Kako napraviti nabore na zavjesama ispravno: instrukcija

Anonim

Klasična verzija zavjesa je klizni portir koji ima zavjesu od til. Zavjese mogu utjecati na cijeli interijer u smislu njegovog stila, tako da moraju imati potpuni pogled. Prozori moraju biti ukrašeni zavjesama koji imaju prekrasne nabore koji se mogu staviti na vlastite ruke na različite načine. Šivanje zavjesa s naborima nije povezana s upotrebom viška napora i troškova novca. Izgled zavjesa koji imaju nabore nije samo lijepa, a proizvod će biti vrlo zgodan u njegovoj uporabi. Da biste ispravili zavjese kako bi stvorili prekrasne valove, više ne moraju imati ako su nabori ukrašeni.

Kako napraviti nabore na zavjesama ispravno: instrukcija

Jednostavnost korištenja zavjesa s naborima u činjenici da se ne trebaju oporaviti svaki put, ljepota valova je već fiksirana.

Nabori daju zavjese poseban dizajn, jer postoji velika raznolikost vrsta nabora različitih oblika.

Ako želite ležati jednostrane nabore, onda moraju imati jedan smjer. Prilikom izrade brojača nabora, oni postavljaju jedni prema drugima. Bog nabora je obrnuta strana platna s nadolazećim naborima koji stvaraju dojam o "pramcu" formiranom kada su se nabori razlikuju u različitim smjerovima.

Kako napraviti nabore na zavjesama ispravno: upute

Izvršite sklop na zavjesama moguće su po dvije metode:

  1. Ručno.
  2. Pomoću trake.

Kako napraviti nabore na zavjesama ispravno: instrukcija

Mjerenje duljine i visine zavjesa.

Prije kupnje tkanine morate izračunati potrebnu količinu materijala kako biste napravili zavjese s naborima. Na primjer, s širinom prozora od 3 metra, a na visini od oko 2 metra može se osigurati 5 centimetara za veličinu dubine nabora, koji će biti 5 centimetra. U ovom slučaju, svi će se nabori biti jedan od drugog na udaljenosti, što je 5 centimetara. Za zavjese, til će biti potrebna u veličini, koja uključuje dvije duljine streha, na koje je potrebno dodati 4 cm na bočnim stranama na bočnim stranama. Oni ne bi trebali biti rastegnuti, tako da će biti potrebno dodati oko 10-15 centimetara, tako da se možete slobodno kretati za pomicanje zavjese na strehe. Proizvodnja gornje trake je neophodna jer bi trebala sakriti nabore zavjesa za 17 centimetara. S visinom prozora od 2,5 metara, duljina od 3 metra i više uzimanje 2 širine daske, koje će biti 34 cm. Nakon zbrajanja svih izračunatih veličina, ispada 657 cm. Dakle, potrebno je Kupite 6,6 metara tkiva do širine, a na visini od 2,5 m.

Članak na temu: Krovni rogovi: Vrste, Rafters za izračun

Obrada zavjesa zavjesa iz Tyula to učiniti sami

Kako napraviti nabore na zavjesama ispravno: instrukcija

Shema stvaranje nabora na zavjesama.

Da bi se nosilo do donjeg ruba tila, obično se koristi težinski agens, tako da tkanina ne mora biti šivala, dok ne postoji potreba za povećanjem savijanja. Okrećući se na drugu fazu šivanja zavjesa s draperijom, njihovi rubovi trebaju biti podešeni i obrađeni tako da šav ima zatvorenu krišku. Za obradu šavova se koristi šivaći stroj, a širina šava uzima se jednaka 2 centimetra. Budući da je til tanki i mekani materijal, onda prije obrade šavova, moraju se liječiti. Treća faza šivanja povezana je s provjerom sukladnosti potrebne visine veličine za zavjesu, koja se mora podudarati s veličinom duljine tkiva. Nakon što je izmjerio željenu duljinu, odrežite sve viška škare. Mjerenje 1 cm od gornjeg ruba tkanine nacrtajte liniju s kredom. Trebala bi ići paralelno s gornjim rubom. Preko crte treba staviti poteze koje bi trebale proći svakih 5 cm.

Tek nakon toga počinju ležati til u naborima, ismijavajući im jedan za drugim. Učiniti željenu širinu strehe, u ovom primjeru je 310 cm, trebala bi početi s kraja drugog ruba. Nabojica s vlastitim rukama trebaju biti napeti na pisaćem stroju nakon što su zastarjeli.

Četvrta faza povezana je s otvaranjem trake za zavjese od tila i njegovog krojanja. Trebala bi zatvoriti vrh brtvene zavjese. Potrebno će odrezati tkaninu za 17 cm širine i duljinu od 310 cm. Do veličine duljine daska, morate dodati 4 cm na savijanje. Tijekom cijele duljine daske potrebno je napraviti oznake na udaljenosti od 3, 4, 5 cm. Nakon što trebate saviti obje rubove do sredine daske i od jednog ruba do 3 cm, i od drugog - Za 5 cm, pokreće se željeznom šipkom, koja se zatim savija na pola i ponovno udara. Traka zavjese je ušivena na gornji rub. Nakon toga, bar je ušiven na yoy. Til mora biti umetnut unutar daska, zauzimajući tkaninu, a zatim treperi na dva mjesta, hvatanje šavom vrpce za kuke.

Članak o temi: Pravilno mjesto namještaja u spavaćoj sobi: Glavne opcije

Čitaj više