Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinom

Anonim

Zidovi definiraju raspoloženje sobe i ne mogu se ignorirati. Odaberite boju zavjese za zelenu sobu nije najteži zadatak. Imajući osnovno znanje o kombinaciji raznih nijansi, stvorena je skladna slika bilo koje sobe u kući. Osim toga, zavjese se moraju kombinirati s objektima namještaja, dekor i uklapaju u cjelokupni stil.

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinom

Zelene zavjese

Zelene sorte

Osoba razlikuje najmanje 376 nijansi zelene, pa je potrebno saznati pravu boju pozadine za odabir zavjese. Dodijelite glavnu boju i dodatne tonove. Glavna boja pripada prirodnoj boji ili mračnoj, a do dodatne - metvice, masline, tamne i lagane masline, boce, smaragdne, malahite, tirkiznu, močvaru, salatu, smjesu sa sivom ili plavom i mnogim drugima.

Odabir zavjesa za zelenu pozadinu, potrebno je točno znati sjenu dekorativnog premaza. Gamma budućeg vrta ovisi o tome.

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinom

Koncept odabira

Da biste odredili željeni ton zavjesa, koristi se krug u boji. Postoje 4 opcije rješenja:

  1. Jednobojni dizajn - boja zavjesa do zelene pozadine odabire se u istom rasponu, ali svjetliji ili tamniji na nekoliko koraka
  2. Neutralna kombinacija - ton koji se koristi na desnoj i lijevoj strani glavne boje: plava, bež, pijesak tonovi
  3. Kontrastna kombinacija se dodiruje tonovima koji leže nasuprot: crvena, ljubičasta, smeđa
  4. Dvostruka otopina - zavjese za zelenu sobu su ušiveno ili kupljeno dvostrukim, a odabrani ton se kombinira s bijelim, bež, sivom ili crnom.

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinom

Namještaj u sobi postaje miran ako zavjese imaju boju blizu kruga u boji na zelenu. Svijetli i hrabar interijer dobiva se u slučaju nasuprot suprotnim tonovima.

Važno: Zelene zavjese ne smiju se spojiti sa zidovima, inače će se pozitivna zelenila početi voziti u depresiju.

Skladna rješenja s velikim zelenim

Kada se zavjese kupuju ispod zelene pozadine, kategorijske zabrane na izbor boje ne postoje. Neki tonovi mogu se hrabro koristiti, drugi moraju uzeti malo opreznije.

Članak na temu: Interijer studio apartmana: Kako se uklapaju na 35 četvornih metara (43 fotografije)

Bijeli

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Odabir bijelih zavjesa, nemoguće je pogriješiti. Ovo rješenje je prikladno za bilo koju travu biljne nijanse. White ima mnogo varijacija, tako da možete odabrati takvo rješenje koje će omekšati kontrast, učiniti soba toplijom i ugodnijom, proširiti sobu:

  • Bobice i bijeli, hladan snijeg - stvoriti oštar kontrast, čine sobu prostranu, ohladiti sobu, pogodno za južne prozore
  • Bjelokost, mlijeko, svjetlo bež - omekšaju atmosferu, učinite da je soba toplija, ne osušite oči, pogodne su za prozore s pogledom na sjeveru

Kombinacija s bijelom prepoznaje se kao klasična. Odlikuje se profinjenom, elegancijom, svježinom, ne zastarijeva.

Žuta boja

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinom

Žute zavjese

Još jedna pobjednička verzija, jer se zelena boja dobiva pri miješanju žute i plave boje. Žute zavjese pogodne su za zelenu pozadinu, ako zasićene prevlake, oni će imati nježne tonove. Blijeda zid, svjetliji bi trebao biti zavjese.

Smeđi

Odnosi se na prirodne boje i svugdje se pojavljuje u kombinaciji s bojom lišća. Brown zavjese bilo kojeg tona postat će izvrsno dizajnersko rješenje: tamno - prigušen zvuk zidova i blijedo drvo - zlo pozadinu.

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Plavo

Voda i lišće - temelj života. Priroda daje još jedan savjet za stvaranje skladnog dizajna. Plave zavjese kombiniraju se s zelenim pozadinama u bilo kojoj sobi, ispunjavajući ga pozitivnim. Sva rješenja iz transparentnih tonova koriste se za zasićenu.

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Plavo

Odluka ne proturječi konceptu zelene sobe, ali zahtijeva određenu hrabrost pri odabiru. Kombinacija je svijetla, može se umoriti psihu, ali je popularna među onima koji su sigurni ljudi.

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Crno

Unatoč naizgled mrami, crna zavjesa osvježava sobu. Soba izgleda moderno, elegantno, kreativno. Boja ima mnogo tona, što znači da možete odabrati grafit, asfalt, prigušenu crnu ili tamno sivu. Zavjese s crnim uzorom postat će najbolje rješenje za one koji žele predstaviti ovu nijansu u njihov interijer.

Članak o temi: balkon hidroizolacija iznutra i eliminacije curenja

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Crvena

Najsloženija kombinacija. Crvene zavjese će odgovarati zelenoj pozadini ako je to jedini svijetli element u zatvorenom prostoru. Svi ostali tekstil i pribor trebaju biti usklađeni sa zidnim premazom. Prisutnost malih dekorativnih elemenata u crvenim bojama je dopuštena tako da zavjese ne izgledaju previše usamljeno.

Ružičasta

Može se koristiti s bilo kojim tonom od lagane masline do smaragda. Kombinacija zelenih i ružičastih boja u zavjesama je dobra alternativna kombinacija s crvenim. Soba stječe svjež i čisti izgled.

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Bronca, srebro i zlato

Zavjese s metalnim prskanjem pogodne su za bilo kakve boje trave i lišća. To daje soli som čine, čini interijer bogatom i skupom.

Zelene nijanse

Cartini mogu biti slični u boji, ali treba se razlikovati od zidova za nekoliko tonova. Dobro je prikladno za takvo rješenje dvije boje zavjese - dodatna bež boja se kombinira sa zelenim zavjesama što je moguće skladno.

Savjet: Pod laganim zelenim pozadinom, ružičastom, narančastom, pa čak i lila, to jest, kontrastne zavjese. Tamne pozadine često se nadopunjuju svjetlom, kao i svijetle, ali skladne boje.

Zavjese za dodatne nijanse

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinom

Višebojni zavjese

Unatoč činjenici da zelena ima mnogo opcija, kada se odabere premaz, koristi se njihova ograničena količina. Ako zidovi:

  • Nježnim tonovima - bijele, žute, plave, plave zavjese će se uklopiti na pozadinu salata, crno je bolje ne koristiti;
  • Maslina - smeđa, bijela, siva se koriste za skladnu kombinaciju, ružičaste za kontrast, a koriste se lagana maslina, pastelni ili ljubičasti rješenja
  • Mint - Prikladne žute nijanse, crno se uvodi za kontrast
  • Boca - kontrast je stvoren prljavim crvenim nijansama, za opuštenije postavke odabrane sive, crno, bijelo, žuto
  • Sivo-zeleno - u kombinaciji s tamnocrvenom, bež, tirkizno
  • Tirkizna - prikladna crna, maslina, metalne boje, siva

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Odabir zavjesa za različite zelene prostorije

Odlazak na izbor prikladnih zavjesa može biti iz položaja odredišta sobe:

  • Dnevni boravak - to izgleda svečano i svijetlo, tako da će biti relevantni tekstil za kontrast, kao i povrće i geometrijski ispis. Svijetle zavjese nadopunjuju elemente dekor u istoj shemi boja. Univerzalne zavjese mogu se kombinirati s bijelim jastucima i svjetlosnim tepihom na podu. Za dnevnu sobu prikladne safirne i bež zavjese, tkanine s prolumotonama, bronce, srebro
  • Dječje - plave, ružičaste, žute zavjese uklopit će u svijetlozelenu pozadinu. Kombinacija izgleda sjajno, ali dijete se ne umori od njega
  • Kuhinja je dopuštena za prisutnost svih nijansi s pažljivom korištenjem crvene, ljubičaste, crne. Ako je veličina sobe velika, zavjese s ružičastim ili ultramarinskim dizajnom
  • Spavaća soba - Namještaj ove sobe ne bi trebao pregledati živčani sustav. Zavjese za zelenu pozadinu u spavaćoj sobi mogu biti bijele, bež, smeđa, kukuruza, ružičasta, ne svijetlo žuta

Članak o temi: Sklopiva stolica iz PVC-a za piknik vlastitim rukama

Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

Svakako uzeti u obzir teksturu tkanine, kombinaciju s dekor, veličine sobe. Pogodni plavi tekstil u cvijetu pogodan je za Provence i Zemlja, monokromičnost se uklapa u high-tech, stablo tonove su prikladne za klasični stil. Sand zavjese pomoći će napraviti malu sobu prostranu.

Kada je sve suprotno

Češće odabrane zavjese na zidove. Međutim, postoje slučajevi kada se zavjese temelje na temelju dizajna. Ako postoji potreba da pokupite pozadinu zelene zavjese, možete to učiniti ovako:

  1. Biljne nijanse - u kombinaciji s svijetlim drvetom ili bež zidovima
  2. Pod zavjesama toplih tonova s ​​ispisom cvijeta - odgovara premazom žute nijanse
  3. Koristi se smaragdni gradini - za klasični stil, pozadinu s tonsele.

    Odaberite zavjese u sobi s zelenim pozadinama

  4. Hladne nijanse - izgledaju strogo i sofisticirane zajedno sa sivo-plavim, tirkiznim ili bijelim zidovima
  5. Nježne zavjese u vrtiću - kombiniraju se s ružičastim, plavim, narančastim zidovima

Pogledajte video dizajn

Zelena je neutralna. Prikazujući ograničenje pri odabiru sjene zavjesa, možete dobiti mirnu atmosferu. Kada se koriste kontrastne boje, stvoreni su podebljani interijeri ispunjeni životom i energijom. Vjeruje se da ako se željena kombinacija nijansi događa u prirodi, to će biti prikladno u kući.

Čitaj više