Frame Country House: Montage to učiniti sami

Anonim

Fotografija

Sve više građana pokušava pobjeći iz začepljenog stana na prirodi, daleko od buke automobila i smoga. I u tu svrhu, DACHA je najviše prikladna. Opustite se, lijepo provesti vrijeme s prijateljima ili uzeti vrt i vrt - za sve vikendice je dobro. Country House će uštedjeti od kiše i hladnoće, a ekonomske zgrade će osigurati sigurnost inventara.

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Kuće okvira dobivaju sve veću popularnost. Brzo se podižu na minimalne troškove.

Country House, ako ne, u potpunosti se može graditi. Uostalom, moderne tehnologije omogućuju vam da to učinite prilično brzo i prilično ekonomski. Countse Countse of cigle, Slagoblock postupno se useljavaju u prošlost. Ovo je pogodno za korištenje tehnologije okvira. Okvir seoska kuća s vlastitim rukama može se izgraditi tijekom ljeta. A onda u kućici možete provesti svoj odmor cijelom obitelji za sljedeću godinu. Međutim, vikendica se može koristiti ne samo u toploj sezoni, već i kao punopravna seoska kuća. Stoga se zemlje okvirne tehnologije postupno stječu svoje pristaše.

Značajke dizajna

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Projektna shema kuće.

Svaka gradnja počinje s projektom. A ljetne kuće nisu iznimka. Prisutnost projekta pomaže izračunati broj potrebnih materijala, kao i njihov raspon, što je vrlo važno za izgradnju kuće vlastitim rukama. Uspješan projekt uštedjet će ne samo alate, već i minimiziranje ostataka korištenih materijala. Na temelju projekta možete odlučiti o vremenu izgradnje i njegove vrijednosti. Frame Country House mora zadovoljiti sve zahtjeve hostova, tako da je u stvaranju projekta potrebno uzeti u obzir mišljenja svih članova obitelji. Nalazi se u fazi dizajna da možete promijeniti bilo koju veličinu budućnosti kod kuće. U procesu izgradnje, to je, naravno, možda je povezan s nizom problema.

Razmotrite potrebne alate:

  • čekići;
  • sjekira;
  • motorna pila;
  • rulet;
  • visak;
  • razina;
  • Odvijač i drugi.

Zaklada: nijanse izgradnje

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Kuće okvira obično se grade jednokatni. Kao drugi kat možete koristiti sobu ispod krova.

Okvir DACHA kuće se obično grade u visini od 1. kata, a krovni dizajn omogućuje vam da koristite sobu ispod krova kao 2 kata. Konstrukcija okvira uključuje korištenje dovoljno laganih materijala: drvene šipke, OSB listove, toplinski izolacijski prostirci (ili druga izolacija). Stoga nije potrebna izgradnja vrlo moćnog i trajnog temelja.

Članak o toj temi: Kako unovčiti vrata to učiniti sami

Kao temelj možete koristiti:

  • Vijčani ili zakopani piloti;
  • Stupci;
  • Temelj s niskim vrpcem u.

Prilikom odabira metode označavanja temelja, prije svega treba uzeti u obzir osobitosti tla na kojima je izgrađena kuća za obradu. Najčešće koristi stupac stupca ispunjen betonom otopinom.

Za izgradnju temelja stupca, bit će potrebni sljedeći materijali i alati:

  • asbetičke cijevi (stupci);
  • cement, pijesak, slomljena kamena frakcija, voda za betonsku otopinu;
  • Bušilica (benzin ili ručni);
  • visak;
  • traaming;
  • Miješalica za beton ili spremnik za ručno miješanje otopine.

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Shema neotkrivenog stupaca.

Prije rezervacije temelja obavite obilježje budućnosti kod kuće. Na ovoj oznaci na udaljenosti od oko 80 cm, rupe za stupce su osušene. Asbokatni stupovi su strogo vertikalno ugrađeni na visu, a slobodni prostor uredno zaspi s pijeskom, čvrsto trambru, ali ne ometaju vertikalnu. Za bolju gustoću, pijesak se zalijeva vodom.

Dalje, beton se izlije kroz poseban lijevak unutar cijevi. Beton se pripravlja iz cementa, pijeska i ruševina u omjeru 1: 4: 5. U isto vrijeme, beton ne bi trebao biti gust i ispuniti prostor unutar azbetičke cijevi. Na temeljima cijevi potrebno je instalirati ploče na koje će zaostajati zaostajati. Nakon potpunog izlijevanja betona, moguće je početi graditi kuću.

Treba napomenuti da je udaljenost između temeljnih stupaca može biti različita na temelju veličine korištenih materijala i planiranja kuće. Sve to treba obračunati i izračunati u fazi dizajna.

Okvir: praktične preporuke

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Dijagram poda za kućnu kuću.

Okvirne seoske kuće mogu se podići iz različitih materijala. Ali za samo-izgradnju, drvo se najčešće koristi. Početak izgradnje okvira kuće počinje s poda. Potrebno je instalirati donje letak. Za ovu stranu veličina je 150x150 mm, stavite na rub na temeljne stupce. Vrh stupaca su pre-položiti nekoliko slojeva vrećice kao hidroizolacija.

Uz pomoć vijaka s duljinom od 100-120 mm, unutarnje ploče ploče su međusobno povezane. Vijci 95 mm nanose se za montiranje srednje ploče donje letak. Nakon povezivanja svih ploča donjeg ventara, vrh ploča mora biti poravnati s elektrolabank, provjeravajući razinu horizontalnih, dijagonale, kutova. Niži trag mora biti strogo u smislu razine, što će najmanji iskrivi rezultirati promjenom geometrije cijele seoske kuće.

Zatim, utori za vertikalne police na uglovima i kroz letak za daljnju instalaciju LAG-ova napajaju se električni bicikl ili pile. Širina između LAGS-a određena je širinom toplinskih izolacijskih prostirki, koje se koriste za podnu izolaciju. Ako je soba osigurana za ugradnju teške peći ili kamina, tada se kašnjenja na ovom mjestu postavljaju s manjom udaljenosti. LAGA za pod se stavljaju u utore i pažljivo pričvršćeni na stupove temelja i dna legnuća.

Članak o temi: Pozadina za hodnik i koridor Foto: Pozadine u hodniku u apartmanu, u malom interijeru, popravak u Hruščov, tekućim pozadinama, pogledima, videozapisima

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Shema polaganje topline izolacijskih prostirki na pod.

Uz donji dijelovi zaostajanja preko njih su hranjeni 40x40 ili ploča. Na njima između LAG-ova, usne šperploča ili rezani listovi OSB-a zaostaju. Popraviti s vijcima za samo-tapkanje. Nakon toga položite vodonepropusni sloj, a zatim izolaciju. Važno je da izolacijske prostirke postavljaju brkove - učinit će da se pod još toplije. Zatim je cijela površina prekrivena filmom za izolaciju pare. Štoviše, potrebno je pokriti oba zaostajanja i izolacije. Film je pričvršćen s nosačima i zgrade klamerica za zaostajanje, a šavovi između traka papriznog filma su uzorkovani viskima. Za ventilaciju podne ploče 40x10 se stavlja na vrh isparavanja. Ovaj ventilacijski razmak bit će dodatna zaštita od tvari protiv truljenja i toplinske izolacije. Zatim, klipne podove.

Materijal za to može biti ploča, koji se čvrsto smještaju jedni drugima, koji se postiže spojem za zaključavanje, ili ploča od šperploča s debljinom od najmanje 5 cm. Uz ovaj kat možete ležati laminat, linoleum ili parket , LAGA i barovi (ploče), koji se koriste za seks, potrebno je obraditi antiseptičke pripravke kako bi se proširio vijek trajanja i izbjegao izgled truljenja.

Ventilacijski razmak dijagram pri ugradnji poda.

Nakon instalacije poda, nastavljena je izgradnja okvira sela seoske kuće. Vertikalni regali su pričvršćeni na pripremljene žljebove donjeg ventara. Vertikalni eksponat strogo duž razine konstrukcije i popravlja police uz pomoć USHIN-a. Ove dodatne trake su pričvršćene na pod i nokte. U budućnosti, nakon završetka izgradnje na 1. katu, ovi su pogoni demontirali. 40x40 mm drvo može djelovati kao uzdužni skakači, koji je pričvršćen na principu žljebova u utoru i fiksiran s noktima. Nakon popravljanja svih skakača, možete sijati vanjske zidove s OSB pločama ili pločama šperploča. Ostavite samo otvori vrata i prozora. Desno vezanje može biti ista traka koja se koristi za ugradnju niže, koja je također složena u utorima.

Članak o temi: Valjane zavjese u djece: Savjeti za odabir

Radovi na krovu

Nakon što je okvir na 1. katu spreman, potrebno je početi graditi krov. Stropne grede se stavljaju na gornje ljepljenje, koje su fiksirane kratkim pogonima. Udaljenost između greda je 60 cm. Sljedeće, knjiga preko greda je punjena neprerađenom brodom. OSB ili šperpločani listovi pričvršćuju ovu ploču, koja će poslužiti kao strop. U prostoru između greda, izolacija je slagana.

Kao to, moguće je koristiti listove mineralne vune, ceramzite, toplinske prostirke. Nakon polaganja izolacije, cijela je površina prekrivena filmom za izolaciju pare i stvari OSB listova ili phanela.

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Dizajn krovni okvir kuće.

Rafters su pričvršćeni na grede. U isto vrijeme, donji krajevi Rafter moraju biti u inozemstvu na udaljenosti od 50 cm. Za dodatno pričvršćivanje, rafter koristi kratke pokrivene, od kojih jedan kraj je prikovan na rogove, a drugi prema gredama. To će dati dizajn krutosti. Udaljenost između rogova je ne više od 60 cm.

Učvršćivanje rogova odozgo, možete formirati skate dio krova. Sljedeće stvari sanduk sirove ploče. Ploče se mogu čvrsto složiti na drugu ili na kratkoj udaljenosti. Za hidroizolaciju na vrhu ploča polaže sloj vrećica - najjednostavniji materijal. Polaganje se vrši okomitim vrtlom s nokatom sa širokim šeširom.

Šavovi su poželjni za omotavanje u posebnom mastiku.

Kako biste poboljšali hidroizolaciju, možete staviti drugi sloj vrećice, stavljajući je okomito na prvo. Sljedeći, krovni materijal treba čuvati, na primjer, krovni profesionalni pod, fleksibilna pločica, metalna pločica. Bez obzira na materijal, treba ga vrlo pažljivo popraviti kako bi se izbjegli kvarovi vjetrova.

Ako je Country House je planirana bez potkrovlja i ova soba će biti zadržana, tada je izolacija, pare barijera, sve je ušiveno s OSB-pločama ili šperploča, kao što je učinjeno u cijeloj kući.

Vanjski i unutarnji ukras

Nakon instalacije okvira i krova, možete nastaviti na poklopac vanjskih zidova. Da biste to učinili, možete koristiti OSB-ploče za vanjske zidove ili debele ploče od šperploča. Pričvršćeni su na police s vijcima odvijača. Zatim treba izolirati zidove.

Proces izolacije zidova se ne razlikuje od one koji je dovršen tijekom izgradnje poda, osim što se obično ne radi ventilacijski jaz. Krajevi na krovu također su ušiveni OSB-ploča. Kuća je izgrađena vlastitim rukama. Ostalo je samo vanjski i unutarnji ukras. Sretno!

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Frame Country House: Montage to učiniti sami

Čitaj više