Kako moždani udar zavjese iz organske veze bez kvarenja?

Anonim

Tanka, transparentna i iznenađujuće lijepa organza naširoko se koristi kod šivanja zavjesa i zavjesa. Često se hostese suočavaju s problemima skrbi o proizvodu: Materija je vrlo hirovita, a ne svi znaju kako da udara zavjese iz organske ili ispravljaju ih. Neispravno djelovanje, agresivno čišćenje i uporaba visokih temperatura mogu se značajno pogoršati dekorativna svojstva tkiva. Unatoč rasprostranjenom mišljenju da je lakše kupiti nove zavjese od milovanja organze, iskusni hostese znaju nekoliko tajni koji će pomoći u donijeti zavjese u savršeno stanje.

Kako moždani udar zavjese iz organske veze bez kvarenja?

Osnovne smjernice za zavjese nakon pranja

Postoje opća pravila koja se primjenjuju na sve vrste tkiva tkiva. Njihovo poštovanje je obvezno, inače je stvar vrlo brzo izgubiti izvorni izgled, zavjese gube oblik i teksturu, neestetične mrlje i razvoda su na njihovoj površini.

  • Najbolje je početi obrađivati ​​tkaninu dok je još malo mokar. Dakle, zavjese su bolje od onemanda, nabori i šanse su lakše izglađuju.
  • Moguće je željeznu organzu i druge tvari samo kroz tkaninu, a mora se utvrditi i ispod. Od guste, natopljene, obojene obloge i novina, bolje je odbiti. Učinak će biti nedovoljan, a crtež se može utisnuti na zavjese.
  • Temperatura na željezu je ispravno instalirana prema vrsti glavnog tkiva, a ne polaganje. Na primjer, ako trebate udariti veo ili organz, i to je potrebno pamuk kao sloj, moguće je zagrijati željezo samo na toplo stanje, inače se tkanina može otopiti ili požutjeti.
  • Šavovi su pomiču rub željeza kroz gazu na prednjoj strani. Ako inače učinite, na vanjskoj strani zavjesa utisnute su ne-paletne žarulje.
  • U glačanju tkivnih tkanina, strpljenje je važno. Dugo se ne isplati zadržati željezo na jednom mjestu, to će izazvati izgled žute ili vidljive promjene u boji proizvoda.
  • Nemoguće je zlostavljati trajekt, zavjese će ići s valovima, osobito mekim i laganim tkaninama. Takva se funkcija koristi samo kao posljednje utočište, ako se morate riješiti snažnog izazova.
  • Voda na materiju, osobito jedan foton, nije vrijedan prskanja. Hidska, čak i najčišća voda izaziva stvaranje mjesta.

Članak na temu: 50 ideja darova 8. ožujka učiniti sami (36 fotografija)

Mnoge hostese ne vole željezo zavjese zbog njihove veličine i nemogućnosti pružanja proizvoda iste kvalitete obrade. Dok dopire do kraja platna, dio koji je prvi bio prikazan, vrijeme za ronjenje. Zapravo, problem je riješen vrlo jednostavno. Glasna ploča se stavlja ispred kauča (možete staviti stolicu ispred sebe, na kojoj će se nalaziti netretirana materiju). Zavjese moraju biti moždani udar sve dok ne počnu doći do poda. Tada su se pomaknuli na kauč, a proces se nastavlja. Kao što vam je potrebno, ploča se može precrtati, ne dopuštajući formiranje nabora.

Vijeće

Često možete bez glačanja. Mokre zavjese su odgođene, a platno se uspravio ispod njegove težine. Dno, koje može biti malo naboran, postavljen je na ploči i blago udarci do željenog stanja.

Kako moždani udar zavjese iz organske veze bez kvarenja?

Kako izgladiti zavjese iz organizacije s željezom?

Moguće je udariti zavjese iz organizacije s visokom kvalitetom i bez ikakvih problema nakon pravilnog pranja. Voda ne bi trebala biti vruća, spin je zabranjen u bilo kojem obliku, način rada mora biti što je moguće nježan. Moguće je ručno izbrisati organz, ali cijeli proces će se smanjiti na namakanje i ispiranje. Nemoguće je trljati mrlje (možete samo plakati), inače će tkanina postati namještanje, i ništa ga neće popraviti.

Kada su zavjese omotane, možete početi glačati.

  1. Tkanina bi trebala biti malo mokra. Moguće je glačati u ovom slučaju samo kroz brtvu. Ako imate predgrijano željezo na nezaštićenoj mokroj tvari (čak i ako je voda samo nekoliko kapi), njegova površina će ići specifične valove, koje su vrlo teško riješiti se.
  2. Neki hostese radije željeli organz nakon pažljivog sušenja i bez pomoćnog tkiva, ali takva opcija može dovesti do stvaranja žutih mrlja, pa čak i taljenja pojedinih mjesta.
  3. Važno je napomenuti da je potplat željeza mora biti samo malo zagrijana, unatoč sloju i apsolutno glatko i čisto. Svaka hrapavost pogoršava kvalitetu rada i konačni rezultat.
  4. Možete udariti zavjesu Organe kroz posebnu svilu ili papir za cigarete.

Članak o temi: Što obraditi drvenu kuću vani?

Ako sve opcije plaše, uzrokuju nesporazum ili zabrinutost za stanje krhke tkanine, bolje je vjerovati profesionalcima i podijeliti proizvod u suho čišćenje.

Kako ispraviti zavjese od letećeg tkiva bez željezne primjene?

Nije potrebno koristiti željezo ako trebate udariti zavjese iz Organe. Postoji nekoliko načina na koje više vremena i energije ostavlja, ali sigurnost materije je zajamčena i izvrstan rezultat.

  • Najlakši način da se tkanina daje "pomak" nakon pranja. Nalazi se na vijenac u drugom mokroj formi, pod je prekriven ručnicima (inače se premazivanje može premjestiti). Velike nabore treba ručno ispraviti, povremeno možete izgladiti tkivo čistim rukama (bez napetosti). Složenost se može pojaviti u činjenici da će ručnici ometati u platnu vješanje glatko. U ovom slučaju, možete malo zavijati zavjesu na vijenac, ako dizajn dopušta.
  • Generator pare može pomoći. Zastor visi na vijenac u suhom stanju i obrađuje se u okomitom položaju. Proces je vrlo naporan i dug. Bolje je napraviti nekoliko ciljeva, onda tkanina ne potiče i vina od pare.

Kako moždani udar zavjese iz organske veze bez kvarenja?

Izlaz

Slike koje se mogu stvoriti pomoću zavjese Organe su vrlo lijepe, a to bi bilo glupo napustiti svoju atraktivnost samo zbog gnjavaže povezane s brigom o materiji. Tkanina je vrlo praktična, ne blijedi, ne skuplja prašinu i ne treba dugo čišćenje. Uz visoko kvalitetno tjedno čišćenje, organza neće imati više od 2-4 puta godišnje.

Neispravna tkanina brzo dovodi do njihovog trošenja, a Hardin je žalba neće biti obnovljena. Da bi zavjese služile dugi niz godina i zadržali svoje estetike, potrebno je platiti pozornost na njih i pružiti visokokvalitetno neagresivno čišćenje vlastitim ili uz pomoć stručnjaka.

Članak o temi: Programi izračuna Zemlje

Čitaj više