Kako to popraviti mješalicu pod tušem, bez da uzrokuje vodovod?

Anonim

Protok iz dizalice odavno je "izreke u gradu" - simbol onih malih domaćih problema koji uzrokuju velike domaće skandale. I problemi miksera za tuširanje su prihvaćeni ne samo pogoršanje psiholoških "vremena u kući", već i vjerojatnost curenja vode na stropu susjeda koji žive ispod.

Kako to popraviti mješalicu pod tušem, bez da uzrokuje vodovod?

Spajanje električnog tuš kruga.

U tom slučaju, čekati na inspiraciju i odgoditi popravak tuša na "nekako kasnije" nije vrlo isplativo. Vrijeme za popravak miksera je uopće potrebno, a svi se radovi mogu provesti neovisno, nakon što je "u službi" elementarnih radnih alata:

  • šesterokut;
  • ravan odvijač;
  • kliješta.

Uređaj slavine za tuš

Miješalica je sanitarni mehanizam, s kojim se struja vode podesi, voda željene temperature se dobiva miješanjem vrućeg i hladnog mlaza, a također daje smjer vode na tuš.

Kako to popraviti mješalicu pod tušem, bez da uzrokuje vodovod?

Uređaj jedno-umjetni mikser.

Komponente miksera:

  1. Kućište napravljeno od mjedi s dekorativnim elektroništivanjem. Tuš kabine većine proizvođača, uključujući njihove izmjene hidromasažnih modifikacija, sastoje se od međusobno povezanih cijevi kućišta miksera i distributera vode.
  2. Spremnik za mješalicu vode. Standardni plastični spremnici s veličinom od 35-40 mm prodaju se u trgovinama sanitarne robe.
  3. Isječak ovog uloška koji obavlja ulogu nositelja. Njegova unutarnja nit namijenjena je za namotavanje na tijelu, unutarnja particija je za pričvršćivanje spremnika na površini tijela, vanjskom niti - kako bi se osigurala dizalica na konzolnoj konzoli.
  4. Distributer uložak, tzv. Diverter, drži orah u gnijezdu distributera vode.
  5. Flywheels miksera i distributera vode.

Jedini problem u uklanjanju kvara tuš dizalice je nemogućnost promjene detalja prikupljenih u neželjenom ulošci. Ali to je zbog toga što je sama popravak vrlo jednostavan za izvođenje, jer često je često potrebno zamijeniti spremnik.

Članak o temi: Arbe i Pergolas: Koja je razlika

Vrste grešaka dizalica i njihov popravak

Kako to popraviti mješalicu pod tušem, bez da uzrokuje vodovod?

Dijagram slavine s mehanizmom lopte.

Nedostaci u radu distributera (gornji) uložak:

  1. Nastavlja se pod prekidačem. Postoji takva kvarova iz raznih razloga. Uz pukotinu kućišta spremnika, potrebno ga je zamijeniti. Uz blago upletenu maticu za pričvršćivanje spremnika - predender. Kada nosite gumene prstenove na valjku ovog spremnika - novi prstenovi. Ali ako je curenje uzrokovano nedovoljnim brtvljenjem spremnika u gnijezdu, bit će potrebno zamijeniti cijelu mikser. Nije lako demontirati, morate premjestiti tuš kabinu, jer je fiksiran s maticom na vanjskom stražnjem zidu.
  2. Načini duše nisu uključeni ili uključeni čvrsti, dok se kriška čuje. To se događa kada je plastično lomljenje spremnika. Prema tome, potrebno je zamijeniti ga.

Nedostaci u radu spremnika s mikserom (niže):

  • Voda se ne preklapa;
  • Voda se slabo miješa;
  • Poluga je preuska ili preslikava.

Popravak u svim ovim slučajevima ima jednu opciju - zamjena spremnika.

Raskid zatvaranja, uništavanje particije. Ovo je najtužniji incident koji se može dogoditi vlasnicima tuš kabina. Uz takvu štetu, snažan mlaz vode, i hladno i vruće, otkucaje tamo gdje je zadovoljan s njom (budući da je paleta pod tušem). Trebali biste htjeti preklapati vodu i trčati u trgovinu! Bit će potrebno odmah zamijeniti mikser.

Zamjena spremnika s mikserom za tuširanje

Popravak miksera obično podrazumijeva samo zamjenjujući uložak. Alas, rijedak uložak nakon rada tuš kabine već nekoliko godina može izdržati "kvalitetu" naše vode iz slavine s hrđem, vapno, pijeskom, svim vrstama drugih elemenata tablice Mendeleev.

Prije svega, morate preklapati vodu na tuš kabini s reznim ventilima. Zatim nastavite s rastavljanjem miksera. Uklonite ručku napajanja i miješanje (može biti u obliku poluge ili imati oblik kuglice). Da biste to učinili, plastični tipka za utikač se uklanja na ručicu i vrtlog vijka se vrti. Uklanjanje ureda također uklanja. Dakle, na dnu miksera se uklanja povlačenjem u sebe, okruglu ploču, a na vrhu - odvrnite maticu koja drži dekorativnu ploču.

Članak na temu: Cijev za topli kat: Što bolje, stručne savjete

Nakon pripremnog rada uz pomoć svjetiljke unutar jedinice čvora kako bi se osigurala pogreška spremnika. Na stražnjem zidu tuš kabine, pažljivo odvrnite maticu, uklonite sklop sklopa i brtvenu gumu, koja brtvi stalak s obje strane. Zatim očistite površinu, nanesite novi sloj posebnog brtvila za vodovod i čvrsto stavite novi uložak u utore. Penjanjem isječka i postavljanjem brtvenog gumenog podmazivanja, popravite dizajn s vanjskim perilicom i maticom na stražnjoj strani tuša.

Nakon završetka montaže, mikser će ponovno stati na posao, dajući sve kućne trenutke užitka iz ugodnih postupaka vode.

Čitaj više