Dječji krevet: Učinite to sami pindulum

Anonim

Sadržaj: [Hide]

  • Pojedinosti o krevetima s klatnom
  • Kako napraviti pendulum za krevet s vlastitim rukama?
  • Postupak rada i potrebnih alata s neovisnom proizvodnjom dječjeg kreveta
  • Završetak procesa montaže

Dakle, vaša obitelj se može čestitati! Svi članovi su u radosnom čekanju čuda. No, unatoč iščekivanju praznika, netko iz voljenih mora se pobrinuti za pripremu udobne spavaće sobe za novorođenče. Kupite ili Šivajte posteljinu setove mogu bake, dati igračke i odjeću - djedovi, ujak i tetka, ali čine dječji krevetić za mrvice bi, naravno, budućnost tata!

Dječji krevet: Učinite to sami pindulum

Shema dječjeg krevetića s veličinama.

Ovaj proces će biti ugodan i koristan, a također će pomoći uštedjeti financijske resurse mladoj obitelji. Praktičnost, ekološka prijateljstvo i sigurnost - to je ono što je dječji krevet odlikuje vlastitim rukama. Pendulum u svom uređaju će dodati funkcionalnost i udobnost.

Pojedinosti o krevetima s klatnom

Mnogi su nepotrebni kao što je klatna, za dječji krevet. A neki roditelji, naprotiv, žele steći ili napraviti vlastite ruke samo zamahnuti krevetić. U osnovi, mišljenja su bila podijeljena u ovo pitanje. Što ćete odabrati, možete odlučiti, upoznati se sa svim nijansama korištenja takvog uređaja kao klatno.

Dječji krevet: Učinite to sami pindulum

Dijagram mehanizma za klatnicu.

  • Neke moderne majke pridržavaju se mišljenja o činjenici da je dječji mentaliranje nepotreban i beskoristan proces. Ali još jedna polovica roditelja misle u potpuno obrnutom smjeru i vjeruje da je nemoguće bez njega. Ali odlučite za vas;
  • Pogrešno je pretpostaviti da će pregovoriti dijete samo prvih nekoliko mjeseci života. To može biti tako, ali neka djeca zahtijevaju da ih zamahuju prije spavanja i starijeg doba. Na primjer, vaše dijete je već godinu dana, teži oko 10 kg i ne zaspi dok ga ne protresite. Teško! U tim točkama ćete spasiti prisutnost kreveta s klatnošću. Svojim vlastitim rukama učinite takav krevet neće biti mnogo težak i, na zahtjev, mogućnost ljuljačkog ležaja može se kupiti u trgovini.

Članak o temi: Kako šivati ​​traka za zavjese: Tehnologije korištenja uskih i širokih vrpca

Danas možete odabrati dizajn mehanizma klatno od dvije opcije. Ovo je poprečni pogled na klatno i uzdužno. Ako odaberete uzdužni mehanizam, krevet će se kretati prema naprijed-natrag. A ako vam se sviđa poprečni pogled, krevet može biti lijevo i natrag.

Glavna stvar je ispravno izračunati slobodno mjesto u sobi, tako da se procesija nastave ne ometa unutarnje stavke i zidove. Najmanje 10 cm slobodnog prostora bit će dovoljno da instalira krevet s klatnošću.

Natrag u kategoriju

Kako napraviti pendulum za krevet s vlastitim rukama?

Shvatimo kako napraviti pendulum za bebi s vlastitim rukama. Za te svrhe trebate:

Dječji krevet: Učinite to sami pindulum

Montažni dijagram mehanizma za klatnicu.

  • Ležajevi, vanjska dijametralna veličina koja odgovara vrijednosti od 3,5 cm. Potreban iznos - 8 komada;
  • Metalni rukavi imaju nit na 6. Također će trebati 8 komada. Možete kupiti takve na bilo kojem tržištu specijaliziranom za prodaju namještaja;
  • Vijci s glavom tip savjeta. Svojom pomoći bit će pričvršćena klatna. Treba 8 komada;
  • Plankovi - 4 komada. Elementi parketa od hrasta (ploča) su prikladni;
  • Perilice u količini od 8 komada. Najprikladniji izbor će biti korištenje plastičnih instanci. Oni će biti potrebni kako bi se izbjeglo trenje nogu kreveta u kontaktu s strukturom za podršku;
  • Osim kupljenih gotovih materijala, trebat će vam metalne čahure (8 kom.), Koje bi trebalo biti čvrsto čvrsto pritisnuta u ležajeve, točnije u svojoj unutarnjoj rupi. Napravili su takve rukave samo po narudžbi.

Što još trebate? Za krevet bit će potrebno napraviti poseban okvir (okvir), čiji će dizajn poslužiti kao osnova za suspenziju kreveta.

A sada o cijenama. Približna vrijednost jednog ležaja je 35-45 rubalja, tvornički proizvodnja čahure od 6 do 12 rubalja, ali cijena rukava, prilagođena, može doseći 50 rubalja ili više. Sve ovisi o zahtjevima čarobnjaka. Postoje, naravno, mjesto kreveta s užetom, ali nije u potpunosti sigurna.

Postoji takva vjerojatnost da se u procesu mijenjanja uže može izvući. Pa ipak, korištenje užeta kao suspendirani materijal može dati značajan zaostatak kada je ljuljačka, to znači da će vaš krevet s klatnoj strani kucati na okvir za podršku.

Članak o temi: Značajke vinilne pozadine na phlizelin

Natrag u kategoriju

Postupak rada i potrebnih alata s neovisnom proizvodnjom dječjeg kreveta

Dječji krevet: Učinite to sami pindulum

Dijagram s krevetom.

Prije nastavka s proizvodnjom dječjeg kreveta morate procijeniti vaš skup dostupnih alata. A ako nešto nedostaje, bolje je da se unaprijed brinete o njihovoj akviziciji.

  1. Čekić.
  2. Rulet.
  3. Razina.
  4. Lobik, najbolje će biti električna opcija.
  5. Brusilice.
  6. Rasp.
  7. Alati za obradu drva.
  8. Bilo koju verziju glodanja i skup rezača na njega.
  9. Električna bušilica i bušilica.
  10. Vaima - morat ćete pričvrstiti dijelove.

Sve se odnosi na građevinske alate, a za materijale postoji zasebni popis. Uključuje:

  1. Ploča (40 mm). Bolje ako je to drvo crnogorične stijene.
  2. Bar (50x30 mm).
  3. Hrastova ili bukve tračnice (20x20).
  4. Ljepilo, poželjan epoksid.
  5. Pile.
  6. Visokokvalitetni lak za namještaj i stolicu.
  7. Čepovi.
  8. Kutovi za namještaj.
  9. Šperploča (3-4 mm).
  10. Nokti.

Ako ste sve to već kupili, možete početi napraviti krevet vlastitim rukama.

Da biste odredili veličine budućeg kreveta, morate se kretati madracom.

Dječji krevet: Učinite to sami pindulum

Alati za izradu krevete.

Standardna veličina madraca u krevetiću - 1200x600 mm.

Dakle, krevetnici će se nalaziti na nadmorskoj visini od 900 mm od poda. Stražnji dio krevetića bit će nešto viši - 1100 mm. Da bi dijete kada raste, mogao bi se samostalno popeti na krevet, visina spavaće sobe ne smije prelaziti vrijednost od 340 mm. I još jedna važnija točka, vertikalne letvice na kraju i bočni zidovi kreveta moraju imati prazninu za više od 120 mm. Samo u ovom slučaju dijete će biti sigurno, jer neće moći gurati glavu između dasaka.

Proces proizvodnje dječjeg kreveta počinje s proizvodnjom rezanja dijelova za poprečne bočne i krajnje zidove. Odbori se obrađuju pomoću ručnih alata ili na stroju za obradu drveta. Njihova širina mora odgovarati vrijednosti od 7 cm, a debljina je 3,5 cm.

  • Okvir ispod mjesta madraca bit će izrađen od barova. Za standardnu ​​veličinu, poprečne šipke u količini od 6 komada su potrebne;
  • Okvirni podaci moraju biti zalijepljeni pomoću Viima, dok je vrlo važno pratiti njegove pravokutnike;
  • Zatim možete početi napraviti naslon sjedala za krevet. Njegova se veličina izračunava prema sljedećoj formuli - do 60 cm dodajte vrijednost dvostruke debljine bočnih dijelova i plus još 2. Sve je dovoljno jednostavno. Zatim se naslon sjedala sastavljeno na šiljku od 3,5 cm;
  • Da biste izračunali veličinu duljine poprečnih dijelova leđa, potrebno je - od vrijednosti širine naslona, ​​širina nogu u krevetu pomnožena s 2, a zatim dodajte vrijednost dvojne šiljke;
  • Da biste napravili traku za krevet, koristite tračnice. Kao što je gore navedeno, vrlo je dobro ako su napravljeni od takvog drva kao hrasta ili bukve. Zatim se bar mora kombinirati s poprečnim dijelovima s jednim šiljkom gluhim;
  • Nakon sastavljanja okvira naslona (bez upotrebe ljepila), potrebno je napraviti duljinu dasaka. Na duljinu koju smo ispali, morate dodati još 2 vrijednosti duljine šiljaka.

Članak na temu: Kako popraviti palete tuš kabine učiniti sami

Obratite pozornost na takav zahtjev za kvalitetom krevetića, kao odsutnost oštrih dijelova, uglova i burrs. Vrlo pažljivo obavite brušenje šipki, a svi kutuvi moraju biti zaokruženi pomoću posebnog mlinovog mlina. Sve ove akcije moraju se izvršiti prije nego što počnete sastaviti pojedinosti o krevetu.

Natrag u kategoriju

Završetak procesa montaže

Prikupite leđa dječjeg kreveta. Da biste to učinili, sve daske su stavili na ljepilo i odmah završavaju sklop za podupiranje. Uz pomoć Weema, komprimirate dobiveni dizajn, bez zaborava da potvrdite ispravnost izravnog kuta.

  • Na isti način, skupljati bočne stijenke kreveta. Svi unutarnji kutovi prikupljenog položaja kreveta moraju se obraditi pomoću rezača (zaobljeni);
  • Kako bi se prikupili u jednoj cijeloj strani i završnim zidovima kreveta, koristite vijke za samostakanje dizajnirane za rad na drva. Njihova duljina je obično od 80 do 100 mm;
  • Dno kreveta mora biti prikazano s listom šperploča i popraviti s malim noktima.

Na kraju montaže, najugodniji trenutak dolazi do kraja. Hodanje našim krevetima bit će lak. Za dječji namještaj je bolje odabrati bezopasniju opciju. Za estetski izgled potrebno je izvršiti 3 sloja. Nakon svake aplikacije, pričekajte potpuno sušenje, a zatim izvršite brušenje. Sada je dječji krevetić spreman za korištenje. Slatki snovi i dobro zdravlje za vaše dijete!

Čitaj više