Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Anonim

Stropovi ovjesa izrađeni od različitih materijala danas su u velikoj mjeri popularni. Takve se strukture mogu montirati iz suhozida, plastike, PVC filmova. Ovaj dizajn će sakriti bilo kakvu nepravilnost i vrlo jednostavna u izvršenju. Kako bi se osvijetlili prostorije, koriste se i različiti uređaji za rasvjetu. Ako je u prošlim vremenima strop ukrašen samo luster, danas češće postoji točka osvjetljenja stropa. Takve se svjetiljke mogu distribuirati preko cijelog područja. Osim toga, sudjeluju u zoniranju sobe i izvedu ovu značajku na izvrsnom.

Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Point rasvjeta stropa obično se koristi kao pozadinsko osvjetljenje sobe.

Osvjetljenje takvim elementima može se provesti neovisno, što je najvažnije, poštivanje određenih pravila i uzeti u obzir značajke. Ovisno o materijalu iz kojeg se vrši strop, značajke njegove instalacije se razlikuju.

Glavne karakteristike dizajna elemenata točke osvjetljenja

Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Lampica točke uređaja.

Osvjetljenje točke je mali uređaj za rasvjetu koji je instaliran u suspendiranoj strukturi. Kao rezultat toga, uređaji će biti na istoj razini s površinom. Imaju male veličine, pa kako bi u potpunosti osvijetlili sobu, morate koristiti nekoliko elemenata. Vrlo je važno staviti ih po cijeloj okolici.

Struktura svjetiljki koje su namijenjene za ugradnju u ploče od gipsa, ima posebne proljetne pričvršćuje. Takvo pričvršćivanje se pokreće u posebnoj pripremljenoj rupi i ispravlja. Uz to, oni se vrlo pouzdano drže na listu gipsa. Kako bi se zatvorio jaz između rupe i baze, na iznudu se vrši posebna dekorativna sluznica. Može imati drugačiji oblik, boju, veličinu, tako da neće biti teško odabrati onaj koji je najprikladniji za unutrašnjost prostorije.

Članak o toj temi: Formeless namještaj vlastitim rukama: kauč bez okvira

Osnovne smjernice za lokaciju žarulje

Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Mogućnosti za mjesto točkastih svjetiljki.

Gotovo sve točke osvjetljenja ima mali sektor osvjetljenja, koji ne prelazi 30 °. Stoga je potrebno imati svjetiljke u nizu, treba ih promatrati određenu udaljenost između njih.

  1. Uređaji za rasvjetu trebaju biti smješteni redovi, dok udaljenost između njih ne smije prelaziti 1 m.
  2. U nizu između elemenata osvjetljenja, udaljenost ne smije biti više od 1,5 m.
  3. Od zida potrebno je povući ne više od 60 cm.

Kako bi osvijetlili sobu jednako ravnomjerno, preporuča se organizirati pozadinsko osvjetljenje u redoslijedu kontrole.

Takvo stropno svjetlo može se instalirati i na elemente za gipsane ploče zidova, namještaja i drugih elemenata dekor.

Osnovne sorte točkastih svjetiljki

U fazi planiranja vrijedi razmišljati o tome koje će se uređaje koristiti za rasvjetu. Kako bi odabrali najprikladniju opciju, vrijedi razmotriti određene čimbenike. Ovisno o vrsti dizajna uređaja, mogu se podijeliti u dvije vrste - zakretanje i ne okretanje.

Ne-reflektirajuće svjetiljke se odlikuju vrlo jednostavnim sustavom.

Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Vrste točaka svjetiljke.

U ovom slučaju, oni su instalirani u istom položaju, dok je protok svjetlosti uvijek usmjeren u jednom smjeru, i nemoguće ga je poslati na drugu stranu.

Zakretni uređaji imaju složeniji oblik koji podrazumijeva više vremena za instaliranje tako svjetiljke u strop od gipsa. Prednost takve svjetiljke je sposobnost usmjeriti protok svjetla u traženom smjeru.

Izvor svjetla može biti sljedeće vrste svjetiljki:

  • konvencionalna žarulja sa žarnom niti;
  • halogena raznolikost;
  • luminiscent;
  • LED opcije.

Odabrana je iz jednog izvora svjetlosti, količina potrošene energije, emisijski spektar, veličina i parametri će ovisiti o tome. Da biste uspostavili konvencionalnu žarulju sa žarnom niti, morate koristiti pozadinsko osvjetljenje, čija visina ima veličinu od 12 cm. Stoga morate uzeti u obzir visinu unaprijed na koju će se izostaviti baza gipsane ploče. Što se tiče LED i luminiscentnih opcija, potrebno je odmah smanjiti razinu za njihovu instalaciju. Vrijedno je napomenuti da će troškovi takvih svjetiljki biti znatno veći.

Članak o temi: septička tver: Opis, Nedostaci, negativni pregledi

Svaka vrsta je predstavljena velikom modelnom strani, što omogućuje stjecanje potrebne opcije za dobivanje svakog kupca. Prije kupnje važno je proučiti sve suptilnosti modela zastupljene i tek nakon što napravite konačni izbor.

Pozadinsko osvjetljenje stropa: Faza planiranja i pripremni radovi

Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Duplex strop s reflektorima oko perimetra sobe.

Nakon odabira rasvjetnih uređaja, možete ih početi montirati. Ako je sigurnosna osvjetljenje stropa stvorena vlastitim rukama, potrebno je započeti njegovo izvršavanje u fazi montaže okvira metal-pilona. Takva prednost omogućuje izvršavanje postcasting ožičenja i položite svjetiljke u potrebne lokacije.

Tijekom planiranja vrijedi obavljati sljedeći rad:

  • Na temelju stropa za označavanje u kojem će se instalirati izvori svjetla;
  • Svi uređaji za rasvjetu moraju biti smješteni na udaljenosti od 25-30 cm od metalnog profila;
  • Vrlo je važno uzeti u obzir razine stropa i napraviti oznaku različitih razina spuštenog stropa.

U fazi planiranja vrlo je važno uzeti u obzir takve rasvjetne naprave kao stropni luster, zidna svjetla i sconces. Ako je u središtu stropa instalirana luster u suspenziji, svjetlost točka može biti smještena oko perimetra sobe ili u odvojenim područjima.

Polaganje ožičenja: Preporuke

Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Dijagram rasporeda ožičenja u spuštenom stropu i montažnom točkom.

Na montažnoj fazi okvira za spušteni strop, vrijedi izraditi oznaku, koji će pokriti ožičenje. Na takvom oznaku vrlo je važno napraviti bilješku, gdje će se nalaziti pozadinsko osvjetljenje, prekidači, luster. Ako su zidovi prisutni na zidu, označava se za to.

Za ožičenje možete koristiti različite žice. Da biste odabrali žicu, vrijedi razmotriti neke aspekte. Da biste se sigurno povezali s svjetiljcima, preporučuje se da koristite mekanu žicu. Da biste izvršili sve ožičenje, vrijedi koristiti tvrdu ili meku žicu VG ili SHVVP - 3x1.5. Druga opcija će biti poželjno koristiti ako se blokovi priključavanja koriste za povezivanje svjetiljki. Za ožičenje morate koristiti valovite plastične cijevi. Takva izolacija će spriječiti različita mehanička oštećenja.

Članak na temu: dizajnerski savjeti za tille-velove za Windows

Valovita cijev će spriječiti ulazak vlage u ožičenje. Da bi se ožičenje ne visjelo ispod okvira, može se pričvrstiti na metalne profile s posebnim plastičnim stezaljkama.

Rupa koja obavlja rasvjetu

Kako napraviti točku pozadinsko svjetlo

Kružni krug za reflektore.

Da biste uspostavili uređaj za osvjetljenje točke u listu gipsane ploče, morate napraviti rupe za prikladan promjer. Kako bi se otvori ispravnog promjera, vrijedno ispitati informacije o pakiranju od svjetiljke. Često proizvođači ukazuju na koji promjer treba obaviti. Također se preporučuje provjeravanje veličina.

Najčešće se rupe izrađuju promjerom od 60-75 mm. Da biste izvršili takvu rupu, morate koristiti bušilicu s posebnom mlaznicom "krunu". Izvršite takve radove je na labavim listovima, ali možete obavljati posao na gotovom dizajnu.

Nakon što se sve rupe naprave i provodi se ožičenje, možete početi završiti rad. Takva djela su shtowing, brušenje i slikanje. Osvjetljenje točke postavljeno je nakon što je strop potpuno spreman.

Prvi u rupi je instaliran okvir točke točke. Nakon što je fiksna, možete početi podešavanje odabranog izvora svjetla. Svjetlo je spojeno na uložak i naposljetku staviti na dekorativnu sluznicu. Nakon instalacije svih elemenata možete provjeriti performanse cijelog sustava.

Provjerite je li sustav ožičenja preporučio prije nego što je prekriven gipsanom pločom. Da biste to učinili, morate instalirati žarulje u sve patrone. Ako sustav ne radi, sve možete popraviti.

Čitaj više