Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

Anonim

Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija
Ispunite dizajn interijera male kuhinje, na primjer, 5 ili 6 m2 za većinu izgleda nepraktični zadatak. Na pet ili šest četvornih metara morate staviti toliko! Čini se nemogućim ako ne znate neke trikove.

Obično mala kuhinja - mnogo onih koji žive u stanu starog panela, Hrušchev. Čini se da samo na prvi pogled čini sobu iz kompaktne prostorije, u kojoj se sve što trebate lako može uklopiti bez poteškoća. Ali pokušavate!

Nestandardne odluke u dizajnu danas je najbolji izlaz, posebno za male prostorije.

Ako trebate ponovno opremiti kuhinju, u kojoj je popravak proveden prije više od 15 godina, trebali biste odmah reći: zadatak nije pluća. Tijekom tog vremena, toliko prava i nepotrebno: hladnjak, stol za blagovanje, sve vrste tehničkih vjeronika, ormarići, police se akumuliraju. Prije nekog vremena moglo bi vam se čak izgledati ugodno, ali dolazi do trenutka kada razumijete: vrijeme je da se popravke - tako da će se pojaviti sve članove obitelji.

Kako povećati malu kuhinju?

Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

Sljedeći planinski apartmani su vrlo jednostavni i jednostavni za rješavanje problema male kuhinje. Ako su kuhinja i dnevni boravak susjedni, jedan zid ih dijeli, onda možete kombinirati ove sobe proširiti svaki na račun drugog. Na primjer, u zidu možete napraviti luk. A mali komad hodnika ispred kuhinje može se koristiti kompetentno: podijelite ga u dva dijela i stavite hladnjak na dobivenu nišu s jedne strane, a na drugoj - jedinicu za pranje.

Prije svega ovoga ne zaboravite dogovoriti se o planiranju relevantnih primjeraka. Morat ćete proći kroz ovu destruktivnu fazu i popravak - i vi ćete se osjećati o obje sobe: kuhinja je postala prostrana, dnevni boravak je lakši, jer sada u njoj umjesto jedan cijeli dva prozora!

Članak o toj temi: Kako obraditi gornje zavjese: vrste i načini uređenja

Mali dizajn interijera kuhinje. Kako opremiti malu kuhinju?

Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

Sljedeći korak će biti razvoj unutarnjeg dizajna male kuhinje. U ovom slučaju, najbolje je kupiti ne pripremljeni namještaj, već je napravljen po narudžbi - posebno pod veličinom vaše kuhinje.

Najbolje je za mala kuhinja izabrati svijetle nijanse u završnim materijalima. Preporučljivo je odabrati pločicu kao vanjsku premaz. Strop je rastegnut sjajni. Međutim, vrijedi razmotriti da će s takvom modifikacijom (to jest, udruga dviju soba) morati napraviti kozmetičke popravke ne samo u kuhinji, nego iu susjednoj sobi. Najbolje je to spasiti previše lagane pozadine, tako da vizualna soba izgleda nastavak. Sva prostor će se činiti prostranijem, ispunjenim zrakom.

Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

Stol i stolice najbolje se stavljaju na ulaz u kuhinju pored luka. To će omogućiti proširenje kuhinje, jer neće imati mnogo dodatnog namještaja.

Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

Prilikom odabira kuhinjske opreme, dajte prednost u ugrađenom, jer stvarno štedi mjesto. Također razmotrite koje nove stavke koje trebate, a od kojih možete odbiti.

Za one koji nemaju priliku ili želju da naprave redevelopment, možete dati još jedan savjet. Prilikom odabira namještaja i svega za kuhinju, pokušajte dati prednost najzanimljivijim modifikacijama. U tom slučaju, tehnika bi ponovno trebala biti ugrađena. Čak i tablica, ako želite, ne možete odabrati u klasičnom dizajnu, već uvlačiti.

Unutarnja boja i mala kuhinja rasvjeta

Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

I, naravno, to je vrijedno razgovora o bojama. Dakle, na raspolaganju - mala kuhinja, odaberite svjetlosne nijanse. Osim toga, pokušajte tako da je općenito soba bila mnogo prirodnih rasvjeta. U prozorima ne biste trebali objesiti masivne zavjese, tako da ne pokrivaju sunčevu svjetlost. Velike zavjese iz prozirnih tkanina. Ako još uvijek nema prirodno svjetlo, radite kao umjetne. To će pomoći u postavljanju živosti i volumena, ispunite ga svjetlom. Počevši jutro u takvoj kuhinji, možete se osjećati veselo cijeli dan, zabavno, sjajno.

Članak o temi: Primjena tirkiznih pozadina u spavaćoj sobi

Oprema mala kuhinja

Mala kuhinja. Dizajn interijera male kuhinje s vlastitim rukama. Fotografija

Od namještaja, dajte prednost na najprostraniji. U tom smislu, kutni ormari su praktički idealni. To će vam pomoći da postavite sve što vam je potrebno uz udobnost, bez kojih je nemoguće podnijeti bilo koju modernu kuhinju. Umjesto klasičnih ploča, kupite ploču za kuhanje i pećnicu, koja je ugrađena u radnu ploču. Tijekom radnog područja postavite haubu. Također, mnogi upravljaju malom kuhinjom kako bi organizirali čak dva hladnjaka - nova i stara (od "ne odlagati"). U mojoj kuhinji stavite samo jedno prostran hladnjak.

Uzmite svoju kuhinju na takav način da vam je bilo ugodno, udobno, povoljno. Ali postoji jedan princip koji se mora pridržavati. Sastoji se u sljedećem. Planiranje malog dizajna soba, pokušajte upotrijebiti prostor što je više moguće kako biste koristili prostor koji imate. To će vam omogućiti da pažljivo razmislite o svemu do najmanjih detalja i napravite čak i mali prostor prostran.

Čitaj više