Osvjetljenje sobe i hodnik LED vrpca

Anonim

Unutarnja rasvjeta danas nudi više mogućnosti za dizajn. To omogućuje čak i najjednostavniji interijer da napravi moderniji i privlačniji. Za označavanje se primjenjuje posebna LED traka, ima učinkovitost, pouzdanost, dugi vijek trajanja i izuzetno jednostavno održavanje. Takva rasvjeta može se izvesti u različitim verzijama, boja trake je odabrana pojedinačno. Shema instalacije je jednostavna, s njom možete se prilično nositi s vlastitim rukama.

Osvjetljenje sobe i hodnik LED vrpca

Uz pomoć LED rasvjete, čak i najobičniji interijer može biti elegantan i atraktivan.

Opcije LED rasvjeta ima puno: popularan početnik vijence zajednice danas, neobičan zrcalni strop, pozadinsko osvjetljenje u boji. Trake iste boje ili RGB koriste se za rad, postavljeni su posebni regulatori za reguliranje.

Pribor za montažu

Da biste osvijetlili sobu s LED vrpcom, morate pripremiti sljedeće komponente:

Osvjetljenje sobe i hodnik LED vrpca

Vrste LED vrpca.

  1. LED traka odabrana vrsta i boja.
  2. Konektor, to jest, priključak potreban za spajanje segmenata trake i žica.
  3. Kontroler za kontrolu sustava pozadinskog osvjetljenja.
  4. Daljinski upravljač za kontrolere.
  5. Pojačalo snage koje je potrebno za vrpcu s teškim opterećenjem. To je obično strukture čija je duljina veća od 20 m.
  6. Napajanje za 12 ili 24 V. Odabir određene vrste ovisi o tome koja će se koristiti traka. Blokovi se proizvode zapečaćene, s mogućnošću podešavanja snage, s montiranom zaštitom od prenapona.

Da biste odabrali napajanje, potrebno je koristiti formulu RIIP = L * P + 20%.

  • Riip je izračunata snaga za jedinicu napajanja tipa impulsa;
  • L je duljina trake koja se izračunava u metrima;
  • P je izračunata snaga za mjerač vrpce, označava proizvođač;
  • 20% - rezerva za napajanje.

LED sklop za pozadinsko osvjetljenje

Krug rasvjete od LED vrpce može biti različit. Najčešće je potrebno izvršiti pričvršćivanje uobičajene monokrome trake od 5 metara. Za instalaciju trebate:

  • vrpca u kolutu;
  • Žice s izlazom za napajanje;
  • Napajanje;
  • Žice spojene na uobičajenu električnu mrežu na 20 V.

Članak na temu: Plastična rješenja za izolaciju vrata

Osvjetljenje sobe i hodnik LED vrpca

Elektroscheme LED traka.

Ako duljina zahtijeva više od 5 m, onda je potrebno izvršiti paralelno povezivanje, a ne dosljedno , Za to svaka traka pruža posebne kontakte. Ako napravite pogrešku i spojite elemente sekvencijalno, svaka sljedeća vrpca će osvijetliti sobu sve složenije, rokovi za njegovu uslugu će se smanjiti.

Za ugradnju duge vrpce mogu se primijeniti različite metode:

  1. Povezivanje s jednim napajanjem. U tom slučaju koristi se paralelna shema s žicom za 1,5 m². Opskrba napajanjem je potrebno da se moćno, morat će biti maskiran na površini stropa.
  2. Korištenje pojedinačnih napajanja. U ovom slučaju, za svaku LED traku od pet metara koristit će se njezin napajanje. Presjek žice s takvom shemom je 0,75 m². Priključak blokova je paralelna, instalacija je više dugotrajna.
  3. Povezivanje s površinom stropa s više granica RGB trake. U tom slučaju se koristi RGB traka, senzor za regulator, regulator, daljinski upravljač regulatora, izlaz za napajanje i kabel, jedinicu napajanja potrebne snage, kabeli za spajanje na mrežu u 220 V.

Unutarnja LED pozadinsko osvjetljenje

Unutrašnjost rasvjeta stropa je sposobnost potpuno transformirati sobu koristeći jednostavnu, ali visokokvalitetnu LED traku. Danas se ova opcija obično koristi s suspendiranim ili napetosti stropovima, pozadinsko osvjetljenje vijenca je vrlo popularan. Unutarnja rasvjeta strop omogućuje poboljšanje razine osvjetljenja, uštedite na struju.

Osvjetljenje sobe i hodnik LED vrpca

LED traka s dijagramom veze.

LED traka se može napraviti bilo koja površina, više razina suhozijske strukture mogu se vizualno proširiti naglašavanjem potrebnih zona.

Da bi se stvorio pozadinsko osvijetljeno vijence, vrpca je montirana iza male horizontalne izbočine od suhozida. Rasvjeta sobe se provodi na različite načine, sve ovisi o točno vrpci je ojačana. Na primjer, svjetlo se može raspršiti ili usmjeriti, rezultat je kao rezultat raznolikosti. Boja sustava također se može razlikovati, nije nužno uobičajena bijela. LED diode mogu biti plave, crvene, zelene, žute, postoje višebojni trake. Kontroler vam omogućuje da promijenite ne samo boju, već i razinu rasvjete.

Članak na temu: Pričvrstite montažu zahod

Osvjetljenje u boji

Jedna od najneobičnijih opcija za rasvjetu je pozadinsko osvjetljenje u boji. Svaka soba s takvim inovacijama bit će lako pretvoriti u modernu disco u boji, ali u vlastitom domu. Ovaj moderan dizajn osmišljen je tako da uzme u obzir najnovija postignuća nanotehnologije.

Poseban kontroler se koristi za podešavanje boje vrpce.

Kada uključite glazbu, u potpunosti kontrolira frekvenciju i boju vrpce, čini se da mijenja boju na takt glazbene pratnje.

Osvjetljenje sobe i hodnik LED vrpca

Pričvrstite aluminijski kutak za LED traku.

Sama traka može se montirati u stropnu zavjesu, okomito ili horizontalno na zidovima. Učinak se ispada elegantan, originalan i atraktivan. Ova se opcija primjenjuje danas ne samo za noćne klubove za koje je dizajnirano, ali i za velike dnevne sobe. Zanimljivo je u spavaćim sobama, kuhinjama, ali malo u ograničenoj verziji. Svijetli i prečesto zamjenjiva pozadinsko osvjetljenje nije potrebno. U potonjem slučaju prikladne će meke smjene boje pod opuštajućom i ugodnom glazbom. Multicolorne trake se koriste za ugradnju, poseban audio kontroler nužno je prisutan.

Kako istaknuti koridore

Ratidor rasvjeta ima vlastite karakteristike koje se objašnjavaju malim prostorom, često ne najprikladniji izgled ove male prostorije. U hodniku, potrebno je osigurati ne samo dobru razinu svjetla, već mu je i više udobnosti. To je uz pomoć LED trake koju se može osigurati željeni učinak, uz dodatno mjesto za svjetiljke i zidove, nije potrebno. Idealno je ovdje pozadinsko osvjetljenje vijence kada je LED traka montirana na stropu iza izbočine gipsane ploče. Kao rezultat toga, soba je uvelike osvijetljena, učinak povećanja prostora vizualno je stvoren. LED-ovi se mogu koristiti za osvjetljavanje zidova, glava namještaja u hodniku.

To će dati više usmjeravajućeg svjetla, omogućiti vam da sakrijete neke nedostatke sobe, usredotočite se na pojedine elemente. Vrpce se montiraju u blizini zrcala, ormarić s odjećom, stvarna rasvjeta otvaranja ulaznih vrata, unutrašnjost između hodnika i dnevnih prostora. Boja pozadinskog osvjetljenja je obično bijela, druge opcije su iznimno rijetke, jer nisu u potpunosti prikladne i prikladne za uporabu. White daje više svjetla, u tako malom prostoru potrebno je.

Članak na temu: Jedinstveni krevet Učinite to sami iz šperploča

Zrcalni strop "u beskonačnosti"

Moderno neobično osvjetljenje "u beskonačnosti" samo dobiva svoju popularnost. Značajka instalacije je da dizajn i LED traka čini se doslovno u beskonačnosti, dok površina nije vidljiva. Provjerite pozadinsko osvjetljenje mogu biti neovisno određeni troškovi rada koji to zahtijeva. Najprije morate odrediti gdje će se ta opcija primijeniti. Najčešće je to stropovi u hodnicima, lukovima vrata, portalima. Dijagram uređaja je sljedeći:

  1. Na bazi je ojačano zategnuto ogledalo u kojem će se prikazati svjetlosna traka odabrane boje.
  2. LED pozadinsko osvjetljenje je montirano oko perimetra, morate odabrati male utore za pričvršćivanje.
  3. Vani je pričvršćeno drugo prozirno zrcalo koje će dati učinak lanac požara koji uđu u.

Ova opcija vam omogućuje da istakne mjesta koja obično pate od nedostatka svjetla, dok se pojedinačne svjetiljke ne koriste za njih. Primjenjuje se na loggia, široke portale između stambenih soba i hodnika, samih koridora, u kojima je potreban dodatni naglasak.

Tijekom planiranja rada s takvim zrcalnim dizajnom, treba osigurati ispravan zatvarač staklenih ploča, jer je njihova težina značajna. Pogotovo se to odnosi na strop.

LED unutarnji pozadinsko osvjetljenje danas se sve više primjenjuje. Može se koristiti u bilo koju sobu, izvodi se u obliku stropa i zidnih struktura, zidnog svjetla. Za rad, umjesto standardnih svjetiljki, koriste se posebne trake, instalacijska shema je izuzetno jednostavna, dostupna svakom.

Čitaj više