Kako napraviti svjetiljku od vijenaca s vlastitim rukama?

Anonim

Garland, koji najčešće krase novogodišnje stablo može se koristiti kao komponenta komponenta za proizvodnju uređaja za rasvjetu. Lampica iz vijenaca je gotova jednostavno.

Kako napraviti svjetiljku od vijenaca s vlastitim rukama?

Za proizvodnju svjetiljke zahtijevat će vijenac, plastičnu lampu i postolje.

U isto vrijeme, rasvjeta u sobi bit će mekana. Takva se svjetiljka može koristiti kao noćno svjetlo. Dizajn takvih domaćih svjetiljki mogu biti raznoliki ovisno o fantaziji i izvornim materijalima.

Svjetiljke od diskova i vijenaca: Proizvodnja

Potrebni su sljedeći materijali:

  • CD ili DVD-ovi, koji su obje strane bez uzorka;
  • Garland za 15-20 žarulja;
  • Ljepilo i pištolj za ga nanošenje.

Pokretanje montaže takvog uređaja za rasvjetu treba biti izrađen od proizvodnje geometrijskog oblika, na primjer, kocke ili volumetrijskog petegoja, koji će biti osnova. Da biste to učinili, ljepilo se primjenjuje na disk i odmah nanesite drugu. Dosljedno ljepilo diskove dok se ne dobije željena brojka. Ali, kako bi bili prikladniji za mjesto unutar kocke, jedna od njegovih strana ne bi trebala biti blokirana.

Kako napraviti svjetiljku od vijenaca s vlastitim rukama?

Da biste priložili diskove, potrebni su pištolj za ljepilo ili žicu.

Nakon što su svi diskovi zalijepljeni, unutar stavljanja vijenca. Nalazi se na takav način da su utikač i kontrolna kutija u prozoru, koji se formira artikulacijom. Nekoliko žarulja se uklanja u rupe. Broj postavljenih unutar prozora može biti od 3 do 5, ovisno o veličini žarulje. Užareni elementi moraju u potpunosti napuniti rupu, čime će se stvoriti željeni učinak. Preostali dio vijenca, koji se nije uklapao u rupe, nalaze se unutar kocke ravnomjerno. Trebali biste ostaviti još nekoliko žarulja kako biste ih uključili kroz posljednji nit, koji se formira nakon lijepljenja posljednjeg diska.

Za praktičnost instaliranja unutar rupa, mogu se nositi sa škotskom vrpcom ili izolacijskom vrpcom. Osim toga, dobivena skupina se dodatno može fiksirati ljepilom ili brtvilom već u procesu njihovog položaja u svjetiljcima diskova.

Članak na temu: Kako popraviti kupaonicu u Hruščov

Nakon što su sve rupe ispunjene žarulje, posljednji dio kocke žarulje treba zalijepljen. Na posljednjem disku, žarulje su ostavljene u tu svrhu.

Kao postolje, možete koristiti drugi disk. Uz pomoć ljepila zalijepite kocku, instalirate ga na rub. Takvo mjesto će vam omogućiti da u budućnosti stalno stavite uređaj za rasvjetu. U isto vrijeme, treba se smatrati da su utičnica i kontrolna kutija stavljena na dno, ali nisu zalijepljeni.

Nakon što je dizajn instaliran na postolju i ljepilo će se napokon zamrznuti, svjetiljka je spremna za rad.

Plastična pakiranje i žarnica

Kako napraviti svjetiljku od vijenaca s vlastitim rukama?

Strujni krug vijenca u svjetiljci.

Kako bi se napravio ovaj model, potrebni su sljedeći materijali i alati:

  1. Temelj. Kao što se može koristiti plastična boca bilo koje veličine ili kutije za pakiranje plastičnih raznolikih oblika, na primjer, kućište iz slatkiša u obliku piramida.
  2. Garland, broj svjetlosnih žarulja u kojima ovisi o veličini i obliku odabrane baze.
  3. Bijela boja. Poželjno je da boja bude u cilindru. To će ga ravnomjerno distribuirati preko cijele površine do glatkog sloja.
  4. Lemljenje željeza s oštrim vrhom (ili električnom vježbom i bušilicama s promjerom).
  5. Građevinski nož.

Prije obavljanja utora potrebno je označiti. Mogu se postaviti simetrično i 1 komad u rupu (ili u obliku bilo kojeg crteža nekoliko komada unutar). Na temelju dna potrebno je izvršiti gumu, kroz koju će se proći žica s utičnicom i kontrolnom kutijom.

Ako je materijal iz kojeg je baza napravljena omogućuje rupe pomoću željeza za lemljenje, dok ga ne oštetite, bolje je koristiti. U slučaju kršenja integriteta strukture, kada je izložen zagrijanom lemljenom željezu, potrebno je primijeniti bušilicu i vježbu na rad. Rupe se izvode na oznaku pomoću alata koji je prikladan za odabranu bazu.

Članak o temi: Naputak Kako objesiti vrata na petlju učiniti sami

Ako, kao rezultat rupa, oštri rubovi ili dio plastike ostanu izvan unutar, tada se ovi ostaci moraju biti uredno odsječeni pomoću noža za zgradu. Potrebno je pažljivo obaviti i da ne oštetite ostatak temelja.

Nakon obrade žljebova je gotova, možete početi slikati. Baza je dužna slikati nekoliko puta tako da se formira ravnomjerna bijela boja na cijeloj površini.

Nakon sušenja boje, možete staviti žarulje u rupe.

Radi udobnosti, rad treba započeti na vrhu. Nakon što su svjetla postavljena, a žica s utičnicom i kontrolnom kutijom postavljena su u utor, baza treba zatvoriti poklopcem. To će pomaknuti svjetiljku u sobi. Svjetiljka je spremna za rad.

Čitaj više