10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Anonim

Poznato je da će za bilo što biti bolje ako se prirodno suši na balkonu. Ali postoje različite situacije, a svaka se osoba morala suočiti s onim što bi element garderobe hitno trebao ispuniti, a zatim razmišljati o tome kako brzo sušiti odjeću.

Najlakši način je da isprobate stvar s željezom ili stavite na vruću bateriju za grijanje, ali se ne može uvijek učiniti. Postoji niz metoda, kako ubrzati sušenje odjeće, bez kvarenja tkanine.

Gdje se osuši donje rublje u stanu

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Najbolje mjesto za sušenje posteljina je svježi zrak. Ako živite u stanu, opremite balkon, povlačite uže užad ili, ako to mjesto dopušta, postavite horizontalno sušenje.

Ali što ako nema balkona? U tom slučaju morate tražiti prikladno mjesto u apartmanu. Mnogi rastezljivi užad u kupaonici, ali produžuje vrijeme isušivanja posteljine, jer postoji visoka vlažnost u zatvorenom prostoru.

Također ne bi trebale biti sušene stvari u kuhinji. Iako je ova soba najtoplija u apartmanu, mokrajna odjeća ne postoji mjesto. Vješanje donje rublje u neposrednoj blizini hrane, riskirate dobivanje suhe, ali obilno ukrašene mrlje.

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

U kuhinji, suha odjeća nepoželjna zbog blizine hrane i mirisa.

Najbolja opcija za sušenje mokrog donjeg rublja u apartmanu bit će soba smještena na sunčanoj strani i dobro prozračena. U tom slučaju, odjeća će brzo postati suha, a dodatna vlakna se neće pojaviti u zatvorenom prostoru.

Članak o temi: magazin "Irene" .4 2019

Kako brzo sušiti stvari nakon pranja kod kuće

Kao što je gore spomenuto, bolje je osušiti stvari u zraku. Ako je toplo i sunčano na ulici, objesite odjeću na balkonu, nakon što ga okrenete unutra, i ne morate čeznuti dugo dok se ne osuši.

Ako je ulica kišna i hladna, bolje je koristiti druge metode sušenja. Postoje mnogi od njih, a lako možete odabrati prikladnu za sebe.

Takva u pisaćem stroju

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

U načinu "Popper" možete sušiti stvari ako ih stavimo u stroj zajedno s frotirnim ručnikom.

Ako je jedinica "pranja" opremljena ovom korisnom funkcijom, iskoristite to i pošaljite vlažne stvari u bubnju. Glavni uvjet je odabrati odgovarajući način za materijal koji ne prekriva.

Za one koji imaju stroj bez "frills", možete primijeniti mali trik: staviti u bubanj zajedno s mokrim odjećom nekoliko frotičnih ručnika i uključiti mod spin. Uska tkanina apsorbira višak vlage, a stvar će se brže osušiti.

Električni ručni sušilica

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Ova metoda je prikladna za "lokalno" sušenje odjeće, ako ste morali snopiti mrlju.

Zamijenite vlažan komad tkanine ispod topa toplog zraka, a nakon 5-7 minuta neće biti traga od vlažnih mrlja.

Sušenje u ormaru

Ako je grijanje onesposobljeno u stanu, a vrijeme vam ne dopušta da se osuši na balkonu, možete ih posuti na ramene u ormaru. U pravilu, temperatura unutar garderobe je veća od zatvorenika.

Nemoguće je pripisati ovu metodu sušenja odjeće u trenu, ali ipak će stvari postati malo brže.

Kako brzo sušiti hlače nakon pranja

Da biste sulile hlače od gustih tkiva, kao što su traperice, možete primijeniti sljedeću metodu:

  • Navlažite mokru stvar s frotičnim ručnikom tako da nestane sve u "čahuru".
  • Nekoliko puta nježno "odvrnut" snop, poput ručnog otvora. Da bi previše napora nije vrijedno - riskirate razbijanje ručnika. Ako ne želite stisnuti tkaninu, možete samo sjediti na paketu s odjećom, pod težinom tijela vlaga se apsorbira u materijal.
  • Otpustite stvar iz Terry tkanine i nekoliko puta protresite kako biste otpustili nabore. Ako su hlače još uvijek mokri, ponovite postupak.

Članak o temi: vrećica "Kolumbijska mokraća" s kitty. Sheme pletenja

Da biste ubrzali proces, možete naučiti odjeću sa sušilom za kosu ili željezom.

Kako brzo sušiti čarape

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Ako trebate hitno suhe čarape, koristite ručnik ili komad materijalne koji apsorbiraju vlagu.

Zamotajte tkaninu oko čarapa i dobro ih pritisnite. Nakon što se osuši mokri predmet sa sušilom za kosu.

Kako se brzo sušiti čarape bez sušila za kosu

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Čarape se mogu sušiti u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi.

U slučajevima kada se sušilo za kosu iz nekog razloga ne radi, širi čarape nakon pritiska na toplo grijanje baterije, i vrlo brzo suše.

U razdoblju kada je grijanje isključeno, čarape možete osušiti u mikrovalnoj pećnici. Proširite stvari, rastu i uključite zagrijavanje 30 sekundi. Za potpuno sušenje tkanine, postupak će se tražiti da se ponavlja nekoliko puta.

Kako brzo suho t-shirt

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Brzo se riješite majice za vlagu pomoći će ventilatorskom grijaču ili sušilom za kosu. Na taj način možete sušiti odjeću iz bilo kojeg tkiva, bez straha od oštećenja materijala. Važno je zapamtiti da je nemoguće postaviti maksimalni temperaturni režim, a stvari moraju biti postavljene na nekoj udaljenosti od izvora topline.

Ako nemate grijač ventilatora i odlučili ste se sušilo za kosu, pokušati "raznijeti" površina tkanine ravnomjerno. Inače, dio materijala koji ste rezali, a neka područja će ostati mokra.

Kako brzo osušiti majicu

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Odjeća se može brzo osušiti ako ga stavite nasuprot zagrijanoj peći.

Za sušenje, bluze iz gustih materijala mogu se koristiti iz otvorene pećnice. Označite pećnicu, otvorite vrata i stavite stolicu sa strašnom stolicom nasuprot nje.

Treba pamtiti da je nemoguće prebliziti mokru odjeću, osim toga, morat ćete povremeno rotirati stolicu. Potrebno je da se džemper ne "spaljuje" i ravnomjerno se osuši. U procesu eksperimenta, bolje je ne napustiti sobu.

Članak na temu: Kukičanje Tubertte s dijagramima za dječaka s fotografijama i videozapisima

Kako brzo sušiti posteljinu

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Za sušenje donjeg rublja možete koristiti niz sredstava, osim visećeg zraka, na primjer:

  • sušilo za kosu;
  • grijač ventilatora;
  • Grijanje baterije;
  • Mikrovalna.

Ne smiješ samo "odvijati" mokro donje rublje u ručniku - riskiraš razbijanje fino tkivo i čipku. Ako govorimo o grudnjaku, takav će se sušenje dovesti do gubitka oblika i deformacije kostiju.

Kako brzo osušiti košulju nakon pranja

Košulja od prirodne i dovoljno guste tkanine, kao što je pamuk ili lanac, može se sušiti na ovaj način:

  • Nježno stisnite stvar u ručniku.
  • Irreed umjereno vruće željezo, nakon okretanja prema van.
  • Plivajte na ramenima za potpuno sušenje.

Ako je košulja ušivena iz tankog materijala, nanesite sušilo za kosu. Snažan spin i toplinski utjecaj neće biti bolje pogođeni tkaninama vlakana.

Mjere predostrožnosti

10 načina za brzo suhu odjeću nakon pranja

Kako ne bi pokvarili stvari i ne štete se sebi postavljanjem vatre ili uzimajući udarac na struju, kada sušenje ne može učiniti sljedeće:

Čak i ako ste u žurbi i ono što vam je potrebno hitno, nemojte riskirati i pribjeći "ekstremnim" metodama. Bolje je odabrati drugu stvar u vašem garderobu u zamjenu za onaj koji nisam imao vremena za sušenje.

Čitaj više