Kako napraviti luminiscent lampu učiniti sami?

Anonim

Napravite luminiscentnu svjetiljku vlastitim rukama u slobodno vrijeme će biti u stanju gotovo bilo kojeg majstora koji ima ideju o temeljima elektrotehnike. Svjetiljke se proizvode s različitim spektrom, što vam omogućuje da postavite rasvjetu najudobnije vrste.

Kako napraviti luminiscent lampu učiniti sami?

U slučaju da tvornica lampa nije prikladna za vaš akvarij, onda ne biste trebali požuriti da ga naručite od majstora, možete ga prikupiti s vlastitim rukama.

Svjetiljka za akvarij učiniti sami

Kako bi se osiguralo pokretanje i daljnji rad za luminiscentne svjetiljke, potreban je glomazan, ali jednostavan elektronički sustav. Može se koristiti u radu i nesretnoj shemi, potrebno je znatno manje prostora, ali prema mišljenjima o tome nije previše pouzdan.

Rezultirajući uređaj za rasvjetu mora imati takve dimenzije kako bi se zatvorio cijeli gornji dio akvarija. To će doprinijeti manjoj isparavanju od njega, također u natkrivenom akvariju će pasti mnogo manje smeća. Skoči do poda stanovnici bit će teško.

Dijagram povezivanja luminiscentne svjetiljke.

Rasvjeta takvog aparata neće biti neugodno pobijediti oko, dok ostaje lokalno preko akvarija. Za iste svrhe možete koristiti običnu svjetiljku, pričvršćeni u reflektor, ali takav dizajn može uništiti unutrašnjost. Za proizvodnju lampe specifično pod akvarij, trebat će vam:

  • fluorescentne svjetiljke;
  • Pleksiglas;
  • brtvilo;
  • ljepilo;
  • žice s timerom i vilicom;
  • izolacijska traka;
  • Plastika za okvir.

Plastika, u usporedbi s metalom ili drvetom, ima brojne koristi. To ne podliježe koroziji i neće se nabubati od vlage, ne trune s vremenom, a njegova električna sigurnost nije u nedoumici. Postupak, a zatim očistite ovaj materijal je vrlo jednostavan.

Savjeti za proizvodnju

Dizajn svjetiljke može se razmotriti neovisno, a uzorak se ranije izmislili. Nije baš prikladan za upotrebu monolitnog dizajna, u potpunosti uklanjanja. To je prikladnije napraviti okvir s izmjenjivim gornjim poklopcima.

Članak o temi: razlike od keramičkih i silikatnih cigli

Okvir oko perimetra pouzdaniji je napraviti dvosloj, stvarajući unutarnji okvir s nosačem i instaliranje drugog, vrha, dekorativnog na njega. Vanjski sloj bi trebao biti širi unutarnji, jer će se u njega umetnuti gornji poklopac, a to će pokriti rebraste rebra, dosežući vodu.

Električar bi trebao biti siguran izoliran od vode i akumulirajući kondenzat. To će spasiti vlasnike ne samo od čestih šokova do sadašnje, već i iz rudarstva sustava. Krajevi svake žarulje treba staviti na zapečaćene savjete, spremanje njihove površine od kontakta s vlagom. Izrađeni su od lijekova, kao što su manžete ili anthers iz starog automobila. U isto vrijeme, potrebno je osigurati da gumena zadržava svoja svojstva, a ne raspadanje i povremeno ih mijenja.

Okvir u donjem dijelu montiran je na ljepilo odgovarajuće veličine pravokutnika iz pleksiglasa, a plastični poklopac s fluorescentnim svjetiljkama i početnim uređajem koji je ugrađen na njemu je instaliran na vrhu. Ovaj poklopac treba lako penjati na popravak i održavanje svjetiljke.

Ako je plastika na poklopcu crna, prekrivena je bijelim ili reflektirajućim filmom iznutra, s bijelom površinom, nije potrebno manipulacija.

Rub slučaja, čak i uz vrlo opreznu stanu, najvjerojatnije će biti preko ruba akvarija najmanje 1-2 mm. Ta mjesta moraju biti zapečaćena, jer će doći do mnogo kondenzata, koje će morati obrisati tako da se ne spušta. Na rubovima akvarija za to, dovoljno je primijeniti sloj silikonskog brtvila, pre-odmagnuta stakla.

Čitaj više