Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Anonim

Bez obzira na tu kuću bez staje na parceli ne radi. Ne može se sve unijeti u kuću, čak i ako postoji mjesto, ali već ako nema mjesta, još više - potrebno je održavanje usluga. To, usput, može biti prvo iskustvo u samogradnji: možete izgraditi staju s vlastitim rukama bez vještina. Glavna stvar je da ruke rastu s pravog mjesta.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Ako želite, starka se može napraviti kao mala kuća

Koje materijale grade

Ako se šupa nalazi u blizini kuće i vaš izgled vas vodi, ima smisla koristiti isti materijalni materijal kao u izgradnji kuće. Ako ne želite potrošiti veliki iznos na zgradi domaćina, možete pokupiti cilj tako da smo bili objavljeni i ne razlikovati. U većini slučajeva to nije jako teško: tehnologije puno, a mnogi materijali vrlo točno reproduciraju pojavu skupih završnih materijala. Živi primjer toga je sporednjak. To je ispod dnevnika, bar, opeke, kamen s različitim teksturama. Dakle, nije potrebno koristiti skupe materijale za izgradnju šupe. Praktičnije je koristiti jeftini konstrukcijsku tehnologiju, a zatim odlučuje o materijalu s teksturom sličnom završnom obradi glavne strukture.

Kako brzo i jeftino izgraditi staju

Najbrže i istovremeno jeftina verzija izgradnje šupe - na okvirnu tehnologiju. Okvir može biti drveni ili metalik, obrezan je izvan obloga, stavi krov i sve, šupa je spremna. Ako je šupa planirana drvena, prikuplja se iz šipke i ploča. Prolijevanje metala može se lako izraditi od profilirane cijevi: kvadratni poprečni presjek i kuhati i tresla s vremena na vrijeme. Još uvijek postoji poseban metalni okvir. To je idući na vijak za samo-tapkanje, a cijeli dizajn je naručen i proizveden u tvornici. Takve se kuće smatraju najjeftinijem, jedva da će šupe biti skupe. Montaža i metalni i drveni štali traju nekoliko dana: ne jednom potvrđeni.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Half-izgrađena šupa: Paul i dva duga zidovi stoje, ostaje instalirati kratko i napraviti charter sustav

Izgradnja okvira je svjetlo, jer je temelj ispod staje potrebno lagano. U većini slučajeva, postoje dovoljno stupaca, betonski blokovi, ponekad se instaliraju pile vijke ili čine bubbilic. Na složenijim tlima i za one koji vole pouzdanost, moguće je izgraditi monolitne ili montažne (od temeljnih blokova) vrpce temelja malog ugradnja.

Na ojačanom temeljnom remenu možete čak staviti staju građevnih blokova ili cigle. U ovom slučaju, čak i na zečevima, zgrada će stajati normalno. Upravo ako se kreće, zajedno s temeljom, tako da je rizik od pukotina minimalan.

Okvir se može izgraditi bez temelja. Tada će se regali (proces od truljenja) morati rasprsnuti na 60-80 cm, betonu, a zatim popraviti donje letak, ali koji će biti položeni pod. Ali na taj način nećete izgraditi veliku strukturu. Maksimalna - mala mačka i drvo u blizini.

Drugu opciju. Pogodan je za tla, iz koje je voda dobro izvana, a subvencionirane vode se nalaze duboko. Zatim tu su parcela, koja je više planirana za 50 cm staje u svakom smjeru, uklonite turbu i napravite podmornicu pješčano šljunak. Na lumble zdrobljenom kamenu položio je traku za vezanje i pričvrstilo zaostajanje od poda (obrađeno od strane anti-splicer za izravan dodir drva s tlom). To je sve. Nema poteškoća.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Šed bez temelja

Ovo nije najbolja opcija: čak i uz nisku razinu podzemnih voda i temeljitu obradu drva, šupa neće imati kratko. Ako vam odgovara, možete to učiniti.

Što izgraditi WC u kućici pročitati ovdje (sheme i crteže).

Zaklada za frame

Svi tipovi temelja pilota ili bara ukazuju na mjesto pojedinačnih nosača oko perimetra: nužno na uglovima strukture i na mjestima skakačima uz (particije), ako su takvi osigurani. Korak podrške ovisi o veličini šupe i o tome koji LAG-ovi planiraju koristiti. Što je veći raspon, veći presjek koji trebaju zaostajanje.

Članak o temi: Vrste ljepila za linoleum - kako odabrati ispravno

Na primjer, za širinu šupe 2 metra možete staviti samo dva reda stupaca, a LAG-ovi će biti 150 * 50 mm (u ekstremnim slučajevima 150 * 40 mm). Ako je širina šupe 3 metra, tada ili stavite srednje nosače (stupce, piloti), ili uzeti ploču 150 * 70 mm. Izračunajte da će biti jeftinije u vašem području i odaberite.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Bačena zamke ispod polova

S širinom odbora, 100 mm pod nogama je znatno savijen. Dakle, postoji korak instaliranja zaostajanja za činjenje oko 30 cm. Tada otklon nije uopće, ili je neznatno (ovisi o težini).

Brže napraviti temelj na gotovim blokovima: možete kupiti ili učiniti sami. Uplašeni su malo većim od blokova. Na dnu, pijesak, trambet, zatim šljunak, on je i izbačen. Debljina unosa u zabijanju oblika je 20-30 cm. Blokovi su ugrađeni na njega, a donji blok je montiran na blokove.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Nakon što su blokovi postavljeni, na njih je montirano donje letak

Ako govorimo o zaklade s malim uzgojem, tada se rov kopa za 40-60 cm u odnosu na razinu tla, širinu trake od oko 25 cm, a sam rov mora biti širi najmanje pola metra ili više : Formwork je instaliran u njemu. DNO razina, tramd. Drobljeni kamen na dnu i tramvaj.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Za oplate korištene ploče 150 * 50 mm, tako da je došlo do mogućnosti da ih koristi u budućnosti, preuzeli su pergaminom. Nakon demontaže oplate (kao što je beton zgrabio), rastavljeni su i stavili kao kašnjenje poda

Od šipke 12-14 mm plesti okvir. Četiri rebraste longitudinalne šipke povezane su s okvirom od glatke šipke 6-8 mm. Veličine okvira trebale bi biti takve da je cijelo armaturu iz rubova vrpce na udaljenosti od najmanje 5 cm. Na primjer, ako je temelj 40 x 25 cm, zatim su šipke povezane s konstrukcijom s a Pravokutni presjek od 30 * 15 cm.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Granični okvir je instaliran u oplate, koja se zatim napuni betonskim brandom ne manjim od M-200

Pročitajte više o okviru za temelje vrpce, pročitajte ovdje.

Drveni okvir Šed to učiniti sami: korak po korak s fotografijom

Izgrađena je šidarska šupa od 6 * 3 metra. Krov je jedan krevet, korijen ondulina. Visina prednjeg zida je 3 metra, leđa - 2,4 m. Operacija je pokazala da s takvim kapljica snijeg visine ne akumulira puno (lana područje).

Standardni FBS 600 * 300 * 200 korišteno je kao temelj za šupu. Oni su položeni na pješčanoj šljunčanoj stolovi s debljinom od 25 cm. Na vrhu blokova, zatvorena hidroizolacija je sloj vrećice, na bitumenskom mastiku. Vrh je još uvijek lijepljen na isti mastistički sloj "hidrotektiranja". Takav kolač je napravljen jer je razina podzemnih voda visoka, bilo je potrebno zaštititi konstrukciju od vlage.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Početak izgradnje staje. Temelj sadrži hidroizolaciju, na njemu - legnuće, a traka je pričvršćena na letak

Vodoonacija je složena sekvencom od 150 x 150 mm (obrađeno je sve rezano drvo). Bio je povezan s Poledevom, borio se s noktima - 100 * 4 mm. Za one koji nisu upoznati s stolarskom poslovanjem, možete spojiti šipke na utičnicu, pojačani kutovi su umetnuti u mjesta za priključak, izvan montažne ploče.

U ovoj izvedbi, okvir za blokove nije bio priključen. U područjima s povišenim vjetrom opterećenja, to je nerazumno. Moguće je montirati uz pomoć klinova: za njih, kroz bar, u bloku, rupa je izbušena istim promjerom (12-14 mm). Stud je požurio u nju, vijak se zatim zateže ključem. Dakle, da je šešir skriven, rupa se može izbušiti ispod njega.

Sljedeći korak je pričvršćivanje kašnjenja. Instaliran na RIB ploči 150 * 60 mm. Pomiješajte na vezanje s posebnim nosačima odgovarajuće veličine. Hladno na noktima 100 * 4 mm.

Članak o toj temi: Kut zore prozorskih padina: slijed instalacije

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Podne zaostaje pričvršćene su na letak s takvim zagradama.

LAG-ovi su poravnani na gornjem rubu trake za spajanje. Sve mora biti glatko, inače će pod biti dovoljno teško. Možda ćete morati pokazati planer ili ponavljanje.

Okvir je išao na tehnologiju "platformu": najprije je korišten pod, a zidovi su bili montirani na njega. Zidni okvir ili dio njega prikupljaju se na podu. U nekim slučajevima, odmah se obrubljavaju izvana, ako je odabran materijal ploča. A već u ovom obliku (sa ili bez trim), postavljen je okomito i osiguran.

Postoji druga tehnologija "Balloon". Prema njemu, okvir se postupno montira: na letak ili čak odmah na blokovima su montirani kutni okvirni regali. Oni su izloženi u svim zrakoplovima. Između njih protežu se uže, uz koje su tada izloženi preostali regali. Oni su također pričvršćeni na jedan, lijepljenje s oblicima i privremenim prijelazima.

Vi svibanj biti zainteresirani za članak "Izrađujemo obloge i pionire vlastitim rukama"

U tom slučaju odabrana je tehnologija "platforma" i izabran je osp debljine od 18 mm. Općenito, pod može biti izrađen od ploča, šperploča (otporna na vlagu), osp, itd. Odbor će trebati 20, šperploča - 13-15 mm, ali otporna na vlagu (OSB vlažnost prema zadanim postavkama).

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Napomena pod u Saraju

Zatim su počeli sastavljati zidove. Okviri su potpuno srušeni: donje letak, police, gornje letak. U ovom obliku, postavljen je točno uz rub lupanje drva, postavljen je, ojačani sigurnosnim podupiračima, zaustavlja se, skrivaju se. Pričvršćena je kroz podove do šipke legnuća. Nokti su uzimali 200 * 4 mm.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Prikupljeni zidovi. Gornji trag će odmah i podržati rogove

Za sastavljanje okvira koristi se 100 * 50 mm ploče, udaljenost između regala je 600 mm, a rogovi su instalirani s istim korakom. Rafting sustav je sakupljen od 150 * 40 mm.

Prozor i vrata su ojačani - dvije ploče su prikovan, koji su slomljeni s noktima na način čekanja nakon 20 cm. Opterećenje je više ovdje, stoga je potrebno dobitak. Na jednom od kraja postoje vrata - učitati / istovariti velike stvari. Stoga, u ovom zidu (na fotografiji možete vidjeti) samo kutni regali i ojačani - za pričvršćivanje krila.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Pogled na kraj u kojem će biti širokih bivalvalnih vrata

Budući da je krov jedan stol, Rafter sustav je jednostavan: slaganje na rubovima ploča koje se odabiru pod rogova. Njihova je duljina veća, jer su umivaonici potrebni. To je obično 30-50 cm na svakoj strani. U ovoj izvedbi, sa širinom prolijevanja od 3 metra, duljina zgnječnih nogu (uzimajući u obzir nagib) bila je 3840 mm.

Prikovali su noktima, dva na svakoj strani. Možete ojačati instalaciju uglova: to će čak i izdržati značajne vjetra i opterećenja snijega.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Ogelpet pod oncipom

Sljedeći - krov je montiran (100 x 25 mm). Korak njegove instalacije je na preporukama proizvođača "Ondulina" - 40 cm. I na krovnom materijalu se zabilježe (nokti su kupljeni zajedno s premazom).

Zidovi izvana šivali su debljine 9,5 mm.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Proces vanjskog prolijevanja

Ugrađena vrata, manji koraci su napravljeni.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Vrata su ugrađena stara.

Potonji potezi instalirali su vjetru. Tada je starka bila skraćena i obojana na ostatak zgrada na mjestu. Shed učiniti s vlastitim rukama na gotovom temeljima izgrađenom u dva slobodna dana. Pokrivanje klapne i slikanja bilo je znatno kasnije nego za mjesec dana.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Završna verzija staje ... lijepa

Unatraktivna zaklada je ušivena narezana u veličini azbesta. Lijepa je istaknula štala.

Za više informacija o principima izrade okvira od drva, pročitajte ovdje.

Izbačen iz krova od metalnih pločica

Ova staja je sagrađena sama. Izgradnja, također, okvir: najjeftiniji način. U tom slučaju, metoda montaže je "Bullun" - postepeni regali. Sve počinje: prvo napravljene stupce ispod temelja. Samo ove vremenske opeke.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Zaklada ispod prolijevanja opeke

Kao što možete vidjeti, studs su montirani u kutni regali. U lupanje drva, rupe su izbušene i oblači se na kose. Oni se mogu učiniti ne samo u uglovima, već iu srednjim stupovima previše: zadržat će se na jače.

Članak na temu: Kako prilagoditi mikro-preuzimanje plastičnih prozora

Ova staja ima malu trijem veranda, jer je poprečno drvo instaliran na traženoj udaljenosti. I on će se osloniti zid. Pod nje je unaprijed izrađen i stupci.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Lagovi su također privučeni na pločama

LAGS se također može pričvrstiti na zapešće. Zatim u traci za vezanje izrežite oblik zaostajanja. Na dubini, ne smije prelaziti 30% vremena drva, jer se kašnjenje prekine tako da ustane na jednoj razini s leckanje. To je način više vremena.

Sljedeći je išao u okvir: kutni stalci 100 * 100 mm, međuprodukt - 50 * 100 mm, gornja blokada i sustav Rafter sakupljen je iz iste ploče. Trokuti na vrhu su ojačani nadzemnim metalnim pločama. Male veličine ploče bile su pričvršćene i na mjestima pristajanja gornjeg ljepljenja i regala. Pridružili su se Jacku bez bora, prikovali odozgo i makaw nokte. Ploče su smanjile vjerojatnost sklapanja tijekom lateralnih opterećenja.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Prikupljeni okvir

Zatim je sakupljen Rafter sustav - ploča od 150 * 50 mm, doomple za metalne pločice. Odabrano je, od iste materijalne unutarnje vikendice.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Prikupljeni sustav rafting s sandukom

Okvir je bio prekriven OSP listovima - najpogodnijom veličinom za izgradnju. Nakon toga, zidovi će biti ukrašeni sporednjem ispod stabla.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Ovo je gotovo gotov spreman krov. Ostao je ukras zidova

Pokrivanje, usput, ne mora nužno biti šperploča ili osp. Možete odrediti oblogu ili ploču odmah i stalci. Ali onda, prilikom sastavljanja okvira, morate staviti Ukos: bez rigidnosti pločastih materijala, izgradnja će biti rezova. Ako patke ne stave, možete zamahnuti rukom.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Takvo pražnjenje će dati dovoljnu krutost zidovima trake okvira

Nakon instalacije umivaonika, možete ispuniti ploču, oblogu, blok kuću, imitaciju drva, sporedni kolosijek - izbor je vaš.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Okvir šupa je obrubljen od strane odbora

Slične okvirne šupe mogu se napraviti od cijevi profila. Za ljepljenje i kutne police, dio je dovoljan 60 x 60 mm ili 60 x 40 mm, za međuprodukt i manje - 20 * 40 će biti normalno. Samo za pričvršćivanje vanjskog obloga mora biti sastavljen i pričvršćen na sanduk. Pročitajte više o izgradnji šupe cijevi i metalnih profila ovdje .

Za one koji su zabrinuti zbog izgleda strukture, nekoliko ideja o tome kako napraviti šupku lijepu u video formatu.

Možete pročitati o planiranju web-lokacije i osnove krajobraznog dizajna ovdje.

Video o izgradnji šupa iz drva

Staja se ispostavilo da je lijepa, ali ne i jeftina. Ali pristojne veličine, snažne i izglede se ne razlikuju od kuće - uklapa se u sastav. Sve je prikazano / oslikano u detalje, postoji jedna povreda: hidroizolacija za metalnu pločicu postavljena je okomito. Čak i uz dobre vezne trake prije ili kasnije, voda će napraviti put. Inače - sve je kompetentno.

U ovom slučaju, šupa s vlastitim rukama izgrađena je na najjeftinijem, vjerojatno temelj: beton će poplaviti u stare gume. Na tim "stupcima" i označava okvir. Naravno, potrebno ih je pokazati na ravnoj pouzdanoj površini i sami bi trebali biti na istoj razini. Za snagu, baza neće ustupiti mjesto najboljim betonskim blokovima i može ih premašiti. Zvučnici ispod strukture gume mogu se zatvoriti stvaranjem koraka i stavljanjem cvijeća kasnije ili korištenje za druge potrebe. Bit će to praktičniji.

Još jedan video s po korak ilustraciji okvirne barijere iz trake.

Crteži s dimenzijama

Nekoliko crteža koji će vam pomoći da se krete s dimenzijama zgrade. Ako je potrebno, prilagodite se web-lokaciji ili potrebama.

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Prolio s jednim krovom - crtanje s rasporedom regala

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Prolio na tri odjeljka ispod jednog krova. Isprekidana linija označava mjesto ugradnje regala (i nosača za njih)

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Dizajn s svim potrebnim elementima

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Rugat krov na metal ankete saraj

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Kvadratna šupa - dimenzije

Kako izgraditi staju: detaljne fazne upute s fotografijama

Prolio s slomljenim krovom

Čitaj više