Kako pokriti drvene vrata kako bi vratili svoj bivši izgled

Anonim

Kada se unutarnji interijer mora ažurirati, ali nema sredstava za kupnju novih vrata, želju da se pojavi nešto s vlastitim rukama. Mnogi su pribjegli raznim načinima dizajna - lijepljenim platno s samo-ključevima, boje uz pomoć raznih Lxglesa, obrubljeni su vinilnim pločama. I svidjelo mi se način da pokrije drvena vrata lakom. Upravo se radi o tome da ću danas napisati detaljnije, a ja ću vam također reći kako se cijeli proces oblaganja odvijao vlastitim rukama i kako ako je potrebno, ukloniti lak.

Kako pokriti drvene vrata kako bi vratili svoj bivši izgled

Kako pokriti drvena vrata?

Prednosti i značajke uporabe laka

Kako pokriti drvene vrata kako bi vratili svoj bivši izgled

Pokrijte lakiranje vrata

Osim činjenice da vam lanac omogućuje da date vrata spektakularnom izgledu, ona također ima ogroman broj zaštitnih funkcija koje su tako potrebne da vode vrata. Zbog raznih vrsta laka, možete u potpunosti promijeniti pojavu polja i dati uobičajenu borovu vrstu vrijednog stabla stabla. Otvorenje laka također vam omogućuje da naglasite nijansu koja ima list vrata i dati neke detalje duboke i bogate boje.

Važno! Mnogi zbunjuju koncepte impregnacije za drvenu površinu i zaštitne premaze. Ako prvi služi za zaštitu materijala od plijesni i truli, tada će se drugi prevrnuti drva od vanjskih negativnih učinaka vode, sunca i oštre promjene temperature.

Za sebe, otkrio sam takve prednosti koje vam omogućuju da pokrijete vrata s lakim:

  1. Lak je pristupačan materijal - svatko može odabrati odgovarajuću smjesu na temelju politike cijena. Ali ovdje ne smijete zaboraviti da samo kvalitetna mješavina može poboljšati zaštitna i vanjska svojstva vrata i istovremeno proširiti svoj životni vijek. Prema tome, to neće biti novčić
  2. Jednostavna aplikacija - čak i početnik moći će pokriti površine laka, koji ranije nisu imali iskustva u obavljanju takvih događaja
  3. Univerzalnost - materijal se koristi za različite površine, a može se koristiti kao fiksacija decoupage i slikanje
  4. Zaštitne funkcije s kojima lakovi poboljšavaju otpornost drvenih vrata na različite negativne učinke. Takve mogu biti mehanička oštećenja, ogrebotine, vlaga i ultraljubičastog svjetla

Članak na temu: Instalacija PVC prozora s vlastitim rukama

Kako se ispostavilo, varane sorte obiluju, ali svi su podijeljeni prema sastavu. Postoje kao što su:

  • Ulje laka - kao što je već jasno glavna komponenta je ulja koja apsorbiraju na površinu mogu promijeniti njegovu boju. Mogu se koristiti kao otapalo, suše se dugo i najčešće imaju neugodan miris.
  • Voda - popularna u našem vremenu, budući da su bezbojni, nemaju oštre mirise i mogu biti potpuno mat i sjajni. Ima kratko trajanje sušenja, ali platno vrata zahtijeva prije primjene

Slijed performansi

Kako pokriti drvene vrata kako bi vratili svoj bivši izgled

Završite lakiranje vrata

Što se tiče svih baza na prvom mjestu, pravilna priprema površine vrijedi. Ako je tkanina već bila prekrivena lakom, treba ga ukloniti. Takve manipulacije možete napraviti na nekoliko načina:

  1. Uz pomoć brusaka - kako bi se uklonio stari premaz, bolje je zaliha Brus, s kojim će biti prikladniji za održavanje brusaka. Trebali biste početi s grubim dijelovima, a zatim se kretati na fino zrnato
  2. Stroj za brušenje učinit će cijeli proces vrlo brz i praktičan. Uklonite premaz uz njegovu pomoć neće napraviti nikakve poteškoće i fizičke troškove.
  3. Otapalo - Iako se ova metoda može nazvati vrlo relevantnom, može pokvariti drvo ili ne djelovati u željenom volumenu

Važno! U prisutnosti žetona koristi se posebna mastiks, koja se može odabrati u boji platna. Ako odlučite koristiti uzorkovanje prije premaza, primijenite ga odmah nakon brušenja i čišćenja površine.

Od mog prijatelja naučim neke značajke s kojima će pokriti platno biti mnogo lakše i točnije. Za vrata, demontaža i ugradnja u horizontalnom položaju potrebno je - samo takvo djelovanje omogućit će platno što je više moguće od sublista i drugih nedostataka. Upotreba tassela omogućuje ravnomjernu primjenu. Ukupno se primjenjuje od tri do pet slojeva - ako ste primijenili osnovni sloj s horizontalnim pokretima četke, tada se drugi nanosi s vertikalnim smjerom. Također alternativni i naknadni slojevi također trebaju pokriti platno potrebno biti lakiranje.

Članak o temi: Kako staviti padine vlastitim rukama?

Učinak "ispod Starina" vlastitim rukama

Kako pokriti drvene vrata kako bi vratili svoj bivši izgled

Pokrijte vrata lakom

Ako smo shvatili kako nadograditi stari web, evo kako, naprotiv, nisam imao pojma o stvaranju drva. Vrlo često, uz pomoć vrata ispod starih dana, naglašene su dizajnerske odluke u prostorijama i ne postoji želja za stjecanjem skupih opcija. U tu je svrhu postoje načini za stvaranje drvenih vrata za drevni.

Volio sam opciju za brisanje, ali ja ću vam reći o svima odvojeno. Dakle, da bi se postigla pod antičkom upotrebom takve načine:

  1. Braching - opcija je vrlo jednostavna i koriste se mnoge radionice. Koristeći četkicu za željezo, morate ukloniti gornji sloj drva prije dolaska godišnjih prstena. Sjeti se kako osvijetljene ploče početi gledati u vaš dom - ovdje se ova vrsta postiže uz pomoć fizičkog rada i metalne četkom. Za one koji su odlučili pokušati utjeloviti takav način učinka "ispod drevnog", trebali biste odmah zaliha i laka. Budući da bi se manjinski materijal u budućnosti trebao polirati i prekriti bojom, tugovati ili ažurirati s lakom
  2. Patting - "Patina", takozvana posebna boja, koja vam omogućuje da se pogled na stari stari drveni platno. Tehnologija primjene je odabrati potrebnu boju i primjenu prvog osnovnog sloja, koji je dalje prekriven bojama ili istim materijalom, samo svjetlije nijanse. Kada prevlaka suši, počinje napraviti fino zrnaste suknju. Kada se donji sloj počne pojavljivati ​​kroz vrh, dojam se pojavljuje da je platno umrljan nekoliko puta. U isto vrijeme postoje ogrebotine prilično prirodne
  3. Ravnopravnost - Tehnologija "pod Starinom" u ovom slučaju se sastoji u nekom redoslijedu: primjenjujemo se voskom u najsjajnju boju, čekajući potpuno sušenje - s lopaticom, morate ukloniti parafin-mljevenje sve baze - sljedeću akciju " Pokrivač ili morilka "vosak. To je ta metoda koja vam omogućuje pretvaranje "ispod starog" što je moguće bliže istini.

Članak o temi: Dielektrični roboti i Galoishes

Rezultati

Kako pokriti drvene vrata kako bi vratili svoj bivši izgled

Pokrijte lakiranje vrata vlastitim rukama

Kada sam prvi put čuo za lak i slične akcije za ažuriranje vrata ili, naprotiv, stvaranje vrata, onda mi se činilo da su svi akcije teški i vrlo složeni na tehnologiji izvršenja. Ali prvi put sam pokušao primijeniti lak i organizirati unutarnje platno s vlastitim rukama, shvatio sam da za moje stanovanje dugo neće biti potrebno zamijeniti vrata.

Čitaj više