Sustav grijanja za malu trodnevnu kuću

Anonim

Sustav grijanja za malu trodnevnu kuću

Da bi stambena zgrada bila topla i udobna, sustav grijanja treba instalirati u njemu. Dijagram snage i izgleda mogu biti različiti, jer sve ovisi o području korištene kuće. Što bi mogao biti sustav grijanja trokatne privatne kuće, kako izračunati njegovu moć?

Sustav grijanja za malu trodnevnu kuću

Sustav grijanja kod kuće

Sigurnosni i prisilni sustavi grijanja

Za kućno grijanje mogu se koristiti samotanski ili prisilni sustavi koji se mogu koristiti u njihovim karakteristikama.

U slučaju samo-oslobađanja grijanja, tekućine bez zamrzavanja koriste se kao rashladno sredstvo, na primjer, antifriz, ali se također može koristiti topla voda.

Rashladno sredstvo cirkulira bez crpke, odvija se samo pojavom temperaturne razlike na izlazu i ulazu kotla.

Danas se ovaj sustav smatra već zastarjelim, složenijim prisilnim, gdje se kretanje rashladnog sredstva provodi pomoću instalirane crpke. Takva opcija je pouzdanija, to je poželjno za ugradnju u privatnim stambenim zgradama.

Kotlovi za sustav grijanja

Sustav grijanja privatne kuće nužno uključuje kotao za grijanje vode. Najčešće je to modernih plinskih kotlova koji su jednostavni za ugradnju vlastitim rukama, iako se veza preporuča za obavljanje sudjelovanja stručnjaka. Takvi kotlovi su dvije vrste:

  • Vanjski plinski kotlovi mogu imati atmosferske, kombinirane plamenice. Kada radite, oprema ne stvara mnogo buke, moguće je donijeti cijevi iz ukupnog plinovoda ili spojiti cilindre. Neki kombinirani modeli imaju sposobnost da rade ne samo na plin, već i na dizelskom gorivu. Primijenjena takva instalacija najčešće je za sustav grijanja velike kuće;
  • Zidni plin kotler ima malu veličinu, dizajniran je za zagrijavanje trokatne kuće, moguće je instalirati ga na bilo koje prikladno mjesto strukture, najčešće je to kuhinja ili komunalna soba. Snaga grijanja je mala, za malu kuću na 3 katova dovoljno je. Kotao je montiran na zid, potreban izgled je već otišao.

Mogućnosti za grijanje cijevi

Sustav grijanja nije samo kotler i radijatori, već i cijevi kojima se rashladno sredstvo pomiče pod tlakom. Da biste instalirali grijaće spoj za privatnu trokatnu zgradu, možete koristiti cijevi od sljedećih materijala:

Članak: Zahtjevi za ugradnju električnih ožičenja

Sustav grijanja za malu trodnevnu kuću

Shema kućnog sustava grijanja.

  • Čelične cijevi (pocinčani, nehrđajući). Prilikom instaliranja takvih cijevi potrebno je uzeti u obzir da je stroj za zavarivanje potreban za povezivanje. Takav materijal je izdržljiv, njegov servisni život je prilično velik. Ali postoje i nedostaci kojima je potreba za korištenjem zavarivanja i dostupnosti iskustva s metalnim navojnim spojevima. Danas se čelične cijevi grijanja primjenjuju sve manje, jer postoje jeftiniji, ali jednako visokokvalitetni materijali;
  • Grijanje se može izvršiti uz pomoć bakrenih cjevovoda, koji se danas smatraju najvišom kvalitetom i pouzdanim. Oni su izdržati visoki tlak, ne podliježu koroziji, ali troškovi takvih cijevi je visok, koriste se danas samo za ekskluzivnu gradnju. Veza koristi poseban lemljenje visoke temperature sa srebrom. Nakon posla, sva mjesta spojeva pažljivo su blizu;
  • Polimerna cijevi su velika skupina koja uključuje polietilen, metalnu plastiku, polipropilen s aluminijskom vladavinom. Proizvodi se lako mogu montirati, oni su visokokvalitetni, neki se mogu montirati unutar zida, što je pozitivno pogođeno u unutrašnjosti kuće. Sustav grijanja se brzo montira, koriste se različite metode za povezivanje, uključujući i press, korištenje posebnog stroja za zavarivanje, temperaturna priključak cijevi.

Prilikom odabira cijevi, potrebno je razmotriti koliko će sustav biti teško je li mogućnost polaganja cjevovoda u zidovima, koji su zahtjevi prikazani na spojeve.

Primjer organizacije sustava grijanja

Treba razmotriti primjer sheme grijanja trokatnice, napravljene u skladu sa svim pravilima, standardima i zahtjevima.

Uobičajeni podaci:

  • Temperatura zraka vani kod kuće -28 stupnjeva;
  • Ukupno trajanje razdoblja grijanja od 214 dana u godini;
  • Izračunata temperatura za pojedine prostore ne prelazi +25 stupnjeva.

Sustav grijanja za malu trodnevnu kuću

Shema sustava grijanja trokasne kuće.

Kao rashladno sredstvo bit će vruća voda, zagrijavana na temperaturu od 70-90 stupnjeva.

Cijeli sustav grijanja trosadne kuće uključuje kolektorsko ožičenje, bočne veze uređaja za grijanje (tj. Radijatori). Kao što su materijali za sustav grijanja trokasne kuće su prihvaćeni:

  • kolekcionarski ožičenje;
  • metalne plastične ili polipropilenske cijevi;
  • eyeliners, ustaci koji idu na kolektore;
  • Posebne cijevi za grijanje s metalplastične s izolacijom.

Članak na temu: Kako ukloniti boju iz sustava Windows? Načini uklanjanja stare boje

Brtva cjevovoda se provodi na ovaj način:

  • Za sobe u podrumu - u otvorenom stanju;
  • Vertikalni sustav sustava - u posebnom moždanom udaru;
  • Za podloge - u konstrukcijama.

Kako bi se nadoknadila temperaturna izduženja, potrebno je koristiti samozakupljanja pojedinačnih mjesta, kao što su zavoji, okreta itd. U nekim dijelovima sustav kuće kuće mora biti odvojen fiksnim zatvaračima.

Sustav grijanja za malu trodnevnu kuću

Primjer sustava grijanja.

Sustav grijanja trokatne kuće uključuje pripremu projekata i njegovu koordinaciju. Nakon toga, možete instalirati kotao odabranog tipa, obaviti njegovo vezanje prema dizajnu sastavljenom. Ne smije se zaboraviti da cjevovodi, sva oprema mora biti utemeljena u skladu sa standardima. U kotlovnici, gdje se nalazi većina opreme, potrebno je osigurati prisutnost zračne ventilacije kako bi se osiguralo zrak i kapuljačom produkata izgaranja.

U isto vrijeme, takve se izračune uzimaju u obzir: svaki 1,16 kW toplinske energije zahtijeva pet kubičnih metara dovoda zraka, ali ne manje od 150 m2. Ventilacijski otvor treba biti smješten niža od 30 cm od razine poda. Za ventilaciju ispušnih plinova, takva se vrijednost uzima u obzir: za svakih 17 kW, moć kućnog grijanja je potreban jedan kvadratni decimetar zraka. Sve ventilacijske cijevi moraju biti omotane slojem toplinskog izolacijskog materijala.

Za kotlovnicu, gdje će se nalaziti sustav grijanja, potrebno je osvjetljenje. Izračun je sljedeći: svaki kubični m treba imati od 0,03 m2. M. Prirodna rasvjeta. Kotlu je potrebno opskrbiti električnom energijom preko kabela 3 * 1,5 m2.

Kada je dimnjak izveden do krova, moraju se promatrati takve uvjete:

  • Na jednoj razini, s klizaljkama krova kuće, ako se nalazi tri metra od nje;
  • Iznad zone vjetra na krovu, ali ne niža od pola metra vodoravno.

Opskrba vodom za sustav grijanja trokasne kuće provodi se koristeći svoj priključak s ukupnim vodoopskrbnim sustavom iz dobro ili bilo koje prikladne metode prema projektu.

Članak na temu: Mobile s leptirima to učiniti sami

Primjer izračunavanja energije grijanja

Sada morate uzeti u obzir primjer izračunavanja grijanja za trokatnu privatnu kuću. Za zagrijavanje prostorije normalno, površina od 10 četvornih metara, potrebno je koristiti 1 kW toplinske energije. Da bi izračunali moć, potrebno je podijeliti ukupnu površinu sobe za deset, ali to je prosjek, koeficijenti korekcije treba uzeti u obzir:

Tablica osnovnih opcija za izračunavanje snage kotla.

  • Za prostorije kuće s dva prozora u sjevernoj strani - 1.3;
  • Za prostorije s dva prozora, koja idu na istočnu i južnu stranu - 1.2;
  • Za sobe s jednim prozorom, koji je usmjeren na zapad ili sjeveru, - 1.1.

To jest, potrebno je jednostavno umnožiti vrijednost na odgovarajući koeficijent.

Na primjer, potrebno je izračunati snagu kućnog grijanja za površinu od 10 10 metara u prisutnosti četiri sobe, od kojih svaki ima dva prozora. U tom slučaju, potrebno je pripremiti jedan montirani kotao, čija će moć biti 25 kW, radeći na plin ili dvokrevetni kotao za 28 kW, dizajniran za liječenje vode.

Bolje je preferirati čelične baterije grijanja kao radijatori, za prvi kat možete uzeti osam komada, svaki prozor će ići 2 komada s veličinom dijela od 500 na 800 mm i snagom od 1645 W. Za drugi i treći kat možete koristiti četiri komada za svaki prozor. U svakom prozoru postoji jedan po jedan radijator s dimenzijama od 600 na 1000 mm i snagom od 2353 W. Potrebne su i polipropilenske cijevi, zagrada za vješanje radijatora, dizalica, uglova, drugih elemenata za učvršćivanje.

Da biste organizirali grijanje za tročetnu kuću, morat ćete ne samo staviti kotao i objesiti radijatore, potrebno je izračunati cijeli sustav, uzeti u obzir značajke instalacije. Mogućnosti sustava grijanja može biti nekoliko. Izračuni sami nisu vrlo složeni, glavna stvar ne smije zaboraviti na koeficijente, čija vrijednost ovisi o tome koja se nalazi prozori kuće.

Čitaj više