Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

Anonim

Postoje naočale od gotovo svih. Čak i ako se osoba ne može žaliti na loš vid, u sunčanom vremenu mora zaštititi oči od jadnog svjetla i hodati u sunčanim naočalama. I mnogi, dajući počast modi, naručio elegantne transparentne naočale bez diopttera.

No, u procesu rada, koristan dodatak može biti prekriven ogrebotinama, što ne utječe ne samo na njegov izgled, već i na očima osobe koja nosi. Što učiniti u ovom slučaju, ne bacajte gotovo nove naočale?

Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

Ogrebotine na naočalama - neugodna činjenica. Pravilno odabrani dodatak s dioptsima potrebnim za vlasnika stalno, ali čak i zbog takvog malog defekta, funkcionalnost objektiva se smanjuje.

Za promjenu objektiva prikladne u svim parametrima, malo ljudi žele, ali i da ga nastave koristiti - štetno je za oko i često dovodi do pojave glavobolje. Iz tog razloga, važno je znati kako ukloniti ogrebotine. Da biste to učinili, trebat će vam:

  • mali komad meke tvari (takve tkanine poput osjećaja, osjetljivih ili mikrovlakana);
  • abrazivne tvari za uklanjanje malih ogrebotina (paste gay ili auto poliranje);
  • Sander.

Razmislite detaljnije kako uz pomoć ovih stvari možete ukloniti ogrebotine iz staklene površine.

Kako ukloniti ogrebotine s naočalama za vid

Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

Da biste se riješili ogrebotina na naočalama, promatrate sljedeći postupak:

  • Nanesite na tkaninu za paste gay ili abrazivno sredstvo za automobile i meke pokrete, polirajte leće. Ručno to mora imati dovoljno dugo, ne manje od 30 minuta. Ali nakon takvog brušenja, naočale će izgledati kao novo.
  • Ako je ogrebotina prilično duboka, nakon nanošenja paste, uzmite stroj za mljevenje, instalirajte mlaznicu iz mlade ili pjene gume i na sredini okreta da napuste izgrebanu površinu.
  • Na kraju poliranja, liječite leće pomoću bilo kojeg biljnog ulja. Za to, samo ga kapati na tkaninu i obrišite naočale s obje strane.

Članak na temu: Kako napraviti hranu za lutke iz plastelina s fotografijama i videozapisima

Ako nemate stroj za mljevenje kod kuće, može zamijeniti električni uređaj za brisanje s linearnim pogonom. Naravno, morate vjerno Tinker, ali rezultat je vrijedan toga. Proces brušenja uz pomoć britve mora se provesti u ovom redoslijedu:

  • Uklonite mrežu od električnog britve.
  • Izrežite iz meka ubrusa za brisanje računalnih monitora potrebno je mali komad okruglog oblika.
  • Preklopite tkaninu na pola i pričvrstite ga na oštricu. To je moguće učiniti uz pomoć svilene niti.
  • Nakon toga, britva se može uključiti i nastaviti s poliranjem. Budite vrlo oprezni, pobrinite se da je komad salveta čvrsto pričvršćen, inače još više ogrebite staklo.
  • Nakon 2-4 minute, postupak poliranja mora biti dovršen. To ne bi trebalo učiniti više, u ovom slučaju vjerojatnost oštećenja stakla je velika.

Ako niste uspjeli ukloniti ogrebotine s naočalama na ovaj način, bolje je kontaktirati stručnjaka.

Kako ukloniti ogrebotine od sunčanih naočala

Sunce naočale su podložne štete ne manje od proizvoda s dioptsima. Mali nedostaci s naočalama mogu se ukloniti Prupial znači da ćete definitivno imati kod kuće.

Pasta za zube ili soda hrane

Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

Zalijepi u malu količinu se primjenjuje na staklo (pobrinite se da nema učinak izbjeljivanja). Zatim, s mekom krpom, razvrstajte ga na površinu objektiva. Kao rezultat tih postupaka, dođe do osjetljivog brušenja stakla.

Nakon toga, isperite naočale pod tekućom vodom i osušite meku tkaninu.

Isti se učinak može postići uporabom sode. Prije početka prerade, mora se pomiješati s vodom tako da se ispadne debeli casham i brušenje s tkivom.

Polirol

Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

To će pomoći u uklanjanju ogrebotine i polirola za drvo ili staklo, koji uključuje vosak. Da biste uklonili nedostatke s ovim fondom, primijenite ga na leće i pažljivo se držite u staklo s komadom mekog tkiva.

Članak na temu: PLAŽNJA Crochet za početnike: Sheme s fotografijama i videozapisima

Kao rezultat manipulacija, ogreboti su ispunjeni transparentnim voskom i neće biti vidljivi. Osim toga, pojavljuju se krekeri neće se dalje primjenjivati.

Ako imate polirol za bakar i srebro, može se koristiti i za borbu protiv ogrebotina. Sastav za poliranje se tretira s naočalama, a zatim obrišite suhim. Ponovite postupak dok ogrebotine neće prestati biti vidljive.

CD poliranje sprej - diskovi

Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

Ovaj alat se može kupiti u bilo kojoj računalnoj trgovini, koristeći ga eliminirati male nedostatke s površine diskova.

Poljski stakleni sprejevi, strogo promatranje uputa na paketu. Da biste uklonili preostale tvari, koristite suhu tkaninu.

Auto Polirol ili tekućina za čašu automobila

Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

U bilo kojoj auto trgovini lako ćete steći vozilo za poliranje automobila i staklo oprane. Bilo koja od ovih sredstava savršeno će se nositi s vrlo malim oštećenjem leća.

Zaključajte vosak ili tekućinu za naočale u lećama naočala sve dok ne ispune sve pukotine. Ostaci tvari će izbrisati čistom krpom.

Bezbojni lak za nokte

Kako ukloniti ogrebotine od naočala naočala

Prozirni lanac može popuniti male pukotine u lećama. Nanesite ga na oštećenu površinu i uz pomoć pamučne tkanine, obrišite staklo nekoliko minuta.

Lak će ostati u pukotinama i neće ostaviti oznake na naočalama, a šteta će prestati biti vidljiva.

Vaše leće nisu izrađene od stakla, a ne znate kako ukloniti ogrebotine iz čaša s plastičnim lećama? Možete koristiti iste metode koje se koriste za vraćanje sunčanih naočala.

Bez obzira na naočale koje nosite - s dioptsima, krema za sunčanje, s plastičnim ili staklenim lećama. Glavna stvar je pažljivo doći do dodatne opreme, pohraniti u posebnom slučaju, a onda će vas trajati dugo vremena.

Čitaj više