I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

Anonim

Glavni uvjet u dizajnu interijera je skladno povezivanje različitih boja u jednom sastavu, jer je to kolorističko rješenje - ovo je prva stvar privlači pozornost. Jedan od najpopularnijih u dizajnu "home" prostora je siva. Sigurno je reći da je danas nesporni "ljubimac" među iskusnim dizajnerima.

I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

Sivi zidovi

  • Zavjese s uzorkom do sive pozadine
  • Siva pozadina u apartmanima izgleda elegantno, elegantno i istovremeno originalno. Ako su vaši zidovi uređeni na sličan način, idite pažljivo i odabiru preostalih elemenata dekor, uključujući zavjese, na njihovu shemu boja i teksturu tkanine. Uostalom, to su zavjese koje su logičan zaključak zajedničke stilske slike.

    Gray u unutrašnjosti apartmana

    Siva pozadina je idealno rješenje za elegantne i ultra-moderne dizajne. Ovaj ton daje dizajnerima opsežne mogućnosti za kreativnost.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Tamne i bogate nijanse rijetko se koriste u uređenju stambenih soba. Praksa pokazuje da su najtraženijih tonova svijetlo siva, sivo-plava, - isključivo;

    Ove nijanse izgledaju privlačno i međusobno se kombiniraju i s drugim kontrastnim tonovima. Odabir ove univerzalne boje za dizajn interijera, zabilježite sljedeće točke:

    1. Samosesne nijanse prepoznaju se kao udobna za osobu iz psihološkog stajališta. To su oni koji se često koriste prilikom završavanja stambenih prostora. Hladne varijacije su prikladne u radnom okruženju, što znači da su pogodne za ured, a boja svjetla čelika je za kuhinju.
    2. Tamni tonovi s pravilnom uporabom čine prostor elegantnije. Važno je ne preurediti, inače će prostorije biti sumorni.

      I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    3. Nemojte zlostavljati stilizirane nijanse. Njihovo obilje izaziva razvoj depresije. Ali crtež u boji oblikovanja na zavjesama morat će biti isto tako.
    4. Da biste stvorili elegantan dizajn, koristite kontrastne zavjese za sobu sa sivom pozadinom.
    5. Prokuhano-bijela na sivoj pozadini izgleda pretjerano službeno i podsjeća na bolnicu. Bolje je koristiti mliječne, žućkeste i prljave nijanse bijele boje.

    Članak o toj temi: Samostalno stvaramo zavjese iz perle to učiniti sami

    Ispravne kombinacije cvijeća sa sivim

    Koje će boje zavjesa odgovarati sivoj pozadini? Gotovo nikoga. Može biti svijetle, neutralne, guste ili prozirne zavjese. Važno je da osnovna boja i tkanina na zavjesama nisu monofoni. Pitanja treba odabrati više bogatih tonova, iako su i sive zavjese s kontrastnim ukrasima također prikladne.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Budući da je siva pozadina je baza koja vam omogućuje da koristite bilo koju dizajnerskih rješenja, a zatim odabirom zavjesa u sivoj sobi, slijedite sljedeća pravila:

    • Zasićene i tople zavjese pod sivim zidovima učinit će da je soba svjetlija;
    • Dodajte toplinu u hladnu sobu pomoći će ružičastim, breskvi i limun tonovima;
    • Lila i plave boje sakriti obilje sunčeve svjetlosti.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Svijetle boje

    Da biste razumjeli koje su zavjese prikladne za sivu pozadinu, morate odlučiti o sjeni zajedničke baze sobe. Pažljivo gledajući glavni ton, vidjet ćete da ima "zagrijavanje" i hladne nijanse. Prvi uključuje žute ili crvene boje "aditive". Hladne nijanse su plave ili plave. Cool Boje Zavjese su prikladne pod zidovima s hladnom bazom, a tople zavjese pod sivim tapetom tople nijanse.

    Tekstil neutralne nijanse

    Odabirom zavjesa neutralnih tonova, doći ćete do sto posto hit, jer su pogodni za gotovo sve vrste pozadina.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    • Snjeguljica bijela i krema. Iako je bijela i neutralna, ali izgleda osvajanje na pozadini hladne baze. Snježne bijele zavjese pod sivo-bijelim pozadinom - optimalna opcija. Ako su u zatvorenom prostoru topliji tonovi, poželjno kreme zavjese pod sivom pozadinom.
    • Svijetlo smeđa (bež) i pješčana. Te boje mogu biti i "zagrijavanje" i cool. Solla je savršeno usklađuje s toplom bazom. Zavjese za vlažnu boju pijeska idealne su u kombinaciji s hladnim sivim.

    Svijetle i kontrastne zavjese

    • Žuta boja. Zapanjujuće se kombinira sa sivim i stvara posebnu atmosferu u unutrašnjosti u duetu. Međutim, to je previše svijetlo, dakle, koristeći ga, ograničiti samo nekoliko detalja. Žuta izgleda dobro u gostu i spavaćoj sobi.

    Članak o toj temi: Kako povećati tlak vode u vodovodu? Tri načina

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Ako razmišljate da pokupite zavjese na sivu pozadinu na kuhinji, pogledajte žutu boju. Osigurat će dobar apetit, podići raspoloženje i raspršiti osjećaj tjeskobe.

    • Zelena. Njegove nijanse su pogodne za toplo i za hladnu bazu. U prvom slučaju, to su tamne masline, Verdep, biljne nijanse. U drugom - tamnom proljetnom zelenom, smaragdu, žadu i akvamarinu.
    • Plava. Sve varijacije plave boje savršeno se kombiniraju s hladnom bazom: ultramarinom, safirom, tirkiznošću. Zapanjujući učinak daje zavjesu s uzorkom koji povezuje nekoliko varijacija plave odjednom. Ova opcija je prikladna u spavaćoj sobi, gostiju i ured.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Plavo

    • Ljubičasta. Velika harmonija sa sivom. Ovaj ton je prikladan u raznim stilskim rješenjima, glavna stvar je odabrati dobru nijansu: od natječaja gripa do zasićene šljive. Ako želite pokupiti zavjese na sivu pozadinu u unutrašnjosti dnevne sobe, onda definitivno obratite pozornost na ovu kombinaciju. Ova kombinacija će dodati sobu za dinamizam, međutim, tekstilna boja ne bi trebala biti nepotrebna privlačna, inače će iritirati i zaljubiti.
    • Crvena i ružičasta. Iako se odnosi na tople boje, ali nijanse: burgundy, trešnja, karmin i malina dobro su u kombinaciji s hladnom bazom. U ružičastoj paleti boja na hladne nijanse uključuju čistu ledenu ružičastu, Fuchsiev, lila ružičasta, čaj ruža.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Kada se u sobi dominiraju topli tonovi, poželjno je odabrati breskve, terakote i koraljne zavjese do sive pozadine.

    • Siva. Tekstil ove boje u kombinaciji sa sivim zidovima omogućit će da se postigne zanimljiv dizajn. Ali u isto vrijeme, zavjese trebaju biti ravna tamnija ili svjetlija boja. Sivo-bijele zavjese s kontrastnim uzorom privlače pozornost na prozore i stvoriti ugodnost atmosferu.

    Zavjese s uzorkom do sive pozadine

    Ako želite razrijediti situaciju s uzorcima i drugim ukrasnim elementima, možete se sigurno oslanjati na svoju fantaziju. S pravim pristupom, lukovima, grafikovima i motley ornamentom imaju pravo na postojanje. Zavjese pod sivom pozadinom s uzorkom je nužna mjera, osobito kada su zidovi monofoni. Cvjetni motivi će stvoriti romantičnu atmosferu u sobi, a sažetak crtež će napraviti sobu elegantan i elegantan.

    Članak o toj temi: Kako napraviti ribnjak u zemlji, u vrtu, u blizini kuće

    Zavjese ispod srebrne pozadine mogu imati čelični crtež, dok boja luke ne igra posebnu ulogu. Takvo rješenje je prihvatljivo za klasični dizajn i za suvremene destinacije.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Ponekad su ljudi zainteresirani za: koje zavjese kombiniraju sa sivom prugastom pozadinom. Tako da takve zidove bolje je pokupiti klasične monofonske zavjese. Mali cvjetni uzorak na pozadini dobro je u kombinaciji sa sličnim, ali više povećanog uzorka na tekstilu. Planinske platnene se biraju na veliki ornament, ponavljajući boju pozadine. Sjajni dekor na zidovima se kombinira s metaliziranim zavjesama, kao i s biserskim priborom.

    I znate što će zavjese odgovarati sivoj pozadini

    Malo cvijeće na zavjesama nisu usklađeni s velikim otiskom na zidovima. Ako je crtež na tekstilu i pozadinu odabran isti, pozadina bi trebala biti drugačija.

    Pogledajte video dizajn

    Pronalaženje dizajna, imajte na umu da obilje dekora može naškoditi glavnoj ideji. Ponekad je tkanina samo zanimljiva draperija - dovoljan ukras. Očigledna činjenica - na prljavštinu i prašini sa sivom pozadinom odmah žure u oči. Stoga, pokupiti tekstil za otvaranje prozora, dati prednost ne-nabrovnima tkiva, na kojima prašina neće pasti u slojevima. Korisna mjera - jednom tjedno provodi mekanu i kemijsku čišćenje zavjesa.

    Čitaj više