Kako napraviti palete drvene vlastitim rukama?

Anonim

Za različite potrebe na mjestu kućanstva često su potrebni različiti pribor: košare, ladice, štandovi i još mnogo toga. Za mnoge svrhe primjenjivamo se na zemlju i drvenu paletu. Ona će dobro biti u različitim situacijama, koja sadrži minimalno materijalno i lako se sastavljaju za pola sata. Kako napraviti drvenu paletu vlastitim rukama? Što je potrebno za to? Koje instrumente treba koristiti u ovom radu?

Kako napraviti palete drvene vlastitim rukama?

Drvena paleta može se koristiti za mnoge potrebe, na primjer, ljeti moguće je sušiti gljive i bobice na njemu, au zimi će uvelike poslužiti kao osnova za trgovinu povrća.

Drvena paleta se koristi u zemlji za razne svrhe - može se instalirati u trgovini povrća, u ljetnim mjesecima koristiti za vožnju bobica i biljaka, itd. Često se ulazi u ljetnu dušu, na podu ili na pod cementni estrih. Ovo je najjednostavniji dizajn. Kako to učiniti opisat će se u nastavku.

Odabir materijala

Za trajnost strukture, tako da se može koristiti u uvjetima stalnog hodanja u vodi, možete odabrati kao glavni materijalni bor. Obično se dobro sušene šipke i ploče iz ove vrste drva nije moguća. Stoga, kada radite, ne morate obratiti pozornost na neku ljepljivost i gravitaciju materijala.

Ako nakon što se paleta stavi u ljeti na suncu, 1-1,5 sati, onda će se dobro osušiti. Dakle, glavni materijal dizajna odabrane borove trake s poprečnim presjekom od 50 × 50 mm i ploča - 100 × 25 mm. Kupite ih na građevinskom tržištu.

Odabir alata i priprema radnog mjesta (drvene palete)

Kako napraviti palete drvene vlastitim rukama?

Drveni plealet dijagram s dimenzijama.

Članak na temu: Kako instalirati Splitski sustav (klimatizacija) sebe

Da biste napravili paletu vlastitim rukama, morate imati ili kupiti sljedeće stvari: rulet, vijke, olovka, hacksaw s platnu za rezanje drva, odvijač. Da biste stvorili čak i najjednostavniji dizajn, potreban je radni stol.

Ako nije, onda možete koristiti za piljenje i označavanje borovih bara i dasaka jednostavna ljetna trgovina. Prije posla, stavite sve potrebne materijale i alate prije posla - to će vam uštedjeti mnogo vremena.

Paleta s vlastitim rukama: faze rada

Počnite s mjerenjem duljine i širine ljetnog tuša. Zatim iz dobivenih vrijednosti uzimaju 50 mm - struktura palete treba biti manja od veličine duše tako da ga možete ukloniti i zamijeniti ako je potrebno.

Napravite oznaku na materijalu pomoću ruleta i olovke i izrežite materijal s hacksawom. Ako se parametri tuša 1200 × 1200 mm, tada bi ploče (šipke) trebale izrezati u duljinu od 1150 mm.

Za snagu i stabilnost palete, baze barovi su postavljene na udaljenosti od 8-12 cm od svakog ruba. Odbor koji leži na njima trebao bi slobodno izdržati težinu u 150 kg tako da središte izgradnje nije otklon.

Kako napraviti palete drvene vlastitim rukama?

Vrste drvenih paleta: a - drvena paleta s dvije zvjezdice na barovima; b - Drvena paleta s dvije točke na barovima; u, r, d - četverosmjerne palete.

Stavite šipke na ravnu površinu, postavite željenu udaljenost i početak sastavljanja: pažljivo stavite ploče na temelju njih i pričvrstite ih samo-crtanje u trake. Imajte na umu da zbog smole materijala, odvijač možda neće pokrenuti vijak do kraja. U tom slučaju, morate uzeti konvencionalni odvijač i vlastite napore da donesete slučaj do finala.

Ako postoji električni vlak, onda možete unaprijed izbušiti bušilicu s promjerom manjim od kalibra vijaka ploče i šipki, a zatim vijak elemente za pričvršćivanje s odvijačem. Dosljedno prikupiti sve dijelove palete. Da biste dobili istu udaljenost između dasaka, tračnicu možete koristiti željenom debljinom.

Članak o toj temi: Kako napraviti topli kat u kupaonici od grijanja u apartmanu

Pričvršćivanjem ploče na Brus, nanesite željeznicu na njega, a sljedeća traka je fiksirana postavkama blizu slobodnog kraja domaćeg "predloška"

Nakon popravljanja posljednje ploče možete postaviti paletu u tuš.

Primijenjeni materijali i alati

  1. Pile.
  2. Borove šipke i ploče.
  3. Elektrok s bušilicama.
  4. Odvijač.
  5. Ručni odvijač.
  6. Ukinuti s platnu za rezanje stabla.
  7. Rulet ili metalni vladar.
  8. Olovka.
  9. Glatki stalak.

Nezavisna proizvodnja palete traje 30-40 minuta.

Obično, ako trebate napraviti nekoliko sličnih dizajna za različite svrhe, materijal se odmah kupuje svim pravom iznosu. Veličina paleta može biti različita, ali njihova proizvodna tehnologija je ista.

Čitaj više