Caltal Country House: Moderna sauna

Anonim

Danas sauna u podrumu nije nešto neobično. Mnogi poznavatelji zdravog odmora i neobičnog razonoda stvaraju takve prostore kako bi dali podrum funkcionalnosti i istovremeno dobili prikladnu, praktičnu sobu u kojoj se možete u potpunosti opustiti, a ponekad i postati. Zanimljivo je da se sauna s vlastitim rukama u podrumu stvara brzo i kvaliteta, podložno poštivanju svih normi i preporuka, nije niže od rada profesionalnih majstora.

Caltal Country House: Moderna sauna

Sauna u podrumu privatne kuće

Značajke uređaja dimnjaka i ventilacije u sauni

Posebnu pozornost treba prikazati u procesu stvaranja dimnjaka, jer peć za grijanje saune u podrumu kuće i dalje će morati postići potrebnu atmosferu, koja toliko privlači ljude iz modernih električnih opcija.

Caltal Country House: Moderna sauna

Uklanjanje ispušnih plinova kroz dimnjak u zidu

Stvaranje dimnjaka, važno je zapamtiti posebnost saune: grijanje je izložen isključivo zraku, au tradicionalnoj kupki, posebno ruski, grijanje se provodi u odnosu na vodu , Ova značajka "suhe kupelji" pruža vruće i relativno suhi zrak u zatvorenom prostoru, dok je u uobičajenom to vruće i istovremeno mokro. Iz tog razloga koristi se prijem zalijevanja u kamenje tople vode za ovlaživanje.

Uređaj dimnjaka u sauni zahtijeva posebnu pozornost. U svojoj ulozi može izvršiti ventilaciju tipa opskrbe i ispušnih plinova. Visina stropova treba biti 2 metra, ali treba pamtiti da je grijanje potrebno ozbiljnije.

Caltal Country House: Moderna sauna

Dopušteni plinovi kroz dimnjak u stropu

Ukupna površina sobe je 10 m2. Kako bi se stvorila dobru cirkulaciju protoka zraka, koja će ažurirati zrak u sobi, ne mora se oguliti, bit će potrebno napraviti dvije rupe - odozgo i ispod. Rupa za protok zraka treba biti smještena ispod pećnice tako da se može odmah zagrijati. Ekstrakt bi trebao biti smješten ispod police na visini, oko jednog metra iznad poda. Ako sve učinite u skladu s preporukama, ventilacija u sauni će biti dobra.

Savjet: Nemojte imati ispušnu rupu iznad police u parnoj sobi, jer se ispada da će kretanje zraka biti brzo, to jest, bit će nacrt koji može podrazumijevati različite bolesti, do upale pluća ,

Često se gornje i donje police koriste iu sauni, tako da se malo drugačiji tip uređaja treba koristiti za ventilacijski uređaj. Kada se zrak zagrijava, tada je potreban priliv čistog, svježeg zraka - trošak cijelog cirkulacije je na nadmorskoj visini od 1,7 metara, a zagrijava se na razini od približno 25 cm od poda.

Da bi ventilacija bila savršena stručnjaka, preporučuje se da izolacija ispušne cijevi, to je potrebno iznad razine stropa u sauni.

Caltal Country House: Moderna sauna

Ventilacijski uređaji u sauni

Članak o temi: Kako kupiti unutarnja vrata jeftino? Savjeti majstori

Glavne točke saune

Ugodna sauna u privatnoj seoskoj kući trebala bi biti opremljena nekim pravilima koja su glavni za one koji konstantno koriste ovu sobu. Da bi zaista dobru cirkulaciju u sauni potrebno instalirati poseban uređaj - ventilator ispušnih plinova, koji se najbolje nalazi na kraju cijevi.

Sauna je lekcija odgovorna, koja zahtijeva odgovoran pristup slučaju. Treba podrazumijevati da je u podrumu sastavni dio privatne kuće, nemoguće je stvoriti bazen, jer uzrokuje stvaranje plijesni i gljivica.

Caltal Country House: Moderna sauna

Ventilacijska rešetka sa saunom ili kadom

Osim toga, svi materijali koji se koriste u procesu izgradnje ili završne obrade trebaju biti otporni na visoke temperature i njihove oštre fluktuacije, a također ne sadrže kemijske komponente, jer mogu dodijeliti isparavanje, štetne za zdravlje.

Što se tiče parametara, preporuke su sljedeće:

  • Prvi red police u maloj sauni preporučuje se niža nego na visini od 45-50 cm od poda;
  • Drugi red, ako je osiguran - na 90 cm od poda, ali treći ne bi trebao biti veći od vrijednosti od 135 cm.

Ako prostor dopušta, optimalna udaljenost u visini između police se smatra 1,2 metra, a širina samih polica treba biti 50 cm.

Caltal Country House: Moderna sauna

Dizajn saune s drvetom i kamen

Važno je udovoljiti desnoj mikroklimi, koja će pomoći sauni koja se nalazi u privatnoj kući, biti udoban i udoban. Optimalni pokazatelji koji trebaju biti uređeni pomoću ventilacije i peći:

  • vlažnost 15%;
  • Temperatura 110 stupnjeva.

Važno je zapamtiti da su saune u svom klasičnom razumijevanju, mnogo poželjnije za podrum u privatnoj kući od ruske kupke. Razlog je nedostatak vlažnosti. Osim toga, uređaj saune će imati minimalan utjecaj na izgradnju kuće, a također je lakše olakšati.

Članak o toj temi: skladna uporaba bež kauča u unutrašnjosti u dnevnom boravku

Caltal Country House: Moderna sauna

Kompaktna sauna u podrumu s tušem

Zaključak

Sauna u podrumu je pravo rješenje, jer ugradnja kotla za grijanje vode ne treba, dakle, osoba koja nema iskustva moći će učiniti sve. Uređaj sobe omogućuje vam da se smjeste s udobnosti na malom prostoru, tako da je moguće ne uzeti cijeli podrum za rad ako njegovo područje prelazi 15 m2.

Budući da će napraviti punopravni bazen prema pravilima korištenja podruma u kući neće raditi, najbolje je instalirati tuš kabinu, u kojoj možete isprati s vremena na vrijeme.

Sauna na podrumu više se ne smatra neobičnim, jer su ljudi naučili cijeniti raspoloživi prostor i koristiti svaki metar trga s korist za sebe. Slična soba stvorena u kući će uživati ​​u svim ljepovima odmora u bilo koje doba godine bez najmanjih rizika. Zato radovi na stvaranju saune u podrumima dobivaju na popularnosti kod ljudi.

Čitaj više