Pravilan priključak točkastih svjetiljki to učiniti sami

Anonim

Moderni dizajn koristi koševe, lustere, kao i točke točke koja mogu pružiti određeno područje svjetla. Svi električni uređaji na koje se osvjetljavaju, imaju vlastite značajke prilikom instaliranja. Međutim, povezanost točkastih svjetiljki s vlastitim rukama je moguća, ali ako je tehnologija ispunjena, kao i sigurnosne mjere.

Pravilan priključak točkastih svjetiljki to učiniti sami

Dvorisni dijagram točke stropa točka na 20V struje.

Instalacija nekih nijansi

Prilikom instaliranja spotova treba uzeti u obzir značajke stropnog premaza. Na primjer, ako se građevinski materijal koristi pri završetku stropa, odnosi se na zapaljivo, onda moramo uzeti u obzir sljedeće:

Pravilan priključak točkastih svjetiljki to učiniti sami

Za postavljanje rasvjete, morate koristiti posebne žice otporne na toplinu.

  • Da biste izvršili ožičenje za rasvjete uređaja, morate koristiti posebne žice koje su otporne na toplinu;
  • Priključak ožičenja pri spajanjem točaka mora biti pouzdana i izolirana;
  • Snaga svjetiljki koje se koriste trebaju odgovarati tehničkim karakteristikama žica, inače će biti podvrgnute prekomjernom pregrijavanju.

Prilikom odabira žica za povezivanje točkastih svjetiljki potrebno je voditi sljedećim kriterijima:

  • Ne bi trebali spaliti;
  • Mora biti otporna na dugotrajnu izloženost visokoj temperaturi.

Takvi zahtjevi odgovaraju kabelu u kojem je vanjski sloj pletenice izrađen od stakloplastike, a unutarnja izolacija je izrađena od organske gume povećane čvrstoće. Ove žice omogućuju vam da instalirate točku svjetla u prostorije bilo kojeg odredišta, na primjer u kuhinji, saunama, kupaonicama, kupaonicama i neograničenim količinama u razumnim granicama.

Kako biste osigurali pouzdanost povezivanja žice prilikom instaliranja, možete koristiti poseban alat - crimp. Ona povezuje kabele s šupljim rukavima bakra koji služe kao pouzdana izolacija. U kliještima, koje su, prema načelu djelovanja, identični su identični alternativi za tisak.

Potrebni materijali i alati

Svjetiljke za povezivanje točaka zahtijeva sljedeće alate i materijale, kao što su:

Članak o temi: Wallpapers Foto 2019 Moderno: pozadina dizajn, foto pozadina u unutrašnjosti male kuhinje, foto galerija, video

Pravilan priključak točkastih svjetiljki to učiniti sami

Mogućnosti za spajanje točaka.

  • rasvjeta;
  • žice za životinje, prekidač;
  • Posebni elementi za povezivanje (terminali ili rukavi);
  • izolacijska vrpca ili skupljanja;
  • kliješta;
  • Bušili s posebnom mlaznicom (ako je strop izrađen od ploča za gipsane ploče, laminata, šperploča);
  • Rulet, olovka.

Point svjetiljke unutar jedne prostorije odabrane su iste. Pruža više ispravne rasvjete u prostoriji i podržava cjelokupnu sliku interijera.

U isto vrijeme, potrebno je uzeti u obzir prisutnost reflektirajućeg sloja u svjetiljci, koja osigurava dobit od svjetlosti. Za točke svjetla, svjetiljke najčešće biraju, čija moć ne prelazi 40 W. Ona pruža dobru rasvjetu zbog činjenice da su takvi rasvjetni uređaji instalirani na prilično blizu udaljenosti jedni od drugih.

Faze instalacije točkastih svjetiljki

Postupak povezivanja se reducira na sekvencijalno izvršavanje sljedećih koraka:

Pravilan priključak točkastih svjetiljki to učiniti sami

Faze spajanja točke točke.

  • Dizajn i označavanje;
  • Polaganje i upravljanje kabelima na mjestu ugradnje;
  • izvođenje rupa i povezivanja;
  • Testiranje veza.

Takav detaljan kvar do koraka odnosi se na činjenicu da se dio rada treba provesti u formiranju premaz strop.

Mjesto planiranja Lokacije svjetiljki proizvodi prije izvođenja materijala za podrezivanje, to jest, u procesu montaže okvira.

Dizajn stječe posebno značenje ako postoji nekoliko razina na stropu. U tom slučaju potrebno je osigurati polaganje ožičenja na mjesto pričvršćivanja svjetiljki na svakoj od razina, s obzirom na raspodjelu svjetlosnog fluksa. Svjetiljke koje se nalaze unutar iste razine moraju formirati jedan jedan krug.

Prilikom planiranja broja točnih svjetiljki, koji će osigurati potrebnu rasvjetu prostora, potrebno je uzeti u obzir da udaljenost od zida do njih ne bi trebala biti više od 60 cm, a udaljenost između centara - 25-30 cm. U isto vrijeme, svjetiljka iz okvira treba kovati najmanje 30 vidjeti ako je svjetiljka bliže okviru, a zatim ga ugradite u završnoj fazi može biti teško.

Članak na temu: zidni ukras s dekorativnim kamen s vlastitim rukama (fotografija) dekor zidove kamen

Pravilan priključak točkastih svjetiljki to učiniti sami

Lampica uređaja.

Prisutnost i mjesto preostalih rasvjetnih uređaja u sobi utječe na konačni broj svjetiljki. Point lampica može biti opremljena mehanizmom za rotaciju kojim se može promijeniti smjer strujanja svjetlosti. Stoga se mogu dodijeliti prilikom korištenja nekoliko svjetiljki istovremeno.

Ožičenje je popločano u fazi instalacije okvira. Slagao se u posebnim kutijama ili se popravlja na takav način da pri izvođenju rupa ispod njegovih mjesta nije otežalo poteškoće. Ako odabirom lokacija za instalaciju točaka tijekom instalacije okvira nije moguće, kabel se može položiti samo na 1 lampu. I svaka sljedeća točka svjetiljka je priključena na prethodnu, protežući žicu je već u montiranoj stropnoj površini. No, ova metoda ožičenja polaganja donekle krši sigurnosne tehnike, jer žice ostaju izravno na površini suspendiranog stropa.

Kabel prilikom polaganja na okvir ili u zaštitnim okvirima može se koristiti s 2 ili 3 vene. Loop za pričvršćivanje svake točke svjetla ostaje 10-15 cm. Pričvršćena je na okvir nedaleko od položaja točke točke s plastičnim estrihinom. No, brda ne bi trebala biti gusta, tako da ne uzrokuje poteškoće kada je rastavljen kada je konačna veza spojena.

Rupe za bušenje za svaku točku se provodi na kraju stropne montaže. Ispravan dizajn plasmana širenja omogućuje vam da izbjegavate njihovu lokaciju na metalnim elementima okvira. Osim toga, ako se točka točka nalazi na spoju između ploča za kućište, onda bi trebalo prenijeti ili preraspodijeliti ploče na takav način da se spoj prenosi na željenu udaljenost.

Dakle, da se sve strane nalaze točno duž linije, pred-čine oznaku ruleta i olovke.

Pravilan priključak točkastih svjetiljki to učiniti sami

Dijagram veze nekoliko skupina svjetiljki.

Članak o temi: Kako šivati ​​petlju na zavjesama s iglom ili kukičanom?

Rupe su bušene bušilice s posebnom mlaznicom - prstenastom pilom, središnja vježba koja je instalirana u sredini mjesta žarulje. Formira se savršeno glatki krug koji izbjegava nepotrebne praznine. Promjer takve pile trebao bi biti manji od odgovarajuće vanjske veličine svjetiljke za 3-4 mm, ali više za 3-4 mm od unutarnjih dimenzija.

Nakon što su sve rupe bušene, morate dobiti žičanu petlju koja je ostala za pričvršćivanje mjesta. Ako takve petlje nisu napravljene ili ožičenje za svaku točku se ne isporučuje, onda morate rastegnuti kabel na njih. Ispruživanje žice mora se pokrenuti s ekstremnom lampom, postupno se kreće dalje duž linije njihove instalacije. To se može učiniti pomoću kuke koja je izrađena od trajne žice.

Konačni trenuci tijeka rada

Nakon polaganja vuče žice ili nagovještaja, potrebno je otpustiti žicu iz izolacijskog sloja za daljnju montažu. Ove gole žice su stezanje u terminalu žarulje u skladu s shemom spajanja koja je pričvršćena na uređaj. Na licu mjesta postoje oznaci prema kojima je potrebno izvršiti veze: L-fazni žica, N - nulta žica, pe - uzemljenje. U ovoj fazi potrebno je sve pažljivo obavljati sve pažljivo, uredno i tehnički ispravno, promatranje svih sigurnosnih mjera.

Nakon spajanja na napajanje, potrebno je umetnuti točku lampu u rupu, pomlađivanje konstrukta malo bliže. To će mu omogućiti da mu dođe do njega, bez oblikovanja praznina između poklopca svjetiljke i rupe u stropu. U tom slučaju potrebno je osigurati da žice za pričvršćivanje ne padnu između zagrada.

Nakon toga, žica za hranjenje je spojeno na prekidač, žarulje vijak i test počinje proizvoditi. Nakon što su sve svjetiljke pale, instalacija se smatra gotovom.

Čitaj više