Kako instalirati i popraviti sifon ispod sudopera

Anonim

Siphon je vodovod koji je instaliran ispod sudopera ili ispod kupaonice i povezuje ih s kanalizacijskom cijevi.

Kako instalirati i popraviti sifon ispod sudopera

Shema zamjene sifona ispod umivaonika.

Njegova glavna svrha nije da se kanalizacijski plinovi prodiru u sobu. Dakle, uz pomoć zrak u kupaonici i kuhinji - svježe. Ova se stavka izvodi u obliku zakrivljene cijevi. U svojoj kanalizaciji voda se zadržava od ljuske. Dakle, formatiranje se temelji na, koja sprječava prodiranje plinova iz kanalizacije u prostoriju, odgađajući ih u cijevi.

Ako sifon teče, to ukazuje na to da je netočno instaliran ili zahtijeva čišćenje. Uostalom, u procesu rada nalazi se skupina masti i prljavštine, koji se mora povremeno ukloniti pomoću posebnih sredstava ili mehanički. Da biste povezali više stavki, jedan element ima mnogo grana. To se odnosi na one slučajeve kada, na primjer, morate spojiti tuš kabinu, umivaonik i stroj za pranje rublja u isto vrijeme.

Sorte sifona

Shema-primjer čišćenja ljuske.

Danas su poznati dva sifonska sustava. To je boca i koljena sifon. Prvi tip se obično instalira pod sudoper ili pranje u kupaonici. Ima vrstu tikvice. Njegova ispusna cijev je jedan kraj povezan s kanalizacijskim sustavom, a drugi kraj je spojen na vodovod.

Element koljena ima nešto drugačiji dizajn. Instaliran je ispod kupaonice, pisoara, tuš kabine, ugrađenih u WC. Sorte sifona koljena su sifonska revizija i valovita sifon. Prvi model ima na vrhu utičnice, a drugi model je valovito crijevo koje treba samostalno uvijestiti i popraviti zavoj pomoću stezaljke. Usput, takav model vrlo rijetko teče, jer ima minimalni broj spojeva.

Članak o temi: Dekorativne particije za prostor za zoniranje

Da bi ovaj sanitarni element tijekom rada ne donosi neugodnosti, mora se ispravno instalirati i osigurati pravilnu njegu. Mnogi vjeruju da je teško instalirati. Ali nije. Pažljivo ispitivanje općih preporuka i naoružanih s instrumentom, rješenje za ovaj zadatak morat će biti u stanju učiniti bilo koji domaći majstor. Najlakši način za ugradnju boce sifona ispod sudopera.

Ugradnja sifona

Kako instalirati i popraviti sifon ispod sudopera

Dvostruki krug kod kuće.

Danas je sifon obično u potpunosti izrađen od plastike, tako da ne biste trebali stegnuti matice s puno snage, inače možete samo nanijeti nit. Zbog toga neće biti moguće potpuno zatvoriti šav, a to će dovesti do činjenice da će stavka početi teći.

Prije svega, potrebno je instalirati rešetku odvodne u sudoper. Dalje, treba biti uvrnut odozdo i pričvrstiti sifon na šljiva, kao što bi trebalo, uvijanje matice za zaključavanje.

Ako kuhinjski sudoper ima dva odjeljka i dvije ispusne rupe, onda morate instalirati dva sifona. Ako se planira spojiti pranje ili perilicu posuđa, tada biste trebali kupiti ovaj dio s potrebnom količinom grana kako biste naknadno spojili crijeva za odvod. Dok se ova rupa neće koristiti, mora se priključiti utikač.

Da biste instalirali sifon ispod kupaonice, trebali biste kupiti model s preljevom. Potrebno je da ne bi "poplave" susjedi kad se ulijeva u kupanje kroz rub. Prije mjesta povezivanja ove stavke na kanalizacijsku cijev, TEE je postavljen na koju je pričvršćena cijev za izlijevanje.

Trenutno možete kupiti model opremljen automatskom odvodnjom. To je prikladno, budući da je prelijevanje kabela, koji otvara utikač kada se otvara tvrdokorna kupka. To je, u trenutku kada voda dođe do uređaja za ispuštanje, rupa će se otvoriti u automatskom načinu rada.

Članak o temi: Moderna kuća za mačke i pse

Sifon mora biti povezan s kanalizacijskom cijevi. U početku, njegova tap-cijev mora biti odvrnuta. Onda bi trebala biti umetnuta u kanalizacijska cijev i okrenite ga natrag. Budući da se dimenzije promjera cijevi ovog dijela i kanalizacijske cijevi ne podudaraju, potrebno je koristiti brtveni prsten koji je izrađen od gume ili plastike. Debljina prstena je približno 15 mm. Vanjski promjer je 7 cm, a unutarnji - podudara se s veličinom promjera tapljene cijevi instalirane opreme.

Provjerite nepropusnost spojeva

Kako instalirati i popraviti sifon ispod sudopera

Shema sklopa sudopera.

Što se tiče brtvljenja šava sifona s kanalizacijskom cijevi ispod sudopera, za to se koristi brtvi. Ako govorimo o šavskom šav za WC ili pisoara, za to se koristi cementni mort. Kada instalirate, morate pažljivo pratiti tako da nit nije poderan, a brtve su oštećene. Kako bi se provjerila koliko je veza napravljena, oni uključuju vodu.

Profesionalci se preporučuju prilikom obavljanja brtvljenja, dodatno "niti vjetra". To se posebno odnosi na slučajeve kada se promatra njezina labava prianjanje. Za ovu nit, prolaz ili silikonska posebna traka je namotana. U isto vrijeme, orah mora ići čvrsto. Tada su niti omotane pastom i vijak. Na kraju postupka treba provesti test nepropusnosti, uključujući vodu 2 do 3 minute. Ako ova stavka ne teče, rad se obavlja kvalitativno.

Alati za popravak

  • odvijač;
  • Kabel za čišćenje, koji se može zamijeniti žicom ili metalnom četkom na dugu ručku;
  • Sposobnost za iscrpljivanje prljave vode.

Tehnološki proces

Kako instalirati i popraviti sifon ispod sudopera

Dijagram veze školjke i kupke do vruće i hladne vode i kanalizacijske cjevovode.

Prvo, prije ponovnog postupka za popravak sifona, potrebno je zamijeniti bilo koji spremnik za zamjenu za to tako da voda teče u nju. Ako sifon teče, prije svega, morate odvrnuti donji dio. Zatim, naoružani kabelom, žicom ili dugom odvijačem, potrebno je očistiti, oslobađati površinu od masti i prljave plakete. Zatim je ovaj element pričvršćen na mjesto, pazeći da je sve u redu s brtvljenim prstenom. Budući da guma ima sposobnost deformiranja, najbolje je zamijeniti novi prsten. Inače, nakon skupštine na ovom mjestu, sifon može propuštati. Često zamjena brtvenog prstena ne dovodi do očekivanog rezultata. U tom slučaju, veza između sifona i samp mora biti pažljivo tretirana brtvilom.

Članak o toj temi: Kako očistiti šavove između pločica na podu: ljuljačka pranje, blokiranje lijeka za prljavštinu, na otvorenom

Tijekom rada potrebno je redovito brinuti za tako važan vodovod element. Ako trebate izliti prljavu vodu u sudoper, onda biste trebali instalirati cjedilo sa sifrom, koji neće dati velike čestice da prodire u sifon.

Sudoper mora biti stalno korištenje vode u sifon. Budući da se voda brzo ispari, s dugotrajnim ne-upotrebom sudopera, preporuča se uliti ulje ili glicerin.

Dakle, ako je sifonski model ispravno odabran, on je instaliran u skladu sa svim pravilima i pomaže, korištenje ove opreme može biti dovoljno dugo.

Čitaj više