Kako radi drveni furnir?

Anonim

Furnira se odnosi na drvne materijale koji imaju vrstu tankih listova drva čija se debljina kreće od 0,5-3,0 mm. Furneer, u pravilu, paste na drvenim panelima ili DVP-u, čime se daje estetski i atraktivan izgled.

Kako radi drveni furnir?

Shema polaganja i označavanja furnira.

Vrlo sorti

Furnir je podijeljen na različite vrste. Ovisno o metodi proizvodnje, materijal je podijeljen u:

  • lucidan;
  • rezana;
  • planirano.

Kako radi drveni furnir?

Vrste furnira.

Ovisno o izgledu, furnir je podijeljen u sljedeće vrste:

  1. Prirodno. Takav materijal ima oblik tankih listova prirodne boje i strukture. Glavni zadatak u proizvodnji takvog materijala je očuvanje prirodne prirode stabla. Prednosti prirodnog furnira je njegova ekološka prijateljstvo, očuvanje jedinstvene strukture stabla, atraktivan izgled. Proizvodi ukrašeni materijalom sličnim proizvodima na drvetu, ali su nalog magnitude niže, a težina strukture je manja.
  2. Boja. U proizvodnji obojenog furnira, njezina je površina ogrebana, obrađena žalošću. Kao rezultat toga, materijal se odlikuje širokim rasponom boja.
  3. Fine linije. Ova vrsta materijala dobiva se kao rezultat rekonstrukcije carskog furnira dobivenog od mekog drva. U početku se generiraju blokovi, od kojih je kasnije furnir različitih struktura, crtanje i boju prirodnog drva. Ova metoda omogućuje vam da oponašate vrijedne stijene stabla u proizvodnji materijala iz jeftinijeg drva. Kao rezultat toga, furnir ima više estetski izgled, a to je jeftinije.

Furnier je pronašao primjenu u proizvodnji različitih dizajna i proizvoda. Najpopularniji materijal za završnu vrata, namještaj, za proizvodnju šperploča. Također se često primjenjuju u proizvodnji gitarskog trupa, tijekom dekorativnog rada. Osim toga, furnir se naširoko koristi u ugađanju automobila, za unutarnji ukras.

Važno je napomenuti da su neki proizvođači spremljeni na visokokvalitetno ljepilo i laka, koristeći spojeve loše kvalitete. Sve to značajno utječe na čistoću okoliša proizvoda.

Članak o toj temi: Zamjena petlje balkona plastičnih vrata

Metode proizvodnje furnira

Kako radi drveni furnir?

Venerskog proizvodnog kruga.

Kao što je već spomenuto, furnir prema metodi proizvodnje podijeljen je u tri vrste. Razmotrimo detaljnije ovih metoda za proizvodnju materijala.

  1. Metoda poteškoća. U ovom slučaju, koristi se posebno pripremljeno drvo, kada se okreće koji se gornji sloj uklanja pomoću posebnog stroja. Tijekom proizvodnje furnira, koriste se meke i čvrste stijene. Ovom obradom gornji sloj je odrezan spirale. Kao rezultat toga, dobivene su velike listove furnira, ali crtež nije jako jasan i svijetao. Stoga se ljušteno furnir najčešće postavlja na Phanneur.
  2. Metoda planiranja. S ovom metodom, gornji sloj drva je izrezan u poprečni ili uzdužni smjer. Napravite furnir ovog tipa samo od masivnog drva. Kao rezultat toga, list materijala je prilično velika gustoća sa svijetlim i lijepim uzorkom. Stoga se planirani furnir koristi u proizvodnji namještaja i vrata.
  3. Metoda piljenja. U ovom slučaju, furnir se dobiva dninking iz pripremljenih trupaca listova s ​​minimalnom debljinom. Materijal dobiven ovom metodom je najskuplji, jer se tijekom proizvodnje formira velika količina otpada.

U proizvodnji furnira važno je obratiti pozornost na kvalitetu samog drveta. Stablo mora imati glatki deblo s minimalnim brojem kuja i grana. Obučeni dnevnik pregledao je stručnjakom i određuje ga o toj ili onaj način obrade.

Izrada furnira vlastitim rukama

Možete napraviti furnir i učiniti sami kod kuće.

Kako radi drveni furnir?

Proizvodnja planiranog furnira.

Naravno, za to morate imati poseban alat i imati barem neki snorkeling na radu s drvom.

Za proizvodnju rezanog furnira, trebat će prazno u obliku trake. Površina obratka je izvučena okomitim prugama s korakom od ne više od 12 mm. Nakon toga, drvo je fiksiran u radnom stolu i razapet je lišćem s slaganjem.

Članak o temi: Vrste i značajke ugradnje pendulum petlje

Planirani furnir je u početku proizveden slično za piljevinu, ali tada se površina obrađuje mehaničkim ili električnim planom. Bolje je, naravno, odabrati električnu maržu, jer pruža bolju kvalitetu obrade. U ovom slučaju, potrebno je vrlo pažljivo raditi da je debljina svih listova furnira bila ista.

Za proizvodnju implantatnog furnira, to će se prazno s okruglim poprečnim presjekom. Stoga će se stroj za mljevenje dobiti cilindrični oblik ili spreman zapisnik. Daljnja tehnologija proizvodnje furnira slična je gore opisanim postupcima. Jedina razlika je u tome što se dobije veliki list materijala.

Daljnja obrada dobivenog furnira ovisi o osobnim preferencijama vlasnika. Da biste dobili potreban učinak, brušenje, liječenje boja i zaštitnih pripravaka.

Čitaj više