Programi izračuna rasvjete

Anonim

Da biste napravili visokokvalitetnu rasvjetu u vašem domu, potrebno je ispravno sastaviti shemu lokacije svih svjetiljki i pokupiti snagu svjetiljki. Mnogo će ovisiti o tome, jer ćete uspjeti postići bolje osvjetljenje, koji će biti optimalan za vaše prostore. Također možete uštedjeti novac, međutim, potrebno je ispravno izračunati sve, a to je gotovo nemoguće učiniti bez posebnih programa. Stoga smo u ovom članku odlučili vam reći koje programe za izračunavanje rasvjete trenutno postoje.

Jednostavni programi rasvjete

Ako više razgovarate o tome, onda vrijedi naglasiti jednostavno sučelje. Pogledajte kako izgleda ova fotografija:

Programi izračuna rasvjete

Sličan program - "formula svjetlosti". Mora se već preuzeti na vaše računalo. Važno je napomenuti da je primio ne tako "promišljeno" sučelje, već je i jednostavno za percepciju. Ovdje možete ispuniti sve potrebne vrijednosti i napraviti pravi izračun.

Programi izračuna rasvjete

A ako samo želite izračunati snagu svih žarulja, kada znate broj svjetiljki, onda preporučujemo korištenje našeg online kalkulatora za izračunavanje osvjetljenja u sobi. Sučelje ovog kalkulatora je jednostavno.

Sada postoji program koji možete preuzeti na Androidu. To je ime rasvjete proračuna Pro v1.1.6., Uz pomoć možete napraviti visokokvalitetne izračune rasvjete u sobi, ali ima značajan nedostatak, jer sučelje je predstavljeno na engleskom jeziku.

Programi izračuna rasvjete

Programi za složene izračune

Ako trebate napraviti složene izračune i simulirati rasvjetu, morate koristiti "napredne" programe. Jedan od najboljih možemo sada nazvati dijafuzu, koji je najproduktivniji.

Dijalux koristi newbies i profesionalce, jer ga koristite možete izvršiti sljedeće funkcije:

  1. Izrada izračuna prirodnog i umjetnog osvjetljenja.
  2. Možete samostalan dizajnirati bilo koji prostori, to može biti: garaža, cesta, kuća (fasada), sportski tereni i još mnogo toga.
  3. Tijekom izračuna uzimaju se u obzir mnogi čimbenici.
  4. Na temelju izračuna, program čini tablice, grafike, videozapise i čak 3D modele.
  5. Program radi s najsloženijim formatima.
    Programi izračuna rasvjete

Članak o temi: Što proizvoditi unutarnji ukras zidova iz pjenastih blokova

Važno je napomenuti da je dijaksus slobodan program, zastupljen je na ruskom. Da bi joj bilo lakše razbiti poseban pomoćnik. Međutim, prije korištenja, bolje je gledati razne video lekcije, to će pomoći da shvate cijelu funkcionalnost ove aplikacije.

Kako koristiti Diplom: video tutorial

Evo takve upute o korištenju dijafuksa koje smo pronašli za vas na mreži. Gledajući ovaj videozapis, stvarno možete kvalitativno učiniti rasvjetom u svom domu.

Mogu se razlikovati i drugi programi za izračunavanje unutarnje rasvjete:

  1. Ulysse.
  2. Europic 9.
  3. Kalkulux.
  4. Nanocad Electric.
  5. KOMPAS. Ovaj program će napraviti čak i električne krugove.

Tako smo vam rekli o tome što su najbolji programi za projektiranje i izračunavanje rasvjete. Ako znate više programa ili želite ostaviti svoje mišljenje od njihove uporabe, napišite ih u komentare:

Preporučujemo čitanje:

Čitaj više