PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke instalacije

Anonim

PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke instalacije

Danas, drveni podni plint, koji ima potvrdu o kvaliteti, sve se više koristi za završnu dekoracije raznih prostorija. Glavna svrha ovog proizvoda bila je obrana i dekorativni ukras sobe, osim, ispod postolja, moguće je učinkovito sakriti ožičenje. Podneseni podni element obično je pričvršćen na zid ili pod, dok se ugradnja takvog proizvoda može provesti neovisno.

Vrste proizvoda i njihovih karakteristika

Moderna pluta drvena dostupna je sada u nekoliko trenutnih vrsta, kao što su:

  • Proizvod je izrađen od drvenog polja;
  • furnir kolege;
  • MDF proizvodi.

Najskuplji pod plint je izrađen od čvrstog drveta ili crnogorične stijene. Ovaj proizvod u potpunosti je u skladu sa svim zahtjevima GOST-a i ima potvrdu o kvaliteti, što ukazuje na njegovu izdržljivost, praktičnost, kao i jedinstvena operativna svojstva. Takav proizvod najčešće ima bijelu boju, dok je lako obojana uljanom bojom u gotovo svakoj nijansi.

PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke instalacije

Plinth drveni furnir se izrađuje samo od mekih četinjača, uključujući ariš, smreku, bor. Materijal ima sve vrste dekoracija boja (Wenge, Ebony, bijeli hrast, itd.), Demokratski trošak i širok izbor izvornih tekstura. Iz nedostataka ovog proizvoda, treba napomenuti malu debljinu profila, zbog čega se vjerojatnost pucanja proizvoda povećava. Stoga, kako ne bi kupili neispravan proizvod, preporučuje se provjeravanje potvrde o kvaliteti i usklađenosti sa zahtjevima GOST-a.

PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke instalacije

Struktura furniranog postolja

Vanjski MDF Plinth, koji ima kvalitetan certifikat, napravljen je pomoću sastava drva vlakana, koji je karakteriziran glatkom ili reljefnom površinom. Materijal ima dobru otpornost na vlagu, ultraljubičasto zračenje, kao i druge agresivne vanjske čimbenike. Osim toga, razne veličine proizvoda pomažu da sakrijete nedostatke na zidu i seksu. Jedini minus proizvoda je njegova krhkost, pa čak i instalacija takvih postolja mora se provesti u skladu s posebnim pravilima.

Članak o temi: Interijer hodnika u privatnoj kući: Ideje za dnevne sobe onima koji žive u kućici (36 fotografija)

Značajke izbora proizvoda

Vanjski materijal u pregledu uvijek se odabire na temelju specifičnosti unutrašnjosti sobe. Na primjer, ako je pod u prostoriji postavljen iz parketne ploče ili druge prirodne premaze, tada bi postolje također mora biti njihovo prirodno drvo, inače će razlika u materijalima biti vidljiva čak i uz lijep izgled.

Što se tiče boje proizvoda, ona se mora potpuno podudarati s dekorom u boji vratima platforma. To znači da je svjetlosna nijansa nužno odabrana pod bijelom stazom, čime se stvara osebujna linija, mršavši cijelu sobu. Još jedno zanimljivo rješenje koje vam omogućuje vizualno povećanje veličine prostorije, odabir boje postolja smatra se da je ton zid ili pod. Dakle, granice ravnine se šire, a prijelaz između površina je zaglađena.

Vrste popravljanja plinta

Vrlo relevantan problem danas je izbor pričvršćivanja drvenog postolja. Sada se proizvod koji se razmatra može pričvrstiti na zid sljedećim stvarnim načinima:

  • pomoću adhezivnog sastava;
  • uz pomoć vijaka ili noktiju;
  • Koristeći sidrene ploče.

Prva od navedenih opcija je relevantna, uglavnom za svjetlosne dizajne, jer ljepilo nije sposobna zadržati na zidu dugo vremena. Stoga se pripravak tekućine za fiksiranje često koristi na širokom postolju MDF-a. Dinamička površina postolja u ovom slučaju potrebna je za prethodno odmašćivanje i sušenje, inače kat materijal može pasti nakon nekoliko dana korištenja.

PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke instalacije

Standardna metoda pričvršćivanja postolja su elementi kao što su vijci, vijci samo-tapkanja ili noktiju koji su pričvršćeni na zid. Spomenuti metalni proizvodi omogućuju da se osigura sva drvena struktura, bez oštećenja njegove strukture i estetike izgleda. Naravno, instalacija postolja ovdje može zahtijevati određene privremene, kao i fizičke troškove, ali konačni rezultat, sigurno će premašiti vaša očekivanja.

Članak o temi: Koji su zidovi prikladni za bijeli namještaj

PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke instalacije

Ponekad široko vanjsko postolje je pričvršćen na zid kroz posebne ploče sidre. U početku su ti elementi pričvršćeni na bazu, nakon čega se ubacuje ukrasna daska, koja, ako je potrebno, lako može padati. Ova metoda se najčešće koristi kada trebate popraviti analoge iz furnira, koji se sastoji od stražnje strane i platforma.

Pravila i značajke ugradnje

Ugradnja drvenog postolja provodi se prema posebnim pravilima i uzimajući u obzir nekoliko važnih nijansi. U isto vrijeme, instalacija takvog vanjskog proizvoda može lako izvesti vlastite ruke u prisutnosti određenog skupa alata i odgovarajuće želje. U procesu kupnje ovog proizvoda vrijedi razmotriti svoju veličinu, dok je bolje stjecanje postolja s rezervom od 10-15 cm. Osim toga, roba mora biti iste boje (struktura), zadovoljiti zahtjeve od GOST i imaju potvrdu o kvaliteti, inače će njezina funkcionalnost ostati u pitanju.

Ako zidovi i kat u zatvorenom prostoru imaju savršeno glatku površinu, zalijepljen je da je gornja plint iz MDF-a. Jedina stvar koja će morati biti vjerna je u formi spojeva koji se najbolje obavlja pod pravim kutom. Za lijepljenje najbolje je kupiti širok lagani materijal koji ima neutralnu bijelu ili tamnu boju, kao i službenu potvrdu o kvaliteti. Instalacija proizvoda ovdje je napravljen tek nakon prethodnog odmašćivanja, kao i čišćenja priključne površine.

Ugradnja cintima na postolje na elemente pričvršćivanja provodi se prema sljedećoj tehnologiji. U početku se izračunava veličina materijala, nakon čega je proizvod obrubljen u posebnoj ladici za ploče (stub) s plitkim zubima. Dimenzije se preporučuje za prijenos na montirani proizvod s marginom, jer se višak uvijek može promicati. Najbolje je obraditi bijeli masiv od drveta, koji ima odgovarajući certifikat kvalitete, jer se kasnije može naslikati uljanom bojom u željenoj boji.

Članak o temi: Dekorativne ploče na zidu to čine sami

PLINTH Drveni: Karakteristike, prednosti i značajke instalacije

U sljedećoj fazi, udarna vježba je vođena rupom u zidu ispod kostila, koji se nadalje odvedu u otvori konvencionalnim čekićem. Udaljenost između tikla je odabran unutar 10-15 cm, a zatim u drvenom cilju, bušilica se nježno izbušena rupom ispod elementa za pričvršćivanje. Ako širok postolja ima bijelu nijansu, iskusni stručnjaci savjetuju korištenje srebrnih vijaka malog promjera, koji će praktički ne vidljivi na proizvodu.

Da biste jednostavno izbunili rupu u dasci s potvrdom o kvaliteti, preporuča se staviti drveni bar za to sposobni za učinkovito zaštitu podne obloge od oštećenja. Bijeli gost Plintus, često dobiva razne ogrebotine u procesu prerade, koji se preporučuje da se odmah zatvori s kompozicijama za razmak. Nakon toga, bijeli materijal je pričvršćen u dowel do tišine dok se ne zaustavi, a ne morate primijeniti pretjeranu silu, inače možete poremetiti nit. Na kraju, bijeli postotak se podesi na zglobovima, a sama dizajn se provjerava na snagu.

Dakle, drveni plint je vrlo atraktivan završni materijal koji je u stanju savršeno sakriti nedostatke modernog podne obloge. U procesu stjecanja takvih proizvoda preporučuje se kako bi bili sigurni da u potpunosti savjetuje zahtjeve GOST-a i ima potvrdu o kvaliteti.

Čitaj više