Zašto toplina grijana ručnika teče

Anonim

Grijana pruga ručnika ili, kao što se također naziva, serpentin, smješten u kupaonici i je zakrivljena cijev, koja prolazi vruću vodu. Vozi sobu, a istovremeno možete sušiti vlažne ručnike i donje rublje. Druga važna tehnička funkcija izvodi ovu opremu: čini kompenzacijsku petlju. To jest, s povećanjem temperature vode, koji se nastavlja kroz cijev, cijev se širi, a kada se temperatura smanjuje, to je suženo.

Zašto toplina grijana ručnika teče

Dijagram veze ventila tračnice ručnika.

Dakle, uobičajeni atribut kupaonice je prilično funkcionalan i važan za grijanje sustava. Ali ako se to dogodilo tako da grijana tračnica za ručniku teče, što učiniti u takvoj situaciji? Što trebam početi s rješavanjem poteškoća? Uostalom, ne želim poplavu u vašem stanu i pojavu nevolje sa susjedima. Dakle, serpentin se mora popraviti ili promijeniti. U tom smislu potrebno je imati neku ideju o samoj uređaju.

Grijani ručnik Željeznica: Što on predstavlja

Do nedavno se nekoliko ljudi pitalo da je zmija zamijenjena ako nije zadovoljan vlasnicima na mjestu mjesta, dizajna ili dimenzija. Takvi su bili prije pravila za izgradnju i životne uvjete u državnim apartmanima. Čak i kad je počeo curiti i ostaviti zahrđala mjesta na zidu i ručnicima.

Ali danas potrošač može izabrati na tržištu sanitarne robe iz velikog raspona koji je proizvod poput njega. Možete napraviti instalaciju zavojnica samostalno ili kontaktirati profesionalce. Štoviše, često u apartmanima već su jeftini modeli koji nisu u stanju dati maksimalnu udobnost svojim vlasnicima. Ali ako se zmija dobro kopira sa svojim glavnim funkcijama i, štoviše, je veličanstveni dio dekor u kupaonici, onda se može popraviti.

Vrste tračnica ručnika

Zašto toplina grijana ručnika teče

Priključni čvor ručnika.

  1. Vodeni instrument, ova vrsta je najpopularnija, obično se povezuje s sustavom grijanja, rjeđe na sustav opskrbe toplom vodom. Njegov rad u potpunosti ovisi o sezoni grijanja ili od prisutnosti tople vode u kući. Ako je uređaj spojen na vodoopskrbni sustav, njegov mogući prijenos je u potpunosti isključen, jer može negativno utjecati na vodoopskrbu cijelog usta. Ali ako je spojen na sustav grijanja, prijenos je dopušten.
  2. Električni aparat radi kao i uobičajeni električni grijač. Najčešće se utvrđuje kada je veza na vodu teška ili nije poslana. Možete instalirati takav uređaj u bilo kojem trenutku kupaonice, dodatno se može podesiti prijenos topline.
  3. Kombinirani pogled pripada najskupljim i modernim tipovima, zagrijava se od centralnog grijanja zimi, a ljeti radi na načelu kotla, to jest, iz vode zagrijan umetnim električnim grijanjem.

Članak o toj temi: Priprema zidova pod tekućim pozadinama: 4 glavne faze

Dijagram veze od nehrđajućeg čelika grijani ručnika.

Materijal koji se koristi za proizvodnju grijanih tračnica ručnika:

  • mjed;
  • bakar;
  • aluminij;
  • ne hrđajući Čelik.

Stručnjaci savjetuju da posebnu pozornost posvećuju materijalu iz kojeg je napravljen uređaj. Najtrajniji i pouzdaniji je model nehrđajućeg čelika. Iz ovog materijala, naučio je napraviti visokokvalitetne grijane tračnice za ručnike. Što se tiče inozemnih proizvođača tvrtki, oni su zbog deficita čelika, pouzdanih uređaja izrađenih od kromiranih mesinga.

Oblici grijanih tračnica ručnika:

  1. U obliku slova U;
  2. M-oblik;
  3. u obliku ljestvice;
  4. U obliku zmije.

Zašto toplina grijana ručnika teče

Uređaj za ručniku.

Električni instrumenti za sušenje ručnika Uz gore navedeni oblici imaju složeniji. To uključuje modele s pokretnim preskritimcima, u obliku mreže, češlja ili leptira. Postoje još složeniji modeli koji našim klijentima nude moderne prostorije dizajnera, ali njihova cijena je vrlo visoka.

Važno je znati da se grijana pruga ručnika može izraditi od šavova ili bešavne cijevi. Bespriječeni uzorci su mnogo skuplji od prvih vrsta, jer su jedinstveno besprijekorne cijevi manje uobičajene, a samo na mjestima povezanosti, stoga imaju duži život i visoku kvalitetu u korištenju proizvoda.

U osnovi potrošači danas koriste vodenu ogradu za toplinu, jer je ova vrsta najviše dostupna potrošaču, jednostavnom za korištenje i instalirajte same uređaj je poznato svima godinama. Električni i kombinirani modeli uglavnom nisu popularni zbog složenosti u montažnom radu i visokim troškovima.

Mogući uzroci grijane pruge ručnika

Zašto toplina grijana ručnika teče

Tračnice za ručniku za ugradnju.

Točak ne može samo stari model, već i potpuno novi, samo instaliran. Razlozi za ono što grijana ručnika teče, u oba slučaja mogu se apsolutno drugačiji. Da biste smanjili stvaranje u slučaju nužde ili izbjegavali, potrebno je identificirati moguću opasnost na vrijeme i, što je najvažnije, eliminirati. Razlozi za činjenicu da se grijani ručni tračnice tretiraju svim vrstama modela: vodoopskrba, električna i kombinirana.

Članak na temu: Transformator stola Učinite to sami: Uputa

Stari grijana tračnica ručnika pod sljedećim okolnostima:

  1. Šteta na mjestu spajanja uređaja s glavnim cjevovodom ili korozijom tijela cijevi može uzrokovati grijanu ogradu ručnika. Najčešće u ovom slučaju postoji stalno curenje koje se lako može otkriti s naknadnom zamjenom sustava. No, za to je potrebno povremeno provesti profilaktički pregled cijelog uređaja.
  2. Hidraulični šok ili oštro povećanje tlaka unutar sustava. Da biste spriječili takav fenomen, preporuča se instalirati hidraulični sustav zaštite na ulazu dovoda vode.
  3. Mehanička oštećenja uređaja od strane predmeta treće strane koja nije odmah otkrivena. Najčešće se takve slučajne štete pojavljuje tijekom popravka. Stoga se na kraju svih popravaka i drugih radova preporučuje provjeravanje, uključujući i kupaonicu, bez obzira na to je li sustav grijanja negdje i mehanički oštećen.
  4. Nositi u mjestima brtvljenja. Tipično, instalacija u ovom slučaju postupno se nastavlja, ali čim se otkrije, treba ga zamijeniti sa svim brtvljenjem.

Zašto toplina grijana ručnika teče

Kule za grijanu ogradu ručnika.

Nova grijana željeznica tokova pod sljedećim okolnostima:

  1. Kvalitativne karakteristike uređaja apsolutno ne podudaraju s parametrima instaliranog sustava grijanja. U tom slučaju, grijana pruga ručnika je potrebna za jedinstveno zamijeniti i što je brže moguće.
  2. Loša kvalitetna montaža. Nakon završetka svih instalacijskih radova potrebno je redovito provoditi profilaktičku inspekciju na mjestu spajanja uređaja. Ako se detektira vlaga, sustav teče negdje, onda morate potražiti pomoć od stručnjaka ili izravno eliminirati kvar.
  3. Proizvod ima proizvodnjski brak. Ovdje se preporučuju potencijalni potrošači za odabir instalacije da dođe ozbiljno i stjecanje proizvoda koji imaju potvrdu o kvaliteti i jamstvu. I kada se utvrdi da je najmanji kvar kontaktirao prodavatelja tako da je zamijenio neispravan uređaj.

Što trebate znati pri odabiru i instaliranju grijane željezničke pruge

Zašto toplina grijana ručnika teče

Redoslijed instaliranja nove grijane željezničke pruge.

Članak o temi: ožičenje u drvenoj kući s vlastitim rukama

Odabir ručnika:

Da ne bi potkopali grijanu ogradu ručnika, izbor proizvoda treba obaviti ispravno, a dovod cijevi se provodi u skladu s postojećim standardima. Kada su odabrani vodovodni proizvodi koji su izravno povezani s opskrbom vodom, treba uzeti u obzir neke čimbenike:

  1. Koji je tlak u vodovodnom sustavu izračunao ovaj model.
  2. Kakav tlak postoji u vodovodu gdje će biti instaliran odabrani uzorak.

Pritisak vodoopskrbnog sustava reguliran je u regulatornim dokumentima. Uglavnom se zavojnice pogodne su za sustav grijanja s dva cijevi, ali ne i na sustav tople vode. Na jednoj cijevi na mjestu spoja, voda stiže u grijanu ručniku, a na drugome se pomiče. U sustavu grijanja, voda je pročišćena od abrazivnih tvari i drugih nečistoća, što nije u sustavu opskrbe toplem vodom.

Moderne tehnologije pružaju izvrsnu priliku da se uspostavi bilo koji model tako da se s bilo kakvim nevoljama domaćina neće dugo vremena. Obično je zavojnica spojena na sustav grijanja pomoću posebne matice ili, kao što se naziva i američki. U pravilu, tako kvalitetna veza može se poslužiti ne desetak godina. Inače, bit će potrebno napraviti hitan popravak sustava ili čak i potpuna zamjena će biti potrebna.

Potrošači se savjetuje da ispravno odaberu model za vlastitu kupaonicu, kompetentno ga instaliraju samostalno ili uz pomoć stručnjaka i provoditi pravilnu skrb tijekom rada, tako da je takva neugodna situacija isključena kada se konstantno teče grijanje ručnika nevolje i nevolje vlasnicima.

Čitaj više