Kako izračunati linearni metar linoleuma kroz kvadrat

Anonim

Popravak apartmana jedan je od najtežih i najkorišnijih događanja za proračun bilo koje osobe. Početak rada, vlasnik mora platiti sav posao unaprijed, izračunati količinu svega što može biti potrebno i prevesti taj iznos u cijenu.

Prva stvar o kojoj u ovom slučaju razmišlja koliko je svih vrsta završnih materijala (pozadine, boje, itd.) Trebaju se kupiti.

Da biste završili pod u apartmanu, obično se koristi linoleum - mnogo je praktičnija od tradicionalne boje u prošlosti, jer Njezin stil nije povezan s velikim privremenim troškovima, au trajnosti su pokazatelji ovog materijala mnogo bolji.

Njegov trošak je dovoljno visok, pa pri odabiru linoleum u trgovini postoji potreba za izračunavanjem što je više moguće, koliko treba kupiti tako da ne kupite dodatne, ali u isto vrijeme sprječavaju nestašice.

Većina odraslih (i školskih djece) dobro zna što linearni metar i kvadratni metar. U svakodnevnom životu, često se susrećemo s njima: prvi nam pomoći da izračunamo duljinu, a drugi je područje nečega, uključujući i prostorije.

No, u pravilu, valjani materijali se ne prodaju na kvadratu, već na ruti. Što je metar Mandona, nego što se razlikuje od kvadrata i kako su međusobno povezani, ne znaju svi. U međuvremenu, prilikom obavljanja popravka, potrebno je znanje. Pokušajmo shvatiti što ovaj pojam znači.

Raating Meter - Što je to?

Kako izračunati linearni metar linoleuma kroz kvadrat

Strogo govoreći, koncept "mjerač ralacije" koristi se uglavnom u trgovini roba (tkivo, film, tepih, linoleum itd.). Uzima u obzir samo linearnu duljinu izmjerenog materijala, širina u ovom slučaju nije prihvaćena u izračun, tako da se može reći da u tom smislu, vremenski metar se ne razlikuje od linearnog.

Članak o temi: Registracija stolica ispod starih dana

Ali kupac pri kupnji role nečega što će uzeti u obzir njegovu širinu, prirodno, apsolutno neophodno - jer izravno ovisi o tome kako se mora kupiti broj istog linoleuma, a što je u konačnici njezin trošak.

I sada o tome kako izračunati broj metara rute.

Metode izračuna

Kako izračunati linearni metar linoleuma kroz kvadrat

Prvi način je pokušati prevesti metara rute na kvadrat (ili obrnuto: prevesti potonji u prvom). Pretpostavimo da postoji 5 kilograma. m. Širina linoleuma 2,5 m. Postala je, područje ovog komada je 5 × 2.5, tj. 12,5 m2, a ako je područje popravljene sobe 25 m2, onda dva takva komada trebaju dva takva komada za pokriti pod.

U slučajevima kada je potrebno napraviti suprotnu rekalkulaciju, okretanje "kvadrata" u prometnu točku, potrebno je materijalno područje za dijeljenje na njegovoj širini. Pretpostavimo, postoji linoleum s površinom od 12,5 m2, a širina od 2,5 m.

U ovom slučaju, prevesti broj četvornih metara. M. U njemu ne predstavlja: najjednostavniji aritmetički rad pokazuje da će biti jednak 5. u isto vrijeme, treba napomenuti da je prisutnost širine materijala u ovim izračunima apsolutno potrebna: Bez nje nemoguće je dobiti željene podatke.

No, kako bi se odredio ovaj pokazatelj, kada kupujete linoleum, postoji i metoda "ne-free", koja je mnogo prikladnija za korištenje. Tako izgleda u akciji.

Najlakši način, ako se širina ovog materijala potpuno podudara sa širinom prostorije, u kojoj se mora prikazati pod: tada je broj. m. Bit će jednako duljini sobe, a rezultat rada bez šavova izgleda mnogo ljepši. Kada su ti pokazatelji različiti (naime, to se događa najčešće), linoleum mora biti dopušten, au takvim slučajevima je teže izračunati željenu vrijednost. Dajmo primjer.

Članak na temu: Kako instalirati LED traku za prednja svjetla

Potrebno je napraviti dno linoleuma u prostoriji, čija je duljina 5 m, a širina je 3 m. Duljina komada ne ovisi o širini valjka, au svakom slučaju treba biti jednak duljini soba, tj 5 m. Indikator širine u ovom slučaju je prikladniji za podjelu u pola - za to će zahtijevati valu od 1,5 m širine. Zajedno zajedno dva platna, samo dobivamo željenu vrijednost.

Da biste izračunali koliko su potrebni veslači, umnožimo broj tkanina (komada) na njihovu duljinu: 2 × 6 = 12. Dakle, potrebno je ispuniti ovaj rad 12 širine premaza od 1,5 m širine.

Kako izračunati linearni metar linoleuma kroz kvadrat

Ako je širina prostorije na istoj duljini 4,5 m, tada su moguća dvije opcije: ili su tri komada linoleuma široka 1,5 m (1,5 + 1,5 + 1,5), ili dva komada: jedna dva metra širine i jedan - 2,5 m. U prvom slučaju broj haljina bit će jednak 18 (6 × 3), u drugom - 12 (6 × 2).

To je, u stvari, iu drugom slučaju, prvo morate odrediti koja će se koristiti širina linoleuma i koliko će tragova trebati potpuno pokriti širinu sobe. Da biste izračunali koliko će novca morati potrošiti na kupnju, morate umnožiti cijenu od 1 m takvog trake na njihov ukupan broj

Osim, ali ne smijete

Dimenzije prirodno odabrane, na temelju potrebe isključiti pojavu neiskorištenih križeva ili smanjiti njihov iznos na minimum.

Međutim, s druge strane, treba napomenuti da, izračunavanje broja bilo kakvih potrebnih materijala potrebnih za popravak, ne vrijedi izraditi ovu "pozadina": ova metoda može snažno posuditi čarobnjak, tako da je uvijek potrebno zadržati na umu takozvane naknade.

Čitaj više