Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

Anonim

Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

Visina mješalice iznad podne kupke ovisi o svom dizajnu, vrsti kupke i zahtjevima kupaca.

Potrebno je da je s odabranom visinom bila prikladna za korištenje ove vodovodne prilagodbe svakom stanovniku stana.

Osim toga, oblik i visina miksera moraju biti odabrani na takav način da kada se koristi, nema spreja.

Zahtjevi za regulatornu instalaciju Miješalica

Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

Najčešća visina ugradnje dizalice s ruba kupelji je 250-300 mm, ali može varirati ovisno o dizajnu opreme, značajkama sobe i potrebama domaćina.

Različite vrste miksera su instalirane na različitim visinama i na različitim mjestima u odnosu na kupaonicu ili umivaonik.

Kada instalirate zasebnu dizalicu s vrućom i hladnom vodom namijenjenom za punjenje spremnika, moraju se postaviti na udaljenosti od 200-250 mm od vrha vodovodne opreme.

Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

Miješalica mora biti ugodna za pranje ruku

Kada je jedna slavina instalirana s dugim dizalicom, mora se postaviti na nadmorskoj visini od najmanje 300 mm iznad kupaonice i najmanje 250 mm iznad umivaonika, tako da je prikladno za pranje, oprati ruke i izvesti druge postupke kupaonica ili umivaonik.

Da biste odabrali visinu instalacije miksera, vrijednost prioriteta ima svoju glavnu svrhu.

Izračun visine ugradnje miksera

Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

Razmotrite udaljenost od ruba spremnika do dizalice

Unatoč skupu udaljenosti između miksera i kupaonice, jednaka 200 mm, slavina je postavljena na udaljenosti koja je prikladna za korisnike.

Kada izračunavate visinu ugradnje, morate se pridržavati sljedećih zahtjeva:

  1. Prije instalacije morate isprobati mikser na namjeravanom mjestu instalacije kako biste odredili položaj na kojem će biti prikladan za korištenje ove vodovodne opreme.
  2. Svakako uzeti u obzir udaljenost od ruba spremnika do dizalice, kada postoji potreba za rotiranjem iz kupanja do sudopera. Prilikom izračunavanja ovog parametra potrebno je uzeti u obzir da je veličina sudopera obično 850 mm. Osim toga, prilikom izračuna u ovom slučaju potrebno je uzeti u obzir duljinu samog slavine i udaljenosti između njega i sudopera. Kada okreće dizalicu, mora biti u sredini ljuske.
  3. Mjesto ugradnje miksera mora biti smještena na mjestima koja su prikladna za njegovo pričvršćivanje, bez uništavanja postojećih struktura i elemenata cilja. Na primjer, nemoguće je instalirati zatvarače na rubove pločice, jer može razbiti na tim mjestima.

Članak o temi: Namještaj iz palete za davanje vlastitim rukama (54 fotografije)

Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

Položaj miksera može utjecati na dodatne elemente koji su dio sustava ili instalirani na zahtjev vlasnika.

Na primjer, u prisutnosti omekšivača vode ili želju za vlasnikom stana za ugradnju slavine više, tako da možete oprati glavu.

Približni parametri za ugradnju opreme za miješanje mogu se uzeti u obzir vrijednosti navedene u tablici:

Identifikacija opremeParametri instalacije
jedanDizalica za sudoper250 mm od ruba ljuske
2.Dizalica za pranje200 mm od ruba pranja
3.Dizalica za umivaonik200 mm od ruba umivaonika
četiriKupaonica mikser800 mm od poda
petUkupna oprema za kupanje i ljuska1000 mm od poda
6.Oprema za tuš1200 mm od poda

U svakom ostvarenju opreme za miješanje, treba se provesti ne samo s regulatornim zahtjevima i pravilima rada, već i uzimajući u obzir želje tih ljudi koji će koristiti ovu opremu u svom svakodnevnom životu.

Preporuke instalacije Miješalica

Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

Vruće i hladne vodenice trebaju biti smještene najmanje 15 cm jedna od druge.

Za praktičnu i kvalitetnu uporabu miksera u kupaonici, umivaonik, umivaonik ili iznad umivaonika, potrebno je uzeti u obzir iskustvo stručnjaka, njihovih praktičnih radnika i zahtjeva, želja i komentara potrošača. Kratak opis njihovog opisa sastoji se od sljedećih stavki:

  1. Ako planirate instalirati mikser uz bočnu površinu spremnika, onda nije potrebno nastojati to učiniti strogo u sredini. U ovom slučaju, bolje je postaviti ga bliže nogama - to će biti prikladnije za njih da koriste kupku.
  2. Vozila hladne i tople vode trebaju biti na udaljenosti od najmanje 150 mm od drugih, a konačna instalacija svih opreme mora se provesti nakon testiranja sustava i pronalaženje optimalne verzije njegove instalacije.
  3. Na pravilnoj instalaciji opreme za miješanje utječe na dizajn miksera, koji se može ugraditi na samu kupku, zid ili posebno izrađen za ovu visinu.
  4. U nacrtima mnogih kupališta već su osigurane instalacije mješalice, ugradnja koja se izvodi vrlo lako podložno zahtjevima vezanim za opremu za uporabu.
  5. Prilikom instaliranja opreme za miješanje na zid ili poseban podij i ispiranje vode na njega, najvjerojatnije treba pomoć kvalificiranih stručnjaka.

    Visina miksera u kupaonici s poda: standardne vrijednosti

    Upute za ugradnju miksera

Bez obzira na vrstu miksera i usvojene metode njezine instalacije, potrebno je uskladiti sa zahtjevima instalacijskih uputa u skladu s tehnološkim slijedom radnih operacija navedenih u njima. Sve nijanse ugradnja miksera u kupaonicu. Gledajte u ovom videozapisu:

Visina miješalice u kupaonici s poda, čiji je standard instaliran, propisan, uzimajući u obzir okolnosti koje pružaju prikladnu uporabu.

Visina instalacije dizalice ovisi o obliku i veličini same opreme, kupaonice, sudopera, pranja, kao i od parametara prostorije, u kojoj su instalirane ove vodovodne postavke i uređaji.

Članak na temu: LED svjetiljka radi sami

Čitaj više