Minimalizam zavjese: prepoznatljive značajke i prednosti

Anonim

Dugo vremena, zavjese u stilu minimalizma za našu osobu činilo se da je nešto čudno, iako je u Europi moda već bila u punom zamahu. Bilo bi: bilo bi: mi bi: tako navikli na složene višeslojne hartije od obojenih tkanina s rubovima, tasselima, zamršenim uzorcima i drugim ukrasima koji percipiraju zavjese kao jedan od ključnih elemenata dekora i sigurno ne kao funkcionalan proizvod. Neki ne zatvaraju ili ne zatvaraju prozore preko noći, kako ne bi prekršili proširene nabore i ljepotu kompozicije! Ovdje su samo interijeri u stilu minimalizam sada privlače sve više i više ljudi, a izbor zavjesa za takav projekt može postati problem.

Minimalizam zavjese: prepoznatljive značajke i prednosti

Zašto je vrijedno izbora u korist minimalističkih zavjesa?

Čak i ako ne želite izdržati stil minimalizam u zatvorenom prostoru na svim kanonima, pri odabiru zavjese, minimalizam postaje najbolje rješenje za bilo koji prosječni interijer. Zašto? Pa, ove zavjese imaju nekoliko očiglednih i prilično neočekivanih prednosti.

  • Odabir između elegancije i Alascence u pitanjima odjeće, prvo se ne biste poželili. Dakle, minimalizam je moderna elegancija u dizajnu dizajna. Istina, kako bi se postigla sklad takvog stila, morat ćete prevladati želju da se stan odvojite "skupim i bogato", poput susjeda.
  • Jedna od prednosti minimalističkih zavjesa je da su najhladniji modeli vrlo jednostavni da bi ga sami napravili ako znate kako napraviti ravnu liniju na stroju. Da biste stvorili jednu zavjesu, samo trebate pronaći monofoniju tkaninu, naprezati na rubove i osigurati željenu opciju montaže. I bez ruffs, sklopova i nadstrešnica!
  • U stilu minimalizma, zavjese će pomoći da zajednički zonirati sobu, jer će previše masivni i svijetli dizajn otvaranja prozora utopiti središnje elemente, kao što je krevet u spavaćoj sobi ili prostor za sjedenje u dnevnom boravku.
  • Što više prostora oko vizualno i manje svijetlih objekata sa složenim dekorom u sobi, lakše je disati. A minimalističke zavjese mogu pomoći smanjiti stres iz "legane" i drobljenje na umu okoliša, u kojem se ljudi često voze.

Usput

Napravite jednostavnu minimalizam krpom vlastitim rukama izgledat će kao takav težak zadatak, kada ćete vidjeti cijene za zavjese s oznakom "minimalizam". Ovaj stil je sada na vrhuncu mode, tako da je sve što ima odnos prema njemu je prilično skupo, bez obzira na jednostavnu ideju.

Minimalizam zavjese: prepoznatljive značajke i prednosti

Koje zavjese mogu smatrati minimalističkim?

Minimalizam u unutrašnjosti karakterizira funkcionalnost, neke grubosti, geometrije, male količine svijetlih boja i naizgled jednostavnosti. Nije iznenađujuće da zavjese u ovom stilu moraju kombinirati većinu tih kriterija.

  • Monokromačnost. Takve zavjese najčešće su izrađene od monofonske tkanine, iako su u rijetkim slučajevima moguće kombinacije nijansi jedne boje. Dakle, dno može biti svijetlo bež, a vrh tamne bež ili geometrijski uzorak će biti izoliran na kontrast.
  • Spektar boja. Minimalizam ne tolerira velike količine, iako omogućuje jake mrlje. Dakle, Fuchsia Fuchsia definitivno ne radi o minimalizmu, ali sive zavjese s tankom ružičastom linijom na gornjem rubu - zašto ne?
  • Tekstil. Ako imate sve ostale kriterije, onda tkanina neće imati mnogo važnosti: to može biti gruba monofonska burlap i teška tamna tapiserija, te lana, pamuk atlas ili šifon. Ipak, jedna nijansa postoji: U minimalizmu je bolje koristiti matirane tkanine, i umjesto toga, na primjer, organza odabrati finu mrežu.
  • Uzorak geometrije. Geometrija je jedan od stupova minimalizma, tako da su u dizajnu zavjesa, ravne linije, cik-caks, rešetke, rajne, krugove i druge jednostavne i lakonske figure su dobrodošli. Ali imajte na umu da ako postoji složen geometrijski uzorak na platnu, onda za harmoniju, geometrija će morati biti napravljena na druge elemente unutarnjih poslova.
  • Funkcionalne varijacije. Tekući platno u minimalizmu često se zamjenjuje s valjanim zavjesama, lakonskim roletima ili rimskim zavjesama. Preporučujemo viseće zavjese u spavaćoj sobi u stilu minimalizma: tako da možete izdržati stil pružajući minimalnu propusnost svjetla.

Vijeće

Ako vam se ne sviđaju valjane i rimske zavjese, ali nabori na zavjesama ne vole vas, obratite pozornost na zaslon zavjese, koji se mogu koristiti kao zavjese, vrata ormara ili čak dekorativne particije.

Minimalizam zavjese: prepoznatljive značajke i prednosti

Može li biti na zavjesama u stilu minimalizma?

Ispisuje i uzorci, uz geometrijsku, ne svojstvenu minimalizmu, ali to ne znači da ljubitelji crteža na zavjesama neće moći pronaći rupu. Shematski crteži, jednostavnost od kojih granice s jednostavnošću geometrijskih oblika, mogu se organizirati u tako interijeru, iako se u običnim trgovinama zavjese takve zavjese rijetko nalaze: iz nekog razloga većina raspona je dizajnirana za prosječno "obnovu" ili Prekrasne zborove i odaberite nešto minimalist je stvarno teško. Izlaz iz trenutne situacije je dva: minimalističke zavjese s uzorkom mogu posjetiti Šveđane u "ikey" ili pokupiti samu tkaninu sa sažetim uzorom i šivati ​​zavjese vlastitim rukama.

Članak o toj temi: Kako napraviti relejni put: dva najbolja načina

Ne želimo ograničiti vašu slobodu izbora, tvrdeći da su minimalističke zavjese bolje od bilo koje druge. Ali činjenica da su oni istina je jedan od najljepših, praktičnih i pristupačnih opcija, jednostavno ne može biti odricanje!

Čitaj više