Zavjese Vezulki to čine sami: Proizvodnja dasaka i dekorativnih elemenata

Anonim

Tradicionalno, sjenila ili zavjese se ušive koriste za dizajn prozora u našim apartmanima. Ali ponekad takva odluka može činiti dosadno i nezanimljivo. Tada pomoć zavjesa može doći do spašavanja. Na primjer, takozvane zavjese Visulkija. Oni će donijeti vaš interijer osjećaj lakoće i proriznosti. Osim toga, takve izvorne zavjese će ukrasiti prozor, dat će pristup suncu i zraku.

Zavjese iz perli će postati izvrstan ukras prozora u spavaćoj sobi.

Napravite sličnu vrstu zavjesa može biti doslovno od djevojke. U modernim trgovinama možete pronaći zavjese prikupljene od loze, kore ili tanke drvene umire. Ali to je mnogo zanimljivije da prave praste vlastitim rukama. Pogotovo jer vaša djeca može privući vaša djeca. U pravilu, takve klase zajedno s tatom i mamom percipiraju ih kao zabavna igra. A zavjesa će na kraju raditi mnogo ugodnije i "kuće".

Vrste zavjesa za različite prostorije

Zavjese Vezulki to čine sami: Proizvodnja dasaka i dekorativnih elemenata

Koristeći zavjese iz autobusa možete ukrasiti ne samo prozore, već i vrata, a ako želite, možete vizualno ponovno stvoriti zid koji nedostaje.

U ovom trenutku, ova vrsta zavjesa se koristi ne samo za dekor prozora. Oni mogu zamijeniti vrata, ukrašena otvorom ili služiti kao Shirma, zonat u sobi. Različite materijale iz koje možete prikupiti zavjese, omogućuje im da se "uklapaju" u bilo kojem interijeru. Osim toga, ove zavjese, ako je potrebno, lako ukloniti ili objesiti na drugom mjestu.

U pravilu, za proizvodnju tih zavjesa koristite perle, kuglice, drvo. Ali ako želite, možete uzeti standardne materijale. Na primjer, stari CD-ovi, metalni lanci, pripisi pribora. Slične zavjese će služiti ukras za sobu napravljenu u stilu high-tech. A tinejdžer će cijeniti sličan dekor prozora mnogo veći od klasičnih zavjesa.

Uz pomoć zavjesa, soba može dodati boje i donijeti veseli, nestašni element u svom dizajnu. Za ovu uporabu svijetlih velikih perli, stakla, razne kovrčave suspenzije. Ako želite ukrasiti prozor ili napraviti zaslon u kupaonici, možete prikupiti zavjese u morskom stilu. To koristi konvencionalno pamučno uže vezano uz fantazijske čvorove.

Mnoge hostese još nisu cijenili sve prednosti ove vrste zavjesa samo zbog buke, koji proizvode "Visulki", međusobno se susrele. Ali ovaj problem se lako riješi ako napravite zavjesu mekih materijala. Na primjer, kuglice su jednostavne za zamjenu od foomball kuglica. Ili tkati zavjese u tehnici Macrame. Posebno je zanimljivo pogledati takve zavjese od niti za pletenje. Pogodno je za travu, masnoću Alpaca ili Mohair.

Članak na temu: vrtni raspored: Sami dizajn stranice (60 fotografija)

Nije potrebno ukrasiti "visulki" grafikone. Možete obaviti vrh zavjesa gustog tkiva. Zatvorit će prozor na ½ ili 1/3 visine. I elementi i originalni ukrasi zatvaraju otvaranje prozorske ili poda.

Materijali za izradu zavjesa mogu se kupiti u trgovinama koje prodaju šivaći priključci. Izbor perli, suspenzija i drugih ukrasnih elemenata je ogroman. A konačni izgled zavjesa ovisit će samo na vašem ukusu i fantaziji.

Proizvodnja trake za montažne zavjese

Bez obzira na vrstu zavjesa koje odaberete, prije svega trebate napraviti bar na koji će elementi biti priključeni. I prije nego što nastavite do njegove proizvodnje, potrebno je razmisliti o točno kako će biti fiksiran na vrhu prozora ili iznad vrata Prioloka.

Najlakše je daska za popravak uz pomoć vijaka ili noktiju. Zatim u željeznici potrebno je osigurati odgovarajuće rupe. Ako takva metoda fiksacije nije prikladna za vas, možete kupiti posebnu ljepljivu traku, koja se može naći u trgovinama koja prodaju robu za popravak. Kao posljednje utočište, dopušteno je koristiti uobičajenu dvostranu građevinsku traku.

Zavjese Vezulki to čine sami: Proizvodnja dasaka i dekorativnih elemenata

Metode za pričvršćivanje Cornixa za zavjese.

Ako je dizajn zavjesa dovoljno jednostavan, tada koristite čičak traku ("Velcro"). Jedna od njezinih strana (s kukama) uz pomoć ljepila ili manjih karanfacija pričvršćena je na zidu. A drugi (Darling) je na sudjelovanju strane daske.

Da bi željeznica izgledala kao unutarnji ukras, ona mora biti uređena u skladu s tim. Možete koristiti akrilne boje, lak namještaja, morić ili laminirani adhezivni papir. Ukrasna obloga prodana u trgovinama namještaja priključnica bit će opremljena kao ograda. A neki majstori preporučuju korištenje prilično širokog i izdržljivih stropnih postolja od polistirena.

Drvena daska

Najlakši način da napravite grablje od podrezivanja šperploča ili iverice. Ali ne koristite previše guste lim, inače cijeli dizajn može biti pretežak. Trebat će vam sljedeće alate:

Zavjese Vezulki to čine sami: Proizvodnja dasaka i dekorativnih elemenata

Shema lokacije kartice za zavjese.

  • hacksaw ili električna slagalica;
  • bušilica i skup tankih vježbi namijenjenih za rad drva;
  • set emery papira različitih stupnjeva zrnastice;
  • stolar.

Članak o temi: 50 darova ideje 14. veljače s vlastitim rukama (35 fotografija)

Duljina trake ovisi o duljini vašeg prozora ili otvora vrata, kao i od širine zavjese. Visina obično ne prelazi 10-15 cm.

Pijte radni komad dimenzija koje trebate. Uklonite aspekte iz uglova. Za to se obično koriste planovi, ali možete napraviti uobičajeni nož. Uz pomoć grubog sendviča, oko rubova. Na oznaku, bušilice za pričvršćivanje elemenata zavjesa. Udaljenost između njih ovisi o broju "Banglesa" koje ćete učiniti.

Zatim pažljivo poljski bar, uklanja sve nepravilnosti i burrs. Opcionalno, gori može biti ukrašena niti ili ušteđenim uzorkom. Smanjite površinu i primijenite dekorativni premaz. Tek nakon što se ograda potpuno osuši, pričvrstite pričvršćivač na strani s uključivanjem. Nakon toga, možete početi sastaviti samu zavjese.

Proizvodnja zavjesa iz perli, kuglice ili stakla

Prije ukrcavanja na sklop "vizenciji" odaberite materijal koji služi kao osnova za pričvršćivanje elemenata. Obično za ovu uporabu gustu niti (na primjer, cipele) ili ribolov liniju. Poželjna je posljednja opcija, jer je ribarska linija gotovo nejasna. U ovom slučaju, kuglice doslovno "vile" u zraku.

Ako su ukrasni elementi prilično veliki, onda možete koristiti dekorativnu pletenicu, vrpcu ili uže.

Ali zapamtite da tada zavjesa može kupiti malo grub dizajn. Ali u svakom slučaju, trebate sljedeće materijale i alate:

Zavjese Vezulki to čine sami: Proizvodnja dasaka i dekorativnih elemenata

Vrste zavjesa iz perli.

  • škare;
  • velika igla za kotrljanje elemenata;
  • Parafinska svijeća (ona treba podmazati konac tako da je lakše proći kroz perle, a pričvršćivači se mogu pomaknuti ako je potrebno);
  • Elementi za pričvršćivanje krajeva "Vezulek" (mogu koristiti dekorativne četke ili "zaustavljanja" za nizove za odjeću);
  • Jednostavna olovka, mjerenje vrpce za kroad, igle sa svijetlim glavama za oznake;
  • Shema vaše buduće zavjese.

Potonji će trebati ako želite reproducirati bilo koji crtež na zavjesi. Ali onda bi trebalo napomenuti da bi niti iz perlica ili kuglice trebale biti dostupne dovoljno blizu jedni drugima. U ovom slučaju, na baru za pričvršćivanje, bolje je ne popraviti uz pomoć rupa i nosača. To će vam pomoći s klamericom namještaja.

Dijagram uzorka je sastavljen na isti način kao i za vezenje "križ". Treba se sastojati od kvadrata 10 x 10 stanica. Svaka stanica odgovara određenoj boji boje. Sama zavjesa sastavljena je duž okomitog ili horizontalnih redova. Kao shema, možete uzeti gotov crtež za vez. Ali ne biste trebali odabrati previše komplicirani crtež. Za neiskusne majstore, to neće lako ponoviti.

Članak o temi: Kako promijeniti luster

Sastavljanje elemenata zavjesa

Izmjerite nit ili ribolov liniju koju trebate. Njegova veličina treba biti jednaka visini gotovih zavjesa pomnoženih s 2,5 puta. Takvo zalihe moraju biti ostavljene po čvorinama. Ali zapamtite da, ako je potrebno, nit se uvijek može produžiti povezanim s njim nestali segment, a čvor se skriva unutar perli. Mudriji je koristiti nit s visokim sadržajem sintetičkih vlakana ili ribolovne linije. U ovom slučaju, svi pričvršćivači mogu se lagano rastopiti pomoću konvencionalnog upaljača. Tada vaši noduli nikada neće odrijejati. Ali budite vrlo oprezni! Nemojte se naškoditi i oštetiti dekorativne elemente.

Zavjese Vezulki to čine sami: Proizvodnja dasaka i dekorativnih elemenata

Mogućnost perli na liniji ribolova.

Ako želite sastaviti zavjese s horizontalnim redama, tada se niti za sve "Bangles" moraju odmah pričvrstiti na traku za pričvršćivanje. Ali ova metoda nije vrlo prikladna u radu, jer će niti biti zbunjeni. Stoga je mudriji napraviti skup oko vertikalnih redova.

Svaka kuglica mora biti fiksirana s nodulom odozgo i ispod. Čak i ako ćete stvoriti dovoljno gustu web, još uvijek je potrebno odvojiti elemente čvorova. U suprotnom, perle se spuštaju do donjeg kraja niti. A ako ih skupite previše čvrsto, onda će cijela zavjesa biti nefleksibilna, a "Visulki" se može deformirati i uvrnuti.

Popravite gornji kraj niti na traci i donji prianjanje u uhu igle. Oko 1 cm od ruba daske, napravite prve nodule. Mljevite konac kroz kuglicu, dovodeći blizu čvora. U nastavku, ponovno vežite nit. Ako su ukrasni elementi dalje od 1,5 cm jedni od drugih, prije nego što se vozite sljedeći kugli, sigurni 1 čvor još 1. U suprotnom, stavke se mogu razdvojiti samo s 1 čvorom.

Na isti način, prikupite svu nit, stalno se odnose na shemu. Navedeni elementi za spomen na crtež, prelazeći odgovarajuće stanice. To će vam omogućiti da ne budete zbunjeni u procesu montaže. Popravite konačnu nit odozdo i oduzeti tako da ne ometa daljnji rad. Kao sličan način, prikupite sve "vješanje" i osigurajte grafikon na prozoru.

Čitaj više