Kako objesiti zavjese učiniti sami visoku kvalitetu i brzo

Anonim

Vjeruje se da je to zavjese koje igraju glavnu ulogu u rasponu boja sobe. Izabrani ispravno i ukusno, oni su u stanju transformirati čak i najtužniji stil u unutrašnjosti sobe ili, naprotiv, umirujuće previše vrištati. Ali odaberite zavjese - to je samo polovica slučaja. Morate ih objesiti.

Kako objesiti zavjese učiniti sami visoku kvalitetu i brzo

Popis komponenti koji čine zavjese na prozorima.

Moderni dizajn uključuje mnoge mogućnosti kako objesiti zavjese. Neki od njih smatraju se tradicionalnim i jednostavnim, ali ima modernijih, što ukazuje na znanje o određenim pravilima i načelima u ovom radu. Stoga je poželjno razmotriti dvije glavne opcije za postavljanje zavjesa u sobu.

Zatezanje zavjesa na vijencem

Opcija jedan - objesiti zavjese na bagetu (vijenac). Ova metoda se odnosi na tradicionalnu i jednostavnu, međutim, raznolikost modernih streha može vas zbuniti. Iz tog razloga, važno je razmotriti nekoliko čimbenika koji će pomoći u pronalaženju ispravne odluke. Kako vježbati zavjese do vijenca brzo i učinkovito?

Glavne faze rada

Kako objesiti zavjese učiniti sami visoku kvalitetu i brzo

Stropni kružni kružni krug za zavjese.

Odlučite da želite vidjeti u mom prozoru. Ako je to samo zavjese (što znači jedan cijeli web ili dvije identične zavjese), onda će biti vijenac s jednim vodičem. Ako, osim zavjese, vi ćete objesiti i til, onda trebate dva vodilice.

U slučaju da, uz sve to, želite učiniti i veličanstvenim lambrequinima, onda će vodiči trebati 3 ili više - ovisno o tome koliko je slojeva namijenjeno vidjeti na prozoru.

Druga faza će biti izbor duljine vijenca. Želite li vidjeti samo prozor, onda morate kupiti vijenac, čiji će duljina biti jednaka širini prozora plus oko 5 cm na svakoj strani.

Ali u slučaju kada želite vidjeti potpuno zid, gdje se nalazi prozor, ductor se može kupiti na temelju širine ovog zida. Ali ovdje će biti potrebno, naprotiv, oduzeti 5-10 cm na svakoj strani, tako da rubovi bagete ne odlaze u susjednim zidovima.

Članak na temu: Kako napraviti gipsanu ploču strop u kuhinji s vlastitim rukama

Sada morate objesiti nadstrešnice. To se radi pomoću perforatora i vijaka ili posebnih kuka (ovisno o tome koji privitak ide na bagetu u setu). Prvo napravite oznaku na zidu za bušenje rupa.

Kako objesiti zavjese učiniti sami visoku kvalitetu i brzo

Mjesto streasa za zavjese.

Da biste to učinili, na procijenjenim mjestima postavite točkice s olovkom, dok promatrate istu udaljenost s obje strane stropa za oznake. To je prikladno objaviti sve to zajedno, tako da jedna osoba drži vijenac, a druga napravljena oznaka.

Sada morate uzeti čekić, bušiti rupe, voziti u njih dowel, a zatim zavijati vijke ili pričvrstiti na koje ćete objesiti nadstrešnice. Ako učinite sve u redu, neće biti bageta za izgled, ali će objesiti točno.

Posljednji korak je mjerenje visine budućih zavjesa od pričvršćivanja na nadstrešnice na pod. Neophodno je ne samo da bi ispravno birali visinu, već i da ne pogodite gdje šivati ​​petlje ili savijati tkaninu. Osim visine, širina zavjesa mjeri se u skladu s vijencem. Ako želite vidjeti ne ravna platna, ali nabora, onda širina birala je najmanje 1,5 metara više. Sada ćete biti ostavljeni samo da biste dodali fotoaparat u skladu s pričvršćivanjem na vijesti za nju.

Metode pričvršćivanja na vijene

U pravilu postoji mnoštvo metoda za pričvršćivanje platna tekstila na vijenac.

Da biste bolje navigirali i odabrali za sebe najprikladnije metode, razmotrite sve pričvršćivanje i načine za rad s njima detaljnije.

Kako objesiti zavjese učiniti sami visoku kvalitetu i brzo

Cordery trapbon šivanje dijagramom za zavjese.

Pričvrstite zavjese na kopči ili krokodila. Krokodili nazivaju nešto poput krpelja, koji drže materijal s malim zubima. Oni su ugodni da vješaju zavjese iz izdržljivih i teških tkiva. Sam materijal trebao bi se prilagoditi i konsolidirati, bez petlje za napraviti.

Isječci su slična opcija. Samo su oni prikladni za vrlo lake vrste tila, koji se mogu lako oštetiti. Načelo će biti isto - za prilagodbu i konsolidaciju, kao i uobičajene zasjenje za naušnice na ušima.

Članak o temi: Polaganje tepiha radi sami: na ljepilo, na vrpci

Mnogi se pitaju kako objesiti zavjese na zvoni. Možete montirati zavjese na kuke koje se stavljaju na prstenje. Ovo je dobra opcija za viseće gluposti i srednje zavjese i tuple.

Da biste to učinili, morat ćete pripisati zavjese u studiju, gdje možete naručiti za šivanje posebnih boobs već s kukama spremnim na njemu, koja će se staviti na prstenove.

U pravilu, ova metoda vam također omogućuje da malo podesite visinu vješanja zavjesa zbog činjenice da već postoji nekoliko razina kuka na kuketu, koje su raspoređene. Do danas, ova metoda je najčešća.

Kako objesiti zavjese učiniti sami visoku kvalitetu i brzo

Ugrađeni krug i kuke na viječuru.

Još jedna dobra opcija je vezanost zavjesa na krede. Takve zavjese su tkanine tkiva, na kojoj su već udarani i ukrašeni posebnim materijalom rupe. Za takvu vrstu zavjesa su napravljene posebne strehe.

Prilikom odabira strehe ispod zavjesa ili zavjesa ispod vijenca ovog tipa, važno je ne pogoditi promjerom cijevi i rupa na zavjesama. Rupe, u pravilu, trebaju biti malo više, tako da zavjese mogu lako nositi na cijevi i zatim lako kliziti na strehe tijekom pokreta.

I na kraju, posljednja opcija je vezanost zavjesa na ribolovnoj liniji. Ovo je najstarija opcija. Kupuje se posebna linija za ribolov, koja se rasteže duž širine zida i pričvršćena je na zidove. Zavjese zatvaranje na ovoj ribolovnoj liniji.

Međutim, ova metoda je dobro korištena samo u vikendicama, zbog činjenice da je on najjeftiniji. Otvorite i zatvorite zavjese s ovom opcijom nije vrlo prikladna.

Vješanje valjane zavjese

Druga opcija - kako objesiti zavjese. Za početak, mi ćemo detaljno razumjeti, kao što je ta vrsta zavjese. Dakle, valjana zavjesa se naziva platno, koji može zatvoriti isključivo otvaranje prozora, poput sjenila. Takva zavjesa ne visi na viječuru, a priključen na poseban pjenasto ljepilo u gornjem dijelu otvora prozora.

Članak o toj temi: spremnik od emajliranih čelika, plastike ili nehrđajućeg čelika je bolji u perilici?

Ova zavjesa je njegova praktičnost (ako je potrebno, primjenjuje se, potpuno otvaranje prozora) i jednostavnost instalacije, koja se može lako provesti u samo 15-20 minuta. Trill zavjesa je savršena opcija za plastični prozor. Izgledat će tako bolje i ne morate ništa izbušiti. A ako imate vrlo širok prozor, koji može zapisati razinu glavnog zida, valjana zavjesa savršeno će izgladiti.

Kako objesiti zavjese učiniti sami visoku kvalitetu i brzo

Montaža shema za zavjese.

Zavjet valjaka je odabrana točno u visini i širine otvora prozora. Bolje je napraviti ga naručiti - tako da možete odabrati željeni dizajn i draperiju. Sada odlučite točno tamo gdje ćete je lijepiti. U svakom slučaju, zavjesa je pričvršćena na vrh otvora prozora. Ako ga lijepite odmah blizu prozora, prozorska će se prozor otvoriti kada je otvoren prozor. Ako je, naprotiv, daleko od stakla - prostor na prozorskoj dasci već će biti skriven od očiju. Najbolja smjernica u ovom slučaju može biti kućanstvo i stupanj njihovog brifinga.

Nakon što se sva teorijska pitanja riješe, nastavite s radom. Uzmite poseban ljepilo za valjane zavjese (slobodno prodane u trgovini), dobro je prevario i ravnomjerno se primjenjuje na gornji dio otvaranja tako da je propusnost oko jednake širini zavjesa zalijepljenog dijela.

Nakon toga, uzmite brzinu i od jednog ruba do sljedećeg postupno pritiskanjem na površinu. Preporučljivo je to učiniti zajedno ili čak troje. Kada je sve zalijepljeno, držite tkaninu oko 5 minuta, a zatim ostavite da se namjeste. Bojim se da će zavjesa nestati, nije vrijedno posebnog ljepila koji se gotovo odmah hvata.

Dakle, glavni načini da objesite zavjese s vlastitim rukama kratko se pregledavaju. Vrlo je važno prije pripreme i pričvršćivanja platna odlučiti s metodom pričvršćivanja, što će vam dati priliku da ne budemo pogrešna i preuzmu pravu odluku.

Čitaj više