Kućni tekstil: Vrste, materijali, značajke

Anonim

Tekstilni proizvodi su neophodni u svakom domu: posteljina, kadu i kuhinjski ručnici, vrpce, stolnjaci i salvete, zavjese, ogrtači za namještaj - sve ove predmete čine situaciju uistinu ugodno, a život je udoban. Kako odabrati pravu tekstilu za dom?

Kućni tekstil: Vrste, materijali, značajke

Prije svega, morate nastaviti iz načina rada proizvoda. Kućni tekstil, kao i neke druge kategorije (jela, odjeća, cipele), mogu se podijeliti na namijenjenu za trajnu i nepravilnu uporabu. Na primjer, Osiborijeve salvete će biti korisno nekome tko želi organizirati večeru u japanskom stilu, lana stolnjak s vezom i ručne čipke jedva će pokriti stol češće od godinu dana, a uštedjeti ili svilena posteljina spremiti za posebno svečani slučajevi. Takvi tekstili obično kupuju u specijaliziranim trgovinama i pažljivo se brinu o tome.

Kućni tekstil: Vrste, materijali, značajke

Kućni tekstil: Vrste, materijali, značajke

Za svakodnevni život, nepretenciozni proizvodi od izdržljivih tkanina s dobrom kvalitetom bojanje su prikladniji. Zapamtite, sve što dolazi izravno s kožom osobe trebala bi imati što je moguće prirodne kompozicije: za posteljinu, ručnici za kadu i ogrtači najprikladniji materijal je sto posto pamuka, od kojih je Terry tkanina, Hawk, Satin. Nedavno je posteljina od bambusovih vlakana također dobio širenje - to je skuplje od pamuka, ali u isto vrijeme mekše i nježno. Kuhinjski ručnici, spremnici i pregaču mogu biti izrađeni od lana, što je više regala do mehaničkog trošenja. Cartini i zavjese, deke, prekrivači, dekorativni jacowcase proizvode se uglavnom iz pomiješanih ili sintetičkih tkiva, što je vrlo opravdano: slični materijali su manje, lako se očiste i odbacuju, otporni su na abraziju.

Kućni tekstil: Vrste, materijali, značajke

Članak o toj temi: Kako i kako poravnati drveni pod pod linoleumom

Čitaj više