Kako napraviti trijem u kuću

Anonim

Najznačajnija opcija trijema je kada je njegov temelj bačen zajedno s kućom. U ovom slučaju, praktički nema problema. Ponekad kada planiranje zgrade zaboravlja o tome. Tada je trijem pričvršćen na kuću. Napravite produžetak uglavnom od tri materijala: drvo, metal i beton. Ako se kuću od opeke može preklopiti od opeke. Druga mogućnost je napraviti od građevnih blokova s ​​naknadnim završnim obradom. U svakom slučaju, planirate napraviti trijem vlastitim rukama, odmah je potrebno odlučiti koji je temelj i povezati ili ne s bazom zgrade.

Kako izračunati parametre

Prvo morate odlučiti o tome što od stranaka će ostaviti korake. Oni mogu biti s jednom, dvije ili tri strane. Odredite to na temelju osobnih preferencija i financija koje možete / želite izdvojiti za izgradnju. Visina visine trijema ovisi o visini baze i trebala bi biti 50-70 mm ispod ruba bljeska vrata. Ovaj mali korak ne dopušta oborine u kuću. Možda je važnije važnije da ne dopuštaju da se vrata blokiraju vrata ako se trijem iz hladan snop diže (ako se vrata otvaraju).

Odredite veličinu gornje platforme

Raspored trijema počinje određivanje veličine gornje platforme. Ako se vrata otvaraju, trebali biste imati mogućnost stajati na mjestu da biste otvorili vrata. To jest, dubina bi trebala biti 30-40 cm veća od širine prijenosa vrata. Prema preporukama GOST-a, veličine stranica moraju biti 1,5 puta više od širine vrata. Više može biti manje - nepoželjno - neugodno.

Kako napraviti trijem u kuću

Trijem s malom terasom

Ako je vaša 80 cm široka vrata, zatim dubina gornje platforme na minimumu je 120 cm. Njegova širina se određuje na temelju okusa i proporcija kuće, ali svakako bi trebao biti veći od širine vrata.

Smatramo da je broj i veličina koraka

Visina trijema znate: 50-60 mm ispod vrata prijenosa. Preporučena visina koraka (povećava) je 15-20 cm. Podijelite visinu trijema na visinu stupnjeva, dobijte približan broj koraka. Broj se rijetko dobiva u cjelini. Preostali centimeteri mogu se podijeliti između svih koraka ili napraviti jedan od njih iznad. Druga mogućnost je napraviti mali korak na dnu, iako može biti nezgodno.

Kako napraviti trijem u kuću

Optimalne dimenzije koraka

Optimalna širina razine (commonsus) 25-30 cm. Znajući broj koraka, dubinu gornje platforme, dubinu koraka, možete izračunati veličinu trijema u potpunosti. Na njima već možete razviti temelj pod trijemom.

Prilikom odabira parametara koraka potrebno je pridržavati se preporuka SNIPA-e: zbroj težnje i dvostrukog uspona treba biti unutar 600-640 mm. Na primjer, izračunali ste da visina pozornice (ustavi) imate 17 cm, dolaze (dubina stupnja) 280 mm. Nakon izvođenja izračuna dobivamo: 170 mm * 2 + 280 mm = 620 mm. U preporučenim parametrima odgovaramo, to znači promijeniti sve.

Kakva je potrebna temelj

Ako je trijem planiran sa svijetlo-drvenim ili metalnim - temelj, najčešće, napraviti hrpu ili stupac. Posebno odabrana na temelju geoloških uvjeta. Na dobro iscrpljuju tla s niskom razinom podzemnih voda, prilično kolumne temelje, s tendencijom moliti, trebaju gomilu, eventualno tees.

Za težak trijem - izrađen od cigle ili monolitnog betona - napravite temelj ili monolitnu ploču. Vrsta osnove najčešće je sličan kuću na kojoj je izgrađena kuća.

Kako napraviti trijem u kuću

Vrste temelja ispod trijema

Tada trebate odlučiti hoće li vezati temelj trijema s temeljem kuće ili ne. Odluke se uzimaju na temelju planirane mase proširenja i vrste tla. Iu tome, a još jedna mogućnost ima nedostatke. Ako nema veze, često postoje pukotine na spoju trijema i kuće, zbog smrzavanja prašci, trijem može stisnuti. Uz takav problem, vlasnici ljetnih kuća često se suočavaju - uglavnom trijem čini drveni i nekoherentni. Nakon što zemlja blijedi, može "sjesti" sam na mjestu i može zahtijevati neke dodatne mjere.

Kada je povezan uređaj, također je moguće formirati pukotine, ali ne samo na spoju, kao iu "tijelu" produženja. To se događa ako su uređene ojačane obveznice ne mogu nadoknaditi neravnomjerno opterećenje koje je stvorila kuća i produžetak. Stoga je pridružena temelja za trijem je napravljena ako je vezana za teški dom i sam težak i masivan, izrađen od armiranog betona. Druga složenost s ovim rješenjem je napraviti vezu s visokom kvalitetom. Za to se koristi rebrasta armatura promjera 12-16 mm, koja se izbušena u temeljima rupe s određenim promjerom. Oni su začepljeni armaturom i na svojoj osnovi okvir plesti za trijem.

Članak na temu: Tekuće pozadine u hodniku

Dizajne stepenica

Postoje dva osnovna dizajna stepenica: na vlade i na COSOS. Mogu biti izrađeni od drva, metala. Tu su i kombinirane opcije - metal + drvene korake ili metal + koraci betona.

Kako napraviti trijem u kuću

Dizajne stepenica - na imovini i na COSOS

Na rast

Stepenice na imovini su najjednostavniji. Za trijem - dobra opcija, osobito ako je kuća drvena ili mala zemlja. Podrška je pričvršćena na unutarnju stranu. Ako radite s metalom, barovi su zavareni vodoravno (možete uz minimalnu pristranost 1-2 ° kako želite s koracima protoka vode). U slučaju drva, trake za podršku mogu biti prikošćene, na koje će se korak pričvrstiti, ili se udubljenja režu (ne više od 1/2 debljine ploče), u kojem su umetnuti ploče koraka.

Na Kowras

Stubište na križevima također može biti jednostavan dizajn - s otvorenim nosačima. U tom slučaju, u gornjem dijelu ploče je izrezan pod željenim kutom trokuta. Njihov donji dio služi kao podrška za korake.

Kako napraviti trijem u kuću

Stubište

S nizom veslača ležao je visinu pozornice i širinu ljepljivosti. Povezani su pod pravim kutom. Prema primijenjenoj oznaci napravite uzorak, s kojim su postavljeni svi koraci.

Kako napraviti trijem u kuću

Načelo rezanja koulosti

Broj coma u stepenicama ovisi o njegovoj širini i od debljine ploča koji se koriste za korake. Tanji odbor za korake, što je češće kosoury treba staviti. Ako koristite 25 mm ploče, mora postojati udaljenost od ne više od 50-60 cm između dviju nosača. Ako trebate veliku širinu stepenica, a ne želite staviti tri kuperi, koristiti debele ploče. Važno je da se ne bombardiraju pod nogama.

Kako napraviti trijem u kuću

Postupak za sastavljanje stepenica na COSOS

Ako odlučite kuhati stubište na cOSOMS s metala, morat ćete biti strpljivi: morate zavariti mnogo malih segmenata, ali princip formiranja je isti.

Kako napraviti trijem u kuću

Metalna ljestvica na COSOS

Metode za pričvršćivanje dijelova

Donji rub stubišta trijema ponekad se može opisati izravno na tlu. Ova opcija je jednostavna, ali nepouzdana. Prvo, tlo se može smiriti, stubište će se srušiti. Drugo, tijekom kontakta s tlom, drva i metal srušio se brže. Za drvo postoje posebne impregnacije (na primjer, spelezhe i Sezheng Ultra), a metal je dobro formiran početnikom i bojom u nekoliko slojeva. Ipak, bolje je napraviti temelj - ulijte fino uzgojnu traku, na koju će se oslanjati stražari ili pojačivači.

Kako napraviti trijem u kuću

Kako napraviti trijem stubišta

Na armiranobetonsku bazu, moguće je popraviti stubište za trijem na dva načina - na presjek ležanja od najmanje 75 * 75 mm ili na hipoteka Brure manji poprečni presjek (na fotografiji na lijevo).

Poteškoće se mogu pojaviti s instalacijom stupova trijema. Metode su nekoliko. Postoji jedan vrlo jednostavan i učinkovit, koji savršeno radi čak i na pjenarenjem tla (gline i ilovača). Pod stupovima, rupe kopaju dubinom od 50-60 cm. Oni se izli na dno pješčane kante, to je ukusno. Na vrhu pijeska izlije se iz pola arapskog rupa i tramvaj. Stavili su stup, poravnavajući ga na razini, stavili potpore koji će ga držati u određenom položaju. Prostor između zida bunara i posta postupno zaspi s ruševinama, pažljivo njegov trambus. Rupa je ispunjena tlom s tlom, vrh može biti betoniran (tako da taloženja ne bljeskaju), ali ne šupe do dna. Stupovi okupljeni na taj način ne vode ni s jakim savijenim. U pijesku se nalazi značajan dio vode, a preostale hladne sile praha preuzimaju, neutraliziraju ih.

Kako napraviti trijem u kuću

Metode za pričvršćivanje stupova za betonsku bazu

Ako se pile, temelj vrpce ili monolitna ploča, baza trake napunjene su ispod polova za pilotu, zatim su stupili ili posebne naočale ugrađene za pričvršćivanje drvenih regala u beton. Nakon zrenja betona, šipke regala su fiksirani muffuhari ili vijcima.

Ako su regali metalični, beton postaje ugao s debljinom zida od najmanje 3-4 mm tako da se može lako prokuhati.

Tijekom izgradnje drvenog trijema, možda imate pitanja o privrženosti ograde i balijazina. Mogu se prikupljati na običnim noktima, ali ako želite, možete koristiti vijke ili agarties. U tom slučaju, rupe su prethodno izbušene, a zatim su ugrađeni pričvršćivači i zategnuli kutni ključ. Takav spoj je definitivno pouzdaniji nego samo na noktima.

Kako napraviti trijem u kuću

Kako montirati ograde ili bale

Članak o temi: Kako otvoriti vrata ako je ručka slomila

Ako je trijem konfiguriran za svježe nazubljenu drvenu kuću, u kojoj skupljanje još nije dovršeno, a dizajn trijema predviđa da se krović, montirajte police na posebne podesive ploče.

Kako napraviti trijem u kuću

Ugradnja stalka trijema s drvenom kompenzacijom skupljanja kuća

Kako napraviti trijem u kuću

Svi regali koji podupiru nadstrešnica preko trijema drvene kuće stavljaju posebna podesiva dizala

Skrećemo vašu pozornost na činjenicu da i metal i drvo koje ćete koristiti za izgradnju trijema zahtijevaju pažljivu obradu. Trijem je podložan svim klimatskim utjecajima i materijalima zahtijevaju dobru zaštitu.

Monolitne betonske stepenice

Najtrajniji stepenici izrađeni su od monolitnog betona. Njihova proizvodnja traje više vremena od metala ili drvena, ali njihov servisni život izračunava se do desetljeća. Vrste stepenica iz betona ispričavaju se detaljno u videu. Tu su i osnova za izračunavanje.

Kako napraviti vlastite ruke betonski stubište na COSOS, pogledajte sljedeći video.

Drveni trijem

Drveni trijem je jedna od najčešćih opcija u našoj zemlji. Drvo plastike, lako za rukovanje, relativno je malo (u našoj zemlji), oprašta mnogo pogrešaka. Zato je omiljeni građevinski materijal.

Ona također ima nedostatke: zahtijeva dobru zaštitu prije početka izgradnje (antibakterijska impregnacija i antipirenski), kao i redovito skrb - ažuriranja zaštitnih lakiranja. Onda dugo izgleda privlačno, inače - brzo gubi svoju dekorativnost.

Jedna od opcija za izgradnju drvnog trijema sa stubištem na imovinu može se vidjeti u videu. Imajte na umu da je trijem izgrađen na pjeskovitom tlu, tako da primijenjena metoda instaliranja stupova nije prikladna. U suprotnom, sve je jasno.

Cigle

Budući da je opeka - materijal je gust i težak, trijem od opeke zahtijeva ozbiljan temelj. Obično je to monolitna ploča, s dvostrukim ojačanjem i bolje ako je više planirano trijem u veličini.

Prilikom izračunavanja parametara koraka potrebno je uzeti u obzir veličinu cigle i debljinu šava između njih. Zatim stavite to će raditi lakše - nemojte rezati opeku. Ako trijem neće biti okrenut, koristite visokokvalitetni materijal za vanjske retke. Unutarnji redovi - Zaratovka - mogu biti izrađeni od bitke ili građevnih blokova i njihovih ostataka.

Kako napraviti trijem u kuću

Cigla trijem s drvenim koracima

Ako kuća stoji na visokoj bazi, napravite monolitni cigli trijem preskup. Zatim preklopite stupce ili zidove, ostavljajući unutar prazan prostor. Tada se može koristiti za ekonomske svrhe ili zatvoriti dekorativne štitove. Ako je to gornje područje potrebno, ovi stupci / zidovi se preklapaju s betonskom pločom - domaće ili završene - to je već odabirom. Tada je ljestvica pričvršćena na dobivenu bazu. Nije nužno cigla. Može biti metalik, beton ili kombiniran.

Fotografija Izvješće: Drveni trijem na metalnom okviru

Teorija je i teorija i konstrukcija. Uvijek bolje razumjeti suštinu slučaja, ako sami gledate proces, jer možete vidjeti kako drugi rade nešto i nešto za sami učiti.

Na zahtjev roditelja napravljen je točan primjer starog trijema. Jedina razlika je u tome što je novi metalni okvir zavaren.

Kako napraviti trijem u kuću

Ovo je stari trijem

Na mjestu srušenog trijema, ojačna dubina je 25 cm. Na donjem sloju sloj je sloj betonski.

Kako napraviti trijem u kuću

Ploča ispod trijema

Za iste veličine trijema, metalni okvir je zavaren (iz kuta od 70 x 5 mm). Bogice su izloženi okomito i fiksirani na klipovima. Pored njih je zavarena baza ispod klupe. Cijeli metal obrađuje Curch Converter, prekriven tlom i obojen dva puta.

Kako napraviti trijem u kuću

Zavarivamo, tlo i obojite osnovu za klupe

Drvo koje se koristi za gradnju. Zaustavilne ploče su izrezane u veličini (širina širine) i obrađena impregnacija za izravan kontakt s tlom.

Kako napraviti trijem u kuću

Drva se suši nakon impregnacije

Ploče za jelo ležale su na okviru. Pod svakim brdima morate izbušiti rupu - kut jednostavno ne uzimajte.

Kako napraviti trijem u kuću

Pokretanje odbora za trijem

U ovoj fazi, dvije su pogreške počinjene odjednom. Prvi - trim nije počela s bočnom bočnom bojom. Odmah je počeo stati na korake. Kao rezultat toga, u zglobovima strane omotača i koraka, voda i drvo stalno gleda. Potrebno je započeti trim sa strane, a koraci učiniti malo duže kako bi se pojavili za bočnu stranu matrice barem nekoliko centimetara. Druga pogreška - ploče na trijemu su postavljene blizu jedni drugima. S visokom vlagom, nabrečuju i površina postaje neujednačena. Prilikom polaganja pokrova trijema, napravite praznine najmanje 5-8 mm.

Kako napraviti trijem u kuću

Proces oplate

Nakon što su sve daske fiksirane, bruše se. Prvo, stroj za brušenje vrpce s grubom zrnom, zatim disk s tankim. Proces je dug. Paralelno, zadatak je riješen - uklonite zelenu boju impregnacije. Ne preklapa se čak ni tri sloja nijanse.

Članak o toj temi: Ako se bubanj ne vrti u BOSH perilici rublja

Kako napraviti trijem u kuću

Brušenje površine ploča za prihvatljivu glatkoću

Nakon brušenja - početi slikati. Nanosimo tri puta. Svaki sloj nakon potpunog sušenja prethodnog. Kao rezultat toga, boja je tamni mahagon.

Kako napraviti trijem u kuću

Drveni dijelovi su prekriveni zaštitnim sastava

Kako napraviti trijem u kuću

To su već tri sloja boje.

Dok se boja konačno osuši, nastavite s proizvodnjom klupa. Pod njima izrezati ploče, koračaju kosi comfer (za ljepotu), pokrivaju impregnaciju.

Kako napraviti trijem u kuću

Ploče za skakere

Stražnji leđa su napravljene s malim dekorom - zaokružujući oko rubova.

Kako napraviti trijem u kuću

Na predlošku postavljaju ljepotu

Prema planiranim linijama s veslo s slaganjem, tada se mljevemo do glatkog ruba.

Kako napraviti trijem u kuću

Ovdje je ispalo na klupu na trijemu

Bogice su ušivene šperploče, koji su obojani u istoj boji. Trijem je spreman.

Kako napraviti trijem u kuću

Spreman drveni trijem s vlastitim rukama - bočni pogled

Trijem od opeke do sami: fotografija

Prije toga, zidovi stubišta sastavljene su od opeke, na kojoj se napuni monolitna betonska ploča. Na rubu je okvir taložen iz kutova - tako da možete pozdraviti stubište i ogradu.

Kako napraviti trijem u kuću

Plan trijema: kako bi sve trebalo izgledati

Kako napraviti trijem u kuću

Spremna od cigle s betonskim pločama

Iz ugla 70 * 70 * 5 mm izrežite prazno željenu duljinu. Nakon toga obrađuju se pretvarač hrđe. Kuhanje počevši nakon što je reakcija zaustavljena i metalni pad.

Kako napraviti trijem u kuću

Izrežite željenu duljinu metala

Kako napraviti trijem u kuću

Obrađeni pretvarač hrđe

Zavario je prvi učitelj iz metala.

Kako napraviti trijem u kuću

Kuhana prva tetka

Gotova bočna strana bila je pričvršćena na betonsku bazu s dvije igle.

Kako napraviti trijem u kuću

Pričvršćivanje za betonsku podršku

Slično tome, možemo kuhati drugo kazalište i pričvrstiti ga. Kada radite, pobrinite se da su dvije hoće u istoj ravnini.

Kako napraviti trijem u kuću

Dva šatora i razine, koje su kontrolirale ravninu

Počinjemo zavariti trake za podršku. Važno je konstantno kontrolirati horizontalnost, tako da koraci nisu kosi.

Kako napraviti trijem u kuću

Prvi trup ispod gornjeg koraka je spreman

Kako napraviti trijem u kuću

Zavarivamo sve potporne dijelove na Teets

Za podupiranje šipki zavarivamo poprečne komade ugla tako da je polica.

Kako napraviti trijem u kuću

Alternativno zavareni

Kutovi su zavareni tako da formiraju okvir. Stavili su komad škriljevca. Na škriljem izjavljujemo metalnu mrežu za armiranje. Rubovi rešetke zavaljaju u okvir.

Kako napraviti trijem u kuću

Faze su spremne za lijevanje betona

U pripremljenim koracima ulijemo beton. Ja to činim visokom kvalitetom - tako da koraci više nisu duže.

Kako napraviti trijem u kuću

Faze su ispunjene betonom

Dok će beton dobiti snagu, uzeti za regale koji će podržati nadstrešnica preko trijema. Za njih, uzimamo profiliranu cijev 70 * 40 * 3 mm. Iz njega smo odrezali četiri stupca. Dvije malo više - oni će biti u blizini zida kuće, dva na 15 cm kraće - stoje na vanjskom rubu trijema, stvarajući željenu nagib - tako da je voda-snijeg otišao u redu. Za ogradu i prečku, koristimo profiliranu cijev 40 * 40 mm.

Kako napraviti trijem u kuću

Rezervni dijelovi za baldahiranje i trijem za ograde

Cijeli metal također obrađuje Converter za hrđu.

Kako napraviti trijem u kuću

Prvo postavite police, nadoknadite, postavite privremene zaustavljanja

Da ne bi se pojavio bočna naprezanja, stalak je važno postaviti strogo okomito. Ja ih izlažem, zgrabim, na nekoliko mjesta kratkih šavova, ponovno provjerite jesu li u pravu. Zavarivamo privremene zaustavljanja i tek nakon sljedećeg provjere zavaramo preko svih pravila.

Kako napraviti trijem u kuću

Stezaljke olakšavaju rad

Nakon svih regala su izloženi i zavareni, možete skupljati ogradu. Na željenoj visini, oni su fiksirani strogo horizontalno.

Kako napraviti trijem u kuću

Ograda je zavarena vodoravno

Kako napraviti trijem u kuću

Izgleda kao

Zatim nastavite na ugradnju krova. Može se pripraviti iz cijevi profila 40 * 40 mm. Prvo, vezanje oko perimetra - u smislu kraćih regala, onda ostatak dizajna. Jednostavna je, ali vrijeme ostavlja mnogo - mnogo raskrižja.

Kako napraviti trijem u kuću

Slingd sportski sustav preko trijema

Onda je došlo da se popne ograda i uređena. I opet, nema poteškoća, to će biti lako po želji.

Kako napraviti trijem u kuću

Slati željeznice

Sve, trijem je spreman za završni rad. Na koracima i stubištu, gruba pločica se kupuje za vanjsku uporabu. Bila je odvojena i bočni stijena monolitne ploče.

Kako napraviti trijem u kuću

Pločica na stubama odabrana crveno-smeđa ispod boje opeke

Metal je obojen odabran u tonu boje, krov je otišao na krov, ostao nakon instalacije krova. Trijem nije osjetio trijem.

Kako napraviti trijem u kuću

Spreman

Fotografija ideja ukrašavanja trijema

Kako napraviti trijem u kuću

Jedna od opcija za betonsku trijem s drvenim ogradama

Kako napraviti trijem u kuću

Strana

Kako napraviti trijem u kuću

Jednostavno trijem u seoskoj kući na metalnim stupovima

Kako napraviti trijem u kuću

Trijem do drvene kupelji ili dacha - stubište iz trupaca

Kako napraviti trijem u kuću

Trijem, obrubljen kompozit PCK - polimera

Kako napraviti trijem u kuću

Metalni trijem s krošnjama polikarbonata

Kako napraviti trijem u kuću

Oko cigle

Kako napraviti trijem u kuću

Krilo trupaca na sjeckanu kuću

Kako napraviti trijem u kuću

Terasa na trijemu s polikarbonatni nadstrešnica

Čitaj više