Shabbi zavjese zavjese: Znakovi i značajke

Anonim

Svakih nekoliko godina Retro se vraća na način, a novi zanimljivi zanimanje za Starne izazvao je stvaranje novog stilskog smjera u dizajnu, koji se zove "Shebbi šik". Sastavni dio uređenja prostora za drevni je dizajn otvaranja prozora, tako da morate znati što su zastori u stilu Shebbi šik zastupljene, s kojima se mogu kombinirati i koji se elementi preporučuje za dopunu. Šarmantne, nježne i lagane zavjese mogu se jednostavno konstruirati samostalno, samo trebate slijediti određene preporuke, imati osnovne vještine šivanja i fantazije.

Shabbi zavjese zavjese: Znakovi i značajke

Što je Shebbi šik?

Shebby Shikov smjer je imitacija antike, koja osigurava korištenje umjetno istrošenih i krhkih tkiva. Osim toga, stil ima još nekoliko prepoznatljivih značajki.

  • Glavna parama boja omogućuje korištenje samo blagih pastelnih tonova. Trebali bi izgledati zamagljeno, kao da je izblijedjelo na suncu ili od dugotrajne uporabe. Nijanse ružičaste, bež, kremaste, biserno sive su posebno popularne. Kao dodatna pozadina, često se koriste najsnažnija tirkizna, zelena i jorga. Svijetle akcente formiraju se pomoću kave, plave, ljubičaste pribor. Shabbi-Style zavjese omogućuju uporabu nijansi dearmeted zlata, prekrivene bronce bez mjede ili leap.
  • Posebna se pozornost posvećuje teksturi korištenih materijala. Oni moraju biti oprezni, s različitim stupnjevima pisanja, imitacije višestrukih ažuriranja i obnove tkiva. EAME na kojima su pričvršćene zavjese, a dekorativni dodaci mogu imati male pukotine i znakove dugoročne operacije.
  • Materijali moraju biti najprirodniji. Za strehe, to je drvo, za tkaninu - lan, pamuk ili svila. Pribor najbolje se obavlja iz satenskih vrpca, bisera, malih prekrasnih školjki.

Vijeće

Cijela atraktivnost Chic Shebbi stila je izgubljena u odnosu na pozadinu umjetnih materijala, modernih tehnika, otrovnih nijansi. Smjer ne prepoznaje poludimenzionalni i kompromis, tako da je potrebno u potpunosti slijediti značajke dizajna ili napustiti takvu sliku.

  • Što se tiče preporučenih oblika, ovdje je dopuštena kombinacija izuzetnih tekstila s jednostavnim objektima namještaja i obrnuto. Morate odlučiti koji dio interijera je praktična funkcija, a ono što se koristi kao dekor. Glavni šarm zavjese Shebbi stila - oni su u stanju samostalno služiti kao estetski ukras cijele sobe, dopuštajući ostalim predmetima da nose strogo funkcionalno značenje.
  • Osim svile i satenskih vrpca, bisera i bisera koji su ukrašeni zavjesama, mora postojati dovoljan broj pribora u sobi za održavanje slike. To mogu biti fotografije u drevnom okviru, zakrivljenim štandovima, čipkama ubrusi i stolnjacima, prekrasnim lusterima ili svjetiljkama ukrašenim kristalima.

Članak o temi: Značajke i savjeti o slikanju OSB ploča u zatvorenom prostoru

Navedeni zahtjevi se odnose ne samo na zavjese, već i na stil u cjelini. Samo usklađenost s ovim preporukama omogućit će stvarati skladnu i gotovu sliku bez razmaka i znakova miješanja nekoliko smjerova.

Shabbi zavjese zavjese: Znakovi i značajke

Neotuđivi dio slike

Nakon što je priključeno teorijsko znanje, možete početi ukrasiti otvor prozora. S obzirom na sve gore navedeno, zavjese u sobi uređena u Shebbi šik, trebala bi izgledati ovako.

  1. Trebala bi biti tkanina sa svjetlom, ali prilično gusta prirodna tkanina u pastelnim bojama i znakovima svjetlosti istrošena.
  2. U tom smjeru, više slojeva je dobrodošlo bilo koji drugi. Dva ili tri sloja tvari koja formira drapeted luka ili pol graditelja s nježnim padajućih nabora izgledat će romantično i nježno. Potrebno je jasno odabrati nijanse tkanina, odlučiti o glavnoj pozadini, dodatne ukrase obvezujućih dijelova. S višeslojnim slikama često se koristi veze ili jednostavna linija iz zlatne niti, koja prolazi kroz sve platno, kombinirajući ih u jedan ansambl. Glavna zavjesa s uzorkom velikih ruža izvorno je osvijetljena, iz koje se pojavljuje dodatni roza od kremaste ili vrlo svijetlo ružičaste tkanine.
  3. Pribor mora biti nenametljiv, ali brojni. Ukrasni premaz Glavne zavjese platne ili ukrasne opruge dobrodošli su. Crtež može biti velik i vrlo mali. Praktično i atraktivna izgleda pratnja slike valjanim zavjesama slične hlade. Prisutnost takvog detalja omogućit će uporabu zavjesa kao dekorativnog elementa, podešavanje osvjetljenja prostorije pomoću pletene platne.
  4. Shabbi zavjese zavjese: Znakovi i značajke

  5. Završava nadopunjuje i dovršava sliku. Čipke, bujne lukove, biserne niti, stezaljke napravljene u tehnici macrame, satenske ruže - sve to se može sigurno koristiti za ukrašavanje tkanine. Kao iu svim ostalim stilovima, završava bi trebala biti umjereno. Ne možete dopustiti njegovu dominaciju nad glavnom idejom.

Zavjese izvršene u skladu sa zahtjevima HEBBI šik, možete kupiti u gotovom obliku. To će uštedjeti od bolnog razmišljanja na pravu kombinaciju nijansi i korištenja pribora. Oni koji vole maštati i učiniti sve samostalno, moguće je stvoriti vlastitu jedinstvenu i jedinstvenu vrstu dekoracije.

Shabbi zavjese zavjese: Znakovi i značajke

Shebby Chic to radiš sami

Dizajneri ne-početnici ne smiju se žuriti uz stjecanje nekoliko dijelova tkanine, mnogo ukrasnih elemenata i valjaka. Za prvo iskustvo, gotove postojeće zavjese će ustati - pod uvjetom da odgovaraju konceptima stila o boji i teksturi.

Da biste uključili uobičajene zavjese u izvornim modelima, možete napraviti sljedeće radnje.

  • Ako ukras zavjese ponavlja uzorak presvlake namještaja ili popraćen sličnim tekstilnim elementima, tada dovoljno primjena nekoliko pribora. U sobi se nalazi čipka? Možete napraviti sličan potez uz donji rub ili cijeli perimetar tkanine, ponavljajući ga i u pickups. Za sobu, gdje je mnoga stakla, kristala ili sjaja, zavjese bolje ukrašene transparentnim perlicama i satenskim vrpcama.
  • Ako su zavjese slične pojavom sa zidovima, potrebno je još jedno načelo uvođenja dijelova. Sprinkler bi trebao napraviti mali kontrast na sliku, inače u sobi sve je donekle u jednom pastelnom mjestu. To je vrlo slučaj kada možete koristiti gotove satenske ruže, koje gledaju platno. Najradikalnija i pobjednička opcija je uvođenje još jedne zavjese kako bi se razrjedio dekor i prenosio dizajn potrebne višeslojne.

Čak i ako već postojeće svjetlosne zavjese povucite i vežite konac zrna, stvorit će se nova atraktivna soba prostorije.

Shabbi zavjese zavjese: Znakovi i značajke

Izlaz

Shabbi stil Chic omogućuje vam da stvorite romantičnu i laganu unutrašnjost, podizanje raspoloženja. Da biste to učinili, samo trebate vjerovati fantazijama i pokušati malo.

Nemojte misliti da se smjer može koristiti samo u dnevnim sobama i spavaćim sobama. Uz pomoć takvog dekora, možete nadograditi prostranu kuhinju, stvoriti spavaću sobu za malu princezu ili ukrasiti zatvorenu verandu.

Članak o temi: Rugs na podu učiniti sami: primjeri neovisne proizvodnje

Čitaj više