Kako objesiti prekrasan tul: praktične preporuke

Anonim

Dakle, da se prozori ne izgledaju "goli", ukrašavajući sami i zavjese nisu dovoljno, a zatim tradicionalni til postaje stvarno spasenje. Bez obzira na jednostavan i ograničen činilo se proces odabira prozirne mreže, morate znati kako objesiti til tako da se slika dovrši i relevantna u unutrašnjosti. Danas tržište tkanina i pribora zadovoljava širok izbor proizvoda, od kojih vam se koristi za stvaranje izvorne draperije, zanimljive stilove i neobične siluete.

Kako objesiti prekrasan tul: praktične preporuke

Odabiremo vijence i potrebne opreme

Preporuča se formirati točan pogled na dekorativni ukras prozora čak i prije stjecanja vijenca. Uostalom, za popravljanje tila, trebat će vam poseban redak s pričvršćivačima ili dodatnim nizom. A ako se planira složeni dizajn, koji se sastoji od dvije ili više platnih plakata koje podrazumijevaju kombinaciju nekoliko boja, moguće je povući pomoćne opreme.

Da biste vilili svjetlo, možete koristiti različite vrste streha.

  1. Cjevasti. Izmjeriti korištenje prstena ili snimaka. Prikladno u bilo kojem unutrašnjosti. Različita pouzdanost i atraktivnost.
  2. Profil. Vrlo jednostavno, ali može se sastojati od raznih redova. U tom slučaju koriste kuke, isječke ili ukrasne štiblire.
  3. Niz. Posebna opcija za lagane tkanine, koje mogu biti praktički neprimjetne. Knjiz je u stanju držati neke lijepo draped crijevo za zrak.

Osim strehe, potrebno je odabrati pomoćnu i dekorativnu kondiciju. Posebni dodaci će nadopuniti sliku, popraviti zračne falds ili složene nabore. Može biti stezaljke umjetnih cvjetova, tanke ukrasne žice, tkane ili čipke, kuglice ili staklene utrke.

Vijeće

Svjetliju boju tila, preporuča se manje dekorativni dijelovi. Zasićene nijanse mrežastih tkiva prvenstveno privlače svoje zanimljive zavjese. Tul s postupnim prijelazima boja posebno je lijepa.

Kako objesiti prekrasan tul: praktične preporuke

Fiksiranje tila s Kuliskom na lučnom vijenci

Članak na temu: Kako instalirati uličnu prekidač sami?

Metode pričvršćivanja zavjesa

Da biste se objesili til, možete koristiti jedan od tradicionalnih i pristupačnih načina.

  • Prema vrsti zmija. Tkivo zavjese je jednostavno savijeno ili je dodatni pojas ušiven, scena je upečatljiva, u kojoj je cijev vijenca ili niza. Ako ostavite nerazumljivu traku tkiva na vrhu, formira se prekrasna trenja. Nedostatak opcije je teško pomicanje tkanine cijevi.
  • Na prstenovima s kukama. Kuke se šivaju na vrh tila "čvrsto" (bolje je koristiti prozirnu plastiku). Operite krpu s njima. Ukrasni prstenovi, na koje su kuke pričvršćene. Prstenovi mogu biti različite boje, oni su odabrani za vječnost ili nijansu tila.
  • Na izazovima. U gornjem dijelu korištenog tkiva, rupe se obavljaju u kojima su umetnute zapise. Kroz rupe se prolazi vijenac. Postoji još jedna opcija - Tul može se objesiti na vijenac vrpce ili pletenica, koja će se obaviti kroz snimke.

Vijeće

Prije korištenja snimanja, vrh materijala preporučuje se ojačati s gustom vrpcom tkiva, prikladnom u boji. To će vam omogućiti da spriječite oštećenje i istezanje finog materijala.

  • Na petlji. Izvorni dizajn vrha. Petlje se mogu konstruirati od traka ili pletenica. Nedostaci opcije uključuju trenutak kada se koristi duge petlje između tila i vijenca, formira se vidljivi lumen.
  • Na kopči. Proizvodi koji rade na principu delikatnih stezaljki omogućuju vam brzo uklanjanje i nošenje zavjese. Mogu se koristiti samo za lagane jednoslojne strukture. Ako uživate u tkanini, tada se formiraju prekrasni vertikalni valovi. Isječci se ne protežu i ne rastrgaju krhku tkaninu.

Proces popravljanja materijala traje samo nekoliko minuta i je jednostavnost, pogotovo ako su nabori na tkanini već formirani i fiksirani s trakom ili pletenicama.

Članak na temu: Snowsshoes i briss rade sami

Kako objesiti prekrasan tul: praktične preporuke

Izvorno i tradicionalno korištenje tila

Til Prilikom dizajniranja otvora prozora potrebno je pažljivo koristiti, na temelju preporuka stručnjaka i uzimajući u obzir stilske značajke sobe. Ako želite stvoriti izvorna slika, možete se prijaviti ne samo draperion i složene oblike, već i kombinaciju tkiva nekoliko boja.

Mogućnosti za korištenje dekorativne mreže su mnogo više nego što možete pamtiti.

  • Transfusionalna tvar s briljantnim umetcima koji se koriste u poplavljenom dnevnom boravku, daju dekor na nijansu luksuza, pa čak i svečanosti.
  • Asimetrična uporaba zavjesa i tila, sadržana s pickups, izgleda vrlo originalno. U labavom obliku, takav ansambl učinkovito štiti sobu od sunčeve svjetlosti.
  • Ne rjeđe kombinacija dva platna izgleda kao nekoliko tonova svjetlije od drugog. U ovom slučaju, možete koristiti jake neovisne boje: crvena, plava, smaragdna, ljubičasta.
  • Mesh materijali s zanimljivim umetcima postaju sve popularniji. U večernjim satima, oni se ističu protiv tame prozora, a tijekom dana bizarnih sjena se odbacuje.
  • Ako objesite na prozor jedan prozor til na nekoliko tonova lakši od tkanine zavjesa, možete dobiti klasičnu verziju dekorata, koja je jednako dobra u dnevnom boravku iu spavaćoj sobi.
  • Možete eksperimentirati ne samo kombinacijom boja, već i sa oblikom proizvoda. Materijal koji se dobiva oblik luka ili jezika može biti jedan foton i najjednostavniji, ali će se učinak postići vrlo zanimljiv.
  • Nabavljen je jedinstven pogled na višestruko križanje slojeva monofonske tvari. Pastelni tonovi izgledaju posebno povoljno, koje sa svakim slojem tvore nove, bogate nijanse.
  • Uvijek lijepa i na odgovarajući način traži Value pastelne boje s "metalnim" ornamentom. Boja zavjese nije potrebna ponoviti korištenja kada je primijenjen uzorak.
  • Za prostrane prostorije preporučuje se koristiti tkaninu od bijelog medija. To će naglasiti čistoću boja koje su primijenjene tijekom uređenja prostorije i dodajte unutrašnjost svjetla.

Članak o temi: Kako skupljati zavjese na vrpci vlastitim rukama

Možete koristiti opcije ili stvoriti vlastiti izvorni i jedinstveni ansambl. Stroga pravila u ovom slučaju ne postoji, glavna stvar je stvoriti skladnu sliku.

Kako objesiti prekrasan tul: praktične preporuke

Izlaz

Navedene preporuke pomoći će u stvaranju originalnih dizajna i ispravno objesiti zavjese za til, ali ne zaboravite na praktičnost sustava za sunčanje. Nema smisla koristiti materijale koji su atraktivni za prvo pranje ili brzo blijedi pod suncem. Moraju se prečesto mijenjati i ažurirati.

Čak i poznati bijeli bijeli til će igrati na novi način, ako je napravio dekorativni pribor. Posebno je zanimljivo gledati perle, staklane ili umjetne bisere. I možete ih objesiti ne samo okomito, već i horizontalno, pa čak i dijagonalno.

Čitaj više