Kako prenijeti grijani ručnik

Anonim

Početak rada za popravak kupaonice, mnogi se pitaju je li moguće ukloniti grijanu ogradu ručnika i kako to učiniti. Definitivno je nemoguće odgovoriti, kao što bi svi trebali odlučiti, bez obzira radi li se o ovom uređaju. Mnogi smatraju da je nužan atribut koji bi trebao biti u svakoj sobi, drugi ne vide nikakvo značenje u njemu. Prije uklanjanja grijane željezničke ručnika, morate razumjeti što je potrebno za koje se izvodi.

Kako prenijeti grijani ručnik

Dijagram vodnog ručnika.

Vrste tračnica ručnika

Sve grijane tračnice ručnika podijeljene su u tri glavne skupine:

  • voda;
  • električna;
  • Kombinirani.

Posljednji tip kombinira funkcije prvog i drugog.

Najčešće, zavojnice za kupaonicu proizvode se pomoću konfiguracije m-oblika ili U-oblika. Takvi uređaji imaju prilično nizak prijenos topline koji je samo 0,5 kW. Nakon što je pričvršćen na grijane tračnice ručnika, proizvođači nastoje postići veći prijenos topline, tako da u modernim uređajima doseže 3 kW.

Kako prenijeti grijani ručnik

Dijagram hladnjak oblika PM u kombinaciji s police.

Vodeni zavojnici ugrađeni u kupaonicu djeluju kao baterije grijanja, tako da se najčešće nazivaju dizajnerskim radijatorima. Mogu se koristiti u bilo kojoj kupaonici, bez obzira na njegov interijer. Sušilice vode izrađene su od nehrđajućeg čelika, mogu biti polirani, mat ili obojeni. Raspon boja modernih voda zagrijanih ručnika je raznolik, tako da se mogu lako odabrati za bilo koji unutarnji stil. Osim nehrđajućeg čelika, često se koristi njihova proizvodnja, crnog metala, lijevanog željeza ili ne-obojenog metala.

Električni grijani ručnik tračnice su idealne za one apartmane u kojima je dovod tople vode s vremena na vrijeme odspaje se s vremena na vrijeme. Njihova prednost je nedostatak potrebe za izradom umetka u vodovodni sustav, tako da se mogu instalirati gotovo na bilo koji zid u kupaonici. Većina modernih modela kontrolira posebna upravljačka ploča. Osim toga, mogu se programirati za održavanje određene temperature.

Električni svitak se također koristi u vrijeme kada ne postoji mogućnost povezivanja vode na postojeći sustav tople vode. Električni uređaj omogućuje zagrijavanje kupaonske sobe bez pribjegavanja neugodnoj i u isto vrijeme skupo rješenja. Važno je napomenuti da se električni uređaj može samostalno povezati bez pozivanja na stručnjake. Da biste to učinili, to je prilično pažljivo pregledano od strane dodanih uputa i upoznajte se s pravilima i zahtjevima koji se postavljaju na ugradnju električne opreme u prostorijama s konstantnom visokom vlagom.

Kako prenijeti grijani ručnik

Priključni dijagram ručnika na DHW ili sustav grijanja.

U većini slučajeva, najpogodnija uporaba kombiniranih ograđenih ograda. Kada u cijevima ima tople vode, koriste se kao uređaj za zalijevanje grijanja, a tijekom isključenja - električni.

Članak na temu: staklena vrata za kupke - tajne visokokvalitetnog odabira

Da biste odabrali desnu grijanu ogradu za ručniku za svoju kupaonicu, možete se savjetovati s stručnjacima koji će odabrati najoptiju optimalnu opciju za jedan ili drugi slučaj. No, bez obzira na vrstu odabranog uređaja, treba pamtiti da grijana pruga ručnika pruža dodatnu udobnost, toplinu i praktičnost.

Funkcije ručnika

Zagrijana ručnika, instalirana u kupaonici, je mali uređaj koji donosi velike koristi. Osim glavnog odredišta, koji se nalazi u sušilici stanovnika stana, grijane tračnice ručnika grijali su sobu, eliminirajući je od prekomjerne vlage, što sprječava stvaranje kalupa, gljivica i neugodnih mirisa. Zahvaljujući svitku u kupaonici, stvorena je povoljna atmosfera za tuširanje.

U većini tipičnih kuća koje su izgrađene u sovjetskim vremenima, ugradnja grijane pruge ručnika predviđena je za projekt. Najčešće je bio instaliran točno iznad umivaonika, koji je vrlo neugodan. U ovom slučaju, nije potrebno u potpunosti ukloniti željeznicu za ručniku, dovoljno je prenijeti na drugi zid, zamjenjujući ga modernim modelom, koji ne samo da ima atraktivan izgled, već i vrlo kompaktan, što znači da neće Uzmite puno prostora u malim kupaonicama.

Kako prenijeti grijani ručnik

Za prijenos grijanog ručnika na drugi zid, odobrenje bilo koje instance nije potrebno.

No, u isto vrijeme potrebno je zapamtiti da se sve smetnje u početnom rasporedu stambenog prostora smatra ponovnom razvijanjem. Prijenos zavojnice ne utječe na osnovu BTI. Stoga, ukloniti i prenijeti ga na drugi zid, ne postoji koordinacija s relevantnim organizacijama. Da biste to učinili, dovoljno je dobiti dopuštenje u društvu za upravljanje, nakon čega možete odmah početi raditi. Unatoč tome, u nekim slučajevima može biti potrebno koordinirati rad. Da biste to učinili, kompletan paket dokumenata će: kopija osobnog računa, ekstrakt iz kuće i paket objašnjenja.

Da biste dobili dopuštenje za prijenos svitka, morate obaviti nekoliko koraka, naime:

  • nacrtajte projekt;
  • opravdati potrebu za takvim radom;
  • pokupite materijale i svađajte svoj izbor;
  • Priložite podatke o hidrauličkom i termičkom spoju ovog sustava na projekt.

Važno! Koordinacija prijenosa svitka u kupaonici može se napraviti prema skicu, koja će uštedjeti snagu i vrijeme.

U ovom slučaju, sve se promjene odražavaju na kopije masovnog plana, koji se, kao i svi drugi dokumenti, pripisuju stambenoj inspekciji. Nakon što njezini zaposlenici izdaju dozvolu, bit će moguće ukloniti grijanu ogradu od starog mjesta.

Kako prenijeti sušilicu ručnika na drugi zid

Kako prenijeti grijani ručnik

Tračnice ručnika za priključnu jedinicu.

Moderno rusko tržište predstavlja veliki izbor žestokih ručnika izrađenih od raznih materijala. Ali popularniji koristite zavojke od nehrđajućeg čelika i mjedenog uvoza. Prilikom odabira čeličnih uređaja, potrebno je dati prednost besprijekornom i debelom zidu, čiji zid ne smije biti manji od 2 mm. Mesiji Chrome aparati se odlikuju širokim modelom i bojama u blizini. Ali oni, za razliku od čeličnih agregata, nisu u stanju izdržati veliki radni tlak, tako da se mogu instalirati samo u niskom stambenom sektoru.

Članak na temu: Koji je alat potreban za ugradnju masovnog seksa

Sušilica za uklanjanje za ručnike ne bi se trebalo provoditi samostalno, ako ne postoje potrebno znanje. To će pomoći u izbjegavanju izvanrednih situacija u budućnosti. Prijenos ovog uređaja trebao bi se izvršiti na predupremljenom mjestu, dok se rastavanje podvrgava ne može ponovno koristiti. Najbolje je kupiti novi uređaj. Ali prije nego što odete na kupnju, morate izmjeriti udaljenost između osi povlačenja i veličine starog grijanog ručnika. To će pomoći izabrati ispravno prikladno za određeni slučaj.

Prijenos sušilice ručnika podrazumijeva preradu tople vode, tijekom kojeg su rezani kuglični ventili i obilaznica nužno montirani, pod kojim se navodi uže. To će vam omogućiti da isključite uređaj u slučaju stvaranja propuštanja i zamjene starog na novom. To se može učiniti neovisno, bez pribjegavanja pomoći vodoinstalatera od Hweak.

Prijenos tračnice ručnika mora se izvršiti prema pravilima. Dakle, ako je uobičajeno prenijeti na zid koji je uklonjen iz stajanja, potrebno je konzultirati se sa stručnjakom. Stupntor, koji se nalazi daleko od uspona, ne može se nositi sa svojim zadacima. Uređaj mora biti opremljen maevsky dizalom namijenjenom za uklanjanje zraka. U suprotnom, učinkovitost uređaja u nekim slučajevima može ostati pod velikim pitanjem.

Tijekom instalacije obale kupaonice između dva ispuštanja, trebala bi biti opremljena uz miješanje, obilaznica, do promjera manja od samog uspona. Zbog toga će se otpor povećati, što će prisiliti vodu ući u grijanu ogradu ručnika. Ali ako se zmija udalji od uspona, da će to biti razlog nemogućnosti zraka iz njega, čak i obilaznica ne pomaže. Stoga se uvijek trebate konzumirati s profesionalnim vodovodom prije uklanjanja i prijenosa uređaja.

Važno! Nemoguće je dostaviti cijevi na grijanu ogradu ručnika na podu, budući da se oči treba provesti ne manji od izlazne razine iz središnjeg uspona.

Ako je odlučeno da se živi na vodi grijana ručnika za kupaonicu, najbolje je dati svoje preferencije proizvodima od nehrđajućeg čelika. U isto vrijeme, moraju biti opremljeni tvrdom pričvršćivanjem i dizalicama Maevskog.

Serpentries proizvedene u obliku slova m rijetko su opremljeni dizalom Maevsky. Stoga se njihova instalacija može provesti samo izravno na uspona vodoopskrbe ili pored njega. Ne preporučuje se prenijeti na suprotnu stranu, kao u ovom slučaju će povećati vjerojatnost konvolucije, što znači da će performanse ovog uređaja ostati u pitanju.

Članak o temi: Kako napraviti prag ulaznih vrata: značajke

Što se tiče električnog bojlera, može se postaviti na bilo koje prikladno mjesto, jer ne ovisi o usponu dovoda tople vode. Ako ispravno napravite instalaciju pomoću potrebne automatizacije, takav uređaj će biti apsolutno siguran. Snaga koju konzumira moderan električni tipa grijani ručnika može se usporediti s snagom konvencionalne žarulje sa žarnom niti. U isto vrijeme, može raditi tijekom cijele godine, bez obzira na sezonsko zatvaranje tople vode.

Prijenos električnog grijanog ručnika

Kako prenijeti grijani ručnik

Montažni dijagram električnog grijanog ručnika.

Jednostavno prenesite električni svitak. Ovaj se rad može usporediti s instalacijom običnog kućanskih aparata, ovisno o električnoj energiji.

Za rad će biti potreban sljedeći materijali i alati:

  • Bugarski;
  • kuglasti ventil;
  • tees;
  • Cijevi.

Nakon odabira ručnika i pripreme svih alata, morat ćete odabrati mjesto za uređaj. Trebalo bi biti na udaljenosti od najmanje 60 cm od izvora vode, što može biti umivaonik, kupaonica, tuš i tako dalje.

Na mjesto instalacije potrebno je staviti struju za struju s otvorenim ili skriveni način. Možete jednostavno instalirati utikač s utičnicom ili utisnuti žicu ispod dekoracije koja obavlja dekorativnu funkciju.

Nakon toga možete popraviti uređaj na novom mjestu i učiniti je povezivanjem s mrežom napajanja.

Treba napomenuti da je kupaonica karakterizirana konstantnom vlagom zraka, što je opasno za sve električne aparate. Stoga, prilikom instaliranja električnog grijanog ručnika, potrebno je uzemljiti, instalirati RCO stroj i tako dalje u postrojenju.

Prijenos vode za grijani ručnika

Ako planirate izvršiti prijenos zavojnice zagrijan vrućom vodom, koji dolazi iz sustava opskrbe tople vode, redoslijed rada će biti sljedeći:

  1. Isprva je isključena opskrba tople vode. Da biste to učinili, najbolje je pozvati vodovod, koji zna gdje i koja poluga trebate okrenuti.
  2. Poseban skakač, obilaznica i nekoliko kugličnih ventila su montirani. To će olakšati lako održavanje grijane željezničke pruge u budućnosti.
  3. Stavite cijevi, u rasponu od usta i završavaju novim mjestom zmije. Ako se ispostavi previše udaljenosti, onda je najbolje konzultirati se s kompetentnim inženjerom koji se specijalizirao za provedbu hidrauličkih izračuna. Zanemarivanje ovog pravila ugrožava pogrešan rad uređaja koji se neće moći zagrijati do potrebne temperature.
  4. Nakon toga, grijana pruga ručnika je fiksirana na novom mjestu i pridružuje se samo cijevima.
  5. Konačna faza se provodi provjeravanjem sustava, provode se završni radovi.

Priključak uređaja s sustavom može se izraditi pomoću zavarivanja ili niti. Priključak navoja nije potrebno u kombinaciji s zavarenim uspostavom. Osim toga, njegova je uporaba nepoželjna ako se povezivanje u budućnosti planira skrivati ​​iza dekorativne trim, koja će ometati liječenje grijane ograde ručnika.

Čitaj više