Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Anonim

Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Ožičenje električari po seksu koriste se samo u novo građevinskim zgradama. Ova metoda elektrifikacije prostorije postaje sve popularnija među vlasnicima stambenih nekretnina, jer je karakterizirana boljom sigurnosti u usporedbi s uobičajenim putem. Osim toga, to je značajno ekonomično, a izvedba rada ne predstavlja mnogo poteškoća.

Pluse i minusi seksualnog ožičenja

Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Polaganje kabela na podu, nećete pokvariti zidove i plitke

Odlučivanje o polaganju električnog kabela na podu, programeri vođeni pozitivnim karakteristikama ove metode:

  1. Eksplicitne sigurnosne prednosti u usporedbi s polaganjem zida, jer je moguće izbjeći slučajno oštećenje kabela pri penjanju noktiju, tiple, rupe za bušenje.
  2. Značajne uštede prilikom kupnje električnog kabela. Njegova kvantitativna potreba značajno je niža nego s uobičajenim metodom polaganja zida.
  3. Jednostavnost rada ne zahtijeva posebne kvalifikacije. Najteže je postaviti kabel u valovitu ili drugu cijev.
  4. Povezivanje kutija nalaze se na zidu ili u zidu, odmah iznad razine poda, stoga je isključen rizik od slučajnog oštećenja kabela.
  5. Nema potrebe za spuštanjem zidova ili nanošenje zgnječenog sloja žbuke kako bi zatvorio ožičenje.

Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Provjerite je li kabel u cijevi slobodno kreće

Negativne stranke koje odaberu takvu metodu polaganja električne pohrane mogu se pripisati:

  1. Složenost popravka i zamjena električne žice ako je potrebno. Dakle, kada se lanac razbije iz raznih razloga, to će biti nemoguće pronaći problemsko područje ispod poda, tako da morate potpuno izvući kabel i zamijeniti ga novim. Zbog toga, kada je kabel ožičenje na podu, morate slijediti pravila i preporuke za njegovu instalaciju: kabel cijevi se mora slobodno kretati. Prije izvlačenja kabela, uzimajući ga na jedan kraj žice, na drugi kraj, pričvrstite jak uže ili mekanu žicu, koja će vam omogućiti da nacrtate novi kabel na mjestu prethodnog.
  2. Dodatni financijski troškovi za stjecanje nabava, jer zidovi kabela uklapaju u cipele ili jednostavno zatvorite sloj žbuke.

Nakon proučavanja svih pozitivnih i negativnih strana brtve električnog kabela, svaki vlasnik sobe će uzeti svoje rješenje: što je bolje - ožičenje na podu ili uobičajeni način - u zidu.

Neke značajke

Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Donošenjem odluke u korist modnog električara, treba imati na umu da pri obavljanju radova potrebno je uskladiti sa zahtjevima utvrđenim pravilima uređaja za elektroinstalacije, prema kojima su priključci i grane žica treba biti dostupan stručnjacima za inspekciju i popravak rada.

Članak o temi: staklenik iz filma s vlastitim rukama: jeftini i praktični

Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Valovita cijev spasit će žice iz deformacije

Osim toga, lokacije veza i grana žice ne bi trebale imati mehaničku silu napetosti. Moguće je to izbjeći stavljanjem električnog kabela u metalnu, valovitu ili polietilensku cijev, koja uzima cijelo opterećenje podova, a kabel će ostati bez napetosti, a slobodna zaliha žice će biti osigurana ,

Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Kutija za spajanje može se montirati u zid

Zahtjevi za parenje obvezuju se instalirati spojne kutije koje se ne mogu opremiti ispod poda. Međutim, s ovom situacijom postoji izlaz: stavite spojne kutije u zid. Na kojoj razini s poda? Na to će osigurati sigurnost od poplava i neće dovesti do slobodnog pristupa od djece.

Budući da je valovita cijev koja se koristi za ugradnju električne energije mora imati glatku unutarnju površinu, često se zamjenjuje primjenom polietilenske cijevi željenog promjera za to. O tome kako napraviti ožičenje na podu s vlastitim rukama, pogledajte ovaj videozapis:

Tablica prikazuje primjere tehničkih podataka polietilenskih cijevi koje se mogu koristiti za montiranje ožičenja na podu:

Vanjski promjer u mmDebljine zida u mm
šesnaest2.0
dvadeset2.3.2.0
25.2.8.2.3.2.0
32.3.6.3.2.4.2.0
40.4.5.3.7.3.2.4.2.0
pedeset5.6.4.6.3.7.3.2.4.2.
63.7.15.8.4.7.3.8.3.6.3.2.5
75.8.6.6.8.5.8.4.5.4.3.3.6.2.9

Koja će cijev biti bolja i pristupačnija u financijskom planu: metal, valovito i plastika - svaki samostalno odlučuje.

Pravila Montaja

Ožičenje na podu u apartmanu: red polaganja

Duljina kabela na stazi ne smije prelaziti 20 m

Voditi ožičenje u podovima, potrebno je uzeti u obzir određene norme i preporuke stručnjaka. Oni su sljedeći:

  1. Ugradnjom staze s električnim kabelom, treba se smjestiti u valoviti čahuru ili cijev s drugog materijala. Ako to nije učinjeno, ako je potrebno zamijeniti, ova operacija će biti nemoguća.
  2. Kabel položen na stazi koji će biti prekriven završnim spolom, ne bi trebao imati uvijanje žica. Kraj treba prikazati u spojnim kutijama.
  3. Žica u valovima ili drugoj cijevi ne bi trebala uzeti više od 40% cijelog prostora. To će pružiti mogućnost zamjene kabela ako postoji potreba.
  4. Optimalna duljina kabela na jednoj stazi ne smije prelaziti 20 metara. U isto vrijeme, kabelsko ožičenje na podu ne smije imati strmo okreće i mijenja se u smjeru pod akutnim i izravnim kutom.
  5. Ako je staza uparena tijekom drvenog poda, ne smije se proći na vrhu kašnjenja. Da biste to učinili, potrebno je napraviti tehnološke rupe i proces drva s posebnim sredstvima koja sprječavaju vatru. Cijev će se sigurno držati u rupama, tako da dodatni privitak neće biti potrebno.
  6. Uz betonsku bazu za seksualni premaz, debljina estriha preko valova treba biti više od 3 cm.
  7. Prijelaz pjesama treba izbjegavati, jer će to automatski dovesti do povećanja debljine estriha. Montažni savjeti ispod poda, pogledajte ovaj videozapis:

Članak o toj temi: Originalne zavjese za plastične boce

Prema ovim Pravilima i pravilima električnog ožičenja na podu mogu se provesti neovisno bez ikakvih problema.

Čitaj više