Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Anonim

Za mnoge Dacms, bazen je san. Ali, kao što je praksa pokazuje, sasvim je moguće bez vlastitih i malih sredstava. Ponekad - vrlo mala. No, bazen u kolibi i za djecu je koristan, a za odrasle: voda izvrsno ublažava umor i živčanu napetost.

Bazen za davanje: vrste i značajke

Svi dizajni bazena mogu se podijeliti u dvije velike skupine: nepokretne i privremene. Stacionarno uključuje sve sadržaje, djelomično ili potpuno prekriveno tlo, koji se ne mogu premjestiti bez razaranja. Zdjele takvih bazena izrađene su od monolitnih betona, cigle, ponekad korištenih betonskih blokova tijekom konstrukcije. Oni mogu koristiti polimerni liner (plastičnu posudu) ili osigurati hidroizolaciju pomoću filma ili premaz hidroizolacijskih materijala.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Početna faza izgradnje stacionarnog bazena

Privremeni bazeni uglavnom su napuhavanje i okvir. Odlikuju se činjenicom da su u proljeće instalirani, au jesen, presavijte i skrivaju se.

Kakav bazen je bolji? Ako još niste sigurni, trebate takav "atrakcija" na web-lokaciji ili ne, kupite najjeftinije i brze montirane: napuhavanje. Drži vodu na račun napuhanog prstena. Nedostatak takvog bazena nije najveća dubina: 1,2 metra zajedno sa stranama su njegova granica.

Ali, ako ste za obrambeni, nećete misliti bolje, a odrasli "objesiti" na zidu se mogu opustiti nakon "odmora" u zemlji. Ovisno o kvaliteti i intenzitetu uporabe, moći će živjeti od nekoliko godina do četiri ili pet.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Čak iu napuhavanje, više ili manje udoban može se opustiti i odrasli

Malo više i malo složenije u instalaciji okvira. Već ima okvir u obliku cijevi, koji je obješen u posebnom filmu u obliku zdjele. Dubina takvog bazena - do 1,8 m.

Stacionarni bazeni su već za one koji su odlučili da je on jednostavno potreban za svoj bazen u zemlji. Uređaj i održavanje - užitak nije jeftin. Prvo kopanje jame, zatim se uliva monolitna ploča, druga faza - zidovi su podignuti. Događaji na hidroizolacijskim zidovima su potrebni izvan - tako da podzemna i talište ne prodire u zdjelu. Nakon - izolacije zidova. Ako se to ne učini, voda će se grijati problematično. Nakon toga, skup mjera počinje za hidroizolaciju zidova unutar zdjele, a zatim - završni rad.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Veliki bazen treba stalnu skrb

Ali gotova zdjela nije cijeli stacionarni bazen. Potrebno je očistiti vodu: lišće, prašina i smeće će biti sirovo u njoj, bakterije i alge se množe. Da biste donijeli vodu u red, potrebna je crpka, filtarski sustav, kemijski reagensi i još uvijek sredstva za "crtanje" lišća i sediment s dna. Dio opreme je također potreban za servisiranje privremenog bazena, ali budući da je volumen manje, često je moguće bez ručnog čišćenja ili zamjene vode i moguće je biti odvijač. A ako je u stacionarnom bazenu najmanje 5-6 tona vode (to je mala zdjela od 2 x 3 dubine 1,4 metra), onda se čak i takav volumen ručno čisti problematično.

Instaliranje bazena okvira u kućici

Bez obzira na inflatabilni ili okvirni bazen, stavit ćete, potrebno je pripremiti platformu za to. Ti bazeni mogu biti pokopani malo u tlu, a možete staviti na pripremljenu platformu. Nije važno. Važno je da je površina glatka i travnjak nije najbolji način, čak i ako je to. Trava ispod dna počinje se razgraditi, a vrsta mjesta, nakon što je bazen uklonjen, vrlo jadan.

U kućici, bazen "Esprit Big" stavljen je u promjer od 450 cm, s visinom od 130 cm. Odlučeno je da ga zakopavaju gotovo pola. Što su učinili. Počeo s pripremom Pita:

  • Mi uklonimo prigradski sloj tla na parceli koja je više od bazena u svim smjerovima za 40-50 cm. Ova alineja je minimalna. Upute ukazuju na vrijednost od 1 metra. Ako možete - učiniti više.
  • Dubina retka za bazen "na površini" je oko 20 cm, za progutanu, dodajte željenu dubinu na koju planirate zakopati. U ovom slučaju, Kotlovan je umro do dubine od 80 cm. Dno je bilo izravno, kamenje je uklonjeno, korijenje.
  • Pjesni sloj je prekriven slojem pijeska i nabijen. Obmaveni sloj treba biti 10-15 cm. Ako su tla dobro ispuštena, pijesak se prolivena s valjcima, zatim zalijevanjem. Kotlovan se može uličiti u potpunosti. Kada voda napusti pijesak, bit će poravnat. Ako voda bude loše (kao u našem slučaju), uzimamo lambling i umeće pijesak. U svakom slučaju, površina mora biti izravnana na razinu, a to je nagrebano tako da staza ne ostane od noge.

    Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

    Ovo je pripremljena mačka s slojem geotekstila

  • Tako da dno onda nije išla "valovi", možete položiti sloj geotekstila. To je takav netkani materijal (na fotografiji crne boje). Neće se klijati korijene, a također služi kao prepreka za bugove / crve, koje mogu pomaknuti film.

U ovoj bazi možete staviti okvir ili na napuhavanje bazena. Ovaj dizajn bazena ima zid metalnog okvira i police za podršku koje su pričvršćene izvana. Preskočio u zemlju dio zidova poželjno izolaciju. Trebate grijač i na dnu: tako da je voda brže i ne ohladi.

Prvo, na dnu odbijamo profil u obliku prstena. Tada dobivamo metalnu stranu, izostavljamo u jamu (jedna osoba se neće nositi - tvrdo), opustite se, ulazimo u potonji profil, povezujemo se. Rad je jednostavna, sve je jasno: list je pao na pravom mjestu.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Unutarnji okvir bazena

Zatim uzimamo EPPS i izvadimo na dnu bazena, rezanjem rubova, pokušavajući učiniti praznine minimalne. Nakon polaganja polistirena, zglobovi i rubovi se probude s pijeskom (prema uputama). Zašto je odabrana polistirena pjena, a ne mnogo jeftinija pjena? Pjena ispod mase vode je spljoštena, a učinak takve izolacije će biti nula. Epps izdržava teška opterećenja, iako je skupo.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Unutar polistirenske pjene

Nadalje, prema unutra umetnite oblogu iz filma, više ili manje ispravlja i privremeno pričvršćene na strane viskija. Zatim počinjemo plivati)))))) Zatim postupno dodavanje vode. Željeznički film na zidovima.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Proces niveliranja filma

Napomena - Bolje je izvršiti posao u sunčanom toplom danu, a ne samo zato što je "taljenje" hladno. Film se omekša na suncu, raširio ga je lakše. Radili smo bez sunca - ostali su nabori, iako to nije utjecalo na užitak kupanja.

Nakon postupaka vode, ukrućenja su instalirani vani, instalirajući fiksiranje trake na gornji rub bazena. Zatim nastavio s zagrijavanjem zidova. Na fotografiji na vrhu, polaganje jednog sloja započelo je i općenito je stavljeno dva - 3 cm svaki. Debljine ploče savijaju teške i tanke - lako. Jer polistiren instalacija nije trebala mnogo vremena.

Instaliranje izolacije, počeo je zaspati jamu. Budući da imamo gline, koristili smo naše izvorno zemljište: tako da voda ne provodi ispod zidova. Podnio mali sloj, protrlja, i tako do vrha. Trenutak: voda bi trebala biti nanite u zdjelu.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Već je nakon mrštenja

Upute imaju preporuku - napravite vanjske potporne zidove. U ovom slučaju, oni nisu napravljeni. Stubište je do polovice Zakopana, jer je dizajniran za punu visinu, a ovdje se pokazalo 65 cm. Ovdje na ovoj dubini i zakopana izvana. Ostaje instalirati opremu.

U preporuci su instalirani filtar i crpka. Nakon povezivanja ispostavilo se da je to malo na mjestu spoja. Nakon djelomičnog odvoda vode i sušenja, mjesto je propušteno brtvilom (neutralnom silikonom otpornom na vlagu). Problem je nestao.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Gdje piti ...

To je to. DACHA bazen je spreman za korištenje.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Ovo je već sa svim uređajima.

Model je izabran bio otporan na smrzavanje, kako se ne može sklopiti sve za zimu. Zdjela je prekrivena drvenim štitovima.

Preporučena metoda instaliranja okvira okvira okvira prikazana je u videu.

Prikupljeni okvir

Ako ostavite nešto opasno na parceli, možete kupiti još jedan dizajn. Ovo je samo sustav regala i umetak visi s filma. Izgleda kao bazen kao na fotografiji ispod, nikad ne puca, ali je instaliran na vrhu.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Prikupljeni okvir

Iako je na fotografiji samo na travnjaku, ponavljajući ovaj "feat" ne vrijedi. Osim toga, travnjak se pretvara u prljavu kašu, tlo izvlači svu toplinu. Sezona kupanja s tako iznimno kratkom. Čak iu toplini ujutro voda je hladna, možete plivati ​​samo s ručka. Općenito, bolje je napraviti zagrijani pod ispod bazena. Njegov uređaj ne uzima mnogo vremena i novca, ali korištenje bazena je prilično prikladan.

Početak je isti kao što je opisano: kopanje Pita. Njegova dubina od oko 20-25 cm. Prvo, drobljeni kamen s slojem od 10 cm, to je dobar tramd. Položiti geotestil. On neće dati miješati pijesak i ruševine. Odozgo na njemu - pijesak, koji je također izbačen. Na pijesku već možete instalirati bazen, ali to također nije najbolja opcija. Pijesak se vuče kroz svu dacha i vole ga ... hoda mačke. Stoga je bolje postaviti na vrh barem domaće betonske ploče, popločati ploče, pospite šljunak, kao na fotografiji.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Pospite bazen oko perimetra šljunka, tako da je prikladnije hodati, a pijesak nije nastavio na mjestu

Također možete srušiti štit od drvenih odbora, ali ploče moraju biti polirane i tretirane antibakterijske impregnacije. Možete koristiti kompozit DPK-polimera DPK-a. Oni definitivno ne trune i mrazevi se ne boje. U ovoj bazi možete staviti bazen. Ali u ovom slučaju (osim drvenog kore) će zagrijati vodu će biti teško.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Bazen na drvenoj bazi

Zagrijavanje je potrebno. Ovo je najmanje 10 cm EPPS, položeno ispod dna i prekriven geotekstilima - kao privremena opcija. Za trajnu izoliranu nevolju potrebna je dublja jama: 15 cm povećava dubinu. Slijed slojeva je takav: ruševina, geotekstil, pijesak - 10 cm, EPPS - 10 cm, geotekstil, pijesak - 5 cm, ploča za popločavanje ili peći.

Na značajkama dizajna raznih okvira u videozapisu.

Bazen na napuhavanje u kućici

U istom je razlogu staviti na napuhavanje bazena. Samo su oni jednostavno instalirani: uzmite crpku i počnite crpiti prsten. Kada je ispunjen zrakom, voda se pokreće unutra. Prsten se postupno pojavljuje, podižući rubove bazena. Kada cijeli zid je izravnavanje, možete pretpostaviti da je bazen postavljen.

Plastični bazen: Instalacija s vlastitim rukama

Najlakši način da napravite stacionarni ulični bazen na kućici - od plastike ili kompozitne (fiberglass) liner: gotova zdjela. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina da napravite fiksni bazen u kućici ili u blizini kuće. Pod njim se kopa jama, u kojoj je instaliran. Jedna od opcija instalacije je u izvješću o fotografiji.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Kupljena plastična zdjela za bazen

Veličina odabrane plastične posude 183 * 415 * 140 cm. Obrazac je odabran najjednostavniji - za jednostavniju instalaciju. Sve je počelo u oznaku stranice pod jamom. Zdjela je okrenula naopako, kružila iz kontura, dodala je 5 cm na ploče (planirana instalacija u drvenom okviru). Tako su pokucali klinovi, ispružili konopac, počeo kopati.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Početak zemlje

Dio strane odlučio je otići van, jer dubina jame je 1 metar. Dno sloja pijeska je oko 15 cm, sve je poplavljeno vodom kako bi se kompaktno složio supstrat.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Pijesak kondenzirana, poplavljena voda

Dok voda ostavlja, pijesak se isuši, od debljinih ploča od 2,5 cm, štitovi su pokucani na veličinu jame. Okvir se koristi kao okvir od 50 x 50 mm, a popločan je na vrhu štitnika. Na ovaj Brus je pričvršćen gornji rub plastične posude.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Montaža

Sve ploče obrađuju antiseptik za izravan kontakt s tlom. Proizvođač obećava 10 godina bez truleže ...

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Štitovi su instalirani u jamu

Kada su prikupili i osigurali sve zidove unutar umetnute zdjelu. Dno je dobro palo, visina je izračunata ispravno.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Umetnuta plastična posuda unutra

Na perimeru bazen treba biti strana armiranog betona. Za čvrsto spojiti zdjelu s betonom, uglovi su ugrađeni oko perimetra. Oni su vezani za Bruse i rub zdjele kroz, nehrđajuće vijke i orašaste plodove.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Svježe kutove oko perimetra bazena

Kako bi plastika, rubovi "hodali" rubovima Grabcin.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Stezaljka popravlja položaj zdjele pri montiranju kutova

Armatura je pričvršćena na instalirane kutove. Koristi se 15 mm, ležao je 4 bara: dva gornja i dna. Pletenu posebnu žicu.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Jačanje pojačanog pojasa za bočnu stranu

Na perimetu je oplata. Prvo pod armaturom, pijesak je glasnik, jer su instalirani vanjski štitovi. Iz unutrašnjosti ploča su žabe s gustim filmom tako da je lakše ukloniti oplatu. Također instalirane hipoteke: preljevni cijevi. Oni će biti povučeni izvan bazena i štitit će zdjelu prelijevanja.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Oplata i ispusna cijev

Prije napune betona počelo je poplaviti šalicu vode. Potrebno je da ga beton ne daje. U isto vrijeme, preostale baze između zidova zdjele i platformske praznine su pali pijeska. Ispada da je zdjela fiksirana u najboljem položaju. Kada je gotovo napunjena, beton je izliven u oplatu, tretirana vibratorom kako bi se povećala utvrda i homogenost.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Betonska poplava

Četiri dana je uklonjena oplata. Strana je bila 40 cm širine i koliko visine. Zatim, početi pripremati osnovu za završetak susjednog teritorija.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

S jedne strane, morao sam stisnuti pijesak, s druge strane kako bih uklonio malo tla

Budući da je parcela malo s pristranosti, s jedne strane morala sam ukloniti tlo. Na perimeru je dodan i nabijen. Na poravnanoj površini ruberoid se valja.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Ruberoid je položen na usklađenom tlu oko bazena

Dodaje se na drugi sloj pijeska, koji je bio složen pločama za popločavanje. Utori između pločica također traže pijeskom.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Na vrhu vrećice još uvijek pijesak

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Položene su ploče

Dakle, da lišće ne padne u bazen, smeće i drugi kontaminanti nisu pali, staklenik je kupljen od polikarbonata, sastavljenog i instaliran kao sklonište za bazen. Pokazalo se da je vrlo zgodno: toplo i svjetlo.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Izvan staklenika je postavljen))))

Samo je potrebno čvrsto popraviti, snažan se vjetar pomaknuo. Morao sam se prilagoditi. Bazen u kućici radi zimi, ali tek nakon što je kupka prekinuta)). Za zimu, prazne boce s vrtložnim poklopcem bačeni u vodu. Kada se zamrzavaju voda, oni služe kao prigušivač, uzimajući većinu opterećenja od leda na sebe.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Ovo je bazen u kolibi koju čine vlastitim rukama.

I do kasne jeseni kupanja i samo tako, samo instaliran sustav za grijanje vode tako da je bio više ili manje udoban.

Gospodarstvo opcija: Baner bazen

Ako trebate ekspresnu verziju bazena uz minimalne troškove - možete napraviti uski film. Na primjer, stari banner. Tkanina se koristi gusta za njih, i moguće je kupiti stari peni u agenciji. Ako trebate bazen u vrtu - to je materijal: trošak je minimalan.

Dakle, naoružani bannerom, kopanjem jame, što je mnogo manje od platna u veličini.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Proširiti banner u jamu

U dampinskom jamu stavljamo film, širio se. Za uzorak je umrla mala veličina jame: iznenada se ne sviđa. Budući da su banneri, ipak postavili dva. Drugi je također pokušao ispraviti.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Drugi banner bio je osumnjičen odozgo

Na rubove filma od strane vjetra nisu cvjetali, bili su pritisnuti cigle i ispustili crijevo kako bi regrutirali vodu.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Baciti crijevo

Dok je voda ponovno uhvaćena, mala zemlja je bila izvezena oko "zdjele" ispod filma, otvrdnjavajući mekši. Bili su položeni cigle.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Dok je voda stečena, rubovi su pritisnuli cigle

Ostavili su "bazen" kako bi uživali na suncu. Nakon tri sata provedenih testova. Volio sam rezultat. Odlučeno je proširiti dio "plivanja".

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Testovi bazena u zemlji

To, naravno, nije super opcija, ali se možete osvježiti. Vrijeme je za "izgradnju" trajalo 2 sata. Glavna stvar je iskopati jamu. I dalje je slučaj nekoliko desetaka minuta. Fotografiju ispod iste ideje provedene u većoj mjeri. Film je kupio za bazene i upletena dva komada - kako bi napravio više voluminoznog "mora".

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Veći filmski bazen

Ovdje, usput, nekoliko bazena DACHA napravljenih od djevojčica: kantu iz bagera i visoke gume.

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Izdržljiv bazen na kućici je jednostavan))

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Predivan!

Fotografija bazena

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Za zaštitu vode iz smeća koja je potrebna iznad bazena

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Može se napraviti oko bazena

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Napuhav bazen - za djecu Velika opcija

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Još jedna mogućnost skloništa za polikarbonat bazen. Izgrađena na istoj tehnici kao i zvijeri

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Plastični liner može biti okrugli

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Bazen na napuhavanje također se može zakopati, ostavljajući samo prsten na vrhu

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Sklopni nadstrešnica je također prikladno

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Par se može staviti izvan izrade okvira za to

Kako napraviti bazen u vikendici: foto izvješća + video

Ljepota))

Članak o temi: Izgradnja skrovnih vrata, uređaja

Čitaj više