Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Anonim

LED rasvjeta postala je sljedeće učinkovito rješenje za uštedu energije nakon žive svjetiljke. Sve više, izbor pada upravo na ovom tipu, jer ima mnogo prednosti: ne iskrivljuje boje i troši malu količinu električne energije. Najvažnija prednost je jednostavna ugradnja takvih izvora svjetlosti. U većini slučajeva, LED rasvjeta nije inferiorna od dizajniranih i instaliranih stručnjaka za instalaciju.

Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Strukturna shema rasvjete.

Korištenje današnjih sličnih uređaja za rasvjetu je pravi škripac sezone, što je sasvim objašnjeno. Vrlo je lijepa, spektakularna i atraktivna! Upotreba takvih uređaja može značajno poboljšati dizajn dizajna njihovog stanovanja. Osim toga, LED rasvjetni uređaji su ekonomična i prikladna opcija, jer ne zahtijeva visoke troškove električne energije. U ovom slučaju, kvaliteta rasvjete je prilično pristojna.

Sorte svjetiljki na LED diode

Zajednički oblik izvršenja LED-a.

Sve svjetiljke, uključujući LED, imaju određenu oznaku. U LED izvorima, tip naslova prenosi tip baze i brojčane parametre napajanja.

Najčešći varijanti uređaja imaju oznaku koja označava slovo "E". Prednost ove vrste baze je prilično raširena uporaba i apsolutna jednostavnost zamjene svjetiljke.

Snaga svjetiljki varira od 5 do 40 vata. Najprihvatljivija je snaga od 27 W, jer omogućuje osvjetljavanje jednim uređajem oko 2 m2. Kvadrat, ako se nalazi na nadmorskoj visini od 3 metra.

Ako trebate osnove za svjetiljke na svjetiljkama, drugačije od tipa "E", možete koristiti posebne adaptere u kojima je postavljena baza LED uređaja, a sami su umetnuti u spremnik u svjetiljku.

Dizajn sustava LED rasvjete

Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Varijanta paralelne veze.

Rad na stvaranju sheme rasvjete počinje s pripremom plana kroz koji će se provoditi. Prilikom izrade projekta izračunava se potreban broj uređaja. LED rasvjeta vlastitim rukama u sobi s površinom od 10-12 m2. To će biti dovoljno kada se koristi oko 5 E27 svjetiljki.

Za razliku od fluorescentnih izvora energije, LED rasvjeta se uopće ne umori. Ako se usporedite s žaruljima sa žarnom niti, čak 5 svjetiljki će konzumirati energiju manje.

Članak o toj temi: Kako odabrati sedan kupku

U uskim i dugim sobama, stropna rasvjeta je montirana na 2 metra. U kvadratnim ili standardnim vrstama soba, LED rasvjeta se najčešće postavlja u sredini, tako da svijetli cijelu sobu, i ne mora trošiti vrijeme povlačenjem ožičenja.

Ako trebate osvijetliti prostranu sobu, svjetiljke možete koristiti snažnije, na primjer, "E40". Oni osvjetljavaju oko 5 m2.

Kada je projektiranje vrijedi obratiti pozornost na činjenicu da zrake LED svjetiljke mogu imati različite nijanse. Najvjerojatnije i ne-crno svjetlo daje svjetlu uređaja (izvora) bijele boje.

Ugradnja rasvjete

Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Dijagram veze LED linije.

Najlakše je montirati LED svjetiljke s oznakom "E", mogu se instalirati u bilo kojoj svjetiljci, jer se podudaraju u veličini i niti s uređajima sa žarnom niti. Osim toga, standardni instrument pomoći će distribuirati svjetlo po sobi u različitim smjerovima.

Teže je postaviti mjesto LED rasvjete s vlastitim rukama, jer je potrebno imati izgradnju napetosti ili spuštenog stropa za to. Stropne strukture skrivaju žice koje opskrbljuju električnom energijom na uređaje i uređaje, kao i sam dot same lampe. Najčešće se ova vrsta rasvjete koristi za velika područja kuća. Na taj način se dobivaju svjetlije sobe, kao i mogućnost podjele prostorije u zone rasvjetom. Na primjer, dio svjetiljki se isporučuje na jedan prekidač, a preostali drugi.

Point osvjetljenje vlastitim rukama obično se montira s različitim vrstama baze. E-tip za instalaciju u stropnim strukturama je prevelika, često koristite više kompaktnih svjetiljki. Kako bi se povećala snaga dizajna, potrebno je montirati na snop u obliku slova p. Tako će sustav rasvjete biti najbolji.

Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Shema kućišta svjetiljke.

Prilikom instaliranja LED uređaja potrebno je ispravno i ispravno montirati sustav hlađenja. To je rešetka koja se na vrijeme traje toplinu. Takve posebne rešetke mogu se naći u lusterima namijenjenim diode na diode, kao iu građevinarstvu.

Prilikom odabira i kupnje izvora svjetlosti, morate obratiti pozornost na način na koji je potreban napon za svoj rad. Budući da se tržište može naći i opcije koje su dovoljno 150 volti umjesto 220.

Članak o temi: Kako napraviti spavaću sobu na balkonu s vlastitim rukama

Kada se montira na dizajnu gipsane ploče stropa LED točke svjetla ili jednog lustera, potrebno je zapamtiti da težina svjetiljki u cjelini ne smije prelaziti 10 kilograma. Inače, strop jednostavno ne može to podnijeti i prijeti njegovom kolapsu.

Mogućnosti osvjetljenja

Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Elektrijski dijagram spojnih točaka.

Točke svjetiljke, osim zoniranja, mogu dati druge prednosti. Prije svega, u ovom slučaju rasvjeta će biti usmjerena na mjesto gdje vam je potrebno. Ako instalirate svjetiljke na različitim kutovima, moguće je istaknuti veliko područje. Dakle, kada su opremljeni uređajima cijele kuće, možete postaviti njihovu manju količinu i ne gubiti kao rasvjeta.

Drugi način za igru ​​sa svjetlom može se postaviti svjetiljke različitih snaga. Obično u središtu uređaja za uporabu sobe pod oznakom "E40", i oko perimetra prostorije - "E27". Ako je soba mala u tom području, onda možete ograničiti nedostatak svjetiljki u kutove sobe.

Moguće je instalirati autonomne sustave rasvjete na više razina. Na primjer, možete omogućiti zasebno svjetiljke na prvoj razini i na sljedećem. Prilikom instaliranja uređaja različitih rasvjete, intenzitet se može mijenjati. Kada uključite sve svjetiljke u isto vrijeme, dobit ćemo svijetlo osvijetljenu sobu. Ako koristite samo uređaje na jednoj od razina, moguće je dobiti sobu za pristajanje. Ova tehnika je dobro pogodna za dnevni boravak, gdje se ovisno o tome što se trenutno koristi soba, potrebno je promijeniti shemu rasvjete.

Još jedan prijem zoniranja je instalacija točke svjetla ne samo na stropovima, već i na lukovima, stupcima ili okomitim građevinama suhozida. Najčešće za ovu uporabu ne najsjajnije svjetiljke i služi takvom vrstom kućne rasvjete za izvršenje dekorativnih funkcija.

Pravila za korištenje LED svjetiljki

Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

Klasifikacija kontrolera za LED trake.

Za razliku od jednostavnih uređaja sa žarnom niti, LED se mora koristiti ispravno kako bi im se moglo poslužiti što je duže moguće. Proizvođači tvrde da LED svjetiljka može trajati do 10-15 godina, pod uvjetom da je ispravno prikladno.

Ako je luster dizajniran za nekoliko izvora svjetlosti, onda moraju biti jedan tip. Uređaji za rasvjetu na diode ne mogu se koristiti s drugim vrstama uređaja (užaren, ušteda energije).

Članak o temi: ukrašavanje zidova prostora od gipsane ploče

Prvih deset puta uporaba ne preporučuje se da će svjetiljke uključiti više od 3 sata. Svi zahtjevi za ovim uređajima moraju se slijediti za maksimalno moguće povećanje vijek trajanja usluga.

LED svjetiljke za dizajn krajobraza

Varijante LED rasvjete vlastitim rukama

LED svjetiljke za dizajn krajobraza preporuča se da se postavi među vegetacijom.

Zahvaljujući njegovim prednostima, svjetiljka na LED dioda se ne koristi samo kod kuće, već i izvan nje. Budući da je protok svjetlosti vrlo gusti, pogodan je za fokusiranje na detalje i osvjetljenje određenih zona koje se moraju naglasiti. Uređaj koji se razmatra praktički ne daje toplinu, tako da se mogu instalirati čak iu loncu s egzotičnom biljkom.

U dizajnu krajolika možete primijeniti uređaje različitih boja. Najskladniji pogled na vegetaciju žute svjetiljke.

Za uporabu, pri osvjetljenju ulice, uređaji proizvode uređaje u posebnom smještaju zaštićeni od vlage, a dodatno (za urbane uvjete) iu slučaju anti-vandala.

LED vrpce

Jedan od najinovativnijih načina za ukrašavanje vaše kuće pomoću svjetla je korištenje LED vrpca.

Oni vam omogućuju montiranje dodatnog pozadinskog osvjetljenja čak i na najjednostavniji strop i najjednostavniji u instalaciji.

Instalacija na uobičajeni strop neće uzeti veliko vrijeme. Trebat će vam polistiren pjenarnicu ili postolje, koji treba fiksirati 2 cm ispod razine stropa. LED traka je pričvršćena u dobivenom jaz. Moguće je pričvrstiti na posebne metalne kutove i dodatno i plastične stezaljke. Uz vrpcu, potrebno je pažljivo kontaktirati, jer je vrlo lako oštetiti.

U tom slučaju, korištenje LED traka u osvjetljenju je najlakši i najpristupačniji za izvršenje bez posebnih znanja i vještina.

Dakle, LED rasvjeta do ismijavanja je vrlo jednostavno, ovo je pristupačan način da promijenite čak i najlakši interijer. Trošak kupnje izvora svjetla ove vrste isplati se činjenicom da LED svjetiljke služe za dugo vremena i ne troše velik broj električne energije. U isto vrijeme, apsolutno sve LED svjetiljke mogu se ugraditi u standardne svjetiljke, jer se proizvode s običnim podrumom, zahvaljujući kojem ih možete koristiti u cijeloj kući.

Čitaj više