Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

Anonim

Klasična vrata nisu dobra za sve slučajeve. Oni služe kao pouzdana zaštita, ali praktično ne prolaze zrak, zbog čega postoje i posebne rupe ili organizirati složeni i skupi sustav ventilacije. Rješavanje problema s pristupom zraka može lovoma vrata. To su obična vrata, uz punjenje u obliku odvojenih letvica instaliranih pod kutom.

Značajke, dostojanstvo i nedostaci

Svojstva louvalnih vrata određuju se njihovim uređajem - prisutnost poprečnih lamela. Imaju takve prednosti:

  • Dobra ventilacija. Louvalska vrata gotovo ne miješaju kretanje zraka, tako da nema problema s visokom vlagom ili lisicom zraka. Čak iu zatvorenim, rijetko koriste prostorije.
  • Najbolja raspodjela topline. Osigurati normalan klimatizaciju u neugodnim prostorijama u prisutnosti običnih vrata je teško. Prisutnost sjenila rješava ovaj problem. U skladišnim prostorijama i tehničkim prostorijama odvojenim vratima s rešetki louvre, temperatura se automatski uskladi.

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    Louvrugska vrata gotovo ne stvaraju prepreke za kretanje zraka

  • Više "pluća" vizualna vrata s roletima zanimljivima su zanimljive, manje učitavanja unutrašnjosti.
  • Zanimljiv izgled. Takva registracija, naravno, je na amaterskom, ali u nekim stilovima izgleda vrlo dobro.

Vrata s mnogo dasaka i praznina između njih su složenija tehnološki. Njihova proizvodnja zahtijeva pažnju, točnost, točnost. Samo pod tim uvjetima rezultat će biti dobar - to će biti ugodno koristiti i gledati. Jer lolanska vrata su mnogo skuplje od običnih. A to je unatoč činjenici da je samo okvir proizveden od niza. Drvene pregrade izrađene su od lijepljenog drva. To je zbog činjenice da će tanke drvene daske pri mijenjanju vlažnosti "uvijati". Prisutnost nekoliko slojeva s višesmjernim vlaknima, isprepletenim slojevima ljepila omogućuje rješavanje problema.

Od ostalih mana:

  • Nedostatak zvučne izolacije. Prisutnost velikog broja mjesta između traka je negirana svim značajkama zvučne izolacije. U tom smislu, postoje ta vrata koja nisu - ionako.
  • Slobodno kretanje prašine. Jedno od područja korištenja lonanskih vrata - ormara za odjeću. Ali odjeća smještena u njima nije zaštićena od prašine, koja je u našim stanarima više nego dovoljno.

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    Kada koristite rolete u vratima ormara, prašina slobodno prodire u unutrašnjost

Nedostaci vrata s rešetkom louvre su vrlo ozbiljni. Prije instaliranja, ozbiljno je misliti i odlučiti da je važnije za vas: njihove prednosti ili nedostatke.

Područje primjene

Opseg korištenja vrata Louvrede određuje njihova svojstva. Oni su neophodni u prostorijama koje trebaju konstantnu ventilaciju. U isto vrijeme, stupanj zvučne izolacije ne bi trebalo biti važan za te prostore. U našim domovima i apartmanima postoji nekoliko takvih prostorija:

  • Tehničke prostorije - spremište, praonice, ormari. U slučaju garderobe soba vrijedi razmišljati o izvedivosti takve opcije. Uostalom, odjeća iz prašine je poželjno zaštićeno. Moguće je kompromis: napravite louvidnu rešetku na vrhu, gdje je prašina manja, a zrak je topliji od tople.
  • Kupaonica. U kupaonici je poželjno brzo ispisati višak vlage i lolan vrata će pomoći. Ali ova opcija je dobra samo ako je kupaonica odvojeno, budući da će kombinirana kupaonica postati izvor ne ugodnih zvukova i mirisa.

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    Louvrug vrata u tehničke prostorije - velika mogućnost za postizanje zraka bez organiziranja posebnog zračnog kanala

  • Prostorije kotlova kuća s pogledom na ulicu. U uličnim vratima za takvu sobu može biti louval rešetka. Samo ona mora biti podesiva - tako da u zimi nije previše razlikovana po sobi. Trenutak: Prije instaliranja takvih vrata, posavjetujte se s lokalnim vatrogasnim odjelom. Za svaki slučaj.

Osim u ulozi vrata između soba, strukture Louvre mogu se koristiti u namještaju. Dobri su:

  • U kuhinjskim ormarićima, u otvorenom i montiranom. U sušilici i ormariću s crupi pružaju brzu ventilaciju, u ostatku - više kao dekorativni.
  • U ormarićima koji pokrivaju cijevi u zahodu kao dizajn ograde. Možete ih objesiti na petlju, a možete staviti magnete.

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    U kupaonicama, toaletima, kuhinjski ormari mogu se koristiti kao vrata za ormariće

  • Kao rolete na prozorima. Vrlo je dobro riješiti problem disperzije svjetla. Nije potpuno odrezano, stvarajući rasvjetu sumraka.
  • Za ormare, komode i drugi namještaj, koji se nalazi u stambenim sobama. U ovom slučaju nadmašuju minuse, a izgled se ispada zanimljivim.

Drugo područje primjene je poput dizajna sjena s velikim prostorom za ostakljenje. Na terasama, u zimskim vrtovima, velikim balkonima i lođe s krutom staklom. Što su louvre vrata bolja od običnih žaluzina? Činjenica da se "stacionarna vrata mogu otvoriti, ostavljajući zatvorene rolete. Bit će slobodan pristup zraku i neće biti previše svijetlo svjetlo.

Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

Vrata-rolete mogu se koristiti kao sjenčanje

Kao particija, istaknuta soba. Na primjer, zona ugradnje u studio apartman. Ova opcija je idealna ako nema prozora u potpisanoj zoni. Takva particija i pristup zraka će osigurati, a svjetlo će biti propušteno u dovoljnim količinama i stvara samoću.

Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

Slijepe pregrade za odvajanje spavaćeg mjesta

U načelu, louvre latteri se mogu koristiti i ne izravno namijenjeni - kao oglasna ploča, zaslon, nešto zatvaranje ili odvajanje.

Louvrug vrata: vrste, materijali

Počnimo s materijalima iz kojih se proizvode vrata. Rask je izrađen od drva. Opcija proračuna je od bora i jeli, skuplji - od čvršćih (i skupljih) pasmina. Još uvijek postoji plastika i metala. Plastika je najjeftinija opcija koja je, ipak, vrlo praktična.

Plastični Louvre vrata ne "voditi" od vlage, ne smiju biti obojani, samo oprati. Dakle, za ormarić u kupaonici ili kupaonici to je savršena opcija. Dobra vrata takva i za kabinet na balkonu. Općenito, u čelo gdje postoji visoka vlažnost i / ili zahtijevaju često čišćenje.

Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

Metalna vrata - rolete - dio sigurnosnog sustava kuće

Metal Louvre vrata - fenomen je vrlo rijedak, ali postoji i takav. Ulazna vrata sa sjenilama vrlo rijetko, osim u kotlovima s pristupom na ulici. Stoga je područje njihove primjene vrlo ograničeno.

Prema vrsti, louvre vrata su isti kao i uobičajeni:

  • zamah;
  • klizna;
  • Sklopiv (harmonik ili knjiga).

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    S vrstama, svi su također - ljuljačka, klizna harmonijska / knjiga

Mogu se sastojati od jednog, dva, četiri ili više zalisa. Sve kao u konvencionalnim modelima, samo uz razliku u punjenju.

Još uvijek postoje Louval vrata s mogućnošću podešavanja. U ovom slučaju, ploče s robovima su fiksne. Svi se kombiniraju s jednim barom. Nakon što ste pratili traku, možete promijeniti položaj skakača - potpuno otvoriti, zatvoriti ili ostaviti male praznine.

Dimenzije

U supermarketima OBI i LURUA tip Marlene obično su dostupni klirka borovine. Oni su obično predstavljeni jednom ili dva pravila u različitim veličinama. Najčešće su parametri takve:

  • širina - 294 mm, 394 mm, 494 mm, 594 mm;
  • Visina - 606 mm, 720 mm, 993 mm, 1100 mm, 1700 mm, 2019 mm, 2422 mm.

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    Postoji određeni skup standardnih veličina.

Ove standardne dimenzije mogu se lagano podesiti - izrezati nekoliko centimetara do visine i širine. Ako je potrebna potpuno ne-standardna opcija, postoje tvrtke ili privatne trgovci koji čine vrata po narudžbi - prema vašim veličinama.

Što treba obratiti pozornost pri odabiru

Prilikom odabira vrata - rolete u trgovini, prvo morate obratiti pažnju, na kvalitetu drva. Kuja ne bi trebala biti u potpunosti, ili bi trebala biti malo. Trebali bi biti gusti, smeđi (ne crno i bez pukotina).

Druga točka je geometrija. Sva lista vrata trebala bi ležati u istoj ravnini. Ovo je prvi - bez longitudinalnih zavoja ili "prihoda" elemenata i cijelih vrata u cjelini. Zatim provjerite duljinu / širinu / debljinu. Oni se moraju podudarati s točnošću na milimetar.

Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

Odaberite vrata-rolete trebaju pažljivo

I potonje je kvaliteta obrade drva. Drvena leuvalna vrata se prodaju raspakirani. Slika će imati neovisno. Ali drvo tretirano bi trebalo biti dobro. Poželjno je da ne postoje hrapavost, nepravilnosti i drugi nedostaci, koji moraju biti eliminirani vlastitim rukama.

Mogući načini do kraja

Drvene leuvljice mogu se dogovoriti gotovo desetak različitih načina. Postoje tradicionalni i ne baš. Možete učiniti sljedeće:

  • Pokrivena tugom. Učinak i izgled su poznati svima.
  • Usisno ulje za drvo. Obično se prodaje s kelom, ali postoji i prirodna boja drvenih proizvoda. Ovi pripravci imaju antiseptička svojstva, neki se mogu koristiti u kupatilima i bazenima. Kao rezultat ove obrade, crtež drva se manifestira svjetliji, voda ga ne apsorbira u nju. Svibanj čak i stajati lokve. U isto vrijeme, na površini nema filma, to je apsolutno "prirodno" u izgledu i na dodir.

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    Boja za pokrivanje lak, drvno ulje - najpopularnije opcije za završnu obradu

  • Prekriven lakom. To se može učiniti nakon obrade stiha ili bez njega. Lucky je bolje koristiti na temelju vode. Postoje sjajni, polu-sranja, poluam i mat. Razlika je u stupnju svjetla tretirane površine.
  • Boja. Drvene boje su različiti učinak. Postoje oni koji stvaraju solidan film, tu su prozirni, koji ne boje teksturu.
  • Decoupage. Tehnika za kreativnu unutrašnjost.
  • Umetnuti. Složena metoda završne obrade, dajući proizvode jedinstven izgled.

To su svi načini za dovršavanje drvenih vrata rešetke. U svakom slučaju, vrijedi se pamtiti da prije završetka, potrebno je popuniti sve nepravilnosti s kitom na stablu, neka ih osuše. Nakon - poravnati sve nepravilnosti s brusnim papirom. A oni koji su ostali nakon kita i onih koji su bili dopušteni u proizvodnom procesu. Nakon toga, sve daske i okvir su obloženi drvom. Vrsta temelica je odabran ispod završne obrade. Nakon sušenja možete izvršiti završni rad - boju, lak, itd.

Kako slikati

Glavne poteškoće sastoji se u velikom broju dasaka. Svojom slikanjem ima mnogo drolja i prskanja. Kako bi se izbjegli ovaj problem, postoji poseban postupak:

  • Boja skakačka traka s okvirom s dvije strane vrata. Zatvorimo dno papira i susjednih dijelova zidova, namještaja itd.
  • Široka ravna slika (7-8 cm) na dasacima nanesite sloj prajmera. Očistite dobro obrišite na rubu limenki tako da je došlo do malog kompozicije. Stroj prvi bar s jedne strane.

    Slijepa vrata: drvena, plastika, metala

    Primjena vela - stvorite željenu boju i učinak

  • Suha ravna četka manja (široka 5 cm) uklanjamo sve zamke i mrlje, ravnomjerno trljanje sastava.
  • Idite na drugu stranu.
  • Nakon toga možete obraditi okvir uklanjanjem s njegovom Greampy trakom.

Ovom narudžbom, kvaliteta slikanja bit će barem normalna. Važno je na vrijeme, prije sušenja, uklonite bubnjeve. Rad je bolji s pripravcima koji ne suše vrlo brzo.

Ako postoji slika, rad će ići lakše i brže.

Za one koji žele napraviti slijepa vrata vlastitim rukama, sljedeći videozapis će biti koristan.

Članak na temu: Cross-Stitch: Kako pravilno, video i fotografije, kako šivati ​​učenje, Ossinka Do, vrijednost procesa od nule

Čitaj više