Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Anonim

Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Automatska kontrolna jedinica predstavlja kombinaciju opreme i uređaja dizajniranih za dobivanje automatske kontrole temperature i potrošnje rashladnog sredstva, koji se proizvodi na uvođenju svake zgrade u skladu s rasporedom temperature koji je potreban za određenu zgradu. Prilagodba se može proizvesti iu skladu s potrebama stanovnika.

Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Čvor trapa vode kanefa.

Među prednostima Auu, u usporedbi s dizalom i toplinskim čvorovima, koji imaju fiksni poprečni presjek prolazne rupe, je mogućnost varijacije količine rashladnog sredstva, što ovisi o temperaturi vode u suprotnom i hrani cjevovodi.

Automatska kontrolna jedinica obično je postavljena na jednu do cijele zgrade, što ga razlikuje od čvora dizala, koji je montiran na svakom dijelu kuće.

U isto vrijeme, instalacija se provodi nakon čvora koji uzima u obzir toplinsku energiju sustava.

Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Image 1. Prioritetni dijagram Auua s miješanjem crpki na kratkoj temperaturi na AUU T = 150-70 ˚C s jednim i dva cijevi sustave grijanja s termostatima (P1 - p2 ≥ 12 m vode. Art.).

Automatska kontrolna jedinica prikazana je shemom ilustriranom slikom 1. Shema osigurava: elektroničku jedinicu (1), koja je predstavljena upravljačkom pločom; Vanjski senzor temperature (2); temperaturni senzori u rashladnom tekućinu obrnutoj cjevovoda (3); ventil za podešavanje potrošnje, opremljen s reduktorom (4); ventil za podešavanje pad tlaka (5); filtar (6); Cirkulacijska pumpa (7); Provjerite ventil (8).

Kako se shema pokazuje, kontrolni čvor temeljno ima dio 3 dijela: mreže, cirkulirajuće i elektroničke.

Mrežni dio AUU-a uključuje ventil za regulaciju tlaka sa se reduktorom pogonom, ventil za ispuštanje tlaka s elementom za upravljanje oprugom i filtrom.

Cirkulacijski dio upravljačkog čvora uključuje pumpu za miješanje s čekovnim ventilom. Za miješanje služi par crpki. U tom slučaju moraju se primijeniti pumpe koja će zadovoljiti zahtjeve automatskog čvora: oni moraju naizmjenično raditi s cikličkom u 6 sati. Kontrola nad svojim radom treba provoditi na signalu senzora, koji je odgovoran za pad tlaka (senzor je instaliran na crpkama).

Članak na temu: Crimper za savjete za uvijanje

Prednosti i princip rada automatskog čvora

Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Upravljačka jedinica za grijanje i DHW prema otvorenom krugu.

Elektronski dio upravljačkog čvora ima elektroničku jedinicu ili tzv. Kontrolni štit. Dizajniran je za pružanje kontrole na automatskoj crpnoj i toplinskoj opremi za održavanje potrebnog rasporeda temperature. Uz to, podrška je podržana grafikom hidrauličnog načina, koji mora potkopati sustav grijanja cijele zgrade.

Elektronski dio sadrži ECL karticu koja je namijenjena programiranju kontrolera, a potonji je odgovoran za toplinski način. Postoji sustav i vanjski senzor temperature, koji je instaliran na sjevernom pročelju zgrade. Između ostalog, postoje temperaturni senzori samog nositelja topline u suprotnim i cjevovoda.

Pogreške u procesu implementacije automatskog čvora

Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Upravljačka jedinica za grijanje i DHW prema neovisnom grijanju i DHW shemu za zatvorenu shemu.

Pogreške se mogu pojaviti u vrijeme planiranja i naknadne organizacije rada na uvođenju sustava grijanja. Često su određene pogreške dopuštene u vrijeme izbora tehničkog rješenja. Ne gubite pravila uređaja pojedinačne toplinske točke. U konačnici, u vrijeme ugradnje jedinice za kontrolu grijanja, može doći do dupliciranja funkcionalne opreme, koja je ugrađena u CTP-u, to zauzvrat proturječi pravilima rada toplinskih instalacija. Dakle, instalacija upravljačkih čvorova grijanja s ventilom za balansiranje može dovesti do visokog hidrauličkog otpora u sustavu, koji će podrazumijevati potrebu za zamjenom ili rekonstrukcijom termalne i mehaničke opreme.

Može se nazvati greškom i necelektorom ugradnja čvorova kontrole grijanja, koji će zasigurno razgraditi uspostavljenu toplinu i hidrauličnu ravnotežu u intravadnih mreža. To je uzrok pogoršanja sustava zagrijavanja gotovo svake pridružene strukture. Potrebno je napraviti toplinsko puštanje u rad u vrijeme rada opreme za grijanje.

Često se pogreške događaju u procesu unosa kontrole grijanja u fazi projektiranja. To je zbog nedostatka radnih projekata, korištenje tipičnog projekta, lišen izračuna, vezanja i odabira opreme u određenim uvjetima. Posljedica toga postaje povreda režima opskrbe toplinom.

Članak o toj temi: Polaganje laminata na stari parket Učinite to sami (video)

Dodatni zahtjevi za unos upravljačke jedinice grijanja

Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Grijanje i kontrolna jedinica za grijanje i DHW za neovisnu shemu.

Odabrane instalacijske sheme upravljačkih jedinica grijanja ne mogu se pridržavati potrebne koji se negativno odražavaju na dovod topline. Također se događa da u trenutku ulaska u sustav, korištene specifikacije ne odgovaraju stvarnim parametrima. To može dovesti do pogrešnog odabira sheme čvora.

U trenutku unošenja čvora za automatizaciju, trebalo bi imati na umu da je sustav grijanja mogao prethodno podvrgnuti kapitalu popravaka i rekonstrukcije, u kojem se shema može mijenjati s jednom cijevi na dvije cijevi. Problemi se mogu pojaviti kada se sastanak čvora provodi za sustav koji je bio prije obnove.

Proces puštanja u rad treba provesti ne zimi, tako da je početak sustava pravovremeno napravljen.

Auu - učinkovita ušteda toplinske energije

Krug automatiziranog upravljačke jedinice za grijanje (auu) kod kuće.

Treba pamtiti da se senzori temperature zraka moraju montirati na sjevernu stranu, što je potrebno za ispravno podešavanje temperaturnog načina, u tom slučaju solarno zračenje neće biti u stanju zagrijati senzor.

Tijekom ulaznog procesa, mora se osigurati čvor, koji će pomoći u izbjegavanju zaustavljanja CLC sustava kada je električna energija isključena. Rad prilagodbe i puštanja u rad, kao i aktivnosti vježbanja, mora se dogoditi održavanje čvora. Treba napomenuti da nesukladnost s jednom ili više pravila može dovesti do utjecaja sustava, a odsutnost dodatke opreme će rezultirati neugodnom bukom.

Provedba upravnog čvora mora biti popraćena provjerom izdanih tehničkih uvjeta, moraju se pridržavati stvarnih podataka. I tehnički nadzor mora se provoditi u svakoj fazi rada. Nakon što je sve rad na sustavu dovršen, potrebno je započeti održavanje čvora, koje je izradila specijalizirana organizacija. U suprotnom, jednostavna skupa oprema automatiziranog čvora ili njegove nekvalificirane usluge može dovesti do neuspjeha i drugih negativnih posljedica, uključujući gubitak tehničara.

Članak o toj temi: Pravilno poravnanje namještaja u pravokutnoj sobi

Učinkovito korištenje automatske jedinice za kontrolu grijanja

Primjer implementacije upravljačke jedinice za sustave grijanja i sustava opskrbe toplinom.

Upotreba čvora bit će najučinkovitije u slučajevima kada kuća ima aljutalno dizalo čvorove sustava grijanja koji su izravno pričvršćeni na urbane toplinske mreže. Učinkovito, takva će se uporaba također biti u uvjetima krajnjih kuća za referencu na CTP, pri čemu su nedovoljne pad tlaka zabilježene s obveznom ugradnjom TSO crpki.

Učinkovitost korištenja također je zabilježena u domovima koji su opremljeni grijačima plinske vode i centralnim grijanjem, takve zgrade mogu imati decentraliziranu opskrbu toplom vodom.

Ugradnja automatiziranih čvorova preporučuje se sveobuhvatno, pokrivajući sve nerezidentne i stambene zgrade koje su bile pričvršćene na CTP. Instalacija i isporuka, kao i naknadno prihvaćanje rada cjelokupnog sustava i pripadajuće opreme čvora trebaju se istovremeno izvršiti.

Treba napomenuti da će sljedeći događaji biti učinkoviti s instalacijom automatiziranog čvora:

  1. Provedba konverzije CTP-a, koja ima zavisnu shemu za privrženost pojedinih sustava grijanja, na onaj koji će biti neovisan. U tom slučaju, ugradnja spremnika ekspanzijskog membrana u toplinskom stavku će biti učinkovit.
  2. Instalacija pod uvjetima CTP-a, koji karakterizira ovisni priključni dijagram, sličan automatiziranom upravljačkom čvoru.
  3. Podešavanje unutar-četvrtine mreža CSO-a s ugradnjom dijafragme gasa i izračunati mlaznice na uvodne i distribucijske čvorove.
  4. Provedba prijenosa mrtvih sustava GW u cirkulacijske krugove.

Rad uzorka automatiziranih čvorova pokazalo je da je uporaba AUU zajedno s ventilima za balansiranje, termostatskih ventila i izvođenjem izolacijskih aktivnosti može uštedjeti do 37% termalne energije, pružajući udobne uvjete za smještaj u svakoj sobi.

Čitaj više