Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Anonim

Nakon kiša ili u proljeće, dolaze iz davanja kilograma prljavštine na cipelama - sumnjivim zadovoljstvom. To je zbog toga što počnete razmišljati o tome što je potrebno parkiralište. Potpuno samopouzdanje dolazi nakon sljedeće kiše, kada će biti moguće napustiti prvi put s web-lokacije. I čak ni iz pete. Tada postoji želja za ljetnim parkingom. U njoj nema teške stvari i to se može učiniti s vlastitim rukama.

Vrste parkiranja u zemlji

Dachas, i svi zahtjevi za udobnost sve su različiti i parkiralište u kućici za automobil - to je više od desetak verzije izvršenja. Samo vrste premaza sedam, pa čak i njihove kombinacije, mogućnost instaliranja nadstrešnica. Oni se razlikuju u operativnim karakteristikama, troškovima. Dakle, parkirno mjesto u zemlji može biti sljedeće vrste:

  • Od ruševina ili šljunak (rasutih).
  • Travnjak ili ekopark.
  • Od ploča za popločavanje.
  • Betonski.

    Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

    Dok ste nesigurni da želite tako ... parking u zemlji može biti lakše

  • Asfalt.
  • Gumena pločica.
  • Kamena ploča.
  • Parkirna rešetka.

Najjeftiniji u uređaju, dok je prikladan za rad, parkiralište automobila iz ruševina ili šljunka. Uz pravilan uređaj (uporaba geotekstila), drobljeni kamen se ne miješa s tlom tijekom godina. Čak i ako geotekstili nisu stavili (to se često događa), onda to nije problem za ukidanje ruševina. Nakon nekog vremena, donji korijen od ruševina i tlo postaje tako gusta i izdržljiva da se ovaj proces (miješanje s tlom) zaustavlja.

Parkiranje u vikendici: prednosti i mane različitih opcija

Odvojeni i vrlo važni plus, koji daje parkiralište u Dacha od ruševina - prirodna drenaža. Ne morate graditi drenažu. Voda curi između kamenja i ulazi u zemlju, noseći onečišćenje s njim. Ali ova vrsta platformi nije prikladna za dijelove s visokom razinom podzemnih voda. Stojeći u lokvi na drobljenoj sobi nije najbolje rješenje za to pitanje, iako se problem rješava stvaranjem sustava odvodnje cijelog mjesta.

Zeleno parkiralište u posljednjih nekoliko godina sve je popularnije. Ovo nije običan travnjak, već poseban. Plastična mreža skrivena je ispod trave, koja preraspodjeljuje teret na tlo, ne daje kotačima pada. Briga za tako parkiralište slično je skrbi za travnjak - frizuru, zalijevanje. Plakanje nije potrebno, jer pripremni rad podrazumijeva uklanjanje tla, to jest, većina korijena odlazi. Stupanj bilja koristi posebnu i u ovom problemu: oni su skupi. Drugi minus je mogućnost izumiranja (a sjeme je skupo, a zelenište rastu prebrzo). Ali lijepa. I možete koristiti ne samo kao parkiralište, već i kao platforma za rekreaciju.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Trake za parkiranje nisu plastične, ali beton s rupama ispod trave

Platforma za automobil u darivši ploče za popločavanje je najbolja tvrda opcija premaza za gomila tla. A voda se ne odgađa predugo - ide u jaz između pločica, a integritet premaza ne pati. Još dvije mogućnosti: betonski i asfaltični parking - pouzdan i izdržljiv, ali samo ako se sve preliminarno djelo ispravno provodi. Njihov minus - oni su skupi, izgled pukotina je vrlo vidljiva.

Uređaj za parkiranje zemlje: pripremni rad

Unatoč različitim premazima za parkiralište u kućici, pripremni rad nije mnogo drugačiji. Razlika može biti u sloju na kojoj je sloj složen (na primjer, potrebno je sipati sloj pijeska tijekom popločavanja ploča za popločavanje), ali cijela pita i popis drugih radova su isti.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Možeš i tako ... dok ne zapni nakon kiše

Opće preporuke

Prvi s kojim trebate odlučiti s mjestom. Parking u vikendici je obično izravno blizu vrata, ili nedaleko od njih. I ima smisla. Ali ova zona ne bi trebala biti niža točka, inače će se voda stalno reći, a razlika visine je nepoželjna ovdje - stavite automobil na ručnu kočnicu, stavite jastučiće - ne baš ono što želim.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Najbolji način da se pijesak i šljunak koristite vibrirajuće ploče. Ako nije, možete napraviti domaću traam. Uzmite dnevnik, pričvrstite ručke, braapirajte čvrstu platformu ispod (debelu ploču). Podizanje i oštro bacanje ovog alata, brtvljenje pijeska / drobljenog kamena

Uz sve to, kontinuirani premazi vrste betona ili asfalta ne smiju se ukloniti u nuli u smislu: vode nakon pranja stroja ili kiša neće otići. Dakle, da se ne pohranjuje, bit će potrebno formirati malu pristranost - od centra do rubova. Pristranost u par stupnjeva već je dobra. A automobil će stajati stabilan, a voda će ići.

Dimenzije

Tamno parkiranje dimenzije ovise o planiranom broju "življenja" tamo. Jedan automobil je dovoljno zaplet 3 * 5 metara, tj. 15 m². Ovaj prostor je sasvim dovoljno da ne razmišlja o činjenici da je potrebno parkirati točno u centru, inače ići na travnjak, u cvjetnojz, itd. Parking u tacha takvog trga omogućuje mirno zaobilazeći automobil ispred i straga.

Ako je mjesto ograničeno, duljina se može smanjiti za 0,5 m, ali s ovom veličinom možete hodati prije nego stroj ili iza njega. Samo ako imate čvrstu veličinu džipa, širina stranice je bolje povećati najmanje 50 cm, a još bolje - na metru. Ovi automobili su velike dimenzije i trebaju više prostora.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Dimenzije parkiranja: Ova slika iz Snip (standarda izgradnje i pravila)

Ako trebate parkirati automobile, trebat će im dva i oni su "standardne" veličine, udobna duljina parkirališta u zemlji i dalje je ista - 5 m. S dovoljnom količinom mjesta, uzimamo širinu svih isto 3 metra. To je, za parkiranje dva automobila, trebat će vam platforma od 5 * 6 m (5 metara - dužina). Uz nedostatak područja, širina i duljina mogu se smanjiti za 0,5 metara (4,5 * 5.5). Ali u ovom slučaju, u isto vrijeme, otvoriti vrata automobila neće raditi i zaobići automobil oko sebe će biti težak.

Teret za automobil: protok vode

Sljedeća faza je riješiti da trebate drenažu ili ne. Ako je tlo dobro uklanjanje vode prirodno i premaz je neplaćeno (pločica, travnjak, kamen), moguće je bez odvodnih događaja. Ako nema nikoga od uvjeta, morat ćete obaviti odvodnju. Postoje mnoge mogućnosti, ali postoje tri najjednostavnije stvari:

  • Ako se voda na mjestu obično ne miješa, duž perimetra platforme s čvrstim premazom (beton, asfalt, gumeni pločica) oteti širinu ruševina od 30-40 cm. Vodeni tokovi, pada u živicu mrvice i postupno ulazi u zemlju.
  • Ako je sustav odvodnje napravljen na mjestu, drenažne cijevi su složene duž perimetra (ispod razine premaza za 10 cm, prekrivene ruševim, šljunak, malč, pijesak, biljka). Ove cijevi se uvode u cjelokupni sustav odvodnje (ne zaboravite napraviti nekoliko revizijskih otvora za mogućnost čišćenja.

    Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

    Drenažna ploča za parkiranje

  • Na perimeru za instaliranje / pouri olujne pladnjeve koje se dovodi u olujnu kanalizaciju.

Kada ne možete razmišljati o odvodu vode? Kada imate pješčano područje ili obilne oborine su rijetke. Onda nema problema. Druga opcija je prirodna padina. U tom slučaju voda će napustiti GRASHECOM, ali ćete i dalje riješiti problem olujne kanalizacije, samo na ljestvici cijelog mjesta.

S granicom ili bez

Svaka pokrivenost na mjestu ispod automobila u zemlji duže će služiti ako će zona biti ograđena granicom. U slučaju uređaja skupnog šljunka ili šljunčanog parkiranja, granica neće dopustiti da se sposobnost raspada na mjestu. U slučaju korištenja ploča ili kamena, prisutnost ograničivača može se smatrati obveznim. Oni su složeni na pješčanom sloju, a pijesak se može isprati iz protoka kiše.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Granice su poželjne za estetske i praktične razloge

To se neće dogoditi ako je parkiralište u zemlji na jednoj razini ili odmah ispod ostatka područja. Ali u ovom slučaju, uvijek će biti mokro i voda neće ostaviti da jasno ne koristi vašem automobilu. Dakle, prisutnost granice je poželjno - čak i baciti ciglu oko perimetra, ali je bolje od prirodnog kamena. Ili se ulijte s betona, ali manje problematične granice spremne za uporabu. Za opciju proračuna možete koristiti stupove grožđa iz armiranobetona.

Slojevi: Ukupni slijed

Nakon što je mjesto odabrano za parkiralište za automobil u zemlji, označite odabrane dimenzije područja (uzimajući u obzir sustav odvodnje). Zatim radimo u ovom redoslijedu:

  • Uklonite sloj tla dubinom od 30-35 cm.
  • Mi ukloniti sve kamenje, korijenje, izjednačiti (ne moraju biti u horizontu, ali ne bi trebali biti rupe i grli).
  • Uzimamo lutanje, tkajući zemlju.

    Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

    Slojevi uzoraka za parkiranje od ploča za popločavanje

  • Uspostavite geotekstile. Njegove dimenzije moraju biti više dimenzija mjesta za 0,7-1 metara, rubovi trebaju biti umotani na rubove parkiranja automobila. Prema uređaju za odvodnju, u "višku" geotekstila, omotana je odvodna cijev. I tako, rubovi mogu biti skriveni ispod trave, pritisnite granicu, poprskajte sloj šljunka.
  • Osjećam sloj pijeska, poravnaj, trambam. U sloju zabije se 10-15 cm. Kako bi se olakšalo, pijesak uroat vodom.
  • Osjećam sloj ruševine. Preporučljivo je koristiti dvije frakcije: velika i srednja.
    • Na pijesak (20-40 mm) postavljen je sloj velikog šljunka (20-40 mm), linije, dob. Njegova debljina je 10 cm u gotovom obliku.
    • Šljunčani sloj srednje frakcije (5-20 mm). Poravnati, dob. Njegova debljina je također oko 10-15 cm.

      Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

      Egzotično, dok je opcija za parkiranje naše zemlje gumeni premaz

  • Naknadni slojevi ovise o vrsti premaz platforme. Smatrajte ih malo više u sljedećem odlomku.

Općenito, to je sva pravila i značajke parkiranja automobila u zemlji. Točnije dimenzije slojeva ovise o strukturi tla i planiranom opterećenju. Na primjer, za rasute (pješčane i pješčane) i nestabilne (tresenje) tla, daju veću stabilnost, možete staviti cestovnu mrežu na dnu jame. To će isključiti guranje.

Drugi primjer: između pijeska i šljunka može se postaviti geotekstilni sloj. Donji sloj (na dnu jame) potrebno je stabilizirati bazu, kao i da ne može klijati biljke. Međuprostorni slojevi čine zaštitu od postrojenja pouzdanije, a također se sprečavaju miješanje slojeva. U ovom slučaju, čak i teški automobil neće napustiti mjerač.

Značajke različitih mjesta premaza

Pod pločama za popločavanje, opeka, ploča, gumene pločice, sipajte grubo pijesak ili finu granitnu mrvicu (1-4 mm). Imajte na umu da je pod parkingom za automobile, pločica je potrebna gusta ne manje od 50 mm (Pod kolosijecima se mogu uzeti od 30 mm). Još jedna točka: manja veličine pločice, koje će se donijeti parkiralište, manje vidljive će biti neizbježne razine "igre" cigle.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Različiti premazi parkirališta imaju vlastite karakteristike stila

Prirodni kamen i betonske ploče

Ako je odlučeno napraviti parkiranje od prirodnog kamena s pločama za piće, također je potrebno uzeti 4-5 cm debljine. Za stavljanje prevelike komada, nije vrijedno toga: vjerojatnost je da se razbijaju. Stavljanje ih nisu bliski, ali ostavljajući praznine nekoliko milimetara. Praznine su ispunjene pijeskom, u kojima možete dodati sjemenke travnjaka s otpornim na abraziju. Ako napravite iste pjesme, ispada se lijepa, organski i neće biti prljavštine.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Uz prirodni kamen, sve izgleda vrlo pristojno

Ako trava ne bira travu (to je teže čistiti, potrebno je nekako smanjiti), ulije prostora između ploča s mješavinom pijeska i cementa (za 1 dio cementa, 3 dijela pijeska). Mršavljenje s kamenjem, tako da ne postoji ništa i šuplje na njima (samo ne mlaz, već male kapi, a ne protok). Smjesa će se pretvoriti u beton. To će zahtijevati određeno vrijeme za set izdržljivosti: dani 7 na temperaturi od + 20 ° C da bi se postigla snaga od 50% i još dva tjedna za potpunu "starenje". Do seta od 50% snage, poželjno je da u tom razdoblju nema kišnih kamena, a ako počnete, pokriti platformu s polietilenom. Voda sama nije strašna, zastrašujuće struje koje mogu zamagliti brži beton.

Ova opcija ima samo jedan nedostatak: visoka cijena kamena. Da biste smanjili troškove, možete koristiti gotove ploče za popločavanje velikih formata: 50 * 50 cm ili tako. Oni su također položeni na šljunčani jastuk. Svejesti, samo pločice imaju umjetno podrijetlo i jasnu geometriju.

Beton

Za betonsko mjesto morat ćete instalirati oplatu oko perimetra. Tada će biti potrebno napraviti okvir za pojačanje u obliku stanice iz metalne šipke. Šipke traju promjer od 10-15 mm, rešetka je presavijena iz 10-15 cm koracima, na mjestima priključka povezana je s posebnom žicom (pletenje). Rezultirajuća rešetka je izložena zaustavljanjima, tako da se podigne iznad zabijenog ruševina za 3-5 cm, a sloj betona odozgo mora također biti najmanje 10 cm (bolji 15).

Ako je betonsko parkiralište učinjeno za dva ili više strojeva, bit će potrebna kompenzacijska šavova. Za to, drvene daske s debljinom od 0,7-1 cm postavljene su na rešetku pobunjenika od pobunjenika. Širina daska jednaka je visini betonskog sloja (mogu se koristiti kao vodiči prilikom premještanja betona ). Stavite ih u korak od 2 metra.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Betonski parking za automobil u zemlji tijekom proizvodnog procesa

U slučaju betona, morat ćete pričekati duže vrijeme za početak rada vašeg parkirališta. Beton mora stajati najmanje 28 dana. I to je ako temperatura ne padne ispod + 20 ° C. U isto vrijeme, morate pratiti površinu nije voziti. Da biste to učinili, potrebno je za voditi platformu, i tako da se voda ne osuši brzo, skicu rogodh, stare torbe itd., Baciti komad polietilena odozgo. Ovaj premaz doprinosi održavanju vlažnosti, razine temperature (lokalno pregrijavanje je štetno) i štiti površinu od kapljica koje su neizbježne pri zalijevanje.

Ako ne možete čekati tako dugo, dodajte "akcelerator" na beton. Aditiv, ubrzavanje konkretne tvrdoće. Pojam se može smanjiti na 7-10 dana. Ali pažljivo pročitajte posebnosti brige o takvom betonu.

Parking za zelenu travnjak

Uz zeleni parking uređaj, posebne rešetke su izložene na šljunčanom sloju, čiji su praznine ispunjeni plodnim tlom, zasijane su sjemenkama trave. Za parkiralište automobila, a ponekad i "džip", dovoljno rešetke s visinom od 10 cm. Ako se teški strojevi (kamioni s materijalima) trebaju biti instaliran na mjestu (kamione), rešetka je potrebna visinom na najmanje 15 cm.

Razlika u trošku rešetke za zeleni parking uređaj je neophodan. No, razlika u cijeni je obično opravdana: neke ecoparloke ne traže, izgledaju normalno, drugi su slomili, okrećući površinu u kašu iz tla i trave. Stoga, pri odabiru roštilja, nemojte juriti za jeftinost.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Parking za automobile u kućici

Nije previše zgodan za njegu biljnog parkirališta: grablje je zaglavljen u rešetki, ne svaka kosilica može sigurno raditi sigurno. Stoga su mnogi vlasnici takvih mjesta razočarani. No, nedavno se pojavio drugi trend - umjesto tla i bilja u rešetki, srednji slomljeni kamen zaspa, a vrhovi se izliraju s malim ruševinama ili kamenčićima. Kako je ta opcija bolja od uobičajene rasuti platforme? Stranica se ne gura pod kotačima čak i teškim automobilom. Ova opcija je idealna za glinene tlo.

Gospodarske opcije i parking

Iako parking u tacha iz ruševina i smatra se najjeftinije, ukupna vrijednost njezine lakoće. Ako ne postoji način da stavite odgovarajući iznos ili provjeru privremenog, možete pokušati učiniti s više skromnih opcija.

Najjeftinija prijava - od položenih starih pragova. Ispišite spavača, po želji možete pronaći i tražiti ih dosta. Budući da su već impregnirani sve od truljenja, mogu se složiti izravno u tlo. Ali kako bi za njih tijekom grede, nisu ih popili, bolje je izvući rov i staviti najmanje 5 cm smeća ili građevinskog smeća. Na bočnim stranama pragova, također je poželjno napraviti gumenu zatrpavinu najmanje 5 cm.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Provjera proračuna u vikendicu za automobil

Jedan spavač za dolazak nije dovoljno (osim što ste super vozač), a dva ispod kotača je sasvim dovoljno. Opcija je definitivno privremena, ali u vrijeme organiziranja teritorija više nego prikladno.

Postoji slična ideja u civilničkoj verziji: Uzmite betonske ploče s veličinom od 50 x 50 cm ili 60 * 60 cm. Nisko ih s dva paralelna retka - ispod kotača. Pritisnite ih jedan na drugi ne vrijedi to - bolje je napustiti razmak tla. Kako bi se izbjeglo piće tijekom vožnje na glinenim tlima, kao u prethodnom ostvarenju, napravite barem minimalan ražanj od ruševina.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Stavite ploče u red

Još uvijek postoje kamene zemlje. Za popločavanje se koristi cigla, prirodni kamen. Ove opcije su dobre ako tla nisu gline. Brick se brže sruši - to nije namijenjeno takvim uvjetima, ali kao privremena mjera za dogovoru je prilično dobra.

Igralište ispod automobila u zemlji - radimo parkiranje vlastitim rukama

Parking za automobile iz onoga što je dostupno pri ruci

Članak o temi: Punjenje poda u apartmanu: Kako sipati vlastite ruke

Čitaj više