Montaža LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama

Anonim

Jedna od najvažnijih točaka u popravku ili izgradnji je odabir pravog svjetla. Ovaj se trenutak odnosi na bilo koju sobu u kući, bilo da je to dnevni boravak, spavaća soba, kupaonica ili kuhinja. Vrlo relevantno nedavno je bilo korištenje LED rasvjete, što će vrlo zadovoljiti potrebe svakog od njih. LED pozadinsko osvjetljenje kuhinja s vlastitim rukama je vrlo izvediva i jednostavan amater, nema potrebe znati nikakve specifične stvari. Glavna stvar je napraviti projekt i izračunati.

Montaža LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama

Veza s dijagramom RGB-LED traka.

Kako LED diode rade?

LED je poluvodič koji emitira svjetlo kada električna energija prolazi kroz njega. Da biste pronašli potrebnu svjetlinu, morate znati kemijski sastav same materijala. Odmah kažu da LED diode nisu povezane s izvorom napajanja, jer će se u ovom slučaju pojaviti pregrijavanje, što dovodi do kvara. Kako bi se to izbjeglo, koristi se stabilizator, koji je lanac za stabilizaciju tokova.

U bojama mogu biti apsolutno bilo koji ton. Ali ako želite, možete napraviti infracrvenu ili ultraljubičastu pozadinsku osvjetljenje u kuhinji.

LED diode nisu glavna rasvjeta, igraju ulogu isticanja. Stoga se koriste za poboljšanje prijenosnih svjetiljki ili prednjih svjetala automobilom.

Zajednički oblik izvršenja LED-a.

Da biste reorganizirali unutrašnjost kuhinje vlastitim rukama, možete koristiti LED vrpcu. To će dodati određenu eleganciju i pomoći će izraziti akcente. Takvo naglašavanje ima svoje prednosti:

  • U kuhinji će uvijek biti dovoljno dovoljno svjetla za kuhanje;
  • Ne boji mehaničke štete;
  • Ako jednog dana takva rasvjeta radi 16 sati, trajat će nešto više od 15 godina;
  • Nema problema s izborom svjetiljki za boje;
  • odmah daje svjetlinu svjetlosti, jer nema potrebe za zagrijavanjem;
  • Ako je potrebno, lako je odabrati željeni kut zračenja;
  • Vatrootporan, također za njihovu instalaciju nema potrebe za stvaranje određenih temperaturnih pokazatelja u okruženju u kuhinji;
  • Tijekom rada ne postoji ispuštanje otrovnih tvari, što ih čini sigurnima za stan.

Članak o toj temi: Kakav ljepilo je bolje zalijepiti stropne pločice

SMD vrpce su prikladni za ugradnju u kuhinju. Oni su jedan-dva-tri i frontcristal. Ovisno o odjeljku, jednobojnom i cijelom boji. Veličina varira u rasponu od 1.6x0,8 mm do 5x5 mm.

Koje su vrste LED vrpca?

Montaža LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama

Popularna serija LED vrpca.

Mnogi su vidjeli takvu oznaku kao LED traku na znakovima trgovine. Dakle, ovo je LED traka. U jednom redoslijedu, male LED diode nalaze se. Oblik trake je vrlo prikladan za instalaciju vlastitim rukama.

Postoji nekoliko vrsta vrpca, ovisno o gustoći lokacije svjetiljki po kvadratnom mjestu m: 60,120 i 240 komada. Prema tome, nego više, svjetliji će biti rasvjeta u kuhinji. Također, vrste zaštite od vlage također treba dodijeliti:

  1. IP 20 - najslabija obrana. Takvo LED pozadinsko osvjetljenje namijenjen je dnevnim sobama ili spavaćim sobama, budući da postoji razina vlage uglavnom na optimalnom indikatoru.
  2. IP 65 - srednja zaštita. Ovaj tip se već može primijeniti ne samo u kuhinji, već iu kupaonici.
  3. IP 68 - snažna zaštita. Ova se vrsta može pripisati profesionalnom osvjetljenju, jer se uglavnom koristi u dizajnu krajobraznog dizajna, na primjer, na fontane ili bazene.

Prije kupnje materijala potrebno je odrediti mjesto rasvjete.

Montaža LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama

Varijanta paralelne veze.

Ako je to radna površina, bolje je odabrati brand koji je snažnije, a ako se ti ormarići, a LED diode će izvesti ulogu čisto dekorativnog, možete učiniti s vrpcima s niskom snagom. Ista led pozadinsko osvjetljenje može se koristiti na stropu, kako bi se zonirala kuhinju na radnom i blagovaonom.

Kao što je gore spomenuto, intenzitet rasvjete ovisi o broju kristala. Osim toga, ovaj parametar utječe na promjene boje. Odabir vrpce, trebate obratiti pozornost na njegovo označavanje. Postoji mogućnost kombinacije različitih traka, koje će stvoriti 15 milijuna nijansi.

Takav materijal se prodaje u valjcima, svaka duljina je 5 metara. Ali osim same trake, napajanje i zatvarači trebaju se kupiti zasebno.

Članak na temu: Bambus Wallpapers: Fotografija u unutrašnjosti, pozadina ispod bambusa, s uzorkom, videom, kako za ljepilo na temelju tkiva, na ono što, držeći se

Kako napraviti kuhinju s LED pozadinskom osvjetljenjem?

Da bi imali dovoljno rasvjete za osobne potrebe u kuhinji, LED pozadinsko osvjetljenje može se izdati na nekoliko mjesta:

Montaža LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama

Priključak LED trake pomoću priključaka navigatora.

  1. Uz pomoć, možete organizirati staklene police, strehe, ormare i vitraž. I uključit će se, čim se vrata otvore, i kada su zatvoreni, i neće raditi.
  2. Tablica rasvjete kao glavna radna površina.
  3. Ako je LED pozadinsko osvjetljenje instaliran na donjim dijelovima kuhinjske slušalice, stvorit će učinak najam namještaja.
  4. Ako se u kuhinji napravi strop na više razina, onda je svaka od razina ili samo jedan može biti osvijetljen.
  5. Uz pomoć LED pozadinskog osvjetljenja, moguće je podijeliti sobu na zonama koristeći različite intenzitet i rješenja boja.
  6. Ako želite, pozadinsko osvjetljenje može se montirati u list vrata, au kuhinji luk, ako je dostupan.
  7. Pozadinsko osvjetljenje može biti rez za dekorativne elemente unutarnjih elemenata, kao što su fotografije ili slike.
  8. Ako je tablica vrha napravljena od stakla, onda se može ukrasiti točkama osvjetljenja.

Dizajneri preporučuju korištenje toplih boja za stvaranje klasične rasvjete, ako želite moderan stil, koriste se hladni tonovi.

Kako montirati pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama?

Montaža LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama

Shema kućišta svjetiljke.

Bez obzira na odabranu opciju osvjetljenja, glavna stvar je da zapamtite da LED pozadinsko osvjetljenje treba osigurati potrebnu količinu svjetla na odabranom prostoru.

Prije početka instalacije trebate zalihe:

  • LED vrpce s snagom od 12 W;
  • električni kabel (promjer 0.75 mm²);
  • vilice;
  • električne zagrade za pohranu;
  • lemilica;
  • transformatori;
  • bilateralni škotski;
  • traka;
  • LED profili;
  • škare;
  • 12 W napajanje;
  • Kutovi koji se ističuju.

Instaliranje LED vrpce je kako slijedi:

  1. Prije svega, radna površina treba pripremiti, to jest, pročišćena i odmašnja.
  2. Traka se mjeri na potrebnim segmentima, nakon čega je rez. Od rubova potrebno je povoljne kontakte (1-1,5 cm). Zatim su dvije pločice kabela lemljeni. Svi kontakti moraju biti zaštićeni izolacijom.
  3. Na uglovima na jednoj ručno lijepljenoj vrpci, a na drugoj - LED vrpca. U blizini samog transformatora u blizini se ugrađuje. No, prije nego što je instaliran, potrebno je ukloniti svoje tijelo kako bi se odredio niži napon, jer je na toj strani oklopljena kontakt osvjetljenja lemljena. S suprotne strane, na njega je pričvršćena elektrocable i vilica.
  4. Plastična kutija se nalazi unutar ormarića, u kojoj je potrebno osigurati dodatne žice tako da ne ometaju. Za to postoji nužna veličina rupe kroz koju su žice rastegnute i pričvršćene nosačima. Moraju se povezati na jednom mjestu gdje će se napajanje montirati. Usput, s obzirom na priključak žica. Glavna stvar je da zapamtite da bi plus trebao pristupiti Plus, a minus, odnosno, na minus. Zatim su povezani s blokom.
  5. Posljednji korak je ugradnja prekidača i spojite ga na cijeli blok.

Članak o toj temi: Kako opremiti vikendicu

Praktične preporuke

Montaža LED pozadinsko osvjetljenje u kuhinji s vlastitim rukama

Elektrijski dijagram spojnih točaka.

Postoji nekoliko savjeta koje trebate znati kako biste postavili pozadinsko osvjetljenje u kuhinji vlastitim rukama:

  1. Kupnja LED trake, optimalna opcija će to učiniti u odgovarajućoj trgovini. Osim toga, pozornost je bolja platiti za prosječni proizvod. Oni će spaliti vrlo vedro i ne pregrijati.
  2. Da bi LED pozadinsko osvjetljenje radilo, pažljivo pratiti izolaciju žica, rasvjeta neće raditi na drugačiji način.
  3. Na LED trakama su "+" i "-", u procesu rezanja praznine, oni će pomoći u navigaciji. Ova oznaka ima vrstu vertikalne linije, prema kojoj je potrebno napraviti rez materijala.
  4. U fazi nabave, prioritetna točka je ispravan odabir omjera snage napajanja i LED traku. U suprotnom slučaju, ova jedinica neće raditi dugo vremena.
  5. Mnogi koriste konektore za pričvršćivanje žica, ali je bolje koristiti običan lemljeni željezo.
  6. Za lemljenje preporuča se koristiti rosin;
  7. Ako postoji želja za podešavanjem intenziteta rasvjete, potrebni su prigušivač i pojačala. Instaliraju se s izvorom napajanja.
  8. Tako je takva rasvjeta brzo umorna, bolje je kombinirati različite boje.

Općenito, kao što je jasno od gore navedenog, uspostaviti u kuhinji s vlastitim rukama LED označavanje neće raditi.

Čitaj više