer fascinira neobičan izgled.

Danas ne manje popularni, savršeno nadopunjuju modernu uređenje prostora. Suspendirane svjetiljke i svjetiljke svjetiljke tog doba izrađene su stakloplastike, koje su postale poput tkanja od najfinije pređe.

Sfere svjetiljke je sasvim moguće kako bi se omogućilo. Izvana, malo će se razlikovati od lustera od stakloplastike. Za svoju proizvodnju, pripremite navoje pletenje ljepilom na bazi škroba (možete pva ljepilo). Svjetla, sa svojim vlastitim rukama, izgleda impresivno i bit će vrhunac dizajna bilo koje od soba u kući. Iako je u proizvodnji dovoljno jednostavno. U nastavku nudimo upute o stubama, upoznavanje s time kako napraviti svjetiljku u sličnom stilu.

Materijali za kreativnost

Svaki ručni rad za njegovo stvaranje uključuje preliminarnu pripremu potrebnih materijala i uređaja. Za denitički svjetiljka, popis će biti sljedeći:

Učiniti svjetiljku iz niti to učiniti sami

Materijali za izradu svjetiljki: niti, ljepilo, zračna kugla, električna žica i uložak.

  1. Zračna kugla, koja u napuhanom stanju, čini sferu promjera 40 cm.
  2. Pletenje niti (3 ili 4 spremnika).
  3. Sastav ljepila na bazi škroba (par boca) ili PVA ljepilo (njegova svojstva su nešto gore od onog škroba).
  4. Ožičenje i priključci za sustav rasvjete za žarulju ovjesa (prodana u kućanskim trgovinama).
  5. Kuka za pričvršćivanje proizvoda na stropnu površinu.
  6. Žarulja.
  7. Kleenka ili bilo koji vodootporni materijal (možete komad cerade).
  8. Škare.
  9. Četkom iz pjene gume.
  10. Poklopac ili heroji od caprona (ili plastike).
  11. Lateks rukavice.

Članak o temi: Kako napraviti valjane zavjese to učiniti sami

Svjetiljka to učiniti sami: slijed proizvodnje

Učiniti svjetiljku iz niti to učiniti sami

Glavna prednost svjetiljki izrađenih vlastitim rukama je da mogu biti različitih oblika i veličine.

  1. Prva stvar koju je zračna kugla napumpala prije kupnje što je više moguće i popraviti ga s nizom, tako da zrak nije izašao. U procesu inflacije morate slijediti oblik lopte, budući da će biti temelj konačne konfiguracije lampica. Lopta se može uzeti bilo koje veličine, ali vrijedi početi s promjerom od 40 centimetara za vježbanje i stjecanje iskustva. Zatim dolazi vještina kako ne bi napravila svjetiljku od niti manje od oblika balona.
  2. U ovoj fazi potrebno je zapamtiti kako je inače u školskoj djeci, napravio globus ili različite maske iz papira-masha uz sudjelovanje balona kao osnova za koje slojevi leže papir. U takvoj situaciji, načelo rada je slično, samo se ne koristi papier-mache, ali konvencionalne niti za pletenje, navlažene u ljepljivom otopini škroba ili PVC ljepilo.
  3. Uzmite kraj niti i vežite ga na dnu lopte (gdje ima žice). Ovo područje će biti vrh svjetiljke. Dekoltea se obavlja malo kasnije, tako da ne biste trebali brinuti o neujednačenim izbočinim krajevima ili vrijednosti čvora.
  4. Uzmi u ruke filamenta i počinje obrisati zračnu kuglu. Dizajn gotove svjetiljke je pod utjecajem metode i slijed vijugavih pokreta na niti. Važan zadatak je ravnomjerno omotavanje kugličnih niti kako bi se formirala nijansu svjetiljke, koja bi imala istu debljinu zida preko cijele površine. Newbies ne preporučuju obavljanje bilo čega originalnog ili složenog. To je prikladnije platiti više pozornosti razvoju tehnike drobljenja nametanje niti i čvrstog rastezanja. U ovoj fazi, dovoljno je kupiti vještinu guste napetosti koja ne deformira geometriju balona.
  5. Nakon što ste naučili kako zaviti nit oko lopte, potrebno je obaviti 4-5 ujednačenih slojeva na cijeloj površini. Rezultat ovog koraka treba biti dovoljna debljina namotavanja navoja, koja bi skrivala zračnu kuglu. Kada se nađu male šupljine, nije potrebno brinuti: to je kroz ova prazna mjesta koja će se svjetlost učiniti najsrtinije, što će dati konačni dizajn jedinstvenosti.
  6. Tema je odrezana i fiksirana povezivanjem na nodul na loptu.
  7. Vodootporan komad materijala se širi na radnu površinu ili običnom ulnom obliku za stol, segment vena. Idite na primijenjenu na pripremljenu površinu filamenta na škrob ili PVA ljepilo.
  8. Gumene rukavice se stavljaju na ruke i uz sudjelovanje pjene spužve ili četkom uzrokuju puno ljepljivog pripravka na cijelom području izvanredne svjetiljke. Ljepilo je zasićeno svaki niz na posudi. Inače, čak i uz jednu preostalu suhu niti, oblik svjetiljke će biti daleko od idealnog. Moguće je da se potpuno raspada. Stoga je bolje preurediti ovdje od priključivanja nedovoljnog napora.
  9. Žarulja u listama za namatanje vlakana da se osuši preko noći. Za veću sigurnost da savršenstvo oblika lopte neće se izgovoriti kontaktom s bilo kojom površinom, on je suspendiran.
  10. Nakon sušenja, baza uzima igle (pin ili nož) i probušite zračnu kuglu zatvorenu u niti. Mora se rasprsnuti. Postoji mogućnost da će tragovi od lopte ostati na nekim zidovima, koji se uklanjaju jednostavnim struganjem od lampica.
  11. U gornjem dijelu kugle (oko čvora s vezanim krajevima), je rezana mala rupa. Kroz to bi trebao biti žarulja, koja se uzima u obzir za njegovu veličinu.
  12. Izolirajte armaturu za rasvjetu i pričvrstite žarulju. Da biste popravili armaturu iz unutrašnjosti oko žice, omotane su nekoliko tanki ovnovi. Zatim ih čine u unutarnjem prostoru sfere i ispravljaju se.
  13. Završena svjetiljka je pričvršćena za kuku na stropu i uključuje osvjetljenje. Sve je spremno!

Članak o temi: zidne zavjese za zavjese: vrste dizajna i sorti

Važna finoća tehnologije

Zračna lopta trebala bi steći zaobljeni oblik.

Prilikom izvođenja namota, niti počinju raditi s nizom jedne tonaliteta, postupno dodavanjem drugih boja. U takvom dizajnu moguće je napraviti svjetiljku niti s jedinstvenim uzorom i bojanje.

Uspješna kreativnost!

Čitaj više